Реплика за една дуплика на болшевишката злоба

Той е като Пеевски и Бареков: не бих искал да ги забелязвам, но няма как- незаобиколими стават с тяхното натрапено публично присъствие.

Става дума за „Дума” и нейната все по-често грееща от телевизионните екрани медийна петолъчка Александър Симов. Ако имаше мониторинг на изявите му във всевъзможни студия напоследък, вероятно щеше да счупи рекордите по постоянно присъствие във всякакви формати ( включително и соло, поради това, че протестиращи студенти с пълно основание отказаха да седнат с него в едно студио заради оплювките в извънредни количества).

Не претендирам за „бащинство”, изваждайки го преди две години и половина пред скоби като единица мярка за болшевишка злоба на млад екстремист в наши дни. Вече съм го споменавал в тази негова роля, включително като участник в незаконен контрамитинг ( контрите не са от вчера!) на паметника на окупационната червена армия в София през януари 2011 г., скандирайки солидарно с подобни нему екземпляри „фашистки свине” и „фашистки п..ки” към стотици мълчаливо протестиращи граждани, дошли да поискат демонтирането на лъжовния символ на съветския комунизъм от центъра на София.

Статията на Симов, в която той гордо описва случая, съм „увековечил” в книгата си „Течна дружба” именно като емблематична за преродената в един млад човек комунистическа ярост, който бълва обидни епитети срещу омразните му идеологически врагове.

Изглежда обаче превръщането му от телевизиите във „фактор”, в говорител на лявото ( от името на младите и неопетнените лично) е отключило някои процеси, свързани с раздвоението на личността му: в интернет е зловещо агресивен, а от екрана се напъва да изглежда мирен. Това си е по неговата специалност- текстовете му гъмжат от пустосване на „психо” в разни варианти спрямо вразите.

Поводът да превъзмогна презрението си и да се върна към темата е в това, че самият той вече е превърнат в „тема” от медиите, които не могат да си го поделят да го канят една през друга.

Ето за какви „заслуги”…

Предлагам ви две „шизо” извадки . В единия текст той се пита как ще живеем заедно в тази държава с тази злоба ( на която той е най-ярък представител), а в другия си отговоря сам ( със задна дата) като един истински комунист, за когото има два свята и единият е излишен…

2 ноември 2013 г.
Александър Симов
Поглед инфо:

„Как след цялата тази злоба ще можем да живеем заедно в тази държава?

/Поглед.инфо/ Тези дни се замислих за нещо. Как след цялата тази злоба, разделение, обвинения, интриги, медийни манипулации и крясъци ще можем да живеем заедно в тази държава?
Аз отказвам да се чувствам част от общност, чиято “будна” част почва да те пръска с плюнки и етикети в мига, в който не споделиш тяхното мнение. Подозирам, че тяхното отношение към хора като мен е по аналогичен начин изострено и нетърпимо.
Поглед.инфо „

Именно към Деня на будителите той е отправил един от безбройните си изблици на неистова партийна омраза, пишейки на 1 февруари тази година:

Автор: Александър Симов 01.02.2013
1 февруари – Без почит и помирение

„Водени от хуманизъм и топло разбиране за нацията, един комитет от интелектуалци, наречен „1 ноември”, предложи преди няколко дни 1 ноември да бъде обявен за ден на националното помирение.
Съжалявам много! Никакво помирение не искам!
Няма да се помирявам с хора, които пръскат мазни слюнки, докато възхваляват фашисти.
Няма да се помирявам с тези, които нечистоплътно изнасилват историята.
Няма да се помирявам с пишещите оди за българските зверове.
Няма да се помирявам със стари антисемити, расисти и исторически интриганти, които искат да си припишат биографии на ангели.
Никакво помирение с хора, които злорадстват пред биографиите на толкова светли умове, умрели заради своите идеи.
Няма да се помирявам с активните борци срещу паметници и собствените им доноснически съвести.
Българската нация не се нуждае от помирение. Тя се нуждае от кипящата истина, която наистина е като киселина и прогаря, ама трябва да си я кажем докрай.
Дори по брутален начин.
Няма как да има помирение там, където ни карат да почитаме само лъжи.
Заради това – от мен не чакайте почит.
На зверовете мястото им е в зоологическата градина. На политическите зверове – в зоологическата градина на презрението. Докато онези, дето твърдят, че са морални, благи и страдалци, не си затворят зверовете в клетка, не можем да говорим за нищо друго, освен за два съвършено различни свята.
Ама съвършено различни.
И единият със сигурност е излишен.”

Коментарът май също е излишен- освен за онези, които би трябвало да знаят кого лансират в лъжовна светлина на „кротък” проповедник на лявото и му изграждат упорито и все по-напоително ореол на легитимен контрабунтар , на самоходна „друга гледна точка” спрямо младите бунтари, оспорващи статуквото на днешния ден.

Ако примерът, цитиран от мен, не им е достатъчен, нека опитат да свържат в интернет името му с ключови думи, като омраза, гняв, класова борба и т.н. Резултатът наистина е „психо”…

18 мнения за “Реплика за една дуплика на болшевишката злоба”

 1. “Как ще живеем заедно в тази държава…” , звучи като (мисля без да преувеличавам) – няма място и за едните и за другите в България. Едните са излишни, трябва да останат само “нашите” – фашистите – вън! (или може би под ножа!?).
  Може би това са все по-истерични напъни на БСП да задържи вярата на електората си. Лесно беше да убедиш избирателите си, че някой плаща на хората да протестират, ама може би не е вече толкова лесно да убедиш, че и студентите са се продали, че и вече толкова месеци някой плаща ли плаща на всички… Даже и най-изсушените мозъци предполагам, че започват да си задават въпроси. А БСП май ги тресе сериозен остатъчен страх от това хората да не започнат да мислят – остатъчен страх от преди 10-ти ноември.
  Лошо е, че и млади хора стават маши на лицемерието и бездушието (никой не може да ме убеди, че разумен млад човек вярва в подобни аргументи – той просто трябва да държи избирателите далече от верни изводи), но и такива младежи има и това трябва да се знае и да е наяве.

 2. Дълги години се занимавам с физиогномика.
  На това нещо на челото му са изписани думите: безпринципност и кариеризъм!

 3. За моралния и интелектуален урод александр сымов (пиши името и на този мерзавец с малки букви и руски добавки!) вече се изразих (извинявайки се за стила, но той е най-подходящият в случая): ЧЕРВЕН ЛАЙНОЯД!
  Я да вляза малко в патоса му от другата страна:

  Вечно ще благославям името на (социалдемократа и защитника на българските евреи!) проф. Александър Цанков, който единствен показа,как трябва практически да се действа срещу червената чума!
  Чест и слава на генерал Аугусто Пиночет, който изгради благоденстваща демокрация и социална държава с ясното съзнание и воля, че това неизбежно изисква отстраняване на червените тумори от тялото на обществото!
  Поклон пред Роналд Рейгън и Маргарет Тачър, които бяха последните велики западни политици, лишени от всякакви илюзии за същността на комунизма и мутациите му! Днешната кекава и мекушава Америка, както пенсионерската и
  летаргична Европа страдат именно от забравата на техните исторически послания!

 4. Edin promit komun.mosak na izkliu4itelno nagal,agresiven ,4ovek.Koi go lansira ama neprekasnato da go vizdane v kakvi li ne predavaniya po vsi4ki TV-ta,otvrat absoliuten!kak moze oshte da ima takiva balgari-tolkova ograni4eni,tolkova izostanali,avtoritarni, psihopati?Prav si G,Indzev! Bravo za komentara.{orkrepiam Vi 100%.

 5. moeto mnenie se pripokriva na 100%s Vasheto! Otnasia se sega za tozi Al.Simov-zalko za nashata mediina sreda-tolkova li niama po-sviasten 4ovek za komentarii ot nego?!

 6. “Не човек, а желязо просъскал агента фашист”. Злобно просъскал другарят Симов: Не, КОМУНИСТ!
  Може би затова, за да се избавим от тях, трябва да минат не 40, а осемдесет години???

 7. @ДА

  Годините няма да ги махнат!
  И те сами няма да се махнат!
  Само с действия!!

 8. Симов е комплексар и натегач. Една плешива Дърева от същия неопределен пол…

 9. Оказа се, че след 45 г комунистически терор в България и още 23 г икономически терор , чрез създадените от комунистите мутри, има хора и то много, които искат истинска свобода и демократичност. Това ги кара да беснеят.Те са свикнали хората да си мълчат,даже един поет-комунист беше го обяснил, че партията/ком/ е права, дори и когато греши.Колкото и да злобеят, не могат да ни спрат.Вече станахме 4 поколения с желанието да се освободим от комунизма.

 10. Фрунзе е прав,аз онемявам пред примитивните лица,говор и жестове на много,да не кажа почти всички, публични личности.Не говоря за красавци и красавици,а за одухотворени лица и очи,които да излъчват мисловна дейност на индивида.Имам усещане,че ги подбират с конкурс за простотия,арогантност и самочувствие без покритие.Те не знаят как да се облекат,да седнат,да говорят и жестикулират в телевизионното студио,много от тях не могат да построят смислени изречения ,с които да докажат тезата си,въобще фасулска работа.Умните и образованите са низвергнати,а простотията се възпроизвежда със страшна сила.

 11. Айде “другара” Симов , да посочи разликите между фашистката идеология и болшевишката!
  Едва ли са непримиримо големи, както ни (само)заблуждава?!?
  Коя предхожда другата , и дали първата от двете не е довела до появата на втората???
  Като предхождащата тоталитарно-популистка иделогия има претенцията дори да е световна, като за целта си създава световна(!!!) тоталитарна “партия”(каквото и да значи това), като “партийната” й агентура е дегизирана като уж отделни партиии в конкретните страни.
  Та лицето Симов си е част от световната болшевишката “партийна” агентура на господарите на Коминтерна от Кремъл.
  Каква идеология може да защитава един нищожен агент , освен тази на своя чуждоземен господар……
  Промитият му(или пък платен) мозък даже не може да схване своето нищожно положение в тоталитарната “идеология” на чуждоземните си господари!
  И кой(?!?) е казал на Симов , че има дори свободата да изпитва “почит и помирение” , или пък обратното – да не ги изпитва?!?
  Той може само да изпълнява заповедите на господарите си ,и/или да получава заплащане за това си послушание ,от когото трябва!

 12. Prostichko e Alekstandurcho kak shte ia karame zanapred. Tezi kato teb poemat kum vashata Matushka i se zaselvat tam zavinagi a nie ostavame da gradim Evropeiska Bulgaria. Bulgaria bez rusko-komunisticheski svincheta!

 13. Фамилията му ми напомня нещо…Да не би баща му да е посветил дипломната си работа на 22 конгрес на СССР? Познавах един такъв.

 14. А кой му дава възможност да блюва и представя за фактор и съдник – услужливите и угодни медииТе го канят!!!

 15. 10 ноември 1989 – Без почит и помирение
  „Воден от идиотския и проруски „хуманизъм” свързан с разбирането за желязната ръка, един псевдоинтелектуалец ни предлага единствено и само омраза – нещото на което учеха чавдарчетата, пионерите и комсомолците в нещастната ни родина и на което мнозина не успяха да се научат. Види се бяха слаби ученици и не внимаваха в часовете по омраза. Не е бил такъв, явно, Александър Симов. Змията хапе малко преди да й смачкаш главата. Това е и този глашатай в червено (глашатай – лице, което повтаря чужди думи и мисли) – един от „кристалночистите хора” , които оставят кървави дири навсякъде където стъпят. Така беше и след деветосептемврийския преврат, когато бяха унищожени лекари, свещеници, кметове, военни, учители, парламентаристи… Така беше и след насилствената национализация Така беше и в лагерите на смъртта, когато се вихреше диктатурата на пролетариата. Така ще бъде и сега. Сашо е готов. Само му покажи оня, който трябва да бъде унищожен, за да възтържествува каузата на кръволоците Ленин и Сталин.
  Съжаляваме! Съжаляваме много! Никакво помирение не искаме!
  Няма да се помиряваме с хора, които пръскат мазни слюнки, докато възхваляват комунистически безобразия и искат да изкарат бялото черно, каквато беше практиката през тези вече 70 години.
  Няма да се помиряваме с тези, които нечистоплътно изнасилват историята и си приписват едно извратено народолюбие в години, когато тяхната партия извърши най-чудовищния геноцид в цялата история на българия – нещо, което не си позволиха да направят и предците на техните „бойни другари” от ДПС и изгониха най-безпардонно два и половина милиона българи извън страната.
  Няма да се помиряваме с пишещите оди за българските зверове окичени с емблемата на войнстващия комунизъм – чука, сърпа и пентаграмата.
  Няма да се помиряваме със стари антисемити (проучете историята на СССР), комунистически реваншисти и исторически интриганти, които искат да си припишат биографии на ангели.
  Никакво помирение с хора, които затриха толкова светли умове, които бяха физически унищожени заради своите идеи за свобода и демокрация (непознати думи за хората дамгосани от червената чума).
  Няма да се помирявам с активните борци, които опропастиха България и собствените им доноснически съвести смазали чрез апарата на ДС хиляди и хиляди български семейства.
  Българската нация не се нуждае от помирение. Тя се нуждае от кипящата истина, която наистина е като киселина и прогаря, ама трябва да си я кажем докрай.
  Дори по брутален начин.
  Няма как да има помирение там, където ни карат да почитаме само лъжи.
  Заради това – от нас не чакайте почит.
  На зверовете мястото им е в зоологическата градина. На политическите зверове – в зоологическата градина на презрението. Докато онези, дето твърдят, че са морални, благи и страдалци и се пазят с троен полицейски кордон от народната любов, не си затворят зверовете в клетка, не можем да говорим за нищо друго, освен за два съвършено различни свята.
  Ама съвършено различни.
  И единият, със сигурност, е излишен.”

 16. Ал. Симов и П. Волгин са лицата, позорящи журналистическата гилдия в България, самите те представляващи еманацията на комунистическата пошлост, дефилираща простащина и чувство за непогрешимост, толкова характерни за настоящото управление, начело с безличието Пламен Орешарски! Специално за малкото човече, пелтечещо и прекъсващо събеседниците си по всички ТВ студия, не бих могъл да кажа нищо добро……

 17. тези дни спорих с приятели точно на тази тема – ченгетата(а Симов е свързан с най-висшите от ДС) си мислят, че могат да управляват държава и да правят политика! Не, не могат! И Симов е най-яркото доказателство за това, защото изразява най-искрените мнения и позиции на ДС в тяхното НОВО политическо амплоа(което според мен започна със създаването на Генералбското движение в БСП)! И в какво се изразяват техните мнения – ами в опит да докажат, че 1+1=3. Ако едно ченге или военен генерал е много добро в борбата с престъпността и чуждите армии(защото там убийствата, дезинформацията, интригите и тн е част от борбата),то в цивилния живот тези им умения са напълно излишни и безполезни. Доказателство впрочем е …..Белене, а сега и Южен поток. Ченгетата не могат да построят и създадат НИЩО, защото те вярват, че могат да докажат(с методите на пропагандата), че 1+1=3, а в реалния живот ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНА ХИПОТЕЗА! Впрочем силата на днешните протести е точно в това – докато те са на МИРНА територия, докато пледират, че 1+1=2, танковете на ЧЕНГЕТАТА ще са безполезна купчина желязо!

 18. Do g-n Indjev

  Tuk ne e naj-podhodjashtoto mjasto za tozi komentar-predlojenie, no moje bi obedinjavshta tema e zlobata i neturpimostta.
  Misulta mi e za bednite sirijski bejanzi. Ne im stiga che napusnaha rodinata si na begom, che tuk ne im osigurjavame elementarni bitovi uslovija, ami i zapochnahme s pogromite….
  Vie, g-n Indjev kato arabist,ne bihte li mogli da se porazgovorite s tjah v njakoj bejanski lager i da napishete njakoja ot Vashite hubavi istorii v tjahna zashtita. Makar che se sumnjavam, che tezi koito trjabva da se pouchat chetat Vashija blog.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.