Мълчанието на пожертвания Бисеров крие сделка

Спомняте ли си последните думи на Бойко Борисов в пленарната зала на Народното събрание, когато той напусна след оставката си от поста премиер на 21-ви февруари?

Да ви ги припомня: „Аз Вас не искам да Ви слушам” (главната буква в обръщението е моя „редакция”, защото в репликата на Борисов нямаше нищо уважително- бел. авт.)!

Вбесеният Борисов подхвърли това към Христо Бисеров, който отговори на твърдението му, че е бил „поръчан” от Ахмед Доган с репликата от трибуната, че трябва да се отвори папката „Лале” от едно полицейско разследване, в която пишело как Борисов е взел пари от подземен бос, убит след това.

Ето че вчера, след повече от три месеца протести, взривени от наложената от ДПС кандидатура на депутата Делян Пеевски за шеф на ДАНС, исканията за оставка постигнаха неочакван резултат: оставка, но не на Орешарски, който отказва да отговори на въпроса кой му е наложил Пеевски ( когото той се опита да представи като „експерт”, заслужаващ да оглави ДАНС), наистина беше подадена, но от Христо Бисеров.

Вярвам на всички изненадани, които чистосърдечно (според мен) си признаха, че били „ошашавени”. Така се изрази Йордан Цонев, а пък Камен Костадинов- третият от „светата троица” най-високопоставени дейци на ДПС с български имена, е автентично смаян.

И как няма: Доган размаха ятаган над „гяурите” в ръководството не за друго, а за да покаже, че не ги бръсне ( с ятаган не истина не се получава бръсненето) и те трябва да продължават да прекланят главица, очаквайки всеки момент нещо да им се случи.

Така се управлява мафията! Дон Доган трябва да пуска кръв и да държи в страх най-близките си изпълнители на сухи поръчки ( за сухото става дума, за сухото!).

Другарят Сталин е прилагал тази тактика в особено големи мащаби и му е било важно никой да не разбира защо някой от най-близкото му обкръжение изведнъж се оказва враг, за да трепери и да се подчинява автоматично, очаквайки да му се случи същото.

Разбира се, смаяни са всички- от Валерия Велева, която не иска да си признае, че не са я повикали този път за интервю ( и „предполага”, че Бисеров е извършил някакъв тежък политически гаф), до сайтовете, които пък „разболяха” не особено хуманно Бисеров с хипотезата, че се оттегля от постовете си в Народното събрание и в ръководството на ДПС по здравословни причини.

Моята хипотеза, защото всички боравим с хипотези в случая и при липсата на достоверна информация от първо лице това е легитимен метод за анализ, е съвсем друга: Бисеров нито е болен ( Аллах здраве да му дава), нито е сгафил нещо- щеше да се чуе и да се види и най-малкото рязко движение на този лоялен на Доган пришълец, издигнат почти на върха на ДПС лично от него само за няколко години.

Бисеров вероятно „просто” е спазарен.

Може би е дошло време Доган и Борисов да обърнат палачинката и да отворят нова страница от тяхната баница, а Бисеров да е включен в ценоразписа по искане на отмъстителния Борисов.

От страна на ГЕРБ пък на олтара на жертвоприношението вече беше положен Цветан Цветанов, подложен на прокурорска трапанация на черепа, от която няма как да се отърве без увреждания на имиджа и при най-щастлива развръзка.

Зъб за зъб, Христо за Цецо, за да има рокада на шахматната дъска при равностойна жертва на фигури.

Няма как Борисов да поиска главата на Местан или на самия Доган, докато вбесилият го на 21-ви февруари Бисеров е достатъчно едър жертвен агнец и същевременно- лесен за отстрелване, защото зад него не стои турски етнически вот и никой няма да пролее електорална сълза в регионите.

За завоя на Борисов стана ясно още щом се опълчи срещу вълната от недоволство, която иначе така задушаващо подкрепя, в частта за Пеевски.

Насред протестите Борисов се опита да оневини Пеевски с рефрена, че той не е толкова виновен, колкото Станишев. Съответните медии от империята на Пеевски моментално приглушиха атаките си срещу Борисов и сега се борят предимно за охулване на президента Плевнелиев сред подозрително съглашателското мълчание на неговия уж ментор ББ, който няма да има нищо против едни предсрочни президентски избори с подкрепата на ДПС ( без тази подкрепа, открита и или пасивна, никой още не е ставал президент през изминалия четвърт век).

Прогнозирам пълно мълчание на самия Бисеров. Възможно е идеята да е била той „само” да бъде понижен в йерархията, да се е обидил и действително да е напуснал постовете си по лично желание. Възможно е също дори да бил уговарян само да направи крачка назад.

Мълчанието му ще покаже, че е спазарен в рамките на сделка от която той също е получил нещичко.

Сделката е лична между Доган и Борисов, поради което смайването на непосветените везири е напълно автентично.

В авторитарните партии е така: двамата еднолични партийни лидери се договарят пряко без никакви демократични глезотии в процедурата по договарянето и без значение колко инфаркти ще предизвикат с това в обкръжението си.

Впрочем, ще бъде интересно да се проследи отражението на ситуацията върху проекта „България без цензура”. На него вече му спряха кранчето, що се отнася до пътуванията из страната на Бареков и антуража му с джипове, сателитни чинии и всякакъв обслужващ персонал, пазен от малка армия мислители, готови без да му мислят много да претрепат някой враг, подвикващ нещо нецензурно срещу пътуващия директор на луксозния цирк.

Ако е вярно, че Борисов и Доган са се спазарили, продължаващите обещания на новоназначения политик Бареков да срине, да помете, да унищожи Борисов биха означавали само едно: че Корпоративна търговска банка също се е разделила с Доган. Защото така са наредили от империята, закупила тази пролет чрез своята Външнотърговска банка солидните 10 процента от акциите на този трезор, съхраняващ парите на най-големите български държавни предприятия.

Как точно началниците възнамеряват да разделят елементите на петата си колона, за да владеят България, не смея да предположа, за не се изложа- което не знам, не знам. Но съм сигурен, че няма така лесно да се откажат от инвестицията и намерението си да стрижат дивиденти от нея.

16 мнения за “Мълчанието на пожертвания Бисеров крие сделка”

 1. Че спазарен Бисеров – спазарен е. Но не от Б.Б. (ще ме прощавате, ама немога да му изпиша името) и Доган.
  Сделката е на доста по-високо ниво (бих казал гео-стратегическо). Защото не бе само Бисеров, а и Бойко Найденов – ти да видиш какво съвпадение във време и място ! Което пък веднага прави Найденов съзаклятник и маша на само на Бисеров, а на цялото ДПС.

 2. Има доста силна логика в това предположение.

 3. Христо Бисеров
  излезе от политиката
  по собствено желание!
  Поради лични причини!
  Всякакъв друг коментар
  е хипотеза!
  Казах!

 4. Към вярната теза на г-н Инджев бих добавил и следното:Доган има сериозни евровластови амбиции.Сегашното некомпетентно,еврокомпроментирано правителство му е сериозна пречка и уврежда ЛИЧНИЯ му имидж.И Европа знае,че ТОЙ е Главният кукловод.В тази връзка очаквам скоро явна подкрепа на студентите и сваляне на Орешарски.Нещо,с което Сивият кардинал хич не е бил съгласен…

 5. Този анализ по-би подхождал на Бриго Аспарухов, защото Слави Бинев и споменатия вече Бареков нямат съшите аналитични способности.

 6. Вчера се получиха доста съвпадения – Христо Бисеров е аут, Бойко Найденов на е аут, Мутафчийски умря. Нека само да припомня – Мутафчийски – неразделна част от Селена Холдинг – Асен Мичковски, Валентин Карабашев, Румен Биков, и други – депутати, Министри на Икономика и Търговия, Приватизационен фонд Златен Лев взел с бонови книжки за масова приватизация не едно и две предприятия, и др., същите тези винаги близки с ДПС. Не знам става ли нещо в подземието, но според мен става. Въпроса е, че това подземие ни владее. Чистят едни, други по-зли идват. Но много съвпадения. 3-ма видни и свъразни с ДПС (и ДС) хора за един ден кой оставка, кой умрял.

 7. Мирише на нов кабинет, очевидно в него бисеров и найденов ще ся ключови играчи

 8. Не допускам такъв сценарий. Много интригуващо, но не ми се вярва. Едва ли има други причини за оттеглянето на Бисеров, освен здравословни.

 9. Марк Катон
  Свтовни заговори ,задкулисие – колко години ще психясваме малкото народ,който остана в България?
  Понеже познавам Бисеров….жалко 🙁 Слиза един силен политик с демократични нагласи и мислене. След него СДС стана “болшевшката партия” на командира Иван Костов,а по късно това се превърна в сбирка за политческо клюкарене ( в състояние на опозиция – за уреждане на безмислени проектчета,като: на Найо Тицин), Асенчо ,Антоантка,Юлиана…да изброявам всички е тъпо! Няма да забравя сцената ,която се разигра пред очите ми в едно читалище на “Красно село”. Христо Бисеров бе сам – на първата банка. На три банки след него нямаше хора от НС на СДС ( тълпяха се на останалите места или бяха прави) . Някави депутатки кудкудякаха и четяха декларации на окръжните СДС -та,които подкрепяха “Здравите сили” в СДС.Чувал съм и съм чел за такива игрички в БКП. Сега го виждах!Виждах и доволаната усмивка в очите на “Командира”. Владееше обстановката и бе превидил всичко. “Републиканският сент” ( парламентаристи, членове на НС интелетуалци щъкащи насам – натам – бяха парализирани от страх). Бисеров говори кратко и лаконично – май винаги говори така.Каза,че Костов подменя органите на СДС и въвежда диктатура. Ясно декларира ,че парламентарната група е мащинка за гласуване на личната воля на определен човек,ала каза и “кръгове”…. Насъпи окло 30-40 секунди гробна тишина. Не се сещам ..кой водеше, много плах опит да се изкаже направи Й.Цонев.Светлана Дянкова не се изказа, но гласува против. Трудно ми е да преценя ,но според мен точно тогава СДС загуби демократичната си същност,а държавата парламета си. Вероятно е имало грешни решения …но механизма бе следният: структурата на СДС ( общинска,окръжна)- решение на структурата (с протокол за и против) и връчване на решението в централата на Раковски. Такава бе организацията на СДС ! Бисеров бе архитекта на този механизъм ,той създаваше условия и механизми това “разномислие да функционира и да съжителства”. Обикновени хора…от затънтени региони ..имаха глас, можеха пряко да го зададат въпрос на министър, ръководен кадър на СДС или депутат. Тогава приключи”републиканският период” на СДС. Ходих още 10 пъти ,но нещата бяха различни,”преторианска гвардия”,отбрани “патриции”,медийни куртизанки,напълни се навсякъде с “анализатори”. Националните съвети станаха клубове за партийна пропаганда и просвета. Стана невъзможно да се изказваш и имаш мнение(въведаха се правила).Немислима бе критиката срещу Цезар Костов. Появата на следяващите Цезари в България бе вече логична и обяснима. Републиката не съществуваше. Новите цезари били слаби ,силни, или в триумвират,а понякога и идиоти) просто бе нещо ,което се приемаше нормално.Точно тогава и там се смени ….този прословут модел!Не съм на Олимп ,за да виждам всички вртки и клюкарстване. Говорих за модела. Защо е сменен един началник и какво се говори е “друга бира”.

 10. Biserov e gadno kopele i predatel !! Beshe v SDS, posle v NDSV, sega napuska DPS za da se izglezi na Barekov!!!!!! Da ama ne , kakto kazva bate Petko!! Aman ot cherveni boklutzi !

 11. Абсолютни глупости пише МАРК КАТОН. Колко години Х. Бисеров е във върховете на “най-демократичната” партия ДПС. До колкото си спомням и той беше чекист.

 12. Дори аз се колебая-ако е спазарен,прав е Петър!Но може просто да е натиснат от места много над Доган,независимо от контактьора…Тогава и Цонев ще го заболи глава и ще е знак,че ДПС дава мигач,който няма да хареса на някои в това число на Путин.Освен,ако Ицо не се е заиграл със Задокеанска Турция…Другото е ”утки”и незнания…А бе,ЕВГЕНИ,ти пък на какви спомени се базираш?Спомени-бла,бла!На слухове и сънища-освен,ако не си екстрасенс…Но за пари не е-Ицо не е такъв,пък и все щяха да ги поделят…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.