Кой ли? По дела ще го познаем

Едва вторник е, а вече заваляха мистериозни оставки от купестите ( за да не кажа “купените”) облаци на мъгливата българската политика, разтресена от мълнията на едно пророчество.
Изпитвам нетърпението на дете да зърне чувала на Дядо Коледа. Искам да видя чудото с разпадането на ГЕРБ, предречено за тази седмица от Николай Чудоговорец от Пловдив, за когото тамошните камбани биха на сватбата му, но никой не беше уволнен за това своеволие, както стана например след камбанния звън в Деня на будителите в София.

Понеже ( за разлика от Ники Чудото) бях контра през цялото време на управлението на ГЕРБ, имам основание да претендирам да съм последователен и да проследя как именно тази популистка партия ще бъде разпадната от самия Ники. Като един свети Георги, той обеща в интернет тази седмица лично да я прободе смъртоносно с копието на своите разкрития.

Не стана ясно дали ще приеме да бъде наречен лъжепророк, ако не спази обещанието си.

Хубавото на конкретните прогнози в политиката е, че уличават в конкретна лъжа техните автори и срещу тях може да се възрази на база на проверения факт, когато не се сбъднат.

Желаното, представяно за възможно и дори за действително, подвежда „вождовете” да лъжат на едро, за да се закрепят на седлото за момента, препускайки по главите на лековерните, пък после да му мислят как да обяздят миналото с обяснения за несбъднатите прогнози.

Никита Кукурузни, както на подбив наричаха Никита Хрушчов в СССР заради ентусиазма му да реши продоволствения проблем на огромната държава по „американски” с помощта на царевицата (кукуруз), обещаваше в рамките на няколко петилетки Съветският съюз да достигне, да надмине и да закопае икономически САЩ. Вместо това, още няколко петилетки след несбъднатата му партийна прогноза, СССР взе, че се спомина- и не само икономически, но и фактически.

Никито от Пловдив е подобен на Никита: обещава ли обещава.

Но къде го чука, къде се пукна?

Пукна пушката на оставките в задния му двор, където се разпорежда Пеевски, чиито политически мерак Никито обслужва „без цензура”. Макар и да внушават, че изненадващата оставка на Христо Бисеров от всички ръководни позиции на втори по ранг в йерархията на ДПС не водела до никаква криза в партията, сътресението тепърва ще предизвиква вторични трусове.

Ами ако наистина Борисов и Доган са се разбрали, както предположих с провокативната цел да покажа как може да бъде построен един политически пъзел по логиката на личния сблъсък между Борисов и Бисеров, последван от реверанс на Борисов към Пеевски и внезапно отстрелване на Бисеров?

Никито да не го мислим. Той няма проблем да обърне палачинката за пореден път, както бърза да се обърне с покана към всеки изпаднал (наистина или въображаемо) политически елемент. Чул-недочул за дразги в Реформаторския блок, взе да кани (не)напусналите го в своята неродена партия.

Очаквам да покани и разпадналата се от неговото разследващо аматьорско кроше ГЕРБ на поверения му корпоративен тепих. Освен ако батковците, на които служи, не се разберат за друг (с)кеч между каратиста и боксьора.

А сега, сериозно: въпреки индикациите на развълнуваната златна рибка в корпоративния аквариум, разплисканата застояла вода е само кабинетна буря на този етап и не опонентите на властта, като ГЕРБ и Реформаторския блок, са интересните обекти за наблюдение с презумпцията, че щели да се разпаднат всеки момент.

Все по-неудобна става за всички участници с(р)амотната управляваща тройката БСП-ДПС-Атака. Тя е цилиндърът, употребяван като смокинов лист (под предлог , че срамотиите са една естествена необходимост), от който ще изскочи зайчето на предсрочните избори. Неудобството да прикриваш срамотии с цилиндър обаче е в това, че като го сложиш отпред, лъсваш отзад. И обратно…

Друг е въпросът какво е решила руската мечка, която играе в нашия двор казачок „Южен поток” и изкушава с меда на подизпълнителските поръчки изпосталелите хиени от олигархичната хранилка в България.

Предстои да узнаем- по дела им ще ги познаем!

25 мнения за “Кой ли? По дела ще го познаем”

 1. Много ми се струва, че дяловете пак напомнят на разпределението 3:5:8 /Атака:ДПС:БСП/, но тлъстите пуйки Боко и Павлова също участваха в някои от многото първи копки за “Южен поток”, следователно и те ще зобат, те си знаят колко!

 2. Вашата хипотеза, г-н Инждев, се потвърждава косвено от Веселин Желев в следната му статия:

  ГЕРБ и ДПС тайно гласят Йовчев за премиер, твърди източник

  ГЕРБ и ДПС обмислят да свалят правителството и да съставят ново начело с вътрешния министър Цветлин Йовчев в рамките на сегашния парламент, научи този блог от добре информиран източник пожелал анонимност.

  Главната цел е да бъде отстранена “Атака” от ключовата ѝ позиция в парламента и да се намалят вредите, които тя носи на представените в него партии и на страната.

  Източникът не посочи дали споменатите партии окончателно са си стиснали ръцете за плана, нито кога и как точно се очаква той да влезе в действие. По думите му доверието между партньорите в сегашната коалиция БСП и ДПС е силно разклатено.

  Лидерът на ДПС Лютфи Местан пристига в Брюксел във вторник за срещи с три водещи фигури от европейските либерали – заместник-председателката на Европейската комисия Нели Крус (Холандия), лидера на либералите в Европейския парламент Ги Верхофстадт (Белгия) и председателя на партията им в ЕС Греъм Уотсън (Великобритания).

  ДПС не посочи целите на посещението в официалното съобщение за него, което помести на уебсайта си.

  Публична тайна в Брюксел е обаче, че съжителството с “Атака” вреди на репутацията ДПС в Европа и изнервя сестринските му партии в кампанията за европейските избори догодина. Това се чувства особено силно след гласуването по мораториума за земята и антибежанската кампания разпалвана от националистите в България.

  Заедно ГЕРБ и ДПС биха имали 133 от 240 места в парламента, което отнема на “Атака” ключа към кворума и към евентуални предсрочни избори.

  Неотдавна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов похвали публично Йовчев, разграничавайки го от правителството. “Не му завиждам на Йовчев, защото на него ще му падне главата, а той е добър министър. Орешарски и Станишев са безотговорни хора” бе цитиран да казва Борисов в Сливен на 13 октомври.

  Блогърът Иво Инджев предположи по-рано днес, че оставката на Христо Бисеров от постовете му в парламента и в ДПС е била цената Борисов да стопли отношенията си с Доган и Местан. Той припомни, че на 21 февруари при оставката на Борисов Бисеров намекна от парламентарната трибуна за връзки между напускащия премиер и подземния свят.

  ДПС са разочаровани и от 59-те си съюзници от БСП, които подкрепиха предложеното от Сидеров решение за продължаване на мораториума върху продажбите на земя на граждани от други страни на ЕС.

  Осведомени твърдят, че министър-председателят Пламен Орешарски вече трудно издържал изпитанията, на които относителното му парламентарно мнозинство го подлага. Не му било лесно да обяснява в Брюксел, защо то гласувало България да наруши едновременно конституцията и договора си с ЕС с решението за земята.

  “Под благовидния предлог да спасят страната от “Атака”, другите парламентарни партии ще й дадат шанс да се класира за парламента на едни следващи избори”, каза източникът. “Те ще я освободят от непопулярната задача да крепи правителството, а новото правителство ще освободят от компрометиращата подкрепа на “Атака”.

  “Атака” вече яхна недоволството от бежанците”, добави източникът. “Николай Бареков пък – социалното недоволство. Така “ранобудните студенти” и протестиращите от юни ще са само някаква бледа сянка пред това, което двамата популисти могат да спретнат”.

 3. А може би получихме и отговор на въпроса, кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС.
  Ако българското /етнически/ обкръжение на Доган е сгафило , май ще трябва да си плати.Доган като един султан сменя везирите, с цел да си запази трона.Руските интереси след внезапното появяване на Милер , май разместиха пластовете в политическите кръгове в България.Отдавна е ясно, че Станишев е не само руска пионка, но и зависещ от Доган. Май го похарчиха.Бойко , ако се хване на въдицата на Доган, ще бъде изигран.Ако похарчи Плевнелиев ще го изпържат.

 4. ех Иво ,то шуменския шаман не можа да познае за герб та пловдивското чудо ники ли

 5. Оказва се, че всички искат дружно да се наакат, но някак си да не мирише. Ако Бойко се заиграе с ДПС по-сериозно, ще бъде изигран. Което не значи, че трябва да се радваме на един популист по-малко, защото на негово място ще дойде друг, така както Яне беше сменен от Бареков на популистката пързалка.

 6. Мисля, че e-vestnik ще последва afera.bg като връзка с блога на И. Инджев.Бакалов се държи твърде странно.

 7. Изгарям от нетърпение Тиквочът сам да си сложи кръст на политическата кариера.

 8. Прави впечатление, че във всички разгледани тук варианти на “пъзела” липсва един особено важен елемент и на мястото му зее огромна тъмна дупка! Както и да се съчетаят бездарниците, който с когото да се заиграе, когото и да прецакат, за да оцелее държавата е нужен кадърен държавник с екип, който да бъде в състояние да реанимира и икономиката, и юристдикцията, и здравната система, и демографията, и образованието, и да постигне поне относителен успех в неутрализиране на мафията. Нима са толкова късогледи и тъпи гореизброените пишман-политици да си мислят, че преконфигуриране в името на власта и далаверата ще ги спаси от гнева на плебса? Нима наистина разчитат, че заешките им ходове ще заблудят западноевропейците и последните ще им позволят и в бъдеще да “усвояват” милиарди от фондовете?
  Само формени идиоти не виждат:
  -че държавата ни стремглаво се е устремила към ужасна катастрофа;
  – че духът е изпуснат от бутилката и ако не се вземат разумни мерки, радикализацията на протестите е неизбежна и неограничима.
  Когато тръгне озверялото от мизерия, оскотяло, полуграмотно природонаселение, за разлика от интелигентните протестиращи в София, няма да се задоволи с хепънинги и няма да свири на бял роял!

 9. ТИНКОВ, ти си червен б****к. Тия теории за добрия отруден народ от селата с напуканите ръце и опържено от слънцето лице и лошите протестиращи от “София не е България” – тези “гнусни красиви, интелигентни, млади” вече ги извъртяхте на любимите си плочи.
  Не е ли по-добре да бъдем поне за миг индивидуалисти вместо да обобщаваме и разделяме на такива и онакива? Или май така повече угажда, че по-лесно смилаемо за тъпия читател. Само че си объркáл влака. Тука пътуват от онези “интелигентните” дето ги наричате и такива генерализми не минават лесно, а марксистката реторика ни е до болка опротивяла.

 10. Няма нужда да се мъчат да се прегрупират – още отсега казвам: ОСТАВКА И НА СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ГЛАСУВАНО ОТ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ!

 11. Iskam da spodelia mnenieto si i da popitam G-n Indzhev i kolegite ot tozi forum kakvo misliat za tova:

  Bezputicata pred koiato e izpravena stranata za koi li put e iasna. Iasno e kude/v kogo e prichinata za tazi bezputica. Iasno e sushto che prichiniteliat e zaiavil nedvusmisleno s deistvia i dumi che ne go e enia (ne mu puka) za budeshteto na Bulgaria kato normalna durzhava dvizhena ot cennostite izpoviadvani ot Evropeiskia Suiuz. Az sum GNEVEN ot tova i nito moga nito puk iskam da sdurzham gneva si. Zatova i izkazvaniata sa mi v tozi i drugi forumi sa osnovno gnevni. Komentarite po forumite koito sledia, obache sravnitelno riadko pokazvat gniav. Gneva sa men pone e merilo za gotovnostta da se otstoiava budeshteto na tazi strana dori ot strana na shto-gode “subudena” chast ot naselenieto. Ne sme dostatuchno gnevni, ne sme naritani dostatuchno po kokulcheto ili to e stanalo bezchuvstveno. Shte sum blagodaren ako niakoi komentira moeto mnenie.

 12. Павел Тинков, ти си черевн плазмодий. Не те ли е срам бе катил? Нашите деди ги изселваха за да ви настанят Вас. Нас ни мачкаха за да сте добре Вие, партизанските потомци. И сега срама нямате да плюете срещу ‘омразните” софиянци.
  Пууу, да ви падне паметника на МОЧА на главите дано.

 13. Различни народи, различни поговорки. Някои обаче се повтарят, което доказва еднаквостта на проблемите през които са минали народите…. Почти всички казват, че “рибата се вмирисва откъм главата”. Американците обаче уточняват,”рибата и гостите започват да миришат след третият ден”. Руснаците допълват, че “рибата мирише, защото както е и при хората, докато спи не може да се контролира”.
  Че БГ е вече вмирисана, това е факт. Вмирисана е цялата държава и в пряк и в преносен смисъл. Ако БГ е опашката на едно тяло, то миризмата явно че идва откъм главата, която днес отчете че излиза от кризата/от коя криза обаче, не се уточнява/. И тази миризма, силно се разрази именно в ТРЕТИЯТ десятък на един преход. Руснаците се “кефят”, когато виждат как “излизащата от криза” риба СПИ и се вмирисва, понеже не може да се контролира, и спокойно си залагат на “червей”, изкопан от дигите при прокарване на тръбите.
  ТЕ са уверени, че “Заешките им ходове” ще заблудят западноевропейците. Та те всички “западноевропейци” за заблудени по заешки… Преди “години” беше, когато в БГ се развихриха едни показни “разправи”, няма да забравя, как западноевропйците изпратиха някакъв комисар по “престъпността” към ЕС, и нашите, като го грабнаха от летището по “заешки”, па като го закараха на Банско да си “направи анализа”…. Можем да си представим как се прави анализ по “престъпнастта в БГ” в Банско. Доклада разбира се бе “положителен” и БГ продължи да се вмирисва… Дадоха западноевропейски “гражданства” на всички “онези”, които изнесоха “нашите” пари и ги внесоха в техните банки. Верно е – САМО парите не се вморисват. Както не се вмирисаха парите на вече вмирисаният Дунав мост 2, построен от някаква испанска фирма, чието име никъде не се споменава, но след само ТРИ месеца, моста така се вмириса, че вече се ремонтира. Виновни пак няма, те просто си прибраха невмирасините Европари. … Подобно бе и посещението на г-жа Клаус, дошла понеже била дочула, че в БГ имало монополизъм в медиите. Предполагам е дошла само да си усвои командировачните, колкото и идиотски това да звучи, защото монополизма в БГ продължи да си мирише със страшна сила. С такава сила мирише И някаква си “идея” за построяване на някакъв поток, само че този път не на “север”, а на “Юг”.. Без договор, без подписи, ТЕ започват да строят “нещо”, което обаче било против всякакви закони на “рибата”. Да обаче, рибата спи и се е вмирисала. Договора липсва, понеже ситуацията е силно вмирисана. Те обаче си строят, и никой не ги закача, понеже всички наблюдаващи явно са се вмирасали от спане. Само “шепа” студенти, като спартанци се опитват да спрат “сганта на Ксеркса”. Но разбирасе “демонополизираната” от еврокомисаря БГ медия, продължава вмирасано да мълчи. Ще си нълчи разбира се, нали скоро ще трябва да си платим членският внос, пък и все някъде трябва да се приютят вмирасините “бежанци”, които нагло нарушават границите на най-вмирасаната държава, членка на ЕС, за която никога не се намират пари,които поне малко да премахнат миризмата.
  …… По важното обаче, което мен ме “радва”, че вчера, европарламента, след дълги, уморителни и продължителни дебати, реши проблема с “дебелината” на найлоновите торбички. Нищо, че в същото това време, там някъде, в най-бедната територия на същият този ЕС, граждани и студенти демонстрират вече повече от 100 дена. Вмирасани от жажда за по-добър живот!!

 14. @ ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Не ми стана ясно (въпреки двете ми висши образования), какво точно е “разгневило” двамата господа (ДИМО и неясно КОЙ е другия), за да отправят такива нападки към теб по повод на коментара ти по-горе????

 15. До ДОЛУ МОЧА и ДИМО:
  Полека, приятелчета! Та вие буквално ме прегазихте.
  Мисля, че или аз съм се изразил неясно, или вие не сте проумяли написаното от мен. Във всеки случай бих ви помолил още веднъж без предубеденост да прочетете написаното от мен.
  Бих могъл да заема защитна позиция, да ви информиран, че потомствено нямам нищо общо с “отрудения народ от селата и опърженото от слънцето лице”, че в рода ми по пряка кръвна линия не е имало комуняги, че предците ми са били обявени за “народни врагове”, че клеймото “политически неблагонадежден” е съпътствало целия ми жизнен път, да ви уверявам, че винаги когато имах физическата възможност /живея във Видин, на 68 години съм, инвалид първа група/ бях на площада и пред МОЧА,дори и тогава, когато около Иво ИНДЖЕВ бяхме едва стотина човека /не си спомням да сме се срещали под оня с шмайзера/, да ви убеждавам, че когато агитката на Ангел Че крещеше истерично “фашистки п..ки” слюнките на Славчев опръскаха моето лице /съмнявам се, че вашите – не/, че когато в поста си пиша за интелигентните протестиращи от София, не влагам и капка ирония!…
  И защо да го правя? Нима хората, които следят моето дългогодишно участие в този блог, споделят оценката ви за мен?
  Първосигналните реакции не са присъщи на интелигентни “индивидуалисти”. Бих ви помолил да прочетете още веднъж предишния ми пост и да се понапънете да вникнете в смисъла на написаното.
  И запазете хъса си за момента, когато стане страшно, защото според мен това време наближава и тогава… тогава никой няма да се сети за бял роял! Ако пък по чудо се размине – постарайте се на следващите избори всеки от вас да обезпечи поне десетина сини избиратели.
  Останалото е биене в гърдите и хашлашко плюнчене!
  Бъдете здрави!
  🙂

 16. Към Павел Тинков ( и не само):

  Разбирам огорчението Ви от незаслужения ( според мен)упрек към Вас. Моят проблем като домакин на блога е в това, че се опитвам да сведа да минимум намесата си в коментарите, включително и спрямо онези, които не споделям.Границата между приемливия и неприемливия коментар понякога е твърде тънка.
  Също така избягвам да се намесвам в полемики между коментатори.
  Все пак трябва да кажа в случая, че помня много добре нашето запознаване на онзи януарски митинг, когато ни псуваха под благосклонния поглед на полицията ( която сякаш охраняваше незаконната агитка от червени екстремисти, а не нашия мълчалив законен митинг). Бях впечатлен, че пристигате чак от Видин за събитието, което съвсем не беше разгласено от медиите…
  Дано с тази реплика не наливам масло в огъня тъкмо на лична престрелка, каквато не горя от желание да се разгаря тук.

 17. Подкрепа за мнението на Юлиан, от един също така ГНЕВЕН и даже БЕСЕН, но тъй като не съм на площада, много ми се иска да спра дотук защото ще бъда нападнат (вероятно с право) от ГНЕВА на тези които са там. Но ще продължа, защото виждам че ГНЕВА си, тия дето са там са отправили напосоки и без причина към тези които не са там или не са ги последвали, затова изказвам и подкрепата си за г-н Тинков който не виждам защо трябва да понесе бремето на такива тежки обвинения и епитети. Доброволно си полагам и аз гърба под тази тежест, солидарно с него като приемам и аз да бъда наречен червен боклук, плазмодий и др. (без партизански потомък което не приемам) но ще застана и аз зад мнението че белият роял е неуместен и ми избоде очите и на мен, веднага щом се появи преди няколко месеца, тогава веднага и си го казах. Казвам го и като човек който има личен опит в разнасяне на пиана и рояли но по други събития и поводи и в други места.
  На г-н ДОЛУ МОЧА споделям само ника и нищо от това което е написал, макар че има нещо с което се е доближил до истината по мое мнение и това е словосъчетанието СМИЛАЕМО-ЗА-“ТЪПИЯ”-ЧИТАТЕЛ, като предпочитам кавичките да са на мястото където съм ги поставил. Защото мисля че отдавна ТЪПИ НЯМА , вече в 21 век и в държава от ЕС и да се твърди или мисли така за мен е тъпо.
  Нито са тъпи тия в жълтата сграда които не искат да си подадат оставката пред това което виждат, нито са тъпи тия които са на площада и протестират от пет месеца, както не смятам за тъпи и тия които не искат още да излязат да протестират.
  Но без последните “тъпи” или както г-н Тинков ги е нарекъл “озверялото от мизерия, оскотяло, полуграмотно природонаселение” май няма да се получи, не се е получавало никъде, освен ако в добавка на въведеното вече понятие “c-бял роял-на-протест” въведем с успех в политиката и понятието “студентска хунта” или да речем “интелектуална хунта”
  Затова смятам че тези , които се имат за “интелигентни” или “интелектуален елит” трябва да овладеят гнева си или по-добре да не го овладяват а насочат към тези които трябва а не към “тъпите” дето не ги следвали и след това да седнат и си помислят сериозно доколко всички послания (речеви, писмени, фолклорни, бял роял и т.н.,) които досега а и в бъдеще са отправяли ще отправят са достатъчно СМИЛАЕМИ-ЗА-“ТЪПИЯ” (озверялото от мизерия, оскотяло, полуграмотно природонаселение) –ЧИТАТЕЛ.

  ТОГАВА И АЗ ЩЕ ГИ ПРИЕМА ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ И ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ЕЛИТ.

  ПОДКРЕПЯМ БЕЗРЕЗЕРВНО ПРОТЕСТИТЕ И СТУДЕНТИТЕ но си мисля че да искаш просто така “морал в политиката” е доста инфантилно и неосъществимо. Затова трябва да се излезе с предложения за ПРОГРАМА, ПЛАТФОРМА, СТРАТЕГИЯ които да съдържат СМИЛАЕМИ-ЗА-“ТЪПИЯ”-ЧИТАТЕЛ положения и точки, кратки, ясни и достъпни. Специално по въпроса за “морала в политиката” го виждам като съставяне (или ревизия ако има вече такъв) на МОРАЛЕН КОДЕКС на народния представител, в който да има ефективен механизъм против заседяване в НС (примерно ограничение от 2 мандата и след това аут), против набутването му там под друго име или партия и против злоупотреби или неефективна работа на депутата ( процедура по неговото бързо сваляне от длъжност и замяната с друг). Или ако трябва да засадим това растение “морал в политиката” , да го наречем “ЛУК” , за който знаем е е добре смилаем от “тъпите”, то трябва ВСЕКИ КОЙТО ГАЗИ ЛУКА да бъде отстраняван оттам и да понесе ефективно наказание.
  На ДИМО ще кажа просто ЖАЛКО че сте нанизал тия думи. Казвам го като човек който е виждал изселени и е разговарял с тях (въпреки че трябваше да страним от такива) но това беше много много отдавна, на село, бях малък и тогава не съм осъзнавал ужаса на тия хора. Никога не съм мачкал, нито притеснил когото и да било, нито са ми омразни софиянци, напротив признавам че са по-будната част от народа ни, имам къде да се настаня там и то е изработено с много труд и лишения в екстремни условия, вече е от доста години но не съм го направил и не знам дали ще го направя. Един вид съм освободил от присъствието си тази част на БГ. Но това е може би защото, ако погледна назад и направя сравнение, вече преди 89та бях толкова смачкан и доведен до подобно състояние на ужас, каквото са изпитвали може би тия изселени които бях виждал като малък. Признавам че от шестгодишното ми преживяване в София, есента на 89та е най-вълнуващият период, но тогава бях вече без илюзии и “пътник”, въпреки неизменното ми участие във всички прояви през тази есен.
  Поздрави!!!

 18. А аз си мисля, че тия убавци Димо и ДОЛУ МОЧА , са си просто червени другари и се “бъзикат” дебелашки с нас. И нарочно са се прецелили в един от най-умните, полезни с информация и демократични коментатори тук

 19. Г-н Тинков, та не виждате ли , че последните 3 поста – на KARANDASH, на ДОЛУ МОЧА!, и на ДИМО, са като писани под индиго, като излезли от едни ръцЕ???
  Пуснете ги покрай вас, те не имат за цел да изложат някакви мисли и идеи, тяхната цел е да се “индивидуализират” в единомислието(путиномислието) си , и да оплюят я вас, я ЕС, за да угодят на когото трябва.
  Мисълта им е една , и винаги е БИЛА, само ЕДНА, единствена, и тя не е в това че почти цяла София е селска, не , не е това, нито е в недостатъците на ЕС(то кой ли ги няма), нито в мнимото им изселване от партизаните, защото именно те са партизаните, мисълта(ако може да се нарече – “мисъл”) им е да продължат да служат на когото трябва , и то завинаги!
  Не виждате ли че някой друг е писал вместо тях , макар и физически те да са го постнали тук.

 20. До г-н Тинков,
  Абсолютно вярно сте синтезирали състоянието на държавата ни в момента.Мисля, че тези които ви охулват, не са за този блог.Не може да казваш на някой, че е б..к, само защото казва истината.Ето и ЕK понижи очакванията за растежа на БВП на България.Оказа се , че двигател на икономическия растеж у нас били търговските вериги.За каква икономика говорим тогава.Няма ли производство, няма и икономика.А тези които ви плюят да отидат във Видин.Даже в Сърбия, която не е член на ЕС има инвестиции на водещи европейски фирми . А тук разчитат на европейски помощи и данъци.Много е вярно това , което сте написали.Подкрепян Ви.

 21. Към уважавания (не само от мен) Павел Тинков

  Г-н Тинков, атаките към Вас не са нищо повече или по-малко, от опит за умаловажаване на Вашето присъствие в коментарното пространство на тази медия. Е, няма как това да стане! Честно казано, аз се посмях на “клетвите” и “заклинанията” на “димо-долу моча”.
  Бъдете здрав!

 22. Г-н Тинков, налага се да повторя, че за мен сте един от най-уважаваните коментатори в този блог. Апропо, точно такива като Вас най-често са мишена на съгласувани провокативни атаки като горната. Приемете моите поздравления за достойния и балансиран отговор към “опонентите” Ви.

 23. Поздрави Г-н Тинков, Обидиха Ви незаслужено, но не им се връзвайте! Уверявам Ви, че никой от тези, които познаваме отдавна коментарите Ви, както и Г-н Инджев, който дори е публикувал като отделни статии Ваши коментари нито за момент не е изпитал някакво съмнение спрямо Вас. Попаднах преди 2-3 дена на подобна атака във форум на “Дневник” и тук виждам същия стил. Нелепи обвинения в прикрита комунистическа принадлежност, партизанско потекло или в най – лекия случай в носталгия по отминалия комунизъм. Нелепото се състои в това, че тези обвинения никак на съответстват на духа и смисъла на коментара, който критикуват! Мен ме обвиниха в това последното и някакъв “момък” ме попита дали съм чувал за лагера “Пресиян”, където дядо му бил вкарван два път! Замлъкн, когато му отговорих, че освен дядо му да е бил Газдов или подобен тип няма как да бъде вкарван на такова място повече от един път. Но искам да обътрна внимание, че това изглежда е целенасочена атака срещу свободните форуми. Има явно инструкции сега провокаторите да имитират млади атакистчета, за да им мине по-лесно номерът. От тях мозък и разсъждения не се очакват и нелепиците стават логично обясними и минават за автентични. Друг е въпросът, че според мен и цялата Атака начело с Волен Сидеров, са също такива “артисти” опитващи се да влязат в чужда роля, докато са си само подводници на КГБ. Но явно напоследък го правят много неумело и преиграват. Но във всички случаи резултат са постигнали. Вместо да дискутираме интересните теми повдигнати от Иво Инджев относно по0следните абсурди и безумия инспирирани от Руската мечка у нас, ние трябва да се защитаваме срещу нелепи нападки и да се опитваме да вразумяваме “млади и неопитни, но иначе сърцати момчета”! Та да се върнем на темата си и не слушаите “керванджийските кучета”!

 24. Уважаеми, господин ИНДЖЕВ!
  Чувствам се виновен, че станах причина да се занимавате със скромната ми личност!Съзнавам, че това не съответства нито на нивото Ви, нито на задачите и целите, които сте си поставили!
  На останалите колеги и приятели от блога благодаря за разбирането и подкрепата!
  Най-малко бих желал да се превръщам в център на внимание и тема на блога. Мисля, че въпросът е принципен. Не тая обида, дори се надявам, че и ДИМО и ДОЛУ МОЧА просто не са ме разбрали. Надявам се, че не са провокатори, а само нахъсени младоци, за разлика от стария познайник КARANDASH.
  Друго е важното – нещата стават все по-сериозни, конфронтацията се затяга и сблъсъкът става неизбежен!
  В икономически и демографски план страната ни лети стремглаво към непреживявана до сега катастрофа!
  На комунистическата върхушка не й пука – те вече са “емигранти”.
  Че се превърнаха в сбирщина от бездарници и сред днешния им “елит” читав човек не остана едва ли някой би поставил под съмнение. Вижте им кохортата – украинското съселче, кулското адвокатче Мишо Миков, махленската простакеса Манолова и т. н. до пълното падение с изцепките на петна щамари и пр. Ами я погледнете дебелашката физиономия на военния министър, вгледайте се в олигофренното излъчване на финансовия министър!…
  Страшното е, че за моя най-голяма изненада и съжаление, отсрещната страна също нищо сериозно не предлага! А когато съвсем рухне държавицата ни, ще трябва да се гради отново! Това без водачи не става! И то не просто политици, а “всеки в своята леха”. Наслушах се /вярвам и вие/ да ми говорят за експертност, хора без хал-хабер за проблемите, които трябва да се решават! Не е ли време да се замислим и да заговорим за правителство в сянка?! Убеден съм, че кадърни хора има – трябва да бъдат издирени и кооптирани. Трябва да се делегира власт на можещите. Не вярвам в притчата на съгражданина ми Дертлиев /лека му пръст/ за “таланта на нацията”! Талантливите са единици сред милиони и ако не се облегнем на тях, ако не ги облечем в доверие, ако не ги обезпечим с власт и опазим, държавата ни е загубена /което напълно устройва и комунягите и империята на Путин/!

 25. Г-н Тинков и аз не от вчера следя коментарите Ви тук. Дълбоко съм впечатлен от хирургическата им точност. Смея да твърдя, че сте един от редовните посетители които с редовното си участие в блога на г-н Инджев допълнителното вдигате и без това високото му ниво.
  Всичко добро от сърце и душа ви желая.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.