Бисеров удобно стана никой- така ни отговориха на въпроса “кой”

Кой казва, че от протестите нямало смисъл и че да се очаква резултат от тях бил като да получиш от умрял писмо?

Ето, получи се поне задочна прощална картичка с поредния среден пръст на политик. Изпратена ни е от небитието , ако е вярно, че пазителят на тайните за бизнесдалаверите на ДПС Христо Бисеров е изчезнал (в чужбина), както твърди днес БНР.

Така че на въпроса „кой” имаме поне един конкретен отговор: Христо Бисеров!

Той и само той- и никой, ама никой друг, е злодеят.

За него, след като светкавично се отърваха от генералските му пагони в партията, които (вече) петнят кристално чистата репутация на ДПС, говорителят на Ахмед Доган- наместникът му Местан, вече говори като за „един индивид”.

Иначе казано, Бисеров е вече деградиран до един никой. Приложена му процедурата по анихилиране като на член на ЦК на КПСС, довчера тачен с портрет на Червения площад, но свален по волята на диктатора внезапно от всичките му постове и заточен мигом някъде. Предполагам, че както при комунизма се правеше с низвергнатите вождове, ще му изрежат и снимката (от общите фотографии със себе си) праведниците от ръководството на партията.

Тъкмо ни казаха “кой” и пак се оказа, че е “никой”. Защото Бисеров удобно е вече никой за съзаклятниците си.

Няма Бисеров, няма проблем за бащицата на партията.

Получава се като в онзи виц за Вуте, който попитал на събрание на текезесето къде е изчезнал хлябът, а на следващото събрание Нане проявил интерес с малко уточнение: „ не питам къде изчезна хлябът, а къде е Вуте”.

Сега трябва да питаме и „къде”, както и „как” относно предоставената му възможност да финтира държавната машина, задействала срещу него прокурорската проверка.

Междувременно прокуратурата дава частичен отговор и на въпроса „защо”- Бисеров е погнат заради подозрения за данъчни нарушения и пране на пари.

Въпросът „защо” обаче има доста адресати, които трябва да обяснят едновременно кой, кога, защо, как и срещу какви облаги е включил системата за ранно предупреждение на Доган, давайки му време да изпревари събитията с „оставката” на Бисеров, замитайки същевременно следи.

Работата е дебела, ако схващате тънкия ми намек.

33 мнения за “Бисеров удобно стана никой- така ни отговориха на въпроса “кой””

 1. През 2008 г случайно научих за ДАНС ,че евентуално ще правят проверка за пране на пари на скромната ми фирма(а аз съм и управител и единствен служител щото съм цъфнал и вързал)та написах на скромния си офис годишна почивка(от няколко години не го бях правил поради финансова несъстоятелност) и заминах при приятели в станция на МВР в Несебър или Созопол,щото съм с лиценз от БНБ ,ма кинтите не стигат за хотел,та там един американец, мой дългогодишен клиент ,много ми се смя и радваше ,вика местното ФБР те издирва ,а ти се печеш на плажа…И забележете дотук с майтапа- освен ,че след отпуската ДАНС се натресе в клетата ми фирма ,се оказапо същото време без да съм известен и обещетен и че с подписа на Борисов са ми откраднали абсолютно незаконно ,но с помоща и подписа на общината и държавата единствения ми имот до спирка на пуснатото метро 2008 г в полза на частни лица)червендулести комсомолци и предприемачи и едни прости келеши и досега няма решение на моя проблем ,а само мъки и беди и ДАНЪЦИ ВЪРХУ ОТКРАДНАТИЯ И ЗАСТРОЕН ИМОТ

 2. Много по-дебела е тази работа, отколкото изглежда или ни я представят. На нас ни трябва операция “Чисти ръце” поне като в Чехия – само премиерът и президента да знаят, че се налага да бъдат задържани този и този…, а не като се питат преди това партийните им вождове и т.н. подробности. Лошото е, че такива тъмни субекти “Бисеровци” има във всички върхове и връхчета на държавната власт. Ясно е, че мащабна операция не е възможна, но и опасно ще ни изправи пред тотален “кадрови дефицит”. По-добре стъпка по стъпка, но без преди това да ги обявяват за “никой”. Иначе излиза, че като партиец и държавник краде, а ще го съдим като редови гражданин. Безсрамници, дори и пред ада гледат закона да е в тяхна полза!

 3. кой?Светлин Йовчев! Кога? След връшането си от САЩ! Къде? В сарайте на Доган!!!!

 4. Как ще обяснят поредния супер скандал в Европа.Зам-председател на Народното събрание, замесен в пране на пари, т.е. директна връзка с мафията.За това ни занимават с някакви глупости за полети.Като барбек

 5. Нещо прекъсна.
  Че е прал пари, то е ясно ,но няма как да не е намесен Доган.По всяка вероятност е прал точно неговите пари.И всичко се потулва с една оставка, сякаш нищо не е било.На идиоти искат да ни направят – за пореден път.Затова -ОСТАВКА.

 6. ДПС гущерът къса опашката си и ще възкръсне отново като феникс 🙂

 7. Вероятно Бисеров е успял да “разпредели някоя порция” без разрешение на господарите им и немедленно му бе показан червен картон,като пак немедленно го скриха в “съблекалнята”.

 8. очакваните суми за “индулгенции” са 2-3 млн. лева, които ще се влеят в сферата на съдиите и прокурорите и тогава спокойно ще си кара яхтата …, а къде е прочутата Емел Емем, ………………… да правилно – откупила се е предварително.

 9. Тъй като въпросът “кой” отдавна вече е риторичен и е ясно кой е, аз бих попитала “докога”. Докога това лице ще разиграва цяла една държава, ставайки все по-безсрамно, все по-безскрупулно и все по-брутално?!

 10. Емел Етем е правилното, великата строителка на бедствени министерства, пожалена дори от великодушния ББ ?

 11. Ама стана ясно, защо ДПС се натискаха Пеевски да оглави ДАНС. А дали БСП не показва на ДПС кой е силният и кой държи силните карти (служби). И дали няма да принудят и ГЕРБ към сътрудничество по същия начин, за да се отърват от АТАКА и … на всеки километър, от тук до края на света!

 12. То винаги е било ясно, че ДПС са една стегната мафиотска структура начело с Кръстника, но сега нещата се развиха като във филм за сицилианската мафия. А ДАНС действа като тяхна подведомствена структура. Има ли изобщо държава тук на тази територия? Страшно много мръсотия ще трябва да се изрива. Ще ни стигнат ли силите?

 13. Kakva mrasotiya!!!Tova sa mutri-drugite gi poznavame po zveta na yaketata, babaitluzi,a tezi izgladeni, kostiumirani,izpre4ili se vseki den v parlamenta za”primer”pred nas bednite du6izi da ni pokazvat shto e moral!!!I nagli,otvrat na 100%, da se sramuvash ,4e si balgarin!Vsichki nagore, zialata glava i chak do opashkata na ribata sa se vmirisali! Pitat za6to iskame OSTAVKA,che “koi shtial da doide?”-ami pravi sa-vsichki sa prestapnizi, kradzi,mutri samo vlast iskat ne gi e enia za prostoliudieto,ama niama da gi ostavim tozi pat-ostavka ako triabva i vsiaka godina, dokato gi izchistim napalno-4engeta mrasni.
  TRo se znae KOI e ,no i tova shte si go kazat edin den.

 14. Моля Ви, ориентирайте ме, само аз ли съм станал безчувствен към подобни бури в чаша като братята Галеви и Христо Бисеров. В смисъл не че ги намирам за нещо нормално, но не съм сигурен, че не са димка, която прикрива доста по-сериозни престъпления като подаряването на една суверенна държава от на една друга държава.
  Тия симулации с откъсване на гущерни опашки миришат от към главата на рептила. Защо ли всички са вперили щастлив поглед в шаващата откъсната опашка вместо в главата 🙁

 15. Това че Бисеров е икономическия директор на обръча от фирми на Доган е известно от много време. Безспорно то е известно и на ДАНС и то от преди да бъде създадена агенцията. Защо точно сега е подбран момента за удар върху Бисеров е може би по интересен въпрос от въпроса “кой?”. Как може да бъде сплашен един мафиотски бос? Безпорно най-лесния и ефикасен начин за това е като ударят по личния му счетоводител и пазител на парите му. Точно това е целта и на мероприятието срещу Бисеров, едно последно предупреждение към Доган, че и той може да последва счетоводителя си ако не играе по правилата на могъщите босове. Какво е предизвикало гнева на тези или този могъщ бос? Личното ми мнение е, че Доган е разколебан в подкрепата си за правителството Орешарски и този погром над най-довереното му лице трябва да му покаже, че няма път назад и е нужно да подкрепя правителството Орешарски с цената на всичко, в противен случай би споделил съдбата на Бисеров.

 16. Няма човек в Хасково който да не знае кой е Бисеров но ДЕНС Групата на Властта играеше валс пред публиката.

  А защо им наредиха да го играят каубойци ???? Може би режисьора реши че е прекалено скучно ????

 17. Лютви Местан е един от малцината ,който може да докаже че слънцето изгравя от запад.

  Бих искал да ви призная ,че най-после почнах да разбирам какво говори Лютви Местан. Просто трябва неговита думи да се разбират огледално.
  Причина за това бе първото публично изявление на Местан след срещата им в Неделя с Доган и Христо Бисеров. При това изявление, Местан каза, че Бисеров в 15.00 часа е поискала среща и в 15.30 часа тя се е състояла.
  Тук аз си направих сметка ,че е невъзможно за 30 минути в почивен ден да се случат следните действия:
  – разговор между Бисеров и Местан;
  – разговор между Местан и Ахмед Доган затова ,че Бисеров иска спешна среща с тях;
  – организиране на транспортиране на Местан до Доган ;
  – предварителен разговор между Местан и Доган за обсъждане и предварително обаждане тук там,за да се установи какви са личните мотиви на Бисеров, които го карат да се отетгли незабавно от всички постове .

  Тогава открих кодът на Местан. Това бе методът на огледалото.

  Ако приложим метода на огледалото при изказа на Местан ,ние получаваме точните отговори, а те са както следва:

  – Не Христо Бисеров, а Местан се е обадил на Бисеров за да му каже ,че иска спешна среща до 30 минути в неделя.
  – Местан се обадил на Бесеров, едва след като с Доган са обсъдили получената информация и изготвили пълен план за отегляне на Бисеров, който Бисеров не можел да откаже;

  – Мотивите не са на Бисеров а на ДПС;

  Прилагайки този ключ на разкодиране, успях да разбера и следващо публично изявление на Местан, че случилото се с Христо Бисеров , няма отношение с ДПС. Аз го разкодирах по следния начин:

  – Изявлението на Местан трябва да се разбира ,че всичко е свързано с ДПС. ДПС е пискало от източника на информацията за Бисеров да им се дадат поне 3 дни преди публично оповестяване на сигнала за Бисеров ,за да го отдалечат максимално от ДПС;

  Надявам се днес Местан да излезе с изявленията ,че праните пари не са на ДПС и не са получени от или за техния обръч от фирми.

  Предполагам,че и други като мен са открили сега или по-рано този ключ за разкодиране на публичните изявления на Местан. Ако ли не, този мой коментар можеби ще им помогне най-после да го слушат с внимание като ценен източник на информация.

 18. Цитирам Иван Костов преди няколко години от трибуната на НС:”ДПС е проклятие за България!”

 19. Мнението на Insider си заслужава да се замислим сериозно върху тази възможност “…целта на мероприятието срещу Бисеров, е едно последно предупреждение към Доган, че и той може да последва счетоводителя си, ако не играе по правилата на могъщите босове. Какво е предизвикало гнева на тези или този могъщ бос? … Доган е разколебан в подкрепата си за правителството Орешарски и този погром над най-довереното му лице трябва да му покаже, че няма път назад и е нужно да подкрепя правителството Орешарски с цената на всичко, в противен случай би споделил съдбата на Бисеров.” или на мъжката си секретарка, бих добавил аз.

  Ако това е близо до истината, нищо добро не ни чака, защото това простичко означава, че лилиПутин е взел на ръчно управление България чрез местните си гаулайтери и не допуска повече самодейности, а действа безкомпромисно…

 20. Г-н Инджев,извинявам се ча използвам Вашия блог,но не намирам друг начин.Може би не зная.Но искам да задам чрез Вас въпрос към Едвин Сугарев,тази кристално чиста и неопетнена демократична фигура в българската действителност-КАК ТАКА ВИНАГИ КОГАТО СЕ ПОЯВИ НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ В ДЪРЖАВАТА,ТОЙ СЕ ПОЯВЯВА В НЯКОЯ МЕДИЯ,ОБИКНОВЕНО БТВ И ОБЯСНЯВА ТОВА С ВИНАТА НА ДЕМОНА ИВАН КОСТОВ,А И ВЕЧЕ СДС,ОДС?Това не е ли някаква зависимост на въпросния СУПЕР ДЕМОКРАТ или и той си плаща по някакъв начин воаяжите?
  още веднъж се извинявам!
  С почит СА

 21. Преди малко попаднах на ВЕСТНИК ЗА МЕТРОТО (вестик АТАКА, но с друго име). Едни девойки го раздават безплатно пред входа на метростанцията на Величков. Прегледах го и открих новия враг на кафевите. Не е вече ДПС, а Корман Исмаилов и всички отцепници от ДПС и естествено Турция, САЩ и сирийските бежанци, соросоидите – ранобудни студенти, Българския Хелзински комитет!

  Вай вай вай – счупи ми се тъпомера, докато го разлиствах…

 22. Не допускам някой от четящите този блог да се е съмнявал, че ни управляват гангстери.

 23. Към INSIDER: Мисля, че ако не бяха разкритията на ЦРУ и уведомяването на ДАНС оттам, никога нямаше да се стигне до подобно развитие на събитията. Нима в ДАНС не са знаели какво правят Доган и Бисеров, ами че то ДАНС съществува главно за да пази това статукво. Затова и най-удобен им беше Делян Пеевски за шеф. Сега, обаче, при положение че са получили тази информация от ЦРУ, те няма как да не направят нищо, защото не могат да обосноват бездействието си пред “партньорите” от ЦРУ. Всички, и ДПС, и ДАНС, и БСП, и руските служби, и цялата мафия са много нещастни и пак са жертва на проклетите американци. Никой не е искал да пада главата на един толкова верен другар и те са извършили това с дълбока скръб. Сигурно сега и той, като братя Галеви, ще изчезне безследно някъде преди да беде подведен под отговорност. Отстраняването на Бисеров не е плод на техни вътрешни разногласия, а е проблем, който им дойде отвън.

 24. Така е господин ПРАХОВ.
  ДАНС си е
  Д/ан/С.

 25. Крадливите ни политици , уплашено се озъртат от къде им идват шамарите!Знаят поединично и помежду си , че всички са крали, кой с 4 кой с по пет мандата ! То не бе френски , не бе германски посланик, с намеци с изявления, един път, два пъти… не разбират от дума нашите тъпанари!Продължават и продължават да лъжат и мажат!За няколко години разпаднаха напълно държавата !А напоследък я разглобяват с часове !
  Ще ги шамаросват още западните служби , като не знаят как да се държат с посланиците им.Пък ако от това не разберат ще бият шута на този комунистически резерват,населен с най-умните , най-свободолюбивите , най-работливите , най-честните хора !И тогава ще ги видим как ще се оправят без нас най-големите патриоти, които още от малки учим за трите имена на Левски, защото те са много важни !И много се гордеем , защото като ги изречем и хоп(това го взехме от китайците на мао) , с тях развиваме високите си технологии, строим автомобили и самолети, роботизирахме производствата си и сега си живеем в пълна хармония, пословично българско задружие и спокойствие , като в рай ! Умен народ сме ние !

 26. Нека да върнем разговора към началото на протестите. Хората излязоха на улицата, защото пожелаха да се сложи край на управление от мафиотски тип. Нарекоха ги какви ли не, обаче… Накрая блесна в цялата си прелест мафиотската същност на държавата ни, срещу която и протестираме. Кое не се оказа вярно, кое ли не се доказа, какво още трябва да се случи? Олигархът Пеевски, олигархът Цв.Василев и скандалът с DW/който се позабрави/, многобройните назначения по висшите ешелони на криминални типове, на безработен във Франция министър, който и до сега си е безработен у нас, понеже министерството му го НЯМА, безумен мораториум, още по-безумно отричане от него. Началникът на Националното следствие изненадващо подава оставка и напуска съдебната система , без да има каквато и да е необходимост от обяснение – кеф ми е , напускам. Ето и черешката – генерал от ДАНС предупреждава престъпниците за каквото там им се готви, министър-председател, вътрешен министър и вицепремиер, главен прокурор – НЕ ЗНАЯТ!!! Е това нормална държава ли е, не са ли прави хората да твърдят, че разложението е преминало всякакви граници? Прави са и още как. Настояването за морал в обществените отношения няма окраската на “ляво-дясно”, Много “десни” се съгласяват да мимикрират в зоната на здрача, защото видите ли ” така е в политиката”. Много “леви” категорично отказват да ги управлява мафия, без това да значи, че се домогват до дясно правителство. И левите и десните имаме много сметки за предявяване на представляващите ни. Мисля, че това е уникалното на момента, защото до днес просто не се е случвало.

 27. В една ненормална държава всичко е НОРМАЛНО!!!

 28. В една ненормална държава всичко е НОРМАЛНО!!!

 29. е плащаме заплатите им, колите им, охраната, секретарките, любовниците, командировките, апартаментите, офисите… за да може те да не са затормозени и да крадат на воля от сутрин до мрак. А някои и денонощно – 24/7.

 30. Началото, на коментара не се появи:

  @NEDA

  Това са мутри на наша издръжка – ние плащаме…

 31. Даа “работата” наистина е много дебела, може и да има 150кг.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.