Депесарският шут

Преди 21 години Доган обясни кинжала си в гърба на коалиционния партньор СДС- кинжал, който доведе на власт свързаната с Русия групировка “Мултигруп”, като “депесарски шут”. Клоунадата с елементи на жертвоприношение продължава…

Имам основания да смятам, че докато ни подхвърлят упорито версии за западна намеса в уличаването на Христо Бисеров, когото слуховете в медиите вече локализират в Италия, всъщност целта на маневрата е да се прикрие ръката на Москва. Бисеров може и да не се намира физически там, но долавям с антените на анализа как ни се надсмиват по неговия казус в духа на онзи скеч, в който обсебеният параноик непрекъснато се опитва да заблуди въображаемите шпиони, като повтаря високо „ в Русия съм, в Русия съм”!

В цялата воня се откроява силно мирисът на газ, а той не идва от САЩ. Донесе го без предварително предупреждение шефът на Газпром Алексей Милер,началникът на най-важния монопол в българската икономика. Изпуснатият газ от Москва предизвика в София истински потрес ( за да не кажа нещо друго, което мирише не точно на газ).

Боричканията за тлъстия руски кокал рязко радикализираха освирепелите кандидати на негласния кастинг за подизпълнители на „Южен поток”.

И като заваляха едни оставки и уволнения…

Забелязвате ли как публичното пространство, празно откъм доказателства, се изпълни с „осведомени източници”?

Ето най-новата порция от днес:

Изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Димитър Гогов е бил освободен от поста си, съобщи bTV, позовавайки се на отлично осведомен източник.

Друг подобен източник беше осведомил кореспондента на „Труд” в Брюксел Веселин Желев за таен план на ГЕРБ и ДПС да свалят кабинета „Орешарски” и да направят правителство в рамките на този парламент. Уж нищо и никакъв слух в един личен блог, който се позоваваше ( коректно, каква рядкост!) и на анализа на моя милост за вероятност отстраняването на Бисеров да е цената за такова сближаване, а засегнатите страни цял ден се бориха да го опровергават с ентусиазъм, който е твърде подозрителен за политици, доказали дебелокожието си.

И днес, когато вече Бисеров не е просто в оставка, а в неизвестност като беглец, когото не преследват (защото полицията не го издирва), не се отричам от хипотезата си за тайно заиграване между ГЕРБ и ДПС. Нищо, че такова заиграване беше отречено с толкова преиграване от двете централи.

Тази хипотеза не се базира на слухове и осведомени източници, а на логични изводи от предходни събития, като сензационното ( дори и за гъвкавия Борисов) рязко омекване на ГЕРБ спрямо Пеевски и последвалото реванширане на медийния император по линия на медиите му.

Нещо повече, проявената от бившия вътрешен министър Цветанов осведоменост със задна дата за подозренията към Бисеров, както и твърденията от днес на винаги близката до властта журналистка Валерия Велева за давност от една година на тайна разработка на ДАНС по следите на Бисеров, говорят за спотаена позиция на бившите управляващи, които на практика и досега са пазели гърба на ДПС.

Какво ги е накарало да му забият ножа ( ако те са тези, които са решили да задействат замразеното по тяхно време разследване)?

Трябва да има много, много сериозна причина, за да похарчат този толкова дълбоко пазен в тайна силен коз. Ако се сетите за по-едър мотив от задаващите се поръчки за няколко милиарда евро, обадете ми се- не съм Русия.

Битката за усвояването на невижданите през последния четвърт век пари, струпани накуп в рамките на един проект, се превърна във война. В нея няма милост- има Милер, както вече писах.

От тази газова трънка изскочи не заек, а цял глиган, за когото научаваме вече, че имал огромни интереси в енергетиката.

Някой го е изпържил и той трябва да има доста солиден тиган, за да побере в него цял глиган, разоравал с години задния двор на българската икономика с обръчи от фирми.

Рецептата на така приготвеното ястие, което е прекалено голяма хапка за дребни хищници от балкански тип, определено е мечешка- включително като съмнителна услуга за политиците, които се лутат около тигана в почуда дали и как ще се окажат гарнитура на същата трапеза.

Смисълът в интригата е : разделяй порциите и владей!

Политическите субекти, които ни разиграват в момента, се делят на три основни категории: руски, като „Атака”, проруски, като БСП и ДПС и и зависими от руската пета колона, като ГЕРБ.

Чисто руски проект е фашизоидната „Атака”, създадена от руските специални служби в началото на века. Те най-напред временно се провалят, когато двама руски шпиони под дипломатическо прикритие са засечени от контраразузнаването да митарстват из България с цел създаването на проруска партия и биват принудени да напуснат България през март 2001 г. За което, както ми каза 10 години по-късно в интервю за книгата„Течна дружба” премиерът от онова време Иван Костов, руските служби мобилизират за отмъщение срещу него целия си ресурс на територията на България.

БСП и ДПС попадат в категорията на проруските и това е видно най-малкото от факта, че никога по никакъв повод не заемат позиция, която да подразни Кремъл.

БСП заслужава обаче малка историческа реплика в това отношение. Защото е наследница на партия, която при своето създаване и съзряване е била откровено русофобска, но след съветската шлифовка днес тя е проруска. От всички препратки към миналото на партията, сред които са известните остри обобщения на Димитър Благоев за руската политика срещу България ( с пълно отричане на руска освободителна мисия спрямо българите през 19-ти век), най-интересно днес звучи мнението на един от любимите стари вождове на партията Георги Кирков:

“Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи – създаването на независима държава Украйна, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави”.

БСП обаче, заедно с ДПС, „Атака” и ГЕРБ направиха точно обратното на онова, което съветва Кирков преди век: участват в руската игра срещу Украйна. Те се полакомиха за каптирането на местните ручейчета от „Южен поток”, чиято основна стратегическа цел, прокламирана открито от Кремъл, е да заобиколи Украйна, да я накаже и ако може- да я постави на колене в предверието на ЕС, за където тя се е запътила въпреки всички опити на Русия да я препъне.”Южен поток” а антиукраинска тояга, накичена с моркови като за продажни българи.

За да видите тази стърчаща като нефтена сонда част от картината не е необходимо да имате „осведомени източници” в ДАНС или в друг миманс. Достатъчно е да сте осведомени лично от многобройните публикации по темата, достъпни в интернет.

Разпространителите на слухове обаче се надяват да грабнат вниманието на неосведомените и за пореден път да го употребят за свои цели.

Не че е невъзможно ЦРУ, САЩ, западните „партньорски служби” да имат нещо общо с проследяването на Бисеров, но начинът, по който разиграха пасианса с осигуряването на коридор за бягство за разобличения от западните служби (?) бос навежда на друга мисъл. Тя няма как да бъде проверена с доказателства, споделени публично от мълчаливите по закон Божи служби- в чужбина те като правило наистина са тайни, а не явни инструменти в ръцете на кукловоди, като у нас. На което интригантите разчитат тук, за да прокарат своите версии.

Порциите, включително с отровните заблуди, ги раздават в България онези, които жонглират със собствените си политически създания и сами решават кога да изпуснат на манежа някое от тях, за да отвлекат вниманието на прехласнатата публика от ставащото зад кулисите, където режисьорите на шоуто се подсмихват : „в Русия съм, в Русия съм”.

18 мнения за “Депесарският шут”

 1. HAARP е йоносферно оръжие,което САЩ използват за предизвикване на природни явления като – заметресения,потопи,урагани,цунамита,контрол на съзнанието.САЩ са открили начин,чрез който да манипулират климатичните условия,като създават по-изкуствен път,например облаци,които да предизвикат потоп – манипулират икономиките на цели държави чрез предизвикване на изкуствени климатични аномалии.HAARP е толкова мощно оръжие,че може да насочва мощни бури,тайфуни и други природни катаклизми към точна зададена дестинация.
  До тук ставаше въпрос за „лошите” американци.
  ” При руско-френския експеримент “Аракс”, проведен още в началото на 80-те. години, от френски спътник прелитащ над остров Кергелен в индийския океан, е бил изстрелян сноп електрони успоредно на геомагнитните линии, а съответните реакции на йоносферата са се регистрирали от научната база Согра, Архангелска област, където е била разположена станция с френска апаратура. Ръководителят на съветската част от “Аракс”, професор Троицкая, емигрира от страната през 1986 г. в САЩ. Това обяснява защо експериментът “Аракс” стои в основата на много от научните разработки на HAARP в областта на йоносферата.”
  Не вярвам, че „добрите” маладци не са направили нещо по въпроса, или са останали с пръст в уста след емиграцията на професор Троицкая. Малко коствени наблюдения. Скорошният циклон, развил се в западна Европа, мина на юг от България. В същото време почти успоредно мина влажен вихър на север от нас. В един момент имаше дъжд над западна България, над източна България, над северна България, над Рило-Родопската област, но не и над южна България. Наблюдаваше се център на високо атмосферно налягане над Тракия. После този център се премести над Черно море в югоизточната част на страната. От 2 години ние сме в центъра на високо атмосферно налягане и разни капацитети ни подхвърлят обяснения за наивници свързани с климатичните промени. Ако селското стопанство продължи да закъсва, ако страната остане без вода, мнозина ще емигрират. Това ще направи цените на недвижимите имоти още по-ниски и още по-атрактивни за източни купувачи. Без това вторият по големина (а и по значение) собственик на земя в бъгария е руския капитал. Как беше? „Политиката е концентриран израз на икономиката.” Нищо чудно след няколко години да се осъществи лелеяната мечта за мнозина руски и български политици и държавници, още от времето на Кримската война, България да стане Задунайская губерния. И сега петата колона е много силна. Във Варна вече има руски училища. Нищо лошо. Хората си идват с парите. След това ще дойде индустрията (тя вече е стъпила у нас) и ние ще се превърнем в най-неприятното преживяване за европейските си съюзници. Още един факт: Газпром вдигна цените на газта, докара своите бензиностанции, след това ще дойде газопровода Южен поток и всичко ще бъде на шест, но не и за нас –това се вижда по брадатите обещания за отстъпки в цената на газта и авансово плащане на транзитни такси и дивиденти, които бяха мигновено забравени. На кой тия, бе?!?

 2. Започвам да си мисля, че с протестите сме вдигнали комисонните, които българската мафия ще получи от проекта. Дали предлагането на Пеевски не е имало и много по-дълбок замисъл от едното разпореждане с ДАНС, която както виждаме работи за Доган, Станишев и Ко.

 3. Mrusna bezrodna izvratena rusko-chervena sgan – GERB, DPS, Ataka, BSP. Povrushta mi se. S podobna izrodena primitivna pasmina koiato za poveche ot sobstvenoto si seme ne mozhe da misli ne biva da se razgovaria. Tia samo triabva da bude udriana s chukove po mutrite do izchezvaneto i – tam v rusia, v Sibir kudeto i e miastoto. GADNI SVINI. Nishto dobro ne zhelaia na tazi izmet i na tehnite blizki! Zatrivaneto na zhivotite na zhivot, zdrave i budeshte na milioni bulgari za da mozhe niakolko hiliadi mrusni oligofrena da zhiveiat kato sultani e neprostimo!!!

 4. Tova GOLIAMO LAYNO, koeto go napraviha BKP i nay-veche Tato i kotiloto mu, ne moje da se izchisti oshte 100 god.!! Ayde be !!!!!!!!!!!A DPS e layno na BKP-to, i to GOLIAMO!!!!!!!!!!

 5. Към Toni Dimitrov, Много ти е развита фантазията, особено първите 3/4 от коментара ти. Последната четвърт изглежда по реалистична!

 6. Към ДИМИТЪР К:
  Само че не знае, че Александър Беляев го е изпреварил с близо век.
  🙂

 7. Невероятно точен коментар на Иво Инджев.Да направим така, че да достигне до много по-широк кръг хора!

 8. Невероятен коментар! Това вече излиза извън десетката!Поздравления!

 9. Да и аз така мисля, че Милер предизвика с идването си нещо като ураган в управляващите ни партии.Още едно доказателство -точно в същия ден бил махнат и шефа на Булгаргаз, ама чак сега го научили.Ха-ха, съвсем за идиоти ни взеха.А още си мисля, че това с Бисеров е удар по Доган и обръчите му.Кутев днес се оправдаваше, че Бисеров нямал нищо общо с БСП, а със СДС и ДПС.Да и разработката била от 2012 година, а цъфна в този момент.Нищо случайно няма.Но и в БСП се разместват пластовете.Р.Овч и той цъфна като човек на Лукойл точно в този момент и от името на руснаците ни размаха пръста, че и те ни съдели за неустойки.А главния прокурор, който се срещна с Пеевски в ДАНС на 1-я му/и последен/ раб. ден , се оказа, че нищо не знаел.Инъче да обърне изборите – знае.Затова протестите да не спират , до ОСТАВКА.

 10. HAARP има почти навсякъде в северното полукълбо, има в САЩ, в Европа и в Русия. В основата и са ученията на геният Николо Тесла и Tesla Coil. По принцип е изобретена за да определя състава на полезните изкопаеми в недрата на земята.
  Има филм The Illusionist, добре е показана науката в помощ на магията.

 11. Добре де, Бисеров ако е бил спазарен, какво става с Данчо Цонев? Те нали си вървят в нещо като наредена двойка и без единия другият остава без дефиниция? Няма логика да се изрита само Бисеров – това е половинчата сделка, което не се връзва с мащаба на далаверата. Това може да се обясни само с хипотезата, че Бисеров е даден така, както се дава половин банкнота – ако условията по сделката се изпълнят, ще се даде и другата половина. Ако не – банкнотата просто се събира отново и двете и половини спокойно могат да отидат на боклука. Поотделно…

 12. Да се чете “…просто НЕ се събира…”. Тоест, двете половини нямат никаква разменна стойност сами по себе си.

 13. Както винаги точно и ясно! Поздравления за изключително точния анализ господин Инджев!

  Много е тъжна картинката. Навсякъде в България, особено по високите етажи на власта, е пълно с национални предатели, които за някоя и друга рубла са готови да продадат и най-святото.

 14. Иво, Прости ме за черния хумор но теб защо никой не иска да те рзстреля ??
  Ти защо не искаш да си Министър Председател или поне Президент ???
  Ти не искаш да си спасител на нацията нито пък имаш претенциите за народен будител !
  Защо така бе Иво ? Защо изоставаш от тенденциите в модерната балканска журналистика ?

 15. Публична тайна е, че чрез Южен поток Русия се опитва да извие ръцете на Украйна и че нашите хубавци веднага скачат да играят по свирката на Москва. Но според мен Южен поток няма да има, както не се състоя и Бургас-Александруполис, както няма и АЕЦ Белене. Ще има обаче поредната финансова дупка, в която парите на българския данъкоплатец и на българската енергетика ще изтичат в касите на Русия, разбира се със съответната тлъста комисионна за съответния колониален администратор у нас. Борбата е точно коя червена клика да се намести на тази хранилка.

 16. Какво стана с Иван Палчев,нали имаше такъв журналист,един от основателите на ДПС,депутат?Да го питаме,защо така?

 17. Към Илия:

  Това за мераклиите да ме разстрелват не е съвсем вярно- има ги доста и не са спирали да ме заплашват. Само че заплахите от този род са част от цената, която трябва да понесе един публицист с позиция срещу готовите да убиват заради идеологията си в общество като нашето, в което и днес могат публично да се чуят призиви за разстрели ( самият Бареков призоваваше своя кумир Генерала да не се церемони с престъпниците и той май го послуша поне в един от случаите, когато нареди употреба на гранатомет срещу заподозрян).
  Вчера по по Нова тв излъчиха репортаж за сборище на сталинисти пред съветския им фетиш в София,които наддаваха какво би трябвало да е наказанието за младежите, посегнали на другия фетиш- онзи на “Позитано”. В отговор на репортерски въпрос един предлагаше 15 години затвор, но на другия това му се видя прекалено милостиво и заяви, че лично той би разстрелял шестимата…
  Иначе, за разлика от Бареков, мен ме заплашват ефективно и периодично си изпълняват заканите именно управляващите, силните на деня- както през ноември 1992-ра, когато ми изпратиха послание, че главата ми ще се търкаля по стълбите на БТА (след като разгласих агентурното минало на ръководството на ДПС в предаването си “ОЩЕ” по БНТ) и тя наистина, макар и метафорично, се търкулна за тяхна радост .
  И до днес се търкаля ( след общо 4 уволнения за волнодумство в рамките на “прехода”, който за мен е преобладаващо период на “свободна практика” по тази причина), но поне не позволявам да я подритват.
  А Бареков обикаля със скъпарската си свита от наемници, като него и се бие в гърдите, че е защитник на бедните срещу статуквото, създадено и крепено от неговите господари.Громи опозицията , каквато поне формално е вече ГЕРБ- същата, която славеше и обслужваше, докато същата партия беше на власт само преди броени месеци.Той поне е ясен с откровения си цинизъм на всички, но навъртащите се на трапезата му, платена от най-отблъскващите роботърговци, са жалката картинка, която ни представят за “екип”, макар да приличат на побойници,готови да служат на всеки, стига да плаща- кой с физиономия,кой с биография, кой с интелекта си, но всеки готов да заложи себе си под патронажа на една мутра, вбесила цялата държава.
  По темата за хората на наемния труд, които заслужават уважение и за техните антиподи- наемниците за сухи поръчки ( жалващи се от мокри поръчки срещу тях), смятам да се доизкажа друг път.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.