” Не дразни посетителите, хвърляй им пари”- надпис на клетката с български граждани

Онзи ден арестуваха в София шестима младежи заради посегателство спрямо монументалната символика на забранения със закон комунизъм.

Днес арестуваха петима граждани заради скандал с професионалния скандалджия от фашизоидната „Атака” Десислав Чуколов.

Никой обаче не арестува скандално предупредения да избяга Христо Бисеров- дори не го издирват, макар държавата да се тресе от разкрития около завлечената от него плячка.

В нашата зоологическа градина зверовете са на свобода и си плащаме да ни дразнят.

На клетката ни пише да им хвърляме пари и да не ги закачаме. В противен случай ни заплашват с арести.

Живеем в такъв режим на (не)справедливост, при който престъпната идеология, политиците с престъпни наклонности и с повдигнати обвинения за извършени престъпления се вихрят на воля по волята на закона на джунглата, наложен от тях.

Крайно време е да си разменим местата, но за да минат те зад решетките първо трябва да пожелаем сами да напуснем клетката.

10 мнения за “” Не дразни посетителите, хвърляй им пари”- надпис на клетката с български граждани”

 1. Много точно, и много тъжно!Докато чакаме юнака на бял кон, все така ще е. Ще пристигне поредният бутафорен герой, и всичко отначало…Ако имаше поне две наистина независими институции, полиция и съд, все тая кой е на власт – . Може би е утопия…Влязат ли 3-4 политика и висши администрарора затвора, може би следващите ще си помислят от къде идват и за какво се борят. Иначе гримьорството е на почит в нещастната ни страна и човек трудно се ориентира в многообразието от цветове, които имат един единствен източник – всички го знаем кой е.
  Утопия ли е – не знам, но май всички сме много объркани вече. Не “кой”?/ясно е кой/, а “как”?

 2. Под “крайно време” имате предвид, че все още е възможно, нали така? Тоест – спасение е възможно, стига да го пожелаем. Не казвате “ако”, което изразява голяма доза увереност, че ЩЕ пожелаем.
  Щото има и друга гледна точка – отдавна мина времето, в което беше възможно да пожелаем. Народът отново е “опитомен” по Павлов.
  Между другото правило ли Ви е впечатление, че експериментът на Павлов с кучетата се извършва върху НЕСВОБОДНИ кучета? Дали, ако кучетата бяха свободни, резултатите щяха да са същите? Както и да е – за да се работи по Павлов, трябва кучетата да са НЕСВОБОДНИ. А акто такива, мисля, нямат никаква възможност да пожелаят каквото и да е.

  Тези случки, които Ви възмущават, г-н Инджев, не са спонтанни изблици на безредие. За съжаление… Те са по-скоро рутинно действие на Държавата. Ще рече – така ще е, късно е вече, мандалото хлопна… Няма нужда да се правим на изненадани.

  Тежка безнадеждност върлува из страната. По решенията на инвеститорите и на обикновените хора да се изнасят от тази територия можем да съдим за размера на тази епидемия.

 3. Tia izvergi ot Ataka i drugite oligofren-nacionalisti se kulnat v imenata na Levski i Botev, a izvratenite im dvukletuchni mozuci niama kak da vkliuchat che i tezi istinski bulgari sa bili emigranti i sa razchitali na drugi narodi za podslon i podkrepa. Dnes te sa nasturveni kato kucheta sreshtu hora koito tursiat podslon u nas.

 4. Всичко е преобърнато, българската политика започна да надминава литературата като гротеска. То дори в романите огледалният свят е down the rabbit hole, а в България се припича на слънчева светлина – охранван и охраняван с нашите пари.

 5. Да, у нас всичко е наопаки. Държавата вместо да служи на нас, тя е срещу нас. А има ли начин да се противопоставим? Не ги плашат нито думи, нито протести, нито окупация. Може би трябва да спрем да си плащаме данъците в знак на протест. Как ли ще реагират тогава?

 6. Г-н Инджев, само за днешния съботен почивен ден имате 4 статии. От една страна това говори за отличното Ви перо. От друга- изключително притеснително е, че нередностите, много меко казано, са вече в ускорен режим на случване, дори и в иначе скучните почивни дни.

 7. Брилянтно Г-н Инджев! Ако не беше тъжната истина, щях да се смея.

 8. Този скандал с Бисеров явно е използван за разпределяне на парсата и комунистите дърпат килимчето изпод Доган, но всъщност няма как да не сгромоляса цялата управлявала банда.Кутев ли не е замесен , чрез жена си, в далаверата енергетиката, Боко с Цветелина, Станишев с Моника.За изцепките на Атака да не говорим.Естествено, че ще арестуват тези, които са против тях, защото заплашват бейското им съществуване.От турско е по-лошо.Такова отношение към собствения си народ има само не диктатор ,а сатрап.И той е на изток.
  Ако не излезем от клетката – изчезваме.Защото следващия надпис ще е “не храни животните”.

 9. До:Здравка | ноември 10, 2013, 0:07
  И аз мисля като Вас, но и затова се иска смелост. Дали е на лице?

 10. До ЗДРАВКА и ПЕЙЧЕВ:
  ТЕ вече отдавна не плащат данъците си. Просто ще станете като тях. С тази разлика, че ТЕ за неплащане на данъци могат да ни осъдят и да лежим, а ние тях – не. А от какво се плашат комунягите отдавна безспорно е установено и ясно – от справедлив съд и/или от “гьостерица”. Нима не знаете техните собствени максими:
  “Ние поемаме вината само с мезета” и
  “Тази власт с кръв сме я взели и само с кръв ще я дадем!”
  Или вие наистина повярвахте, че комунягите са се реформирали, че са се променили, че един ден са се събудили “модерни евролеви”, че са престанали да обичат Русия повече от България, че ако не съществуваха обективно възпиращи фактори, не биха ни натикали отново в Белене и Скравена?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.