Отговорът на въпроса “кой” се крие под полите на Витоша

Няма ли някой някога да разпита раздавача на порции в държавата, класиран едва на почетното второ място по влияние в България от българското издание на списание „Форбс” само поради това, че обича да е първи зад първия?

Целият мизансцен със скандала около уличаването на видния политик Бисеров като извършител на престъпления се разиграва от няколко дни практически на територията на Доган, ятак на своя ортак.

Всички питат „кой”, а той се крие само във физическия смисъл на думата.

В крепостта на Доган под полите на Витоша обаче никой не смее да бръкне.

В Индия недосегаемите са каста от най-бедните, най-унизените и презрени човешки същества в обществото.

В България недосегаемите са точно обратното: каста от привилегировани, живеещи над закона, които щяха да бъдат поставени извън него с надпис „WANTED” ( „ИЗДИРВА СЕ”), ако тук не важаха законите на Дивия Изток.

Протече вече и проверка в ДАНС с официално оповестената цел да се провери дали е имало теч на информация по случая „Бисеров”.

Където е текло, пак ще държи влага на държавните органи като поука от факта, че Доган винаги се измъква сух. Получи му се номерът дори и след невиждания в историята ни от Аспарух насам скандален хонорар от 2 милиона лева за мелиоративни съвети по един воден проект в неговите феодални владения в Южна България.

Случаят с Бисеров е подхвърляне на мъниста за аборигените, каквито се оказваме ние, българските граждани, подкупвани с информация на парче, вместо да доведем докрай работата на гражданското общество, задаващо риторичния въпрос „кой”. Риторичен е, защото отговорът е ясен.

Автентичността на маневрата на злототърсачите ще проличи от това, дали ще започнат да третират обитателя на Забранения град в Бояна като простосмъртен гражданин, който трябва да обясни през закона на какво основание се разпорежда превантивно в спалнята си с (пред)решаването на казус от калибъра „Бисеров” . Защото Доган формално е само „почетен председател” на третата дупка на парламентарния ни кавал, но се държи като едноличен собственик на държавата.

Когато през 2008-ма намериха в двореца му простреляна в главата дясната му административна ръка Ахмед Емин, Доган не просто успешно се измъкна от каквато и да било отговорност, включително и политическа, но дори мина в (не)морално контранастъпление. Беше гавра с труп, когато нарече „мъжка секретарка” най-приближения си чиновник, началника на политическия му кабинет, пазителя на тайните му- такъв беше Емин преди да бъде намерен с куршум в главата на стълбището в непристъпната му крепост.

Пистолетът, макар и да не гръмна, следващият път се появи в кадър до главата на самия Доган и нямаше начин да се направи, че случаят няма нищо общо с него. Въпреки това вождът на ДПС отново демонстрира, че е над закона: отказа демонстративно да свидетелства в съда по делото, което го засяга лично.

Ако му мине номерът и с изстрела в крака, какъвто е случаят с престъпното предупреждаване на Бисеров да се спасява от от предстоящи действия на прокуратурата, значи протестите трябва да се пренесат под прозорците му в Бояна, където се крие живото олицетворение на въпроса „кой”.

14 мнения за “Отговорът на въпроса “кой” се крие под полите на Витоша”

 1. Че България се владее от престъпници , това е ясно !
  Че Русия има влияние , и това е ясно !
  Но пък във всичко да виждаме Русия като причина за неудачите ,това не е издържано !
  На фона на великите сили , ние сме една кирлива държава , без авторитет и влияние !
  Чак пък толкова да си мислим , че сме важни ,и сме център на велики конспирации ,хайде !

  Първото и основно нещо за което трябва да си дадем сметка е , че ние сами сме си виновни ! Нашият живот е отражение на качествата които притежаваме , както за всеки отделен човек , така и за държавата която сме си организирали!
  Оправданието , че някой все ни е виновен има и граница!
  Масовата лъжа в която сме се потопили , лицемерието което дишаме , за това кой ни е виновен ! ?
  Кой призна ДПС като партия , кой докара Сакскобурготски на бял кон , кой търпя тройна коалиция цял мандат- докарала видимо кражбата като държавна политика , а кой си сложи за премиер един полузавършен диктатор?
  Кой продава гласа си?………Въпросът “кой “… важи за всички !Тази пиеса я играем 24 години , 7 млн българи!

  Да политиците са зависими , но тези които пускат бюлетината са кратуни дрънчащи на кухо ! И май(н) това е отговорът !

  Относно Бисеров , ми се струва , че това е спасителен ход на Доган!
  Това е неудобен скандал за управляващата клика и тя сама няма да си го причини !
  Да отстранят Бисеров , могат по много по-тихи начини !Доган има опит в това(така си разпределиха Мултигруп)! По времето на “мадридския мушморок” , ако някой не разбираше от предупреждение , я катастрофа, я самоубийство , службите на властта са професионално мокри достатъчно !
  Според мен принудата е от западни служби и те все повече ще натискат мафията наречена България ! Още повече ако престъпното правителство съвсем загърби западните интереси, както видимо го прави !
  Те ще продължат да удрят по ключови фигури, защото българите може да търпят невежите си политици , но цивилизованият свят , не !

 2. До
  ОГНЯН ГЕОРГИЕВ

  Основният проблем е качеството на новите “елити”, първите 15-20 % от населението. Във всяко общество елитите определят правилата и тяхното спазване, тук се цени чалгата (ориентализма), ходи се два пъти на църква в годината за по една свещ, корупцията е пропила 100%, и малки и големи бизнеси, скоро идват абитуриентски балове – кой ще вади по 10-15 хил. лева за абитуриент, в “скъпите” квартали също е мръсно, пълно с кучешки изпражнения. В този смисъл останалите 80% не са чак толкова “виновни” за положението.

  А Русия по много показатели си е една късно-феодална и слабо развита държава и по-добре далеч оттам.

 3. Изпуснаха “шамара” , а трябваше да е VIP победителя на Кънчев и компания първенюта !

 4. Данъчните защо не поглеждат под полите на Витоша,много са морални?Пълен хаос,кой къде живее,какви имоти притежава,как събират данъците?Много умни българи,за 2-3 до пет години стават милионери и милиардери,палати,яхти,коли,диаманти,любовници,долче вита,световен рекорд!Пак събираме очите на света!

 5. С последните действия около декапитацията на Бисеров, стана съвсем ясно, че зад турбуленциите в енергетиката от последните месеци стои почетния председател на ДПС, а като щурмова шпиц команда се използва ДАНС. За няколко месеца кръгът около Корпоративна банда т.е самия почетен председател успешно отстрани червените енергийни олигарси като Богомил Манчевци и Овчаровци,подхлъзна фотоволтаичния крал Бисеров и замени шефа на БЕХ. Явно залогът за оставане на правителството е преместването на милиардите от южен поток в левия джоб на почетния председател а най-тъжното е, че това става с прякото участие на ДАНСинг старс…Тежко и горко ни …

 6. А кой разреши да се застроява Витоша почти до горе? Заградиха си парцели части от гората с високи огради, прокарват си пътища, секат дървета и изливат огромни количества бетон. И всичко им е разрешено. Недосегаеми.

 7. Да Алекс, абсолютно сте прав, чрез ДАНС КГБ/ДС-мафията се обзаведе със собствен полицейски орган за защита на интересите си. Сегашният вътрешен министър също се пръкна от ДАНС.

 8. Това го знаят всички, евала на г-н Инджев, че му стиска да “излезе” и да го каже ясно и точно. Всички в тая държава се тресат от страх, няма бойко няма мухобойко, всеки се е скрил и няма никаква поета отговорност за тоя доган.За стани-шеф да не говорим. Къде сте БЪЛГАРИ властимащи, защо оставяте тоя да си прави каквото ще и да се подиграва с цялата държава?

 9. Помните ли какво направиха селяните от Катуница със своя съселянин “цар”?

  Същото може да се случи и на Меди Доганов. Нали, софиянци?

 10. За съжаление, цивилизованият свят търпи простащината поради своята цивилизованост и възпитание в култура на толерантност към другия. Тази политическа коректност в комбинация със западната дистанцираност и рационалност позволиха безобразията в Източна Европа. Това, което се случва в България, е отзвук от онези неотишли си докрай времена.А в България демокрацията ще започне своето начало, когато Доган и неговите кукловоди бъдат осъдени и тикнати в затвора.

 11. Поздравления за статията на Иво Инджев! Всичко е много добре казано, включително има резон и в коментара на Огнян Георгиев. От всички недоразумения в политиката (като явления, не толкова като личности) можем да се отървем само по един начин. Като променим модела за издигане в политическата власт, наследен още от средновековието и до днес отличаващ ни от европейския, а именно: политическата власт да престане да бъде условие за икономическо замогване.За това имаме недосегаеми сараи под Витоша и по всички върхове и връхчета на политическия ни Олимп. Докато не осъзнаем силата си като Гражданско общество до постигане на пълна икономическа свобода за всеки и тотално господство на закона за всички, такива като Доган и Бисеров(а и всички като тях) ще продължават да ни разиграват и да си правят каквото искат.

 12. Огняне/отговорът е към Огнян Георгиев/, искам да коментирам само тази извадка от последния ви коментар. ..”трябва да си дадем сметка, че НИЕ сами сме си виновни”…!
  Аз съм преврял и прекипял в кашата на съвременната българска обществена реалност. Много пъти съм мислил като теб. Но след 20 години размисъл и анализ на случилото се стигнах до същия извод, но с обратен знак. Същия, в смисъл че, да – НИЕ сме виновни. Кои ние обаче? Това ние не означава българския народ, без да го деля по какъвто и да било признак. Виновните сме НИЕ – информираните, осъзнатите, мислещите, почтените, българи които ИЗОСТАВИХМЕ българския народ, проспахме възможността да го информираме, да го образоваме, да му даваме надежда, да му дадем примера си…оставихме го на червената мафия 20 години да бъде моделиран до нивото на стадо нискогласни овци. Ние бяхме малко, бяхме без финансов ресурс, без пропагандни възможности, без контакти с демократичния свят, без достъп до модерните технологии на информирането. НИЕ също бяхме подложени на тоталното промиване и заблуда с мантри “ПРЕХОД” “ДЕМОКРАЦИЯ” ДЕМОКРАТИЧНИ ДВИЖЕНИЯ” “мирен преход” и подобни..Но НИЕ разкривахме лъжата и когато не бяхме информирани, ние гласувахме за това което ни се струваше правилното на всички избори. И то беше правилното.Ние БЯХМЕ ШЕПА хора, чиито уста бяха затиквани с парцалите на манипулацията, писалките ни бяха трошени от пъдарите на мафията. НИЕ бяхме подменяни с фалшификати всеки миг в който опасно повдигахме завесата на лъжата. Партиите ни бяха инфилтриравани с подлеци всеки път, на всички избори и на всяко събрание./Един от тия провокатори биСЕРов сега “изчезна”за да покрие със себе си тъмните дела на същата тази мафия.Друг стар провокатор Нешка заРобева, бе разконспирирана от самата мафия току-що, за да изпълни до край мръсната си роля в подмяната на демократичния НИ порив с лайняното копие на демократ Бареков./
  И все пак, народът не е виновен, че върви след миражи, когато няма водачи да го изведат на правия път към оазиса. НИЕ познаваме червената пустиня, познаваме червените движещи се пясъци, червените облаци от прах, червените нацистки самуми..които червената мафия изпраща като зъл дух върху обикновения българин. НИЕ трябваше да предупреждаваме, да дърпаме, да влачим хората към истинския оазис в тази зловеща пустиня.
  НИЕ го правихме по начинът по който можехме. Иво Инджев прави това от първия час на “ПРЕХОДА”, без страх, без компромис, без отчаяние…И други го правят. Усилията НИ дават плодовете които виждаме днес на улицата и в университетите.
  Но НИЕ си оставаме длъжни на своя народ – защото не направихме достатъчно. Народът ни е впримчен в ужасяваща примка на вездесъщата руска агентура, българите русофилии и безогледните си собствени сребролюбци предатели. Под “ние сами сме си виновни” аз разбирам НИЕ – Тези които знаехме какво се случва и не сторихме нужното за да не се случи.
  Ако подходим от този ъгъл,отново НИЕ имаме шанс да поправим грешката си. НИЕ трябва с още по-голяма смелост и непримиримост, да отваряме очите и сърцата на българския народ за Истината. Без да го корим за нещо което той не е могъл да направи. Трябва да продължим да се борим, да спечелваме – Човек по човек, младеж след младеж, студент след студент, баба след баба, дядо след дядо, българин след българин, циганин след циганин, турчин след турчин, руснак след руснак…До тогава, докато рухне основата на това бесило за всички български граждани, наречено мафиотско политическо и държавно устройство в България.НИЕ не трябва да виним народа си, а да го обичаме и да се грижим за него самоотвержено, както това прави това всяка нормална майка за детето си.
  Поздрав на г-н Иво Инджев за примера който ни дава.Благодаря ви за повода за коментар, който ми дадохте Огняне..

 13. Приветствам напълно позицията на ЛЮБО-стига вече хленч и люти клетви ,че сме рая, “не народ а мърша” ,а в същото време да призоваваме младите към абдикация и бягство от Родината. А ако ще го правим това предателство, поне да не споменаваме напразно имената на Ботев и Левски,защото това е гавра с тяхните дела и памет.
  Това което ние, като народ трябва да си извоюваме -само нас чака.

 14. В моето семейство има голяма болка към един човек, който няма да се върне никога в България. В много семейства я има тази болка. Но какво получихме давайки тези свидни жертви? ХОМОТ И УНИЩОЖЕНИЕ НА ВСИЧКО ЧОВЕШКО! За какво беше платена тази цена?

  БЪЛГАРИЯ

  Високи, сини плании,
  реки и златни равнии.
  Пристигат всички от чужбина,
  да видят своята родина.

  А тя е тук, Марица шава
  в опосканата ни държава.
  И кой ти гледа планините,
  щом не достигат му парите!

  И гордата ни Стара планина
  от срам навела е глава.
  Какво, че Дунава синее –
  България мизерства и пустее.

  Аз искам в таз’ земя прекрасна
  щастливи внуците ни да пораснат,
  а не за малко само да ги виждаме
  и срещите да бъдат за „довиждане”!

  Не искам снимки, СКАЙП и телефони,
  а да им давам супа и бонбони,
  да милвам бебешките им главички,
  да бърша с кърпа детските сълзички.

  Слънце Тракия огрява,
  всички пак си заминават.
  Ний оставаме на пост, и
  да ги чакаме на гости.

  Българийо, драга, мила,
  стига вече си кърмила
  политически дебили,
  вместо своите рожби мили!

  Трябва да намерим сили
  да очистим от бодили
  твоите долини красиви,
  и да се опазим живи!

  Ваня Недева

  Който има желание, намира начин; който няма желание, намира причина. Желание ли нямаме? Или страхът пак се върна? А дали ни е напускал?!? (благодарности на Иво за статията!!!!!!!!!!!!)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.