Наемодателите и наемниците им в България ни третират като безправни наематели

Управляват ни властници, чиито идеологически генезис паразитира върху претенцията да защитават партийно хората на наемния труд, по чиито гърбове обаче редовно се катерят по стълбите на управлението на държавата до луксозните си кабинети с прозорци, бронирани срещу викове на протестиращи граждани.

Нормално е навсякъде по света властта да се защитава срещу недоволните от нея и ако е демократична, да преценява прага на поносимост срещу гражданския натиск, след който да решава дали да предаде преждевременно неудобната отговорност за управлението другиму.

Не е нормално обаче спекулантите на нивата на „отрудените”” да не си правят труда да проявят минимум чуваемост за масови протести, с каквито България се прочу тази година до степен, че отдавна оглави световните класации по продължителност ( както отбелязва британският в. „Индипендънт”).

Още по-отблъскващо е, че лицемерите, облечени във власт в името на трудовия човек, ползват в това противопоставяне армия от наемници да им върши чер(ве)ната работа.

Премиерът Орешарски се превърна в метафора на бягството през задния вход, а от вчера и Станишев тръгна по стъпките му, криейки се от демонстранти в Москва ( един парк-хотел срещу руското посолство) на път за интервю, в което е събеседник по желание.

Станишев и Доган се гнусят от контакт с опониращите граждани. Оставят черно-кафявите дела на товарищ Сидеров, крещящата свалена маска на тази власт, който обобщи, че тъкмо комунизмът бил направил България „бяла държава” ( самият израз, употребяван често в България, е израз или на неосъзната политическа некоректност, или на осъзнат расизъм).

Доган не само не влиза в битка, но дори не излиза от сараите си, откъдето продължава да командва връзките и зависимостите в икономиката и политиката, изградени от него през годините на личното му участие в управлението на страната в почти всяко едно правителство.

Наемниците на властта са пуснати по всички канали ( не само телевизионни) да я бранят от името на царствено отсъстващите, които демонстрират презрение към воплите на опониращите.

Този номер не е нов.Георги Първанов го преподаде, отказвайки да дискутира в едно студио ( водено тогава от моя милост) заедно с други претенденти за президентската власт.

„Царят” не благоволи да глаголи пред български журналисти в преки интервюта, макар да снизходи да ни управлява ( пак в компанията на Доган и Станишев).

Отказът от диалог с „нисшите” се е превърнал в запазена марка на монархо-социализма, който ни играят от десетилетие и половина. Подтекстът на тази надменност е посланието, че те могат да си правят каквото искат, изобразявайки учудване, че провокациите им взривяват търпението на хората, които не искат да се примирят с пролетарско-селския аристократизъм на тази недосегаема каста.

Междувременно са си прокопали канали за заливане на опонентите с нечистотии, оплаквайки се лукаво от израза „червени боклуци”, който всъщност ги радва, защото ги сплотява с хорицата, позволяващи по инерция да ги употребяват по нанадолнището за тор при големия зор на баира на властолюбието си.

Вкопчиха се в този вехт вик на отчаянието като в онази карта с черепите през 1990-та година. Тя напълно автентично показваше истината за географията на създадените при комунизма концлагери, но беше употребена за срещу „сините фашисти”, които искали мъст.

Тази измислица на безогледно експлоатираното историческо огледало се счупи като всички лъжи на комунизма, но послужи за прегрупирането и рециклиране на червените отпадъци. Не били боклуци, но се преродиха в червени…пардон, борчески бригади, силови групировки, застрахователни дружини, банкови трезори, грабителски пирамиди и други инструменти на българския посткомунизъм.

Срещу студентите обаче не могат да разиграят фалцетните обвинения в реваншизъм и затова пробват да ги дискредитират с нечистотиите на своето мислене, обработени за целта от тяхната пропаганда и поднесени в опаковки с предупредителни надписи :„соросоиди”, „протестери” и други вредни за консумация съставки на омразния им опонент, описван като вреден мат’рял .

Обвиняват младежите в безделие, в безцелие, в безвремие и безумие, което се изразявало в това, че протестирали в университетите ( а може би щеше да е по-добре да е пред супермаркетите?).

Копирайки моделите на руската политика, нашите управляващи насъскват пряко или чрез отказ от намеса в радикализираното противопоставяне на насърчаваните от вакуума бръснати глави и полирани мозъци не само срещу чужденците ( от митичния евреин Сорос, до реалния мургав имигрант на улицата), но никога срещу истинските чужди монополи.

Това превръща в невидими за широката публика джуджета руските гиганти Газпром, Лукойл, Росатом- енергийните вампири в източването на българските ресурси. Нищо, че именно те диктуват условията на икономиката ни по начин, наследен като неизлечим спин, предаден чрез системно изнасилване на България от съветския колониализъм.

Наемниците в тази пропагандна битка се държат като наемодатели спрямо непослушните български наематели, допуснати по милост да живеят тук при условие, че не се оплакват от чуждите руски монополисти, диктуващи цените на наема.

Монополистите си имат правителство, което си има подставени наемници да се борят за правото им да управляват толкова дълго и така, както им диктуват диктуващите цените в България.

В България съветската окупация продължава да бъде наричана „освобождение”, а търговското неравенство с Русия в съотношение едно към десет- „равноправна търговия”, чието продължение задълбава с евентуалното прокопаване на руския „Южен поток”.

Срещу огромен заем, натоварващ и внуците ни, и с поток от обещания за някакви ползи след 15 години, проектът се предвижда да дълбае от край до край по дължина същата тази свещена българска земя, срещу чието дупчене в дълбочина за търсене (с проучвателна цел дори) на природен газ, конкурентен на руския внос, така ефективно изригнаха мобилизираните за целта патетични защитници на земния ни рай.

Срещу цялата тази картинка на фалш, откровени лъжи и манипулации са се изправили шепа студенти, които обаче вчера увлякоха след себе си хиляди ( отново!) протестиращи в София.

Шепата, свита в юмрук, какъвто протестиращите показаха и на разлепени в столицата плакати, е предизвикан отговор на истинските подстрекатели: онези, които са се вживели в ролята на наемодатели на България и която управляват чрез наемници.

14 мнения за “Наемодателите и наемниците им в България ни третират като безправни наематели”

 1. Чудесен си Иво ! ! ! . Браво ! ! !. По точно определение за това ни състояние в БГто , не съм чел никъде , което е жалко . Подкрепям те нагло и безотговорно , както Болен Лидеров подкрепя ГЕЯ и Бея !.

 2. Ако някой случайно не е следил ситуацията в България от началото на протестите от средата на юни, може просто на прочете тази статия – всичко важно е казано тук!

 3. Дами и Господа,

  за добро начало на седмицата моля прегледайте с кой мобилен оператор имате договор; ако е с ВИВАКОМ (твърдо в руски ръце и КТБ) и го прекратите, ще направите добро дело за намаляване на руското влияние у нас, …… скоро ще следват други препоръки!

 4. Защо на откровено фашистки сборища, погроми и фашизоидни партии, категорично не се противопоставят съюзът на евреите и арменците в България /и други, разбира се/- това засяга и тях като малцинство тук-едните познали грозотата на фашизма, а другите като потомци на бежанци?
  Или и те се снишават по примера на Живков?
  А може би тази битка не е тяхна?!

 5. http://www.ivremena.com/статии/ям-деца-на-революцията
  Ето нещо от Иво Беров,което ме подкрепи в моето двоумение и притеснение, за “оня списък” на неподкрепящите протестите.
  Право да си кажа ,не видях нищо чак толкова осъдително в създаването му – радвам се,че авторът така блестящо го защити – оказва се, че не ние трябва чак толкова да се срамуваме от него…

 6. Толкова прости, ясни, очевадни са тези неща. И наистина, не ми го побира главата защо толкова години масата хора не ги разбират. Ама наистина не ми го побира главата. И се питам: Какво трябва да стане или да се направи, за да прогледне тази индиферентна маса и разбере тези толкова прости, ясни и очевадни неща.

 7. Чудесно написано.
  Положението в България ми прилича на сериала “Паднали небеса”Тук руснаците и назначените ни управляващи, а във филма извънземни чудовища впрягаха хората с живи хомоти, които те правят немислещ, безчувствен и работещ до изнемога.И само шепа хора се опитват да се борят с чудовищата и да махат хоботите от вече впрегнатите.Но не се отказват.Борят се.Трябва да се махнат хомотите на повече хора.Идеологиите са може би най-страшното оръжие, защото променят хората ,точно като хомотите от филма , не мислят , само изпълняват.Окупацията на България продължава.Дано това да са и последните дни.Протестите си струват, защото робството не е живот.

 8. Vsichki nie, koito podkrepiame G-n Indzev v negovite blestiashti komentarii i za koeto mu blagodarim nai-sardechno, taka triabva da podkrepiame ,protestite na “zivo” ,studentite i da sme vsiaka vecher s tiah na zaltite paveta i pred SU-tet.
  Sega se nuzdaem ot ogromna masovost!!!Prisaedinete se!.

 9. Уникална статия!
  Благодаря!
  Ама ще излезе, че наемателите са си собствениците, които ще изпъдят скоро наемограбителите и наемниците!

 10. Невероятна статия! И какво от това?
  Наскоро другаря Олигархски беше на делово посещение в братски Китай. В братски Китай особено богатите хора са 50мил. и са членове на ККП. Богатите хора са 100мил. и са членове на ККП. Останалата част от населението е натикано в кални дупки и работи по 12ч. за купичка ориз.В Русия управляват олигарси, които са членове на… Познахте! На КПСС. В България управляват подлоги на 10% от населението, а най-богатите са само за цвят – толкова малко са. Нищо против богатите ако са хора и нямат рептилоподобни мозъци. Те са (това се знае и от малките, които ходят със своите родители на протестите) членове на БСП – истински социалкомунисти и са решени, този път, да ни натикат на тясно за купичка храна. С какъвто се събереш, такъв ставаш. Те са готови да надминат своите учители от двете империи – Русия и Китай. И ще го направят. Само от нас зависи да не се случи така, че децата на сегашните деца да им се наложи след 25 год. да окупират пак университети и да се мъчат да свалят поредното правителство на социалкомунистите. Ако я има България.

 11. Четох интервюто на пльохи във Всяка неделя- мисля че е неадекватен и жалък. Не знам кой влачи държавата ама не е той със сигурност.
  Боянския фес е включил на оцеляване поради което също е с трудно разчитаема логика.
  Властта заема кръгова отбрана- в средата ще да е руското посолство- и се готви за епично, като за последно…. опикаване.

 12. Poliacite vchera sa protestirali pred ruskoto posolstvo. Koga i bulgarite shte protestirat pred posolstvoto na VRAGA si? Chuchelata koito sa v parlamenta dnes sa na sluzhba u rusnacite. Samo naivnite ne razbirat tova.

 13. Гледам днес цял ден…..продължавам и сега ставащото около Парламента. Нашата родна полиция все повече започва да прилича на собствените си началници….Повечето жандармеристи бяха с шлемове и много от тях бяха с качулки, а бият ли ?
  Бият и то то доста добре бият !!
  Бият както мъже, така и жени и повечето от които с вдигнати ръце, в знак на това че не желаят агресия…..
  Липсата на спасение, дебне от вякъде .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.