Кой? Първанов доведе Борисов

/КРОСС/ Лично Георги Първанов заведе Бойко Борисов при бившия началник на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов, а той пък го доведе при царя. Това заяви пред bTV бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов. На него тази новина му съобщил лично Бриго Аспарухов.

След едно друго гостуване генерал Бриго Аспарухов ми се обади и ми каза това. И ме поправи, че е бивш шеф на разузнавателната служба, обяви Спасов, който не се ангажира да коментира повече темата, като отправи въпросите към самия Бриго Аспарухов за допълнителни подробности”.

Уточнение към цитата: Минчо Спасов не е просто „ бивш депутат”, а шеф на тогавашната парламентарна комисия, осведомен повече от всеки друг в държавата по въпросите на сигурността в рамките на дадената му законодателна власт.

Въпрос на (моя) лична оценка е- и съм го заявявал лично на г-н Спасов, че беше необичайно честен и заслужаващ уважение в това отношение кадър на НДСВ…

Фактът, че г-н Спасов потвърди написаното многократно от мен в ivo.bg, приемам като една от онези безпарични награди, които са ми много по-ценни от преходните подкупи за журналисти, раздавани под формата на награди, в рамките на голямото плюскане на т.н. преход.

26 мнения за “Кой? Първанов доведе Борисов”

 1. Това не е новина. В последното предаване “Вън от рая” на Лили Маринкова, което беше заличено от архива на Канал3, полковник Николай Марков, бивш служител на НСО го каза, както и много други неща.

 2. Значи не е само мое впечатлението, че г-н Спасов е много свестен човек. Може би партиите имат нужда от повече хора като него.

 3. Кой, кой, кой??? Въпроси без отговор!

 4. Г-н Инджев,
  Тази новина може и да е вярна, но все пак трябва да се отбележи, че се основава само на думите на Бригадир Аспарухов. А каже ли Бригадир “добър ден”, по-добре да се погледне къде е слънцето.

 5. А дали в дъното не седи Златев.Симбиозата Златев Първанов Борисов е известна отдавна.А май Златев беше нещо като руски губернатор на България тогава.После нещо се скараха с Алегперов, който пък е Ръка на Путин.В момента т.н. Овч. ли е проводник на руските интереси?

 6. Нещо се готви в държавата. Новата подмяна ще да е. Говорителят на мафията (Слави Трифонов) иска оставка на правителството на мафията, а агенти на ДС разкриват задкулисни лансирания. Станишев е неудобен на братушките, защото е слаб играч. Този глупак свали всички карти в желанието си да бъде на върха. Сега се надяват с подмяна на играча да ни приспят.

 7. Г-н Инджев, дами и господа читатели на блога, моля Ви да изразим солидарността си с младите хора, излезли като чешките студенти през 1968 с голи ръце срещу въоръжените милиционерски пазванти на престъпната олигархо- комунистическа шайка наречена “кабинет орешарски”!!!

 8. ANTICOMM – Хайде да не заблуждаваме децата! Зад тях ни се лези мутренската глава на СИК! Това не ви ли притеснява?! Горките деца! Съвсем ще им объркаме ценностната система – не мислите ли?!

 9. Г-н Инджев, тезата, че Минчо Спасов е бил “необичайно честен и заслужаващ уважение в това отношение кадър на НДСВ” безкрайно ме изненада.
  Тази персона беше коалиционен партньор на ДПС и БСП и активно защитаваше политиката на тройната коалиция.
  След излизането му от политиката, всичките му медийни изяви са свързани с активно критикуване на предишното управление, което очевидно не е било от принципни съображения и потвърждение за това е липсата на каквато и да е критика към настоящата тройна коалиция.
  Да не говорим, че познавайки парламентарната практика в годините на прехода председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред не може да стане всеки, най-малкото честен и принципен такъв, който да не е доверен човек на коалиционните партньори от ДПС и БСП.
  С една дума за мене, човек управлявал заедно и явно подкрепян от комунисти и депесари не може да е честен и уважаван не само политик, но и човек.

 10. Г-н Инджев, това е всеизвестно!
  Какво от това?
  Въпросът е кой е предложил Борисов за главен секретар?
  А след това и за кмет?
  И най-накрая случайно стана и премиер?
  Който е предлагал “мутри” , не е ли по-голяма мутра от предложената от него???
  И когато предложената от него “мутра” не му трябва вече, тогава предложителят му се сеща ,че е бил предложил “мутра”?!?
  Голяма наглост е да се представяш за жертва на предложената от теб “мутра”!
  Ами ти какъв си тогава?!?

 11. Към Георги Станоев ( и по темата):

  Възможно е да не съм прав във впечатлението си от човек, когото познавам само бегло. Тезата му обаче за връзката между Борисов и Първанов има особена тежест като на вътрешен човек.
  На мен ми приписват “реваншизъм” обида и т.н. по адрес на Първанов и многократните ми споменавания за отношенията му с Борисов се приписват на някакво мое пристрастие. Минчо Спасов обаче беше шеф на комисия в парламента, която има достъп до тайни, потвърдени документално, а и самият той беше в конфликт с ключови фигури, като вътрешните министри на БСП Румен Петков и Михаил Миков ( последният дори му се подигра, че бил някакъв си катаджия, а му се меси с коментари). Така че в оценката си за г-н Спасов, която съм изразявал и по онова време, може и да греша, но не и за значението на казаното от него.

 12. Към Нора:

  Госпожо, без да Ви познавам, искам да Ви обърна внимание, че този блог се чете и коментира от хора с подчертано десни и демократични убеждения!

  Така, че Вашият коментар в смисъл “айде да не протестираме срещу орешарски, че ще дойде бойко” е по – подходящ за официоза, списващ се на позитано 20…

  П.С.
  И въобще, в моя коментар аз никъде не видях нещо, което дори и съвсем невинно да навежда на герберизъм, тъй като това би било противно на моите убеждения.
  Герб и лидерът им са част от комунисто-олигархичния модел, а не негов рушител.

 13. Иво, за пръв път съм разочарован от теб.

  Камунистическо-дпсарската мафия безчинства в Родината, а ти се занимаваш с това какво бил казал някакъв си Бригадир?!?!?!?

  Ми той същия бригадир беше излъгал и как Ф.Димитров продавал незаконно оръжие, даже след време бригадирът си призна за лъжата!

 14. Към наблюдател:

  Смирено се извинявам, че си позволявам да се занимавам с нещо, което не ми е позволено от анонимен читател!

 15. Сигурно има основание за недоверие към думите на хитрата лисица Бр.Аспарухов перепредадени без коментар от Минчо Спасов.Но още по сигурно е,че в началото на мандата си,Б.Борисов ЗАБРАНИ КРИТИКИ КЪМ ПЪРВАНОВ ОТ ВСЯКаКВО ЕСТЕСТВО.ПРАВО НА ТАКИВА ИМАЛ САМО ТОЙ,БОРИСОВ!Така че нещата се навързват:Първанон/ДС/,Мадридския мошенник/КГБ/,Бр.Аспарухов-ясно и Б.Борисов.И пак поставяйте на съмнение казаното от М.Спасовь

 16. Сега слушам Бриго Аспарухов , който отрече думите на м.спасовов …

  въпроса е , защо Иво Инджев така сляпо вярва на човече като минчо спасов …как не ви стана ясно ,че човечето минчо спасов става и ляга с ББ на уста … Та не е ли време да се замислим дали човечето минчо спасов няма някаква тайничка … та така.

 17. А кой предложи Борисов за управител на Ипон?
  Какво лие правил преди това тази “сил(ово)но” компетентна личност?
  А кой “предложи” на Ипон съответния бизнес?

 18. До Posted by gpaev | ноември 13, 2013, 19:41

  Много народ се извърволи да се бори с Б.Б., не е само Минчо Спасов. Трябва да започнем по право със Станишев и Местан, Данчо Ментата и т.н. И Делян Пеевски изяви желание направо да се саморазправи със ББ и сие. Сега Бареков подхвана знамето на борбата. Може да се споменат и много други борци за правда и сбобода, подтиснати медии които преди тиранина-мутра Борисов били свободни като птички. За Реф. Блог, именно с Г на края даже не искам да споменавам. А, щях да забравя, горкия малък и среден бизнес. Не знам къде да спомена АЕЦ Белене и Бургас-Александрополис. Те също пострадаха, справка при Иван Иванов – ДСБ.

  Сал едно всява смут в душата ми – ето минаха 6 месеца от изборите, а за ББ няма нищо да излезе, нещо за откраднатите милиарди. А колко щеше да е таман ако беше излязло нещо, как щяхме да докажем, че сме били прави да се съмняваме, че той като беспорна архимутра, не може да не е откраднал повече от всички, защото мутрите по презумция са крадци и престъпници. А за другия злодей Цветанов как па нищо не излезе. Много е притеснително.

 19. Izviniavan se za latinicata no tableta mi niama kirilicata za sajalenie/
  Bravo na ГЕОРГИ СТАНОЕВ za analiiza na teksta po-gore. Perfectno kazano.

  G-n Indjev,
  nikoi ot chetiashtite niama nujda ot dopalnitelno dokazvane na Vashite umenia da analizirate sabitia i facti. Nie znaem tova i zatova Vi chetem.
  No postove kato tozi…ne e na Vasheto nivo. V dni kato dneshnite ima kade kade po-vajni i davashti vazmojnost fakti i sabitia za komentar. Mincho Spasov..ne e za viarvane…..da chetem za nego tuk che e velik prorok + Brigadir Asparuhov …napravo imam jelanie da iztria ot favorites ivo.bg.
  Molia Vi ochakvame drugo ot Vas a ne tova novo a la Barekov………

 20. Към несъгласните с Иво Инджев:
  Аз по друг начин гледам на казаното – то е с основен акцент върху това по какъв начин ББ е стигнал до върховете на властта и политиката. Ще излизат и други факти около тази кариера. И това, че се цитират думите на един бивш председател на комисия няма нищо необичайно. А оценката за личността на М.Спасов е напълно реалистична – не може да се отрече честната му позиция по много важни въпроси.Казаното от Иво Инджев за този човек и аз напълно споделям. Да се премълчават или омаловажават достойнствата на хора, които не са от симпатичните ни партии не е справедливо. При това казаните добри думи за в подкрепа на съвсем друга проблематика…

 21. Поздрави към Иво Инджев – темата Борисов=’Буда’ е актуална за всички Ранобудни, не само и днес при студентите… дето директно го отстреляха Наглия.

  Минчо Спасов не го казва за пръв път за мутрата, ама е хубаво, че този винаги четен блог РЕЗОНИРА на всичко най-актуално и така ехти надалеч, за да разбужда ‘заспалите’.

 22. Кире , би ли уточнил какво точно смущаващо има в влизането на ББ във в властта и политиката..някаква завера ли виждаш или друга конспирация …
  Петър ако в този момент някой офицер от службите те запише в някакъв списък с цел бъдещо вербуване ,ти водиш ли се вече агент от ДС

 23. Иво, не ти отива да говориш така.
  Никой не може да ти забрани за говориш и коментираш каквото пожелаеш.
  (Освен комунягите, който те изгониха навремето от Бтв. )

  А на всички, които задават въпроса “как Борисов стигна до върховете на властта и политиката” – отговорът е елементарен – стигна по начина който е нормален за демократимчна държава – посредством избори.
  Избори за кмет, избори за парламент, местни избори …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.