Нов студен(тски) душ срещу симбиозите на герберите и розите

Протестиращите студенти избиха чепатата бухалка от разтреперените ръце на пропагандата, която отчаяно се опитва да легитимира удобната ГЕРБ като основен противник на властта в противопоставянето БСП-ГЕРБ, които играят същата пиеса на взаимното нахъсване, както ДПС и “Атака”:

„Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в полицейската държава, за чиято несъразмерна ескалация ГЕРБ положиха немалко усилия, държим да кажем следното”, заявяват Ранобудните.

“Вярно е, че държавата има монопол над легитимното насилие в обществото. Но нормално ли е най-бедната членка на ЕС да е страната с най-висок брой полицаи на глава от населението? Вчера абстрактната полицейска статистика се актуализира и на свой гръб изпитахме мощта на МВР, подплатена с голяма доза нелегитимно и отказващо да се легитимира насилие. За самочувствието на МВР да погазва закона носи отговорност и г-н Борисов като бивш главен секретар на МВР и министър-председател”, пишат студентите и се обръщат към бившия премиер:

“Г-н Борисов, явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплъщавате, е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкръвихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване, докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия)”.

Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор “Атака”, който произведе несъгласуваното определение в изречението “Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие”. То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на “изродчета”, но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме “на Бойко”.

Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете”.

24 мнения за “Нов студен(тски) душ срещу симбиозите на герберите и розите”

 1. Браво на ранобудните студенти! Това беше много своевременно разграничение. Боко трябва да осъзнае, че не сме излезли на улицата, за да го връщаме на власт и че той наравно с комунягите, ченгетата и Кобурга сринаха до край оскъдните остатъци от държавност, морал и нормални човешки отношения в обществото ни след като 50 години тук безчинстваха техните предшественици и “духовни бащи” от БКП – слугинаж на КГБ и КПСС.
  Г-н Инджев, нямате празен ход – всичко е в десетката!

 2. И още нещо – по БТВ прочетоха доста окастрена, даже направо осакатена извадка от целия текст на обръщението на студентите към ББ, където нито беше спомената страхливата му оставка, нито долнопробните “оценки” на кафяво-червените пълчища от “Атака” по отношение на бунтуващите се срещу самозабравилите се властници наши прекрасни университетски възпитаници, с които имаме пълни основания да се гордеем.
  Та, как да уважаваме тия наши телевизии, тия всякакви продажни наши медии и да очакваме някакво ограмотяване и възпитание (което впрочем трябва да е основната им обществена функция и дълг!) на недостатъчно грамотните и възпитани родни “народни маси” ?!!!

 3. Разгеле, появи се повод да коментирам “любимото” МВР.

  Предварително правя уговорката, че в коментара няма генерализация (ясно е, че в МВР има и интелигентни, образовани и мотивирани служители, но те са 10 пъти по-малко от синекурните и 100 пъти по-малко от типичните).

  Та за типичните…

  Това са момчета (мъже), които не са залягали много над книгите в училище. Не са и особено трудолюбиви и инициативни.

  И на прага на живота… какво? Ами, най-добре някаква държавна служба. Например – милицията (полицията). Сигурна заплата (малка, но сигурна!), порцион, пари за дрехи, гарантирани осигуровки, евентуално почивна станция, а каквото си изчукаш частно – бим берекет версин! Не е зле.

  За типичния милицай, това че е турен на тази служба за да осигурява реда и да служи на гражданите е непостижимо да бъде осъзнато.

  Той си мисли, че заплатата му се изплаща лично (от джоба) на Йовчев, Цветанов, Миков, Петканов и т.н. и че той дължи лоялност само и единствено на ръководството. Той си мисли, че е една особена (SIC) прослойка между върхушката и народа (който е ПОД тях), която заради верната служба на тези НАД, има негласното разрешение да действа както намери за добре с тези “ПОД”.

  За “частната” полицейска дейност мисля, че всеки е наясно. Пътни полицаи (оборудвани с радар) изкарват по половин заплата на ден. Санкционирането на нарушители на ЗДП със скъпи МПС е немислимо.

  Редови полицаи, когато хванат младеж с дрога първо се информират колко ще “кихне” заловеният за да му “произведат” негодни за прокуратурата данни. Ако не получат нищо, действат по устав.

  Един истински случай: Тази есен седем роми с каруца нахлуха в селския ми имот и започнаха да товарят каквото им хареса. Възпротивих се (1 vs 7) и нещата опряха до физическа саморазправа. Позвъних на полицията и обясних какво се случава. Отговориха ми, че могат да дойдат утре (!!!).

  И един любопитен въпрос: Интересно би било да се направи проучване колко служители на МВР имат съставени актове (отнети точки) по ЗДП и колко са тези с отнети СУМПС.

  За да икономисам средства на държавата, ще ви кажа – НУЛА!

 4. Shapka svaliam na Ranobudnite studenti za uroka po chest, grazhdansko dostoinstvo, patriotizum I svobodliubie koito iznasiat na vsichki ni! Nadiavam se na izpitite kum tozi urok naroda ni da ne se provali!

 5. “Ние не ви очакваме да ни оглавите, а да си тръгнете”, казват студентите.

  Но “те” няма да си тръгнат. “Те” ще продължават да имитират “колизия” на “идеи” и “ценности” – кавичките не ми стигат – всяко понятие от етиката и политиката, приложено към индивидите от днешния парламент мре за кавички, там (до един!) всички са “бисери” и “бисерковци”.

  В Бойко Борисов комунистите най-после намериха идеалната си боксова “сянка”. За броени години медийният балон Борисов успя да достигне стратосферната висота на безочието, където до тогава се рееха само Станишев, Доган и Сидеров.

  “Гьонсуратите” няма “да си тръгнат” – ако ние не ги изритаме.
  Първо трябва да ги изметем от Парламента.
  После – от медийния мит, че за тях нямало алтернатива.
  Защото всеки един от лидерите на “парламентарните партии” е Бисеров-Пеевски:
  Сергей Бисеров-Пеевски,
  Бойко Бисеров-Пеевски,
  Волен Бисеров-Пеевски,
  Ахмед Бисеров-Пеевски и словоблуднто “бисеро-пеевче” Местан.
  “Те” присъстват в политиката не като личности, а като олицетворение на корупцията и “орешархията”.

  Затова ние не чакаме “те” да си тръгнат. Вече не!
  НИЕ ИСКАМЕ ОСТАВКАТА ИМ и, докато не я получим, ще сме на улицата.

 6. Това прилича на написано от студен/т/ите на Позитано 20.По стил и фразеология е типично за преди 50 год.

 7. А според мен, бате бойко въобще не иска властта, тъй като той един вид не е слизал от нея. Имам все по-осезателното усещане, че февруарския спектакъл със слизането Му от власт беше режисирано от кукловодите по системата теза-антитеза- синтеза. Разглеждайки събитията по описания начин се получава, че герб, като едно от разклоненията на комунистическата партия, беше “свалено”, за да дойдат на власт останалите три издънки. Сега, когато младите хора се опитват да срутят олигархо-комунистическия модел, кукловодите залагат отново на своя агент Буда ъъъъ…., пардон Бойко да яхне вълната и да я разбие о милиционерските скали, образно казано.

 8. Ако не му беше замирисало на избори и власт, щеше да си стои на топло в парламента, и да „бори” комунизма и олигархията със словоблудства, ама тоя е хитра лисица и научи много номера от бившия си работодател Тодор Живков – рекордьор по властово дълголетие в най-новата ни история. Нека да припомним как тоя тип се домогна до властта, защото някои късопаметни може да са забравили: ГЕРБ спечели изборите през 2009 единствено благодарение на пламенните клетви на Бойко Борисов че ще накаже крадците от тройната коалиция и ще спре бившите комунисти от завръщането им във властта. Не направи нито едното, нито другото. През първата половина от управлението си само им се заканваше и правеше някакви театрално-патетични сценки, които можеха само да разсмеят изпечени мошеници като Доган, а през втората половина направо се отказа от идеята и даже започна да им прави комплименти – колко били умни такива като Доган, как уважавал Първанов и т.н.
  Хората тогава му се довериха, понеже виждаха, че като бивш силовак и човек запознат със системата е готов да стигне дори до ръба на закона за да вгорчи живота на престъпниците и да даде ясен знак че все още има държава и тя е на народа, а не на партизанско-мафиотската олигархия. Това се очакваше от „човека със силната ръка”, която обаче много бързо „омекна” и клекна на финансовия „натиск” на олигархията в резултат на което хората не само че не видяха подобрение в живота си, а напротив – монополите и олигархията още по-здраво стъпиха на врата им!
  Според мен, ако е останал разум в главите на хората, ГЕРБ и БСП никога повече не трябва да бъдат допускани до властта, ако ще да правим предсрочни избори през 6 месеца!

  О С Т А В К А на партизанско-мафиотското правителство и никога повече Г Е Р Б ! ! !

  За Атака няма какво да се притесняваме – те сами си “изпиха кафето” с ДПС.

 9. Отново студентите се оказаха на място – пазители на моралните и демократични ценности.Телевизиите много удобно изчезнаха на 12-ти вечерта,когато полицаите започваха да ни изтласкват.Много по-късно се появи НоваТв,когато всичко вече беше затихнало.БосфораТВ се явява когато има джумбиш!

 10. Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.

  Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.

  Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.

  Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.

  Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.

  В оригинал: „Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Kommunist. Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Sozialdemokrat. Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Gewerkschafter. Als sie die Juden holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Jude. Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte“.

 11. нищо не чувам за последните декларации направени от станишев и местан вчера … но пък така напоително се радваме на декларацията на ранобудните студенти … при това ясно бе казано от борисов ,че не организира митинга защото е помолен от ранобудните студенти…

 12. Анкета – 2013 – За попълване от народните представители в 42 НС:

  1. Харесва ли ви да работите, докато отвън студентите викат „Оставка“?
  а) ние се жертваме за KLETA MAJKA BALGARIQ
  б) това не са студенти, а Бойко Борисов
  в) държавата – това сме ние

  2. Нормално ли е да сте избрани с гласовете на около една осма от гласоподавателите, но да смятате, че сте, като в оная песен на Веско Маринов „обречени на щастие“?
  а) Веско Маринов е гербаджия
  б) Веско Маринов беше от БСП
  в) вижте, това е несериозно, ние ще намалим цената на тока, след като я увеличихме с 21 процента преди няколко месеца

  3. Харесва ли ви полицията да бие деца, защото вие искате да си тръгнете от работа, а те не искат повече да идвате на работа?
  а) и ние имаме младежи на контрапротеста
  б) с този въпрос искате да върнете ГЕРБ
  в) а те защо скъсаха плакати на телевизия „АЛФА“?

  4. Ще си подадете ли оставката в крайна сметка?
  а) няма никакви причини да предадем МАЙКА БЪЛГАРИЯ…и посолството на Русия
  б) винаги нося оставката в джоба си, но България ме иска
  в) ъъъ, вижте, ъъъ, екзактността на този консеквентен параграф зависи от самата псевдоконфликтност на конкретния мизансцен, изпълнен с политически и неолиберални реминесценсии…

  5. До кога ще издържите на власт?
  а) имам само да върна едно финансово ресто и после съм готов да ходя някъде посланик…за дълго
  б) Бойко ли ви плати за този въпрос
  в) аз не искам да съм във властта, но разберете, без мен няма да има стабилност в родината

  6. Добре, тогава какво ще ни посъветвате – тези, които не ви искаме?
  а) ами, както каза ректорът на УНСС – емигрирайте…нали ви пуснахме да пътувате свободно
  б) медитация, фън шуй, каланетика…разпускайте, бе хора, тоя стрес ще ви съсипе
  в) ама вие ни искате, само че не можете да облечете мислите си в подходящите думи…

 13. ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ, УДОВОЛСТВИЕ Е ДА ВИ ЧЕТА В ТОЗИ ЕДИНСТВЕН БЛОГ. НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ НАПИСАНОТО, ПОНЕЖЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО- ПРЕДПОЧИТАМ ДА ИЗКАЗВАМ ИДЕИ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕТО МУ.
  ЩЕ ДАМ ОТЧЕТ ЗА ДЕЛАТА СИ:
  1. ПОСТОЯННО КОМЕНТИРАМ ПОЛИТИКА С ХОРАТА ОКОЛО МЕН /А ТЕ СА МНОГО,
  ПОРАДИ ЕСТЕСТВОТО НА БИЗНЕСА МИ/
  2. УБЕДИЛ СЪМ БЛИЗКИТЕ СИ ДА СЪГЛАСУВАТ С МЕН ИЗБОРНИЯ СИ ВОТ.
  3. ДАРЯВАМ КРЪВ ПРЕЗ 6 месеца /ПОСЛЕДНАТА МИ БЕШЕ ЗА ПЛАМЕН/
  ИМАМ ИДЕЯ ЗА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ-
  ЗА ДА НЕ ЗАСТАВАТ С ТЕЛАТА СИ ПРЕД БУХАЛКИТЕ ,ДА ИЗПОЛЗВАТ КОЛИТЕ СИ.
  СТАРИТЕ ЛАДИ И МОСКВИЧИ,СА ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ,КАТО ИЛЮСТРАЦИЯ ЗА МИНАЛОТО ПРЕД ТЕЗИ КОИТО ЛЪЖАТ ЗА БЪДЕЩЕТО НИ.

 14. РОСИ, преди 50 години е била 1963 година.
  Какво конкретно визирате с подмятането ,че написаното от студентите на Позитано 20, е същото като написаното преди 50 години?!?!?
  Кой го е написал(тогава)?
  Срещу какво го е написал(тогава)?
  Къде го написал(тогава)?
  Кога точно го е написал(тогава)?
  Какво го е провокирало да го напише(тогава)?
  Каква е връзката от “писаното” тогава, и писаното днес, 50 години по-късно?????………….

 15. ALEX-YMB, погледнете резултатите от изборите за парламент 2009г., извършете някои елементарни пресмятания, ще видите ,че ГЕРБ щеше да получи толкова депутатски места ,колкото и сега(2013г.), ако не бяха гласувани промените в Изборният кодекс в последните часове на 40 НС, през 2009г..
  Там беше “въведен” квазимажоритарен избор на 31 депутата, който трябваше да обслужи тройната коалиция, и да получат поне 10 депутати отгоре , над тези ,които биха получили при едни чисто пропорционални избори.
  Но поради “големите” им “управленски” краж….., пардон, “успехи”, това се превърна вместо в тяхно нагласено предизборно предимство, в техен следизборен крах, който дължат изключително и само на себе си.
  Това отне депутатски места не само от тях ,но и от другите партии, като СДС-ДСБ, РЗС и т.н., и тези места отидоха предимно в ГЕРБ(над 12) и ДПС(2 или 3).
  Въвеждането на квазимажоритарни “листи” и НЕпремереното изказване на Доган ,точно преди изборите, “доведоха” ГЕРБ до еднопартийно управление. Макар ,че Борисов сам можеше след изборите да укрепи своето еднопартийно управление с подходяща следизборна коалиция.
  Но неочаквано големият брой депутати(почти ,колкото на днешата управляваща “двойна” коалиция), на които едва ли се е надявал, и които не би получил без “помощта” от тройната коалиция, му създадоха неправилна преценка на собствената му обществена тежест.

 16. Много уместно действие. Така Борисов няма как да си присвои протеста им.

  Защо ли обаче не видяхме толкова радикално и бързо разграничаване от реформаторите?

 17. Явно краят на правителството е близо – ГЕРБ се опитват да яхнат протестите по места, а Бареков е повел предизборна кампания…

 18. В декларацията на Герб няма желание да се възкачи на студентския протест. Това не изключва възможността Борисов тайно или не толкова тайно да си мечтае да овладее студентската енергия, но няма как да му се получи и той го знае и си трае :). При това положение декларацията на Ранобудните студенти увисва във въздуха. Изречението за страхливата оставка дори няма какво да се коментира – де и сегашните ДЕБИЛИ да бяха толкова страхливи! За мен са важни фактите – Герб сдадоха властта (може би стратегически…), а днешните ще избият и изколят нацията по най-тоталитарния начин!

 19. Исканията на студентите,а предполагам и на голяма част от българския народ са много добри.Лошото е,че няма кой да ги чуе защото за 23 години преход не остана никой,който да не е корумпиран,а и да има една птичка пролет не прави.Единствения изход според мен е самите студенти въпреки,че са студенти да застанат начело на една млада република.

 20. ГЕРБ осигуряваха политически чадър на Доган чрез пипалата си в ДАНС докато бяха на власт. За да разберем какво се случи, трябва просто да проследим хронологията: ГЕРБ спечели изборите през 2009 единствено благодарение на пламенните клетви на Бойко Борисов че ще накаже крадците от тройната коалиция и ще спре бившите комунисти от завръщането им във властта. Не направи нито едното, нито другото. През първата половина от управлението си само им се заканваше и правеше някакви театрално-патетични сценки, които можеха само да разсмеят такива изпечени мошеници като Доган, а през втората половина направо се отказа от идеята и даже започна да им прави комплименти – колко били умни такива като Доган, как уважавал Първанов и т.н. Защо? Защото точно в този момент той вече беше сключил таен пакт за ненападение с Доган, а по-късно се оформи и тайния проект за бъдещо коалиционно управление с ДПС. Не случайно след това контрабандата пак започна да процъфтява, а ДПС продължи спокойно да си пере мръсните пари като този път направлението беше зелената енергия и затова изведнъж в началото на 2012 се пръкнаха толкова много фотоволтаични плантации. След този период на „съзидание и благоденствие”, коалиция ГЕРБ-ДПС в едно бъдещо управление изглеждаше напълно логична и Борисов смяташе че този „взаимноизгоден бизнес” е достатъчна гаранция че това ще продължава и занапред, затова толкова лесно си подаде оставката – защото беше сигурен че бързо ще се върне пак с Доган под мишница. Борисов разчиташе до последно че коалицията му с ДПС е сигурна и че Атака никога няма да се обвърже с подкрепа в правителство в което участва ДПС, обаче в политиката в България отдавна се е доказало че няма невъзможни неща! И немислимото се случи: Сидеров се целуна „уста в уста” с Доган срещу заплащане и това провали плановете на хитрата лисица Борисов, който остана изигран от още по-хитрата лисица Доган!

  След предсрочните избори тази година, обръчите на ДПС се развъртяха отново с пълна сила под благосклонния поглед на столетната старица и вързаното отпред куче Сидеров, генераторът пари–>власт–>пари’ отново заработи на пълни обороти и само неуспеха на Пеевски да превземе ДАНС като троянски кон отвътре леко вгорчаваше сутрешното кафе на Доган, но все пак той беше сигурен че коалиционните партньори от БСП ще продължават да осигуряват така нужния чадър за мръсните пари на ДПС откъм ДАНС и силовите структури, поне докато са заедно в една лодка. И това беше абсолютно така до момента в който се появи сигналът от чужбина! Ако това се беше случило преди няколко години, със сигурност този сигнал щеше да бъде „изгубен” някъде в многобройните прашни чекмеджета в пак така многобройните служби за сигурност, но сега е по-различно – знаем как документи от почти всички секретни служби почнаха да се появяват в Уикилийкс, Балканлийкс, и т.н. и това го правеше особено опасен – истинска бомба с развален закъснител, която не се знае кога ще експлодира и ще завлече на дъното цялата политическа клика, понеже в тази афера на ДПС участват активно или пасивно абсолютно всички парламентарнопредставени партии! Веднага след постъпването на сигнала от чужбина, „наш човек” в ДАНС информира ДПС и Доган трябва спешно да измисли план за намаляване на щетите. Как трябва да се обезвреди една бомба с развален закъснител? Трябва по най-бързия начин да се изнесе надалеч и да се взриви „контролирано”. Така и направиха, само че нямаше как да не жертват един от главните си бушони, а именно Христо Бисеров, който като жив щит пое удара от детонацията но предпази от разрушение биснесинсталацията на Доган. Бисеров вече е политически труп но все пак е опасен с многото информация която има за това учудващо „перпетуум мобиле”, с което Доган от десетилетия е на върха на финансовата вълна и което му гарантира участие в почти всеки управленски цикъл и е цяло чудо че все още е жив и здрав понеже от този „елитен бизнесклуб” се излиза само с краката напред – както стана и с Емин.

 21. Страхотно писмо !
  Проблемът е в това , че самодоволната милиционерско- мутровата глава на ББ няма да разбере нищо от посланието.Да очакваме ли поредният нагъл нарцистичен ответ на генерал Борисов ?

 22. Браво на ранобудните студенти!

  @BENZIN
  Haй-вepoятнo зaщoтo му cимпaтизиpaт.

 23. бат им Бойко пак ще ги посъветва да стават овчари 🙂

 24. До 90 имаше един Тъдър.Всички под него,не се обичаха,но слушаха.Той си
  замина и ето ти различни крила устремени властта.Координатор между тях “разпуснатите”службите.Те пък подчинени на Москва.
  Чакат,да харесаме някои и да ни го тактисат,като вожд.
  Така,до разделянето ни на княжество България и източна Румелия

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.