Столетница леке на хваща

Имаше един съветски документален филм „Обикновен фашизъм” на режисьора Михаил Ром, който въртяха често по телевизията по времето на обикновения комунизъм у нас. Основен акцент във филма беше именно тоталитарната пропаганда на Гьобелс и методите, с които тя се налага. Сред най-запомнящите се кадри беше картината на обикновени германци, които влизат в крак с маршовата музика, когато тя прозвучи на улицата.

Днес гледаме всеки ден филма „Обикновен цинизъм”, в който пропагандата от тоталитарен тип се бори да обори истината за мотивацията на протестите срещу властта, която атакува атакуващите я с обвинения в продажност- вероятно съди от собствения си опит как се търгува в рамките на противоестествени съглашения между отблъскващи се за пред публиката политически субекти .

На младите бунтари противопоставят други, които претендират също да са бунтари- че и повече дори, защото се борили за академични права и по-рано, но били революционери само в рамките на закона, за да не пречат никому( което напомня на циничната препоръка да не мърдаш, когато врагът те насилва, за да не му доставяш удоволствие).

На старите симпатизанти на младите бунтари противопоставят други „стари кучета” от пропагандния фронт, готови без свян да оприличат днешните български будни момчета и момичета на невежите китайски дечурлига от времето на маоизма с дискредитиращата дума „хунвейбини”- макар разликата между онези рожби на крайното левичарство с изнасилените по рождение мозъци от комунистическата тоталитарна система и нашите деца тук и днес да е огромна. По-точно прилика има само във виденията, въртящи се в инструкциите до злобните глави на наемниците на перото и словото, които не просто изкривяват като сърп истината с чука на това долнопробно сравнение, но и записват имената си в саморъчно направен списък на срама ( за да се сърдят и правят на жертви, че са ги забелязали в това им качество).

На протестиращите в София ( които далеч не са само „софиянци”) организират контри от провинцията, които наистина са дълбоко провинциални хорица в широкия смисъл на тесногръдието, което ги е довело до просешкия автобус на борци в защита на охраняваната с полиция, жандармерия и медии дебелокожа власт.

Срещу „старите” политици насъскват новоизлюпени в сейфовете на корпоративния полог, които могат да си позволят разкоша да правят предизборни кампании без да има избори, за да „оберат” отсега лелеяния от корпорацията протестен вот като ранна реколта. Прекупвачите бързат да изпреварят конкуренцията на електоралния бостан, напояван с бира и наторяван с кебапчета. Разполагайки с капитал, прекупвачите пазаруват на едро, за да определят после цените на политическата борса.

Но най-вече основното оръжие на пропагандата на властта, която се бори с младостта, е самият цинизъм, с който тя оправдава поговорката „столетница леке не хваща”.

Точно това ни заяви на практика с надменна усмивка тази сутрин на входа на Парламента неговият председател Михаил Миков. Той обясни на репортерите, а чрез тях и на всички нас пред телевизионните екрани, че нямало нищо неприлично в това да се инструктират членовете на БСП да лъжат.

Лъжата той нарече „гледна точка”- което си е така, проституирането, ако не е насила, също е въпрос на житейска гледна точка.

Лъжата е толкова дълбоко закодирана в поведението на столетницата, че когато бива документално разконспирирана, БСП решава да не се крие повече, разтваря шлифера си и я размахва гордо пред смаяните погледи на децата на България, настояващи за морал в политиката, за да покаже, че не се срамува от истината за лъжата.

„Не виждам нищо неприлично, нищо странно, това е една от гледните точки към това, което се случва. То не изтича нещо тайно, какъв е проблемът?”,заяви Миков по повод изтеклата информация към медиите за т.н. опорни точки, на които да се подпират публично членовете на БСП , когато обясняват събитията от 12 ноември.

Явно по същия кудкудякащ начин са снесени и пропагандните запъртъци в гнездата на пишещите и ругаещите устно демонстрантите като „протестери” и „соросоиди”, а студентите като „хунвейбини”.

Ето от какво не се срамува столетницата под формата за инструктаж да се марширува в крак с указанията на партийната пропаганда.

Ето огнеупорните точки за гореща пропагандна реакция- такива, каквито са „спуснати” на БСП или изпуснати, за да изтекат до широката публика:

ОПОРНИ ТОЧКИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ

“През целия ден и вечерта на 12 ноември едва ли са протестирали повече от 1600 души. Организатори – Бойко Борисов, Цветанов, кръга на “Котараците”, “Титаните” от чистотата.

На практика имаше 2 протеста:

• Първият по-рано през деня – около 500 души в пика. Профил: около 2/3 или 300 човека – студенти, останалите 1/3 или 200 човека – “зелени”, анархисти, “традиционните” протестъри с тъпаните. На студентите от НАТФИЗ са оферирани до 700 лева за кадри със студенти в кръв. Съседи с изненада разпознали и “студента” с пукнатата вежда, за когото дори не предполагали, че е студент (което не означава, че не е такъв). Същият, май, не бил много добре с главата.

• Вторият протест – в късните следобедни часове и вечерта. Протеста на погромите и вандалските прояви. Счупени бутилки пред парламента, хвърляни по полицаите, бутилки с минерална вода – също, всичко това се прави от “втора линия”. Рушене, дърпане и бутане на загражденията. МВР издирва извършители на хулиганските и вандалски прояви.

Не може да бъде наречен студентски “протест”, защото най-вече самите студенти обявиха, че се прибират в Университета. Протест на ултрасите и агитките, хора от “Титан” и свързани с бившия шеф на “Напоителни сисистеми”. Отново – “зелените”, свързани с Прокопиев, включително и журналитска Лора Филева – надничарка при Прокопиев, работи в “Дневник”, и дъщеря на Румяна Бъчварова, шеф на кабинета на премиера Борисов.

Разплащането с “протестиращите” – в отдалечените от центъра квартали на София, тарифи – между 50 и 80 лева на глава за “протестиращ”. Традиционните автобуси на ГЕРБ от Благоевград и Перник. Профилът на задържаните от МВР почти 50 лица (49 според официалната сводка) на 12 и 13 ноември едва ли отговаря на студентския – основно лица около и над 40 години.

Търси се радикализация и създаването на нов импулс на увяхващия протест (цифрата) с нови цели на протестиращите – МВР и ръководството на министерството. Днес Бойко Борисов за първи път напада МВР и полицията за “полицейското насилие” при снощните й действия и персонално главния секретар Светлозар Лазаров (незаслужено си бил получил генералските звездички), въпреки че нееднократно е декларирал: Няма да хвърля дума срещу българската полиция. В същия ден и протестиращите студенти решават да преместят протеста си пред МВР, за да търсят сметка за “полицейското насилие”.

Днес на практика Борисов потвърждава, че е организатор на метежите. Признава, че организира и медийното отразяване на “протестите”, като ожалва журналистите от БНТ и Канал 3.

Сега Борисов планира “протестна вълна”. Досега “протестите” така и не успяха да “излязат” от София. Затова в събота Борисов свиква партиен протест в Пловдив, където ще дава и указания на кметовете на ГЕРБ в страната да бутат правителството и да организират локални метежи, включително и по темата за бежанците. Пример – бунта в Телиш, организиран от Цецка Цачева и оглавен от кметицата от ГЕРБ Нели Дакова.

Мероприятието е изнесено в Пловдив, за да се създаде впечатление, че има бунтове и извън София. По следващата седмица ще прави протести и в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Габрово и т.н. Сценарият на Борисов е да вдигне протестна вълна подобна на тази от февруари. Протестът в Пловдив ще бъде гарниран с “граждански” такъв в София.

МВР НЕ Е ПРЕВИШИЛО ПРАВОМОЩИЯТА СИ, А Е ВЪЗСТАНОВЯВАЛО ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, КАКВАТО Е И ОСНОВНАТА МУ ЗАДАЧА. СИЛИ, ОТДЕЛЕНИ ЗА ПРОТЕСТА, НЕ СА В УЩЪРБ НА БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА. НЯМА ПРОМЯНА В БЮЛЕТИНА ЗА 12 НОЕМВРИ. ПРОКУРАТУРАТА СЛЕДИ ЗА ЗАКОННОСТТА НА ДЕЙСТВИЯТА НА ПОЛИЦИЯТА И ДОСЕГА НЕ Е РЕАГИРАЛА”.

34 мнения за “Столетница леке на хваща”

 1. Чиста проба комунистически новговор по Оруел…

 2. Псевдокомунизма оцелява повече от 90 години по света единствено благодарение на контратезите си в стил “А вие защо биете негрите?” Комуниста – псевдосоциалист е човек който вижда треската в чуждото око, а не вижда гредата в своето и е готов да ти извади окото заради това. Същевременно когато стане въпрос за тези които ги спонсорират, и дупето им се отваря от желание! При тях няма такова чувство като срам, и даже и да е насран, комуниста се прави че не вижда, а пък и да му личи по кафявото по гащите – отрича като партизанин. Тези хора имат черен колан по лицемерие и цинизъм и нямат срам и от собствените си деца и внуци. Псевдокомунизма наистина е като спина и срещу него няма измислен лек – умират си рано или късно с него.

 3. Тези “опрони точки” са изпратени до депутатите на БСП, БПС и АТАКА!!! от МВР. ВъзникваТ въпросите:
  1. Това инструкции изпратени от МВР до НС ли са?
  2. Това инструкции до медиите как да се отразяват протестите ли са?
  3. Защо след като не са били публично оповестени, като становище на МВР след излизането им на светло изведнъж се представят като изказано от МВР становище?
  4. От казаното и от начина на подсказването – как трябва да се предават(ИЗОПАЧАВАТ) едни факти, следва ли, че чл. 1 от живковата конституция се възстановява?

 4. ALEX-YMB, в САЩ може и да са били негрите, някога си, но и са водили война за ПРАВАТА на тези негри преди 150 години, когато България даже не е съществувала, даже и като идея за самостоятелна държава. Как ви звучи война за ПРАВА, на РОБИ, преди 150 години???

 5. Те друго не знаят и не могат. Замислена като идиотска идеология срещу разума, човека и обществото, съществувала като терористична чужда агентура срещу собствения си народ, тази “партия” ще бъде винаги тумор за България.
  Но аз споделям и една много приятна новина, която обаче ни кара да завиждаме на братята комшии-сърбите. Те често ни бият по русофилство, но я вижте какво са направили с руската мафия на своята територия: http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/11/14/2181715_v_surbiia_sa_arestuvani_rukovoditeli_ot_gazprom/

 6. То ,ако и бащицата на болшевикокраДите – Путин, вземе та накрая стане борец за истински човешки права , но започне първо със самата му подвластна Русия, всеки ще поиска да се нарече путиноид, путестър и путинойбин.
  Сега никой не свързва Путин с получаване на повече човешки права, а тъкмо обратното – с отнемането на съществуващи права.
  Как някой въобще ще поиска да свърже БЕЗкористно своето име, с това на символЪт на световната ТИРАНИЯ -Путин???…
  Днес протестър звучи гордо, путестър – НЕ!
  Днес соросоид звучи антитиранично, путиноид(иот) – тиранично!
  Днес путинойбините са путинските “ХУН(И)вейбини”!
  Днес едното означава ПРАВА, другото е символ на БЕЗправие!
  Изборът е НАШ!

 7. Захари Стоянов:

  Кой въстана срещу нашето свещено дело — съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?

  Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин — Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете“. Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя…

 8. Това управление на държава е български патент за насилствено властване в рамките на ЕС !

  Да е парламентарна демокрация , не е !
  Да е монархия ,не е !
  Да е еднолична власт , все още не е !
  Някакъв нашенски режим на полу-диктатура ще да е !
  Както и цялата ни работа все полу !

  Полу-истина , полу-лъжа , полу-журналистика, полу-правда , полу-правила !
  Полу –народ , полу –живот !

  Но……. мафията ни е цяла !

  Учудващо е … как ЕС все още не дава категорична оценка за ставащото месеци наред у нас !

 9. Господин Инджев, бихте ли коментирали връзката Бисеров/ Моссад / отделянето на Тракия ?
  Имам предвид разследването на г-н Грiгор Лилов относно посещението на Станищев в Израел – 26 октомври, последвалата оставка и пълното мълчание по т.н. национална медиа.

 10. Научаваме се, че в събота БСП+ДПС организират най-големия контрапротест, целящ да покаже многобройността на поддръжниците на правителството и малобройността на опозицията.

  Айде наш’те! Който има стари задължения към Партията или иска да се вреди на хубава служба, да се качва на автобуса. Предстои най-голямото организирано от маймуноподобните с петолъчка на челото и фес на темето мероприятие по противопоставянето на българи срещу българи. Нашият митинг ли ще е по-голям или вашият? Интересното е, че БСП+ДПС активизират значим финансов ресурс, за да докарат 50 000 души в София на митинг. Защо, след като в София избирателите на БСП със сигурност са повече.

  Според мен те умишлено целят ескалация на напрежението и (вероятно) гражданска война – в такива условия най-лесно се установява диктатура.

 11. Е, няма как на една стара 123 годишна ПАЧАВРА да се лепят петна!

 12. Към Георги Велев:

  Ще видим изпълнението на намерението, но то ще напомня на онзи голям митинг на властта през май 1989-та, организиран в София в подкрепа “възродителния процес”.
  Не съм ровил още в интернет, за да видя, дали има следи от онова позорище, поради което не мога да кажа със сигурност точната дата- май беше нещо като 30-ти май. Може и да греша за датата, но не и за самото за позорище, приключило със сборище пред турското посолство- голяма “храброст” е това да защитаваш силния срещу слабите!
  Когато заявих няколко месеца преди това нещо подобно пред събрание на лекарите и персонала на Окръжната болница в Разград,директорът на болницата се разплака, мислейки, че като журналист от София изразявам някакво променено в столицата официално мнение за край на терора над самите лекари, които караха по места да заличават картотеките на болните, за да унищожат спомена за турските им имена…
  Позор за ДПС, които са рамо до рамо с гордите наследници на мъчителите на онези български граждани, които с гласуването си осигуриха през годините статута на Доган като раздавач на отровните порции в българската политика, а не само в икономиката.

  Мисля, че това е най-голямата перверзия на прехода- нещо като съюза на руския княз Александър Невски със Златната орда на дивите азиатски пълчища, с чиято помощ той громи западните врагове-германци, шведи и др. ( с което руската история е толкова гторда, че чак канонизират Невски като свой светец).
  Нищо чудно, че и до днес азиатщината в руската политика продължава да се усеща, а тази зараза се разпространява в благодатни за това влияние региони, като болната от русофилство България.

 13. Г-н ВЕЛЕВ, това ,че ще си платят за еднократната агитка в почивният ден , НЯМА как да свали крепостаната стена и обсадата около бомбоубежището им!
  Няма да позволи безпрепядсвеното им влизане и излизане от всяко обществено място на което “посмеят” да се появят, дори самата пазеща ги(от какво ли!!!) милиция не може да свали тази всеобща обсада.
  О-С-Т-А-В-К-А-та , това единственото , което може да го направи!

 14. “Нормално е, когато искаш партията да те подкрепи за една или друга служба, да отговориш насреща с усилия в нейната кауза”, коментира пред “Дневник” Валентин Иванов, председател на БСП в район “Оборище”.

 15. Обаче лекета прави!
  Цялостна дезинфекция на държавата, в противен случай тия мутанти ще доунищожат всичко по техния си маниер – лъжи, наглост и безочие.

 16. Каквото и да си говорим, по всичко изглежда, че в събота ще получи ясен отговор въпросът “Защо българското природонаселение е най-бедното и най-нещастното в съвременния цивилизован свят, към който уж принадлежи?”

 17. много е страшно -сами се надъхват,за да рационализират садизма си срещу България и диктатурата ,която идва до часове чрез ”опорните точки ”на налудната рационалност-тя -диктатурата е тук просто да се осъзнае по-масово.Майстори са на дехуманизацията и деморализацията всеки срещу всеки и разчистване на сметки чрез осъзнати или не посредници-жертви срещу жертви,като едните стават към момента изкупителни за вината ,в следващия момент следващите-стават изкупителни на един и същи жертви на едни изроди

 18. Павел Тинков
  Кратко и ясно го казахте !

 19. Когато падне от власт това правителство, трябва да се направи разследване кой е измайсторил тези ЛЪЖИ и кой е дал инструкцията за тяхното измайсторяване. И тези хора да се съдят за масово манипулиране и разпространяване на лъжи с катастрофални последици.

 20. “трябва да се направи разследване кой е измайсторил тези ЛЪЖИ ” Би било възможно, ако подобни лъжи не ни заливаха всеки ден от почти всички медии.

 21. Shte doide Vidov den za urodite bezrodni, pruknali se ot semeto na piani oligofrenichni ruskoezichni rubloiadi, kopeleta izturkoleni ot gnilata utroba na taia stoletna pachavra. Nishto dobro ne zhelaia za tiah i semeistvata im zashtoto te unishtozhiha nastoiasthteo i budeshteto na pokolenia bulgari!!! Tova samo Gospod mozhe da im prosti, no te ne viarvat v nego!

 22. Ето,че най-после България постигна целта си-да заприлича на Германия.Но не сегашната,а тази от преди 80 год.И не по икономическият взрив,а по терор и масова гьобелщина.Масово плюехме Дянков,а той Е НАЙ-високопоставеният и тачен българин ЕДНОВРЕМЕННО в Америка и Русия.Масово плюехме Бойко,но ЕДИНСТВЕНО той гради и демократизира тази балканска степ.Масово плюехме Цветанов и вярвахме на гьобелсовите лъжи,но спрямо 13-те му предшественика/мишоци и мафиоти/той бе класа.Е,хайде сега по-бързо да сменяме левовете за евра и долари………

 23. По мои лични изчисления на данни взети от различни източници, към 1989 в България е имало около 1 320 000 “българи”, които са налагали комунистическия режим в България .Населението на страната ни тогава е било 9009018 души.

  Като се има предвид ,че:
  – над 1.5 милиона напуснаха България през последните 24 години, и това в мнозинството си бяха демократично настроени хора;
  – повечето от комунистическите кадри бяха съсредоточени в София и другите големи български градове;
  – децата и внуците на комунистите владели страната ни преди 1989 днес логично подкрепят родителите си,които са им осигурили “светло настояще и бъдеще,

  то не е проблем на централния площад в София да излязат 10 000 – 20 000 комунистически храненици.

 24. “Кой иска кървава събота
  Срещнали се на Орлов мост фен на “Левски”, фен на ЦСКА, фен на Орешарски и фен на оставката на Орешарски. Звучи като начало на тъп виц, но в събота ще е реалност.

  БСП свиква шествие в подкрепа на правителството с отправна точка на един хвърлей разстояние от стадиона, където ще се играе Вечното дерби. Стартът е само 3 часа преди първия съдийски сигнал.”

  http://www.webcafe.bg/id_1159825926_Koy_iska_karvava_sabota

 25. ЛУСТРАЦИЯ-ПЪЛНА,ТОТАЛНА,ОКОНЧАТЕЛНА!Очевидно това е нужно повече от всичко след едни демократични (надявам се) избори.Трябва да се отървем от всички такива изроди,бетонни глави,крадци и милицонерски мозъци.Аман от партийни некадърни кадри,мутри и нагли агенти(като рекора на УНСС).Оставка и лустрация!

 26. Камараде СС от централата на ПЕС открива отново “традицията” на СС СР(Сталински Съботници на Станишевишките Рублоносци).
  “Масите” няма да са подготвени(както е било винаги) за усърдната работа,влизайки в ролята на станишевишките сЪботници(СС), по окопаването на градинките и “паметниците”(като МОЧА), а ще дойдат да поемат от рублоносната реч(и някое скромно кебапче с бира, все пак рублопагандата трудно се преглъща “на сухо”) на СС , нищо че е шеф на ПЕС(какво ли означава това – ПЕС?!?!?).
  О! С! Т! А! В! К! А!

 27. ALEX-YMB, САЩ водят война не само за ПРАВАТА на РОБИТЕ, това е и война за малцинство ,което е “само” 10 процента от цялото население, през 1861г..
  Това е войната, която “подтиква” цар Александър Втори Освободител през същата 1861г., да “освободи” МНОЗИНСТВОТО(над 90 процента) от руското население, което е също РОБИ.
  През 1861г. в САЩ се води война за 10 процента роби, а в Русия(10 пъти по-голяма от САЩ) царят става “освободител” на над 90 процента роби!
  Помислете сам над този факт!
  Няма ли връзка между истинската гражданска война против робството и “искреното” желание на Александър Втори , да стане Освободител на робите?!?
  А колкото за титлата Освободител, която ние в България му даваме , заради Руско-турската война 1877-78г.,то и тук действията му след самата война приличат повече на желаещ да го нарекат Окупатор, а не Освободител!
  Вие как бихте преценили Александър Втори , според неговите действия през 1861г. ,и след 1878г. – Освободител или Окупатор е бил?!?!?

 28. Четейки статията ,стигам до извода,че БСП се умориха да си играят на демокрация.Самото им съществуване в условията на многопартийна система е несвойствено за тях като партия,свикнала да бъде винаги на върха на държавата и тя да определя правилата.Ето защо ,винаги когато е била на власт през последните 24г.се е стигало до екцесии ,бунтове и демонстрации. Тези хора просто не са свикнали да уважават чуждото мнение ,камо ли да се съобразяват и вслушват в по-умните от тях.

 29. П.П. ALEX-YMB, това е и последният ми въпрос към вас – Не смятате ли , че през 1861г. САЩ косвено премахват робството и на 90 процента от руското население, в допълнение към 10 процента от американското цветнокожо население, пряко освободено от самата гражданска война???

 30. Може по популизъм ГЕРБ и АТАКА да надминават БСП, но по демагогия няма кой да ги стигне.
  – “ГЕРБ купува гласове” – в ромските секции масово гласовете са за БСП и ДПС / че дори за АТАКА има;-)/
  – “Плащат на протестиращите” – истината е, че те плащат на контрапротестиращите / по-възрастните помнят “Писма и телеграми от възмутени трудови колективи…”/
  – “Студентите са лумпени и вандали..” – помните ли “ястребите”?
  – “Олигархът Прокопиев”/ само той ли е олигарх/ и кой е той – син на високопоставен служител от УБО, брат му – ДС…
  – “Големият енергиен специалист Румен Овчаров”- Завършва ядрена енергетика в Москва / защо Москва, а не Дубна/ и след завръщането си веднага е назначен за комсомолски секретар в Енергопроект; на следващата година е изтеглен в Благоевски РК на ДКМС и след това върнат като зам. директор в Енергопроект – много добър ядрен специалист!…
  И понеже съм на болната ми тема “енергетика”, промиват мозъците на хората за АЕЦ, плашат ги с режим на тока, а миналата зима излезе, че имаме излишък от електроенергия,естествено, при спрени почти всички енергоемки производство – мини, подземни рудници, машиностроителни комбинати и т.н./ през “светлия социализъм”, когато бяхме като дискотека тука има-тука няма ток, изнасяхме ток/ – В Голямата Енергетиката няма случаен човек и там се получават команди само от едно място.
  …и т. н… “Простите хорица” от провинцията им се връзват. Те са “прости” в добрия смисъл – те “просто” не могат и да си представят пъклените комбинации, родени от “болни” мозъци, които виртуозно прехвърлят вината си в/у някой друг – напр. СДС приватизирало на безценица българските предприятия – а кой сложи свои хора на входа и изхода, за да докарат до фалит същите тези предприятия?…
  Извинявам се, че се разпрострях – то край няма…

 31. МОЛЯ ВИ ХОРА ! ПРОЧЕТЕТЕ !
  Г-Н ГРИГОР ЛИЛОВ АЛАРМИРА !

  “ПРОДАДОХА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ Събудете се!
  ОПАСНИ СА! ВЕЧЕ ПРОДАДОХА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ (ЗАСЕГА ТРАКИЯ), ОСТАНА ИМ САМО ДА РЕАЛИЗИРАТ СДЕЛКАТА
  Събитието беше анонсирано официално онзи ден, на 8 ноември, в столицата на Европейския съюз – Брюксел, на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия” най-официално: от “Делегацията на българските социалисти” към европейския парламент. И вече започва конкретната работа по продажбата.
  Брюксел, на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион„Тракия”.Дипломатическата инициатива на България беше представена и като обществена чрез Съюза на тракийските
  бежанци.Организаторът е официален (запомнете го добре) – “Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.” Външнополитическият акт се състоя в най-официално място – в сградата на Европейския парламент, в една от залите му.
  На конференцията в Брюксел членът на НС на БСП, председател на Федерация “Открит форум”, заместник-председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Красимир Премянов от името на обществеността у нас (чрез тракийските дружества) представи идеята за (цитирам):
  “ПРЕМАХВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В НАШАТА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ТРАКИЯ” чрез “СЪЗДАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН РАЙОН В ЕС, КОЙТО ДА ОБХВАЩА ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТТА ТРАКИЯ.”
  Това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС”
  И т.н., и т.н. „Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция”, добави Премянов.
  В конференцията освен родните социалисти участваха и евродепутатите Маруся Любчева, Евгени Кирилов, Антония Първанова и Илиана Йотова.
  Значението й и официалния характер бяха запечатани чрез посланиците на България в ЕС Димитър Цанчев, в НАТО Иван Найденов и в Кралство Белгия Веселин Вълканов, чрез екскандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин.
  Като патрон се изяви външният министър Вигенин, който също беше цъфнал там, за да декларира адмирациите и съпричастността на правителството и държавното ръководство за инициативата за отделяне на Тракия.
  Присъстваха отговорни европейски фактори, западни дипломати, висши служители на Еврокомисията, фактори от турското Външно министерство.
  Замисълът
  Правителството и коалицията в парламента започнаха да продават България – най-официално, с държавна дипломатическа инициатива, което удостовери Вигенин и социалистическите му другарчета (Делегация на българските социалисти)..
  Те искат Тракия да се отцепи от нея и присъедини към Турция с нейния тракийски регион (а има ли там такъв?). Ясно е и защо участващата в управлението ДПС официално я няма – за да не разконспирира замисъла.
  Идеята – нов район, отделен от Родината ни, който ще се ползва с преференции от ЕС за европомощите. Т.е. ще делнем българската територия, за да докопаме част от огромните европейски траншове за нашите джобове, а българите вятър да ги вее, а най-добре да ги размята по света, че да не ни пречат на сделката с Ердоган. Тази инициатива ще ви обясни и политиката на правителството със скръстени ръце на фона на проблема с бежанците от Близкия Изток.
  Инай-важното:Дипломатическо-обществено-партийно-държавната инициатива беше предложена в Европарламента на 8 ноември – онзи ден и започва работа специална работна група за идеята!
  На заседанието, което предстои в сряда, по моя информация МС ще се занимае в секретна точка с развитието на проекта.
  Сетете се за начина, по който беше озаглавена българската дипломатическа инициатива:“СЪЗДАВАМЕ БЪДЕЩЕ С ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ”. Но в състава на Турция, понеже в работните материали недвусмислено е посочено това!
  Например ще се ползват европейски траншове за Анкара – предприсъединителните им, анеродните.Бъдеще според заглавието ще има – измерено в много и много стотици милиони за продавачите, но не и за българите в новата псевдодържавна единица.
  Другата инициатива, която са подели все още в дълбока тайна, е за нов статут на малцинствата.Тя беше развита навремето още от Ахмед Доган в доклада му пред 8-та конференция на ДПС (когато му организира псевдоатентат като потвърждение на тезата му. Апропо, моето разследване за атентата е изчезнало от стената ми и моля ако някой го има, да ми гокачи)Ето какво е казал Доган:”Затова във визията на Евроидеята водещ принцип на Властовата система е регионализмът, а не централизмът. От тази гледна точка, закъснялото развитие на стратегията „Европа на регионите“ е част от причините за кризисните явления в ЕС…”Разбира се, всичко се свежда до статуса на малцинствата в националните държави. В тази връзка ми е и предложението към Европейските либерали, а именно, необходима е концепция за даване на „ статут на европейско малцинство“ на рисковите малцинства в ЕС, в частност на малцинствата на страните от ЮИЕ.”Накратко: ДПС се обяви за излизане на етническите райони от състава на България и прехвърлянето им на административно подчинение на Брюксел. Предложи същият модел и за цяла Европа. БСП отиде крака по-напред – юридически и на Анкара заради начина на еврофинансирането за Турция.
  Това е процес на деструкция и своебразен постмодерен интернационализъм, който Анкара и Москва със сигурност възторжено аплодират. Първата – освен заради турските малцинства у нас, но и заради онези в Западна Европа. Москва – заради евентуален разпад на Великобритания, Белгия, Испания, Румъния и др. и съответно деструктуриране на ЕС и европейската идея. Раздробяването на европейските държави и пространство е лесен начин за задкулисно управление отвън.
  И заради тези неща твърдя, че правителството и коалицията е ОПАСНА ЗА СТРАНАТА И НАСЕЛЕНИЕТО. Най-лошите ми очаквания от книгата ми “Дуел” са на път да бъдат надминати.Наивниците, вярващите в политиците ни или просто уморените също стават опасни за страната, но и за себе си с бездействието си. Помните ли онзи филм на Сидни Полак с Джейн Фонда – “Уморените коне ги убиват, нали”.
  Българското политическо ръководство се съюзи с екстремизма на Ердоган и неговия път към ислямстки фундаментализъм, ОФИЦИАЛНО обяви сделката с Тракия, (+Хасковско и Кърджалийско – засега знам само за тези краища, не ми е ясно дали се включват части от Бургаско) само и само да получи още някои и друго парче от паричната баница.
  Областта Тракия в пределите на България, Гърция и Турция.
  ОСТАВКАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, АКО ИСКАМЕ ДА ОЦЕЛЕЕМ КАТО НАЦИЯ!Другото е онова, което става в Турция – там вече студентите – младежи и девойки ще живеят в различни общежития като път и да учат разделно още от училищата.И НИКАКВИ ПАРТИЙНИ ПРИСТРАСТИЯ И ПРИКАЗКИ КОЙ Е КУПЕН, НЕЗАКУПЕН, ИЗМАНИПУЛИРАН, НЕЗНАЕЩ КАКВО ИСКА ИЛИ НЕ, КОЙ КАКВИ КОНКРЕТНИ ИНТЕРЕСИ ПРЕСЛЕДВА ИЛИ НЕ, никакви оправдания с “какво ме засяга”, “дреме ми на онова това правителство и коалиция” нямат място, ако искате да имате държава – дори и в това състояние, което е сега.И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – ПОСТОЯНЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ПРОДАЖНИЦИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО И КАКВИТО И ДА СА ТЕ!
  НЕОБХОДИМ Е И СЪЩИЯТ ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ И ВЪРХУ ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИЙНИ СУБЕКТИ И ТИНК-ТАНКОВЕ, КОИТО АКО БЯХА ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ, ЩЯХА ДА ПОДАДАТ СИГНАЛА ЗА ОПАСНОСТТА, КАКТО ПРАВЯ АЗ.”
  Григор Лилов, 10.11.2013.

 32. Хихи, тези опрни точни много ми напомнят наръчника на една от известните секти (СЙ) в който към даден въпрос/тема има готово разработени възможни аргументирани отговори – по ТРИ варианта към всеки, с по цял параграф!! “Ти можеш да отговориш А…. също и Б….. или В….”

 33. Към “Пацо в Дупница” предлагам втори куплет: “Гоце в Сирищник”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.