Бунтът не е срещу “безцветната” олигархия, а срещу червената мафия

Le Nouvel Observateur: Бунт срещу „червената мафия“
OFFNews
15 ноември 2013

Авторитетното френско политическо списание Le Nouvel Observateur публикува в последния си брой силно критична статия за България, озаглавена „Бунт срещу червената мафия”.
Българите не понасят вече разграбването на страната от каста комунисти, бивши агенти на ДС. Червената мафия контролира България. И всичко това се случва в Европа. Бившият съветски гражданин Сергей Станишев, шеф на БСП, женен за новобогаташка, съюзил се е с фашизоидна партия, не отговори на нашите покани за интервю, пише журналистът Жан-Батист Ноде.

Публикуваме превод на публикацията в Le Nouvel Observateur.

Бунт срещу „червената мафия“

Жан-Батист Ноде

Убийства, корупция, мръсни номера…Българите не подкрепят вече ограбването на страната им от каста, съставена от стари комунисти и бивши агенти на Държавна сигурност. В прекрасното сърце на Европа
Тъмни слънчеви очила, вталени италиански костюми, остри обувки, дебели златни синджири под разкопчани ризи, късо подстригани коси. Излизат забързани от скъпи ресторанти, украсени с антични реплики и фалшиви позлатени колони. Бързо скачат в луксозни немски лимузини или японски джипове 4х4 със затъмнени стъкла, ескортирани от страховити бодигардове, заплашителни и тежко въоръжени. Недалеч се вижда тъмно петно на тротоара. Кръв. Следа от скорошна престрелка между „мъжете в черно“.
Защото „червената мафия“, която контролира България – малка, но стратегическа страна от Европейския съюз – жизненоважен коридор между Изтока и Запада, между Азия и Европа – се е разделила на кланове и урежда сметките помежду си посред бял ден, насред улицата с автоматично оръжие. На няколкостотин метра от там преди много години един прокурор достатъчно луд, за да приеме правосъдието насериозно и да разследва голямата престъпност и политиката, е убит с револвер пред смаяните погледи на минувачите.
После тези с дебелите кореми и фините кожени портфейли, пълни със златни кредитни карти, захранвани от офшорни сметки, с банкноти от по 500 евро, тръгват с висока скорост по улиците на София, твърде спретнатата и провинциална столица на България, без да забелязват хората, които трудно пресичат улиците, или възрастните хора, които с пенсия по-малко от 150 евро на месец трудно могат да се нахранят, а камо ли да си платят за медицинска помощ.
Тази вечер напоени с хайвер, френско шампанско и скъпо шотландско уиски, с преситен вид, те са в казино, в луксозен стриптийз клуб, където прекрасни български красавици, често безпарични студентки, ще им предложат услуги за хиляди евро. „Те са просто големи свине“, усмихва се една от красавиците както на обстоятелствата, така и на банкнотата от 50 лв (25 евро), които се озовават в дантелените й прашки. Тук „червената мафия“, когато не среща смъртта си на ъгъла, води голям живот.
„Те“ са „старите“ членове или техните наследници на Българската комунистическа партия, фалшиво превърната в „социалистическа“. „Те“ са „старите“ членове на тъмната Държавна сигурност, най-мощните тайни служби, политическата полиция на тоталитарния режим, владял с желязна ръка до 1990, 45 години, в тази исторически погледнато русофилска страна, която Москва разглежда като 16-а република на своята съветска империя. „Старите“ са в кавички, защото никога не са напускали истински Партията, нито ДС, както не се напуска КГБ. Напоследък „те“ стават по-дискретни. „Те се стремят да се интегрират“, казва бивш дисидент, който наблюдава потомството отблизо по време на силови разпити. А и времената не са благоприятни.
С викове „Оставка“, „Оставка“ граждани от всички възрасти и социални слоеве протестират ежедневно повече от 150 дни по улиците на София, осъждайки тази милиардерска „червена мафия“, която превръща държавата в най-бедната и с най-голямо неравенство страна на ЕС.
Движението възниква на 14 юни, когато новото управление номинира един червен олигарх за глава на новата Държавна сигурност, сега преименувана ДАНС. В социалните мрежи веднага се появи подигравателен и същевременно цветен хаштаг: “#DANSwithme”. Някои протестиращи размахват октопод на върха на кол, други отрязана конска глава, анонс към филма „Кръстникът“, където холивудски продуцент намира в леглото си отрязана главата на своя любим кон. Просто предупреждение.
Протестиращите искат оттегляне на управлението, един кабинет от „експерти“, поддържан от априори невъзможна коалиция. За да се задържат на власт, старите комунисти се съюзяват с ДПС, общностната партия на мюсюлманското малцинство, турци и помаци (ислямизирани българи), но също и с една екстремно дясна партия – Атака. Немислим априори, защото в порив на фалшив патриотизъм, предназначен да скрие провала му, комунистическият режим преследва турците в последните години на управлението си. Нещата стават по-ясни, когато кажем, че по-голямата част от лидерите на ДПС са агенти на старата Държавна сигурност, започвайки с нейния основател, Ахмед Доган, който е бил нает от Москва за работа от затвора. Колкото да ултранационалистическата Атака, която теоретично е алергична към своите мюсюлмански съюзници, която атакува по всички посоки Турция, македонските съседи, ЕС и т.н., но не казва нищо за интригите на Кремъл в България, има много потвърждаващи доказателства, че Атака е марионетка на българските и руски служби. Изправени пред протестиращите, българското правителство и червената олигархия, които контролират медиите, се правят на глухи. Бившият съветски гражданин Сергей Станишев, шеф на Българската социалистическа партия, женен за една груба „новобогаташка“ , свързан с фашизоидна партия и защитаващ монополни или либертариански икономически мерки, но продължаващ да бъде шеф на европейските социалисти, не отговори на нашите молби за интервю.
Задушаван от пипалата на „Октопода“, може ли този протест да изгасне малко по малко? Те не са повече от няколкостотин, най-много няколко хиляди, които всяка вечер в центъра на София, под звука на тъпаните правят своята „морална революция“. В хубавите дни през юни и юли бяха десетки хиляди. И ето, че студентите от София се присъединяват, вдигат стачка и окупират университета си. Движението се премества и във факултетите от провинцията. Българските студенти вече са свалили две “социалистически“ правителства – през 1990 и 1997 г. Професори и артисти също се присъединяват. И, според проучванията, днес една огромна част от населението поддържа протестиращите. За да заобиколят цензурата и да събудят хората от политическата апатия, младите започнаха в интернет виртуална революция, която може да се превърне в реална революция.
Въпреки това правителството едва ли ще подаде оставка сега. „Те нямат никакво намерение да се оттеглят, особено защото Европейският съюз скоро ще преведе огромни суми пари. Оставайки на власт, те имат сериозни суми за поделяне“, коментира Иво Инджев – известен и силен писател и разследващ журналист. Както може да се очаква много от тези фондове са отклонявани от всемогъщата олигархия с ограничен експертен опит, но експедитивна. Освен това, ако управлението си отиде, политическата алтернатива ще бъде трудна. Единствената опозиционна партия, популистката дясноцентристка формация „Граждани за европейско развитие на България“ (ГЕРБ) , бе повече или по-малко дискредитирана. Изправен пред протести миналата зима, предизвикани от внезапно и подозрително увеличение на тока в средата на зимата, кабинетът на ГЕРБ, който обещаваше да изкорени мафията, подаде оставка.
Продължавайки да води в проучванията, може ли ГЕРБ да успее утре, там, където се е провалил вчера? Неговият провал беше несъмнено резултат от заговор на червената олигархия, на която пречеше. Трите електроразпределителни компании, частни и чужди, но управлявани от българи с поръчките на Държавна сигурност, увеличават сметките след тайно събрание, за да могат фактурите да предизвикат протест, разказва експерт от сектора. Но провалът на ГЕРБ се дължи и на неговите собствени грешки и поквара.
Бивш пожарникар, треньор по карате, полицай и шеф на охраната на последния комунистически диктатор Тодор Живков, Бойко Борисов, безспорният и харизматичен лидер на ГЕРБ, е „изключително интелигентно политическо и медийно животно, но ограничено културно“, отбелязва наблюдател, който го познава лично. И шефът на тайните служби, който не спира да дестабилизира анти мафия правителството, очевидно предава Борисов, който го е назначил. Той днес е министър на вътрешните работи на новото крипто комунистическо правителство… „Борисов се доверява на всеки“, оплаква се критичен член от неговата партия.
Подобно на много други полицаи, Бойко Борисов също е имал много лоши познанства. Това кара хората да твърдят, че той атакува част от мафията, защитавайки друга част. Въпреки че обича да се появява с шапка на ФБР, в чест на американските му приятели, Бойко Борисов присъства по равно, макар и дискретно, и при руските дипломати и особено при местния шеф на Лукойл, мощната руска петролна компания, директно свързана с Кремъл. „В началото тайните служби направиха от Борисов тяхна притурка, политическа марионетка, за да си възстановят гласовете. Но той се оказа по-умен и успя да им се измъкне, даже да удвои тези за себе си. И знае как да се справи”, обобщава Иво Инджев.
Откакто неговите приятели се върнаха на власт, Кремъл отново се чувства като у дома си. Както в доброто старо време на Студената война, Москва продължава да използва българските тайни служби и техните мрежи в ръцете на старите от Държавна сигурност, за да дестабилизира Запада. Руските икономически и геополитически проекти растат. Москва иска да строи нова АЕЦ “Белене” на Дунав. Този остарял огромен проект беше погребан от старото правителство, но възкресен от новото. Шефът на Газпром, който е приет в София като министър, поднови с новите български власти руският проект за газопровода “Южен поток” за Южна Европа, разочаровайки Европа, която вижда в него инструмент за поставяне на Запада в зависимост от руската енергия. Не беше ли казал Владимир Чижов, руски посланик в Брюксел , точно преди приемането на България в ЕС през 2007 г., че тази страна „ще бъде Троянският кон на Москва в ЕС“?

Превод: Надежда Атанасова

Това не е първата статия на Le Nouvel Observateur по темата. На 26 септември Жан-Батист Ноде публикува материал, в който се подчертаваше, че Сергей Станишев, който е председател на ПЕС, се е съюзил с неофашистката формация Атака. Повод за публикацията беше писмо до ПЕС, с което се иска отстраняването на Станишев. Писмото бе изпратено от гражданската инициатива Кръстьо Пастухов, на името на българския социалдемократ, убит от комунистическия режим в затвора на 28 август 1949 г. .

Р.S. Авторът на статията Жан-Батист Ноде е вероятно сред най-добрите познавачи на България в западните медии, което за мен се потвърди от синтезирания начин, по който той определи нашия основен проблем в едно интервю за Frog news през ноември 2010-та:
“През последните 2 десетилетия на страната ви е отредена ролята или на „мост между ЕС и Русия”, или на „троянски кон на Русия в ЕС”. България рискува да се намери злополучно в разчекнато положение. Присъствието на огромната статуя на воин от червената армия, размахващ шмайзер в центъра на София, действа потискащо и неадекватно. Това официализира статута на подчиненост.”
(ivo.bg)

28 мнения за “Бунтът не е срещу “безцветната” олигархия, а срещу червената мафия”

 1. Търсейки оригинала на днешната статия, попаднах на ужасяващата вчерашна статия и още чел-недочел, бързам да я споделя с вас:
  http://tempsreel.nouvelobs.com/monde/20131114.OBS5498/exclusif-le-sanctuaire-bulgare-d-al-qaida.html
  EXCLUSIF. Par Jean-Baptiste Naudet
  Le sanctuaire bulgare d’Al-Qaïda
  “Longtemps “la main de Moscou”, la Bulgarie reste au centre de trafics, notamment d’armes, qui continuent de ravitailler certains groupes anti-occidentaux en Afrique et au Moyen-Orient liés à Al-Qaïda.”

  “La pieuvre rouge

  Relevés de comptes numérotés en Suisse pour prouver ses dires, Miroslav Pisov décrit les tentacules de cette “pieuvre rouge” qui s’étendent encore aujourd’hui aux pays voisins, Turquie, Serbie, mais aussi jusqu’en Amérique latine pour s’alimenter en drogue dure, livrer des armes aux narco-guérilléros marxistes. L’ancien officier de police, en collaboration avec ses collègues espagnols et britanniques, a participé au démantèlement d’un de ses réseaux bulgares, le réseau “Brendo” aux ramifications internationales. Le pilote d’avion Tchavdar Genov a témoigné devant la justice, en avril 2012, avoir convoyé des armes pour ce réseau, notamment en Erythrée, sous embargo international, en échange de drogue. “On se demande pourquoi, ironise l’ex-policier, l’un des premiers soucis du gouvernement actuel a été de dissoudre notre unité de lutte contre le crime organisé”. L’écrivain Ilya Troyanov a résumé les choses : “Des Etats ont une mafia. En Bulgarie, c’est la mafia qui a un Etat”.”
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Статия, която с няколко прости и видни примери от ежедневието, описва мрака на безперспективноста, политическата 70г. вакханалия, на ужасяващия застой в който е държан един народ. Незаслужено, защото пасивността му е породена от отвращение към кръвополитието. Но, докога?

 3. Това, на което мисля трябва да се наблегне повече в този контекст, е че всичко това се случва с благословията (или поне с мълчаливото съгласие) на партиите в ЕП. Именно те легитимираха, и продължават да го правят, и ГЕРБ и БСП като “европоейски” партии. Нима не им е било пределно ясно с кого си имат работа? Но в името на няколко депутата е ЕП, те жертваха и интересите на България, и принципите, на които би трябвало да се основават партиите им.
  И последствията са очевидни. Мораториумът за земята е само един пример. Ще има още, докато на тези псевдо европейски партии, не им бъде отнета легитимността пред Европа. Дотогава ще ни разиграват както сега: едните като са на власт са “за да не дойдат другите, нали помните какви ги вършеха”, другите са: “ако не сме ние ще се върне онзи, пък той колко беше лош” и така до края на света…
  Нещото, обаче, което най- ми харесва в статията е, че слага “прехода” ни в перспективата на комунистическото минало. На мен лично ми писна да слушам за “последните 24 години”, като че ли преди това сме били цъфнали, та вързали. Докато не почнем да говорим за управляващите през последните близо 70(!!!) години, няма как да осъзнаем накъде отиваме, и да поставим начало на истинският преход – от всеобщо безхаберие към гражданско общество.

 4. … “Des liens avec Moscou

  Du temps de la guerre froide, la Darjavna Sigournost (DS), qui avait conclu un accord officiel de coopération à Moscou, se livrait, avec la couverture de l’Etat, au trafic d’armes et de drogue, notamment pour financer pour le compte du Kremlin les mouvements “révolutionnaires” dans le monde. Du temps du communisme, un slogan était inscrit sur un mur du siège de la DS : “La Darjavna Sigournost est le bouclier et le glaive du Parti et de l’amitié avec l’Union soviétique”.

  Ces services secrets ont aussi participé à quelques attentats commandités par l’Est, dont, vraisemblablement, celui contre le Pape Jean-Paul II en 1981. L’affaire la plus célèbre reste celle dite du “parapluie bulgare”. Le dissident bulgare Georgi Markov a été assassiné à Londres en 1978 par la DS grâce une piqure empoisonnée à la ricine prodiguée avec un parapluie trafiqué. La Sécurité d’Etat bulgare a été rebaptisée “DANS” mais n’a jamais été profondément réformée. Elle reste sous la coupe des “anciens” de la DS, qui ont même parfois été promus. Et elle a conservé des liens occultes avec la Russie.”

 5. еми това е положението. а утре митинг на бсп между агитките на левски и цска, с надеждата да се предизвика масов бой.

 6. Те т’ва ми ти е како Сийке полужението :)))

  Безкомпромисно, точно в целта, НО
  тази статия още веднъж ми доказа, че спасението на давещите се е единствено и само в техни ръце.
  “Западняците” знаят как стоят нещата у нас, но буквално не им дреме. Е, няколко кучета ще продължават да си лаят, но Сергея ще си остане лидер на ПЕС-овете, а неговата възлюбена ще си лочи тихично, под носа на розовобузестите комисари еУро -фондовете.

 7. Da, tochno taka, i tova e Evropeiskiat Suiuz, silata i nivoto na koito se opradeliat (kakto vuv vsiaka sistema) ot nai-slaboto zveno – v sluchaia BG na komunistite i bezrodni ruskougodni murshi na kliuchovi pozicii vuv vlastta.

 8. Нищо незаслужено не се наблюдава в ситуацията. Нещо повече, нищо незаслужено няма да се наблюдава и след нови избори.Изобщо не разбирам щаденето от квалификации на българския народ, което на всичко отгоре е и лицемерно мероприятие. Аз лично твърдя, че българският народ е дълбоко прост и проекциите на тази простотия са видими с просто око. По моему простотията извира в еднаква степен както от изборните резултати от 1990г. насам, така също от “гражданските” позиции на един куп интелектуалци – къде номинирани, къде пропущени от едни списъци. Викам си така: като сметна вироглаво гласуващите за БСП от малките агломерации, като притуря “моралните корективи” от сорта на дъревици,волгиновци, дачковци /с пискюля д-р Мих…в/,кънчовци, райчевци, плюс набухвателите с националистическа закваска – сума сумарно ми се получава нещо грандиозно или одиозно, както ви се харесва. И всичкото това мазало в червено, тук -таме с чукове и сърпове. Искам да кажа, че никой не ни е крив, дето приемаме с огромна охота модата на твърде вталените мозъци.

 9. Съгласен съм с Вас г-жо Иванова !

  Изтърканото оправдание , че все някой ни е виновен не върши работа !
  Убеден съм , че ако върнем времето 24 години назад и започнем процеса на преход отново , то резултатът ще е същият !
  Всъщност , комунизмът пасна добре на голяма част от населението !
  Тази демагогска система за насилие върху волята и мисълта , сякаш е проектирана за българите. Нагласата , че някой трябва да определя живота ти , да ти дава , като награда за пасивност , примирение , послушание е добре развита !
  Как така чехи , унгарци , поляци …… са далеч напред , оставили комунизма в историята !
  Руснаците са ни виновни !….
  Не , продажниците , нашите български продажници , те са виновни !
  Толкова са много , че днес в институциите на държавата е трудно да се намери дори само един читав мъж(чест , достойнство , отговорност , дадена дума ) !
  Тази продажност е така добре развита , че цели ТВ и вестникарски екипи вкупом са на нивото на долнопробни проститутки !Тяхната словесна нечистоплътност вони и не се понася , а вероломството им надхвърля дори не предполагаемото !
  Не стига това ами видимата некадърност , на сбиршляка от политици и управници спира и пречи на де що останалото малко читаво !
  Много показателен е процеса на периодично преселване на уж десни субекти , към псевдо лявата част !Че то дясното се източи към богатите си вече създатели !Обратното обаче не се забелязва !Дори водачът и кумирът на дясната идея се замонаши блажено , в кротост и смиреност !

  Днес лицето Орешарски ,поставен за министър председател ,
  е най-яркия пример за българския преход и зависимостите !
  Той е концентриран образ и резултат на тези 24 години !
  За тези години ние изградихме точно това Орешарски !
  Това е Беров на 2013 година без 4 байпаса , още по нагъл и безпринципен !

  Погледнете ги тези в парламента , извадени са като от калъп , елементарни , невежи , смешни и жалки !Във всеки от тях стои притаен един Орешарски и чака да бъде изваден и употребен !

  Лъжата , се е сляла в единна кална топка , мачка и трови всеки свеж порив по пътя си!
  След като съсипаха материалното , сега убиват душите ни !Много гнет се е събрала , отнемат вярата , че можем повече !
  Е……. това и Русия не може да го постигне !

 10. До ANTICOMM:

  Сергея няма шанс да остане лидер на ПЕС! Можем да се обзаложим за това. Той е пътник от ПЕС. По-важно е дали ще остане шев на БСП?

 11. Към Иванова,
  ” Аз лично твърдя, че българският народ е дълбоко прост и проекциите на тази простотия са видими с просто око.”-цитат от поста на Иванова.
  Вие не сте ли българка?И ако да ,то тогава излиза ,че и вие сте дълбоко проста,простете за израза , но той е ваш.Не одобравям подобни квалификации към моя народ , а и не разбирам как обединявате всички под един знаменател?Ако мислите ,че другите народи са по умни от нас и се среамувате ,че сте Българка, то тогава наистина в главата ми нахлуват “странни мисли” по отношние на вас.
  Кън Г-н Инджев,
  Благодаря ви за чудесният блог,чета го с огромно удоволствие и макар и далеч от България се опитвам да следя непрекъснато какво се случва.Дано скоро това проклятие наречено комунизъм си отиде.Дано нашите студенти удържат на помията която БСП щедро на едро ни дава всеки ден от толкова много години.

 12. Иванова, ти си в тежка депресия. Моята е в по-лека степен. Не можеш да се изключиш от “дълбоко прост”-ия народ. Тази алюзия/с предназначение да породи впечатление или идея, не чрез пряко изразяване, а по асоциативен път, вж. Уйкипедия или някакъв речник/, е толкова неискрена, че може да те заподозрят в детайл в в „опорните точки”. Не е възможно един от „този прост народ”, Атанас Далчев, да напише толкова просто:
  Ръцете бавно се протягат и пее стария чекрък,
  през сухите и тънки пръсти се точат нишки от коприна,
  като лъчи през сухи клони в пуста есеннна градина:
  то старите моми безстрастно предат,
  насядали във кръг.
  Това просто ми дойде на ум. Ти си в безпросветност, защото българският дух е жив и не е коректно да определяш от жалкото си егоистично его дефениция за един достоен, измамен, търпелив, и рядко толерантен народ . Нямаш си представа колко по-интелигентен и природно мъдър е българина. Заядох се, за да се вразумиш, може би по-вече да четеш.

 13. Господин Инджев,
  днес минавах по бул. “Дондуков” и завих нагоре по УЛ. “Париж”
  Улицата беше заградена от полицаи.
  Пред мен се движеше момиче в същата посока. Полицаите го спряха и го запитаха къде отива.То отговори и те го пуснаха. Допуснах че и мен ще спрат,но като възрастен човек, те не ми обърнаха никакво внимание.
  Разбрах, че са инструктирани да възпрпятстват младите.
  СТРАХ ГИ Е ОТ МЛАДИТЕ.

 14. @WINFORD (каквото и да означава това)
  Това, за което мечтаете (ако сте искрен), изразено в последното Ви изречение, можеше да стане много отдавна, ако “народа” ни беше малко по малко “прост”! Тогава, за какво “обвинявате” г-жа Иванова, която сигурен съм, че и тя желае това и което е осъществено в други държави (братя по съдба). А когато се обръщате към една дама с Ви и Вие в първо лице, местоимението започва и се пише с главна буква.

 15. @Иванова, вярно е че има и прости хора сред нас (Бареков е типичен пример) но проблема е в това че ни е страх. Страх ни е да поемем отговорност, страх ни е да мислим логично дори. Тези които на върха на държавата много ясно осъзнават това и го използват. Затова ако не намираме политици които споделят нашите ценности трябва смело да излезем отпред и да поведем. В противен случай нямаме право да се оплакваме.

 16. Da obiasnia na frenskite komuniagi s prezident Francois Hollande:: komunisti, fashisti i isliamisti e edno i sashto neshto!!!!!!!!!!!!!! BKP-to sa si gadove ot mafiata!! NO…, zashto ne pomagate na mladite, bratia balgari !!!!!?? Te sa nositeli na novoto!!

 17. Колко от Вас тук разгневените сте активни членове на някоя партия и воювате за промяна? Да, точната дума е “воювате” – думата за член на която и да е партия във Франция е “militant” http://fr.wikipedia.org/wiki/Militantisme
  Сигурно 1%. Тогава защо сте недоволни?

 18. Господин Инджев, тук пише, че Вие сте известен писател и журналист, а за Бареков нищо не пише. Що така? Да не би този господин Жан-Батист Ноде да е зле информиран или пък, не дай Боже, подведен от някой ранобуден студент окупант.

 19. Инж. Симеонов-цитирам Ви ” ако сте искрен”,това как да го разбирам,като вкарване на интрига по мой адрес лиСъжалявам за печатните грешки, всички ние ги правим без да искаме , но явно сте дребнава личност.Аз съм инженер -корабостроител и гледам по широко на нещата.Тук не е форум за обиди към този или онзи , но не разбирам и неодобравям когато някой прави такива генерални заключения за хората,от каквато и националност да са те.Това е глупаво и невежо.Колкото да името ми , то е такова поради мои лични причини , които не засягат никого и не са важни изобщо.Но каквото и да е името ми ,аз съм БЪЛГАРИН.Не съм националист,може би не съм и патриот,вече изгубих представа какво означават тези думи,но знам че обичам и уважавам Родината си и моите сънародници-добри или лоши те са мои и аз винаги ще съм зад тях.Ако си мислите ,че другите са по-добри от нас , значи че Вие живеете в затворена система и нямате представа от света.Така ,че не ми пробутвайте заучените си фрази и клишета.Претендирате за демокрация , а нямате грам толерантност към другите , които не са на вашето мнение.А сега ме наречете и комунист или нещо подобно,щото обикновенно така завършват подобни разговори водени на ниско ниво.Май ще е добре да почнете от себе си да изисквате това което искате от другите и ако можете да го дадете тогава претендирайте за същото към останалите,в противен случай не виждам разлика между вас и тези , които в момента са на власт в България.

 20. За бога,какво нападнахте г-жа Иванова?Права е-нали видяхте в Криводол,как аплодираха Бареков-това от много ум ли?По сьщия начин гласуваха за Симеон,за Борисов,за Атака

 21. Ние сме социално незрели с тежки деформации, предизвикани от невежество и ориенталски алчен егоизъм. Резултатът е, че за 24 години свободна инициатива превърнахме България в Могилино, а паметника на съветската армия пазим за надгробен.
  Младите и Брюксел ще ни рестартират пак!

 22. Браво г-н Инджев. Това е начина. Повече такива статии в западния печат, за да има въпроси към ПЕС какво прави там съветския гражданин СС начело и докога ще го търпят. Свалянето му от там може би ще отприщи началото на сваляне на правителството, не че останалите от БСП няма да мутират и мимикрият, но все ще е нещо. Това е призванието в момента на свободните български журналисти-да търсят контакти със западните си колеги и да има повече такива статии. Една забележка-съветския войник не държи автомат “МП40” познат като “Шмайзер” http://bg.wikipedia.org/wiki/MP40, а съветски “ППШ-41” или познат като “Шпагин” http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%9F%D0%A8-41

 23. @Иванова, @ Илиева, защо вместо да упреквате народа, че викал ура на Бареков, Борисов, Атака, НА ВСЕКИ от БСП, не се замислите какво повече имат и какво вие нямате за да го накарате ПОНЕ да се замисли и Ви хареса?
  Тъжно е и горчиви са последствията, когато си по-наивен (евфимизъм на по тежко определение) а се мислиш за по-умен.

 24. Г-н Инджев има още една статия в Le Nouvel Observateu от същия автор Жан-Батист Ноде от 14-ти Ноември 2013. Позволявам си да преложа превод на български език. Предварителнио се извинявам, и моля за снизхождение затова, че не съм “франкофон” и трябваше да ползвам Гугъл превод на англииски език. Все пак си поиграх доста. Ето го:
  ИЗВЪНРЕДНО: България рай за Ал Кайда
  От Жан – Баптист Ноде – 14.11.2013 (20:59 часа)
  България все още е посредник в трафик, които снабдява групи свързани с Ал Кайда в Африка и Близкия изток (От нашият специален кореспондент в София.)

  „Дългата ръка на Москва“ България все още стои в центъра на трафик, включително и на оръжия, който снабдява някои анти западни групи в Африка и Близкия изток свързани с Ал Кайда. Един професор, който беше включен в демократизиращите се секретни служби след падането на комунизма, като шеф на специалната анити мафия служба ГДБОП, Мирослав Писов има доказателство потвърждаващо горното заключение.
  Съгласно твърденията на този бивш секретен агент и полицай балканската страна, коридорт за трафик между Изтока и Запада, Азия и Европа, Севера и Юга все още има ролята на криминален център и международен тероризъм за мощните частни интереси в Русия. Днес, казва бившият офицер от секретните служби Мирослав Писов старите кадри на ДС лицензирани от Кремъл продават в Африка и Близкия Изток оръжия, които са предназначени за ислямистки групировки на Ал Кайда с цел дестабилизирането на западните държави.
  Връзки с Москва
  По време на Студената война ДС във обвързано със формален договор за сътрудничество с Москва беше задължено от държавата за трафик на оръжия и наркотици и дори субсидиране за сметка на Кремъл на „революционни“ движения по цял свят. По комунистическо време на стената на сградата на ДС беше написан лозунгът: „Държавната сигурност е щит и меч на Партията и братската обич със Съветския съюз“.
  ДС също участваха в няколко атаки на Източния блок, които вероятно включват и тази срещу папа Иоан Павел IIпрез 1981г. Най звестната е така нареченият случай с „Българският чадър“. Билгарският дисидент Георги Марков беше убит в Лондон през 1978 от ДС с отровата рицин чрез прикрита на върха на чадър. Българската ДС беше преименувана, но никога не беше радикално реформирана. Тя продължава да е под контрола на старите ДС кадри, които след време бяха издигнати отново. И тя запази тайните си с Русия.
  Червеният Октопод
  Разкривайки някои сметки в Швейцарски банки Мирослав Писов описва пипалата на „червения октопод“, кито все още в наши дни се простират до съседни страни, като Турция и Сърбия, но така също и до Южна Америка, за да достави твърди наркотици от Нарко – Марксистките партизани, срещу оръжеини доставки за тях. Бившият полицейски офицер в колаборация с испански и британски колеги участва в разбиването не едно от пипалата на червения октопод, българската мрежа на „Брендо“ – международна групиропвка. Пилотът Чавдар Генов, разследван от съда през Април 2012 е превозвал с карго оръжия включително и срещу ембаргова забрана за Еритрея срещу замяна и обратен превоз на наркотици. „Някои би се зачудил защо – иронизира нашият бивш полицай – една от първите грижи на нашето правителство беше да разпусне нашата дирекция за борба с организираната престъпност“. Писателят Илия Троянов го обобщи така:
  „Държавата в България си има мафия, а мафията сси има държава“.
  Рай за Ал Кайда.

  Бвшият детектив също твърди, че ислямистки терористи са получили идеално българскоп обслужване. Той съобщава, че египтянинът Айман Ал Зауахири отдавна член на Ал Кайда и наскорио поел лидерството ми след смъртта на Осама Бин Ладен е престоял дълго в Българските Родопи, раион населен в мнозинството си от мюсулмани, във Велинград през 1995-1996, когато ислямската терористична организация вече беше превзела Съединените Щати – под толерантното оче на на Българските секретни служби. Трябва да кажем без съмнение с одобрението и благословията на Русия. Като неочакваноп „съвпадение“ по това време в съшия район в Якоруда престоя група от трима стари руски офицери на ГРУ (Военното разузнаване на Съветския Съюз), кото в най-накрая бяха експулсирани от България в 1997, когато „социалистическото:“ правителство на екс – комунистите падна. Интервюирани по това време в пресата да обяснят защо Ал Зауахири, който е бил издирван по това време не е бил арестуван Главният Секретар на МВР Георги Ламбов и шефът на външното разузнаване Владимир Манолов са дали обяснение, че не е имало споразумение между България и Египет и освен това не искали да предизвиат смущения в местното мюсулманско население. След престоя си в България Ал Захуахири се явява приютен от Руснаците. Между 1996 и 1998 сегашният световен терорист номер едно е бил на тренировъчен лагер на FSB -Федерална Служба Безопасност ( днешнаото Руско външно разузнаване от бившото KGB) в Дагестан (Руски Кавказ) по твърдението на бившият руски агент Александър Литвиненко (Интервю в Чеченската преса през 2005.)
  Ал Зауахири в Русия
  След като разкри в книга, атакуваща издигането на власт на Путин през 1999 е било организирано от Руските служби и не се дължи на „Чеченските терористи“ Александър Литвиненко беше убит в Лондон, където бееше получил политическо убежище от Русия, с отровено с радиоактивен елемент полоний „суши“ вероятно от друг бивш FSB агент Андрей Логовой, издирван в момента от „Скотланд Йард“, но протектиран от Русия. Обвиненията на Литвиненко са потвърдени също от директора от КГБ Константин Преображенски. Според него Александър Литвиненко, като шеф на анти – терористична служба към FSB е бил отговорен по секретността за престоя на египтянина Ал Зауахири в Русия. Той щеше да бъде трансфериран в Авганистан след неговата „тренировка“ в Русия в 1998 заедно с Осама Бин Ладен. И след това щеше формално да влее групата си „Египетски Ислямски Джихад“ в редиците на Ал Кайда.
  Вктор Бот в България
  България не само е приютявала бъдещия Ал Кайда лидер. Още от времето , когато най нашумелия международен дилър Виктор Бот също известен, като „Търговец на смърт“ направи от страната своя логистична база, но също и един от свойте главни доставчици на оиръжия. Виктор Бот, който прие да се срещне с Афганския талибански лидер Мула Омар – закрилникът на Бин Ладен, се вярва, че е продавал оръжия на Ал Кайда. Закрилян от Кремъл руснакът беше арестуван в 2008 в Тайланд в постановка организирана от американците и заведен в САЩ през 2012, където получи присъда от 25 години затвор правейки за посмешиште претенциите на Москва за „политически затворник“. (3)
  Виктор Бот бивш преводач и полиглот по Съветското време, вероятно агент на ГРУ – Службите на Руската армия, „работещ“ в България с компанията „KAS Engineering“, ръководена от българина Петър Мирчев, чийто офис сега е в офшорната зона на Гибралтар. Петър Мирчев доставяше оръжия на кото България е основен производител, а Виктор Болт се беше специализирал транспортът им чрез въздушната си линия Air Cess базирана на Бургаската аерогара на брега на Черно море. Той беше специалист по фалшиви сертфикати за дестинация на въздушното карго и можеше да доставя оръжия на страни под международно ембарго.
  „KAS Engineering“ е свързан с бившата „номенклатура“ на БКП ( сега „социалисти“) формирани главно в Москва и все още контролира по-голямата част от икономиката и държавния и административен апарат на страната. Сегашният ръководител на българските „социалисти“ Сергей Станишев, роден през 1966 в Украйна (тогава СССР) в българо – украинско семейство е завършил в Москва – държавен университет е бил през по-голямата част от живота си съветски гражданин. Сергей Станишев и неговата партия поддържат сегашното правителство, срещу което граждани протестират по улиците повече от 140 дни с искане за оставка на това, което наричат „Червена мафия“.
  Все още мрежата е активна
  Ако Виктор Бот, който стана прототип на филма „Господарят на войната“ си спинка в килията в Ню Йорк, то Петър Мирчев, неговият приятел, партньор и доставчик в България, София и все още начело на компания включена в „KAS Engineering“ в непроследим оръжеен трафик на оръжия по цял свят. В интернет мрежата в LinkedIn Петър Мирчев е още активен!. Запитан в Българската столица през 2012 относно „бизнеса“ си от Николас Шмидъл, репортер от „Ню Йоркър“ Петър Мирчев отговори:
  „Моето задължение е да натоваря стоката на самолета. След това не ме интерсува къде самолетът може да отиде!“ (4) Замечтан за пътуване до мНЮ Йорк за вечеря шефът на „KAS Engineering“ все пак въздъхна:
  „Никога няма да отида в Ню Йорк. Ще се озова в съседната килия до Виктор“!
  Ако Виктор Бот е в затвора, по – старият му брат Сергей Бот е тук. И освен това винаги в контакт, ако не в директен бизнес с Петър Мирчев. Сергей Бот, които беше асоцииран с брат си в Виктор в „товарите“ е главният акционер в Air Zori, базиран на Софийската авиогара. Air Zori е бил основната цел на разследване през 2005 за нарушаване на оиръжейното ембарго срещу бившия диктатор на Либерия Чарлз Тейлър, осъден през 2012 на 50 г затвор за престъпления срещу човечеството от международния трибунал. Но според бишият агент и антимафия офицер Мирослав Писов компанията на Сергей Бот Air Zori, винаги е транспортирала оръжия за групи на Ал Кайда в Близкия Изток, Африка, а така също и в Южна Америка. Запитан през 2010 в Москва от Arte television (5), Сергей Бот простичко отговори:
  „Няма свидетелства, че сме превозвали оръжия.“

  Източници:
  (1) “The time of the murderers” by Alexander Litvinenko, Yuri Felchtinski, ed. Calmann-Levy, 2007 (“Blowing Up Russia: The Secret Plot to Bring Back KGB Terror”).
  (2) “The Moscow Bombings of September 1999: Examinations of Russian Terrorist Attacks at the Onset of Vladimir Putin’s Rule”, By John B. Dunlop.
  (3) The Nouvel Observateur 23-29 September 2010. “The man who shook the Kremlin” by Vincent Jauvert.
  (4) “Viktor Bout and friend” by Nicholas Schmidle, The New Yorker, 29 February 2012.
  (5) Interview with Sergei Bout Arte

 25. Така е – провалът на ГЕРБ се дължи и на неговите собствени грешки и поквара.

 26. Слава на Бога, че има кой да каже истината!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.