Правокация

Гузният Станишев, който свика в София митинг на властта в подкрепа на властта срещу противниците на властта, управляваща с помощта на фашизоиди, заговори за опасност от …фашизъм.

Фашизоидите нямат нищо против, макар да бяха ядосани, когато ги наричаше фашизоиди.

Брой: 145 | Дата: 2006-04-03
Автор: в. Атака

„…г-н Станишев нарече АТАКА “фашизоидна партия”…”

Станишев е рожба на мутиралия сталинизъм и с днешния си “компромис” с фашизоидите се връща към общите социалистически корени на кафявия и червения тоталитаризъм.

Сталин нарежда комунистите по света да говорят обобщаващо за „фашизъм”, какъвто има в Италия, за да не се употребява неудобния за съветския социализъм германски конкретен еквивалент „националсоциализъм”. Поради което и до днес следовниците на сталинизма, при всичките им мутации, се правят на антифашисти- но само тогава, когато това им изнася.

Сталин сключва пакт с Хитлер през август 1939-та и пропагандата в СССР „ забравя” на мига словесната война срещу испанския фашизъм и германските му помагачи, които малко преди това заедно побеждават на терена на гражданската война в Испания.

Нещо повече, в СССР по заводи и колхози плъзват партийни агитатори, които започват да убеждават смаяните труженици, че в Германия на власт са всъщност другари по оръжие, работници и селяни, като в СССР. Германските другари по оръжие скоро започват да прииждат в СССР за общи военни учения – особено в танковите, артилерийските и военновъздушните полигони.

В микросредата на Станишев и компания се случи нещо подобно по отношение на „Атака”, която е по-вярна Кремъл и от проруската БСП. Станишев сключи пакт за ненападение със своето по-дребно подобие Сидеров в изпълнение на указанията на Москва.

Както българските комунисти млъкват и „проспиват” прогерманския завой на България в онзи период, преди Хитлер да надхитри в началната фаза на войната своя тоталитарен побратим Сталин, така и Станишев, оказал се начело на днешния вариант на социалдемократизирания Коминтерн (да ме прощават от ПЕС, но си го изпросиха с избора на такъв другар начело), се съюзява „тактически” с фашизоидите. Заради властта.

Станишев и компания са наследници и на традицията на уж отречения от тях, сваления от Станишев (баща) и компания Тодор Живков, който организира невиждан за онова време протестен митинг в края на пролетта на 1989-та година.

Подчертавам- протестен. Не е е същото, като манифестациите във възхвала на комунизма и любимия окупатор СССР. Митингът беше пълна пародия на „гражданско” поведение срещу правата и свободите на български граждани, срещу които бяха мобилизирани от държавната власт други български граждани. И тогава началниците на държавата вярваха, че “размерът има значение”.

Живков и компания спретнаха протестен митинг във възхвала на несправедливостта, каквато беше проявена с насилственото отнемане на права и свободи на български граждани, принуждавани с бой, куршуми, репресии и заплахи да си сменят бащините имена.

Беше митинг на властта във възхвала на властта и правилната й линия.Силните на деня протестираха срещу слабите в подкрепа на силните на деня, обгрижвани от държавната машина.

Гневът на протеста беше насочен формално срещу Турция, която се видя в чудо да посреща стотици хиляди прогонени от България бежанци. На практика обаче машината на властта мачкаше с онзи протест слабите, битите, унижените, несправедливо обидените български граждани, от които днес се очаква да подкрепят общия митинг на ДПС и БСП във възхвала на общата им власт.

През лятото на 1989-та бяха впрегнати всички сили на властта да доказва колко е правилна политиката й. От границата с Турция предаваше патетични репортажи в този смисъл самият Иван Гарелов- не някакъв си репортер, а шеф на могъщата редакция Международна информация в държавната телевизия и наместник на ДС по всякакви линии там ( както се изясни напоследък).

При смяната на режима Гарелов се извини за „грешката” ( и дори на моя милост се извини с пощенска картичка за това, че е забранил да се появявам на екран заради искането ми Живков да подаде оставка), но днес той отново е на страната на държавната пропаганда, наричайки будните български студенти „хунвейбини”.

Говорителят на БСП Антон Кутев обаче му опонира задочно в омаскаряването: младежите били всъщност десни болшевики.

Не могат да се разберат помежду си тези другари в оплюването: фашисти ли настъпват, десни болшевики ли или крайно леви хунвейбини чукат на портата като Ханибал на обсадената от няколкостотин страховити студенти, срещу които са хвърлени легионите на партията ?

Или вкупом, изказвайки се поотделно, признават, че китайски хунвейбин, руски болшевик и германски фашист е едно и също?

Би било пречистващо признание това прозрение за удобно незрящите, ако си стиснат ръцете в този разнобой на паникьосаната официална пропаганда.

Толкова ли е трудно да седнат на една правоъгълна (начело на която винаги седят правоимащите в йерархията), бетонна, като конструкциите в мозъка им, маса и да си уеднаквят опорните точки, за да не объркват горките кандидати за държавна работа, към чиято подкупност апелират за митингаджийска подкрепа?

Митингът на силните днес, какъвто беше онзи по време на „възродителния процес”, при който мнозинството мачка с демонстрация на многотия малцинството, ще се превърне в тяхна слабост.

Само слабоумните и слабопаметните ( за сгромолясването на онзи режим) не искат да го признаят заради властта, която обаче ще им приседне.

Но това си е тяхно право, с което провокират повторението на историята.

27 мнения за “Правокация”

 1. Очертава се амбициите на Моника да превърнат келеша Станишев в основната причина за загубата на евроизборите от ПЕС. Малко кръв пролята на Балканите в добавка с фашизъм и етнически партии ще е добре дошло за Десните. Е, и Оланд помага като всеки нормален некадърен социалист. Лошото е, че ние тук зор ще видим, докато атовете се наритат.
  Хайде на бас, че ще му спрат всички пари на сесернишев. Може и газа пак.

 2. Gordeia se s Vas g-n Injev. Vasheto pero me pravi shtastliva. Badete blagosloveni!

 3. Страхотно сте го написали Г-н Инджев. Отдавна се канех да напиша (при подходящ случай) подобен коментар тук с основен лайт мотив, че ПЕС – това е съвременният Коминтерн! Единствената разлика от Вас би била, че нямаше да напиша никакви извинения към тях, заящото мисля, че техния избор на точно този ПЕСоглавц Станишев е напълно съзнателно и мотивирано решение на самото Коминтер-ПЕСоглавско ръководство. Надявам се не за по-обикновените му членове, но във всички случаи незнанието, заблудата или обикновеното нехайство не извиняват деянието. Благодаря и поздрави!

 4. Още идиотът Маяковски го е казал ясно:

  Товарищи фашисты, милости просим.
  Вместе власть буржуев сбросим.
  Фашисты и большевики – пролетарии-братья.
  Крепите над миром красные объятья.
  Пролетарии, стройтесь в единую линию
  Сегодня командуют Троцкий и Муссолини.
  Красное знамя борьбы пролетариев.
  Сегодня развернуто от России до Италии.

  Владимир Маяковский
  в. “Известия”, 30 ноември 1922

 5. Г-н Инджев, преди близо година изключихте възможността моето име да присъства във коментарите на Ваши статии във Вашия блог. Останах изумен от това ви решение ,защото не съм убеден ,че искате да цензурирате коментарите на читателите Ви/не почитателите Ви/.Използвам името на жена си за да получа достъп до Ваш отговор, за което се извинявам.Казвам се Красимир Бурмов и съм почтен български гражданин. Имейла ми Ви е познат.Очаквам отговора Ви . С пожелания за успехи в мисията Ви !

 6. Неуважаеми, г-н Станишев!
  С настоящото заявявам желание да закупя от Вас мотоциклета на Маджо, понастоящем Ваша собственост. Съгласувайте с Моника и ако получите нейното разрешение, очаквам офертата Ви. Цената няма значение.
  Най-искрено /и безплатно/презиращ Ви!

 7. ИЗВИНЕТЕ ЧЕ ПУБЛИКУВАМ ТАЗИ СТАТИЯ НО ТЯ СИ ЗАСЛУЖАВА ВНИМАНИЕТО

  Червени “патриоти” прекрояват България, продават Тракия за евросубсидии
  Понеделник, 11 Ноември 2013 23:01

  В скандалната завера замесен и шефът на Тракийските дружества Красимир Премянов

  Бившият лидер в БСП по времето на Жан Виденов Красимир Премянов и настоящ шеф на Тракийските дружества в България, с посредничеството на евродепутати от БСП открито работи да отдели Тракия от България и да я превърне в придатък на някаква нова географска област, съставена с части от Турция.

  На 8 ноември, в столицата на Европейския съюз – Брюксел, на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия”, най-официално от Делегацията на българските социалисти към европейския парламент са поискали премахване на границите в нашата географска област „Тракия”, чрез създаване на нов административен район в ЕС. Според скандалните „патриоти” от БСП и Съюза на тракийските дружества това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС.

  Реално това е българска дипломатическа инициатива, а от БСП твърдят, че още от тази седмица започват работа по реализиране на скандалната идея.

  „Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция”, е обявил Премянов по време на обявяване на идеята.

  В конференцията освен родните социалисти участват и евродепутатите Маруся Любчева, Евгени Кирилов, Антония Първанова и Илиана Йотова.

  Значението й и официалният й характер бяха запечатани чрез посланиците на България в ЕС Димитър Цанчев, в НАТО Иван Найденов и в Кралство Белгия Веселин Вълканов, чрез екскандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин.

  Външният министър Вигенин също не пропусна важната родоотстъпническа завера и декларира адмирациите и съпричастността на правителството и държавното ръководство за инициативата за отделяне на Тракия. Българските позиции и намерения са заявени в присъствието на отговорни европейски фактори, западни дипломати, висши служители на Еврокомисията, фактори от турското Външно министерство.

  Според разследващият журналист Григор Лилов правителството и коалицията в парламента са започнали да продават България – най-официално, с държавна дипломатическа инициатива. Те искат Тракия да се отцепи от Родината и присъедини към Турция с нейния тракийски регион, без да е ясно дали такъв изобщо съществува. От тези престъпни намерения става ясно и защо участващата в управлението ДПС официално я няма – за да не разконспирира замисъла.

  Идеята – нов район, отделен от България, който ще се ползва с преференции от ЕС за европомощите.

  Тоест, тайният замисъл на червените е да се отцепи българската територия, за да докопаме част от огромните европейски траншове за джобовете на червените барони, а българите да се пръскат по света, за да не пречат на сделката с Ердоган, предупреждава Лилов.

  Според него на заседанието, което предстои в сряда Министерски съвет ще се занимае в секретна точка с развитието на проекта.

  Бъдещето на тази безумна идея, за която никой в България не знае ще бъде измерено в много и много стотици милиони за продавачите, но не и за българите в новата псевдодържавна единица.

  Тази абсурдна идея дава отговор и на въпроса защо държавата отказа тази есен да почете официално 100-годишнината от разорението на тракийските българи през 1913 г. Тогава земите на Беломорска и Одринска Тракия са обезбългарени, след насилственото прогонване на близо половин милион българи от родните им места. Избити и изклани са от турски башибозук близо 80 хиляди беззащитни деца, жени и мъже. Професор Любомир Милетич документира разорението на Тракия, а Европа изпраща специална комисия за да удостовери зверствата.

  По ирония на съдбата 100 години по-късно тези кървави събития са забравени, забравени са имената на легендарните войводи Димитър Маджаров, Руси Славов, Тане Войвода, Стоян Терзиев спасили от ятагана хиляди бежанци, превеждайки ги до България. В знак на „признателност” днес лидерът на Трайските дружества Премянов цинично предлага поделяне на Тракия в името на някаква измислена регионална федерация с Турция.

  Според неофициални източници от ЕС Гърция е останала изумена и настръхнала от безумната политика на България и самоинициативата й да предлага отделяне на малцинства и прекрояване на региони. Да не забравяме, че една голяма част от Тракия е беломорската територия, която днес е в очертанията на Гърция. Именно от там са и преболадаващата част наследниците на тракийските бежанци, които Красимир Премянов се опитва да представлява и да говори от тяхно име.

  Този безпрецедентен скандал, който кръгове от БСП подготвят зад гърба на гражданите е поредното доказателство, че това правителство и коалицията, когато го крепи са опасни за страната.

  Българското политическо ръководство явно прави опити да се съюзи с екстремизма на Ердоган и неговия път към ислямстки фундаментализъм, който открито се стреми кам прекрояване на територии, в рамките на бившата Османска империя.

 8. Пари за лекари може да няма, пари за пропаганда винаги ще се намерят. Колко му е да кихнат четвърт милион и да блокират центъра на София за час-два. Пък помислете си, че значителна част от днешните гости на столицата никога не са идвали тук, ще могат да си направят снимчица-две за спомен (ако екскурзовода им даде време за това). Най-малкото, ще ги покажат по телевизията довечера, от което рейтингът им в местната селска кръчма ще се вдигне значително. Ще се раздават безплатни знамена, петолъчки и фесове. Изпуска ли се такава кьорсофра!
  Няма логика БСП да свиква митинг сега, те нали съвсем наскоро правиха събор на Бузлуджа, от където станишев сви бицепси и заяви на ухажващите го червени бабички, че неговите са по-големи от тези на борисов. Сега повтарят същото упражнение, но в София, че на Бузлуджа е влажно и кално и студено, и може да се качат 50 000, но да слязат 45 000.

 9. Г-н Инджев,
  блогът ви е нещо повече от блог- той наистина назовава нещата с правилните им имена. Благодаря ви за което! Тази сутрин попаднах на статия в Икономист, която желая да споделя с вас и вашите читатели. С вас сме и извън България. Ето я и статията:

  http://www.economist.com/news/business/21589896-honest-bulgarian-firms-specialise-stay-small-and-steer-clear-government-succeeding

 10. На неуважаемия др. Гарелов трябва да му се припомни че ХУНВЕЙБИНИТЕ са оставяни да вилнеят винаги с безучастието (подкрепата ) на милицията – твърде различна ситуация от тази с нашите студенти. Отново ще постна един откъс от филм, най-вече заради студентите протестиращи в центъра на София, според мен би бил много интересен за тях да видят на кого ги оприличават. Те навярно не знаят за филма защото те не са били родени тогава или в най-добрия случай са гледали Сънчо как иде от горица по тия времена.
  Хунвейбините не са били никога против властта а про-комунистическо движение и метод за терор към “нелоялните”.
  Ето го и откъса от филма, творение не на “фашистките свине” а на идейния им съмишленик, КОМУНИСТА Бернардо Бертолучи.
  http://www.youtube.com/watch?v=vVznw-KtQx0
  Вижда и как ще бъде третиран Иво Инджев (на 2:26, оня с пишещата машина) когато му закрият сайта и бъдат изхвърлени и маргинализирани НЕЛОЯЛНИТЕ КЪМ ИМПЕРИЯТА като него.

  А тук, могат да се видят и родните аспирант-хунвейбинЧЕта, вече известните на всички АнгелЧЕта и АлександърЧЕта.
  http://www.youtube.com/watch?v=ZcUbdoW3woQ

  А тук искам да покажа пък и съвременния руски аналог на хунвейбинско движение, или СТАДО КУПЛЕННЫХ БАРАНОВ по думите на коментиращите под клипа, но носители на РУСКАТА МИСЪЛ която ще ни помогне да съзрем истината и прогледнем.
  http://www.youtube.com/watch?v=z5u5GTJcC8Q
  http://www.youtube.com/watch?v=Nw2UVr7v80A

 11. Днес, Сергей/значещо слуга/ СТАНИщеффффф, станал шеффф или по-скоро избран за такъв на втората по големина Европейска партия, ще прави митинг!! Богинята Европа го избра да и бъде шеффф. Тя възседна “червеният бик”, който спокойно и под възторжените викове на останалите Богове я отнесе в Азия, където я облада.

 12. ИВО, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ ЧЕ ПУБЛИКУВА КОМЕНТАРА МИ !!!

  АЗ НЕ ЖИВЕЯ В СОФИЯ. НЕЗНАМ КАК ДА ТИ ОПИША КАКВА МЪКА Е ДА ГЛЕДАШ РАЗРУХАТА И ОПУСТОШЕНИЕТО ДОНЕСЕНИ ОТ “ДЕМОТРАТИЧНИТЕ” С “ЕВРОПЕЙСКО” МИСЛЕНЕ “ПОЛИТИЦИ”. НАРОДА ГО НЯМА. САМО БАБИ И ДЯДОВЦИ КРЪСТОСВАТ ЦЕНТЪРА НА ГРАДА.

  ПЛАЧЕ МИ СЕ БРАТКО !

 13. Поздравления, г-н Инджев, за интересната аналогия. Явно и самия Станишев е чел статията, защото днес се извини на турците за “историческата” вина на БСП. Остана на другия митинг да се извини на пенсионерите, че партията им съсипа живота, а и на милиони други!

 14. Искам да напомня и помоля четящите този блог да подкрепят достоен, според тях, българин за “Човек на годината”. Сред номинираните са Иво Божков, Асен Генов, Стоян Радев… Поне “Човекът на публиката” да е достоен!

 15. Няма нищо странно в съюзяването на БСП и “Атака” – и на двете партии се плаща отвън,отвън се диктува и политиката им.Тъй като интересът на управляващия ги бивш Голям брат е те – неговите агенти – да пробутват докато са на власт руските проекти /справка – вече договорения “Южен поток”/ то те ЩЕ СТОЯТ НА ВЛАСТ докато могат.Не четири месеца а четиредесет месеца протести няма да ги стреснат.Те нямат съвест и всъщност са загубили нормален човешки облик /вижте поведението на Сидеров и приказките на Главния европейски пес за “опит за метеж”/ – в ръцете им е властта,полицията,армията и те ще се бранят до смърт.Помнете ми думата – наред е следващото предателство на България – раздвижване на проекта Белене.

 16. към Илия:
  Благодарности за споделената статия!
  Явно москва ще направи всичко възможно да постигне петвековните си цели – България да я няма! Трябва да вложим всички усилия за спасението на страната ни!

 17. Петата колона затяга редиците , ще се бие с фашистите, представи си.Ами то е достатъчно да затегнат финансиите на Сидеров и готово , само той се проявява като фашист.Относно ПЕС , ще отида доста по-далеч от Вас, и направо ще кажа , че станаха Тронски кон на Русия в Европа, след като си назначиха самия кон за председател на партията си.

 18. ДЪРЖАВАТА СЕ ПРЕВЪРНА В АРЕНА НА ПОЛИТИЧЕСКИ ВОЙНИ А ГЛУПАЦИТЕ ЗА 30 ЛЕВА ИГРАЯТ ПО КАВАЛА НА КРАДЦИТЕ

  КАКВО Е ТОВА ? БОЖИЯ ПРОКЛЯТИЕ ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ ?

  ДЯВОЛСКА МАГИЯ ИЛИ ТЕЖКА ОРИСИЯ ????

  КАКВО Е ТОВА МИЛИ БОЖЕ !?

 19. Prosto ne znam kak da reagiram:da placha, da sazialiavam, da si blaskam glavata v stenata /ot nedoumiavane kakvo stava v B-a/, da placha ili ne znam kakvo oshte da pravia kato gledam tezi utrebki iztapancheni samouivereni, vlastvashti,nagli,lizemeri da ni pokazvat-niamate drug izbor-tova sme , koti samo mogat da upravliavat darzavata!….Da gledash i ne viarvash, che moite deza shte ziveiat v B-a ,kadetoima horaq na mitingite ,podkupeni s edno izletche do Sofia bez da znaiat zashto sa tuk i prochee i prochee.I takiva shte glasuvat i pak shte dovedat tozi bokluk kato dneshniya nachelo sas Stanishev, Mestan, Siderov…
  Blagodaria Vi G–Indzev za komentara.Kazete kak da izlezem ot tazi kal, kak da spasim badshteto na dezata si?-veche sam napalno obezverena…

 20. Непукисти-путинисти! Не един народ – обеднелия български, а два народа грабят – и угнетения и ограбен руски народ, чиито ресурси системно източват, за да се крепят подобни режими!
  Бял ден няма да видим!

 21. към ИЛИЯ:
  Бихте ли посочил къде е публикувана статията “Червени “патриоти” прекрояват България, продават Тракия за евросубсидии”

 22. Г-н Инджев, след август 1939г. Сталин и Хитлер си разменят само военни и военно-технически делегации, не правят учения, защото Хитлер си ги прави реално ,като воюва в Полша, Франция, Норвегия, Белгия, Холандия ,Великобритания,Гърция,Югославия. На Хитлер не му трябват “уроци” от оцелелите от изтреблението на Сталин офицери през 1936-40година, той си води реална война.
  А “боеспособността” на РККА се “проявява” в погрома й в зимната империалистическа война на Сталин срещу Финландия.
  Военни учения, е имало до 1933г., до заграбването на властта от Хитлер.

 23. Към до И.Инджев:

  Тока е, ако не се брои “учението” при поделянето на Полша, общият парад на победата ( над Полша) и т.н.
  Иначе СССР “само” снабдява с огромни количества стратегически суровини военната машина на Хитлер във войната й в Европа и особено – срещу Великобритания, когато тя остава сама.Така дружбата, скрепена с договора от 1939-та и с обучаването на германския Вермахт на руските простори преди това ( Гьоринг, бъдещият шеф на Луфтвафе, за малко да стане съветски зет по време на обучението си в СССР)…

 24. Г-н Инджев, на Германия и трябват полигони извън нейната територия ,за да се обучават скрито нейните бъдещи офицери, обучението става в СССР , извън погледа на контролните комисии от Антантата.
  Същото важи и за филиалите на машиностроителните й заводи в СССР и околните съседни държави.
  В замяна СССР получава достъп до техника на световна класа, че и над нея.Също и до някои теоретични военни тактики развивани тайно от Ваймарската република на съветска територия.
  Но криенето продължава до 1933г., защото Хитлер веднага след това започва превъоръжаването на райха, което официално е оповестено през 1935г.Той не се опитва да скрие това.
  Суровините са друга тема, доставките продължават до 21 юни 1941г.

 25. Нагла лъжа е, че в ЕП продават Тракия

  12 ноември 2013, 17:46 | Росица Пенкова

  facebook twitter

  Снимка:
  Уикипедия

  В момента в Европа действат над 60 еврорегиона, създадени през последните 60 години

  Създаването на нов административен район в ЕС стана повод за спекулации

  Истерия завладя социалните мрежи през последните дни.

  Поводът: Създаването на еврорегион „Тракия“, предложено от българските социалисти в европейския парламент по време на конференция в Брюксел на 8 ноември на тема „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия”.

  Според публикациите става дума за сделка с българска територия и Тракия ще бъде присъединена към Турция.

  Снощи евродепутатът Ивайло Калфин коментира на страницата си във Фейсбук: „Днес из ФБ цял ден се разхожда един пост, написан от г-н Григор Лилов, в който се коментира една конференция, която организирах със Съюза на тракийските дружества в България в Европейския парламент и бомбастично разказва, как се готви даване на Турция на българска територия. Освен че бърка фактите, господинът е изпаднал в дълбока халюцинация. Болната му мисъл се лута из невероятни и абсурдни предположения и твърдения. Въобще няма да се занимавам с лъжите и сбърканите внушения в писанието. Само искам да помоля за известно уважение към делото на двама големи българи.

  На конференцията акад.Георги Марков представи книгата си “България в балкански съюз срещу Османската империя 1911-1913”. Представено беше и новото издание на “Разорението на тракийските българи през 1913 г.” на Любомир Милетич. Дори и безпаметното желание за евтина слава и безграничната наглост трябва да се смирят пред авторитета на тези сънародници. Цялото писание на г-н Лилов е нагла лъжа“.

  Еврорегион не означава откъсване на територия. В противен случай съществуването на Черноморския еврорегион би означавало, че Варна е в Румъния, а Констанца в България, обясниха за bulgariautre.bg специалисти по европейско право.

  Според официалното определение еврорегион е европейска форма за международна интеграция, базирана на международна интеграция на основата на тясно сътрудничество между две или три тереториални области, разположени в гранични райони на съседни държави в ЕС. Тези обединения се зъздават във връзка с конкретни проекти, по които всички участници да ползват общи средства.

  В момента в Европа действат над 60 еврорегиона, създадени през последните 60 години. България участва в 6 от тях: Беласица – заедно с Гърция и Република Македония, Черноморски – с Румъния, Дунав 21 – с Румъния и Сърбия, Юробалканс със Сърбия и Македония, Места-Нестос – с Гърция, Стара планина – със Сърбия.

  На конференцията миналата седмица председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов представи идеята за премахване на границите в географската област Тракия чрез създаване на административен регион в ЕС, който да обхваща географски областта Тракия, която сега е в три държави: България, Гърция и Турция. Това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС, но за интеграцията може да се работи и чрез предприсъединителните фондове, които ЕС отпуска на Турция, като трите държави използват европейските средства за осъществяването на различни проекти от общ интерес в региона. „Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция”, добави Премянов

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.