Помним кой налиташе на бой в СУ

“Имаше групи хора, които желаеха едва ли не да повикаме полиция, Университетът да се превърне в бойно поле, студенти да пищят, студентки да се хващат за вратите – голямо удоволствие за всички. Кръв и зрелища да има. Това никога няма да допуснем.

Това безадресно обвинение на ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев, направено днес пред медиите, е всъщност абсолютно основателно.

Трябва само да се конкретизира „кой” искаше насилие и се опита го упражни срещу шепата ранобудни студенти?

Кои, кои, кои бяха тези хора, които искаха кръв?

Всички видяха: това бяха мутрите, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков, които подгониха младежите на територията на университета, преследваха ги и след това вилняха, като блъскаха по вратата и късаха плакати на уж уважаваните от професора протестиращи студенти.

Какво ли щеше да стане, ако мутрите бяха успели да проникнат в университета, каквото беше не просто намерението им, а настървението им? Щеше със сигурност да се лее кръв.

Само веригата на вратата на университета, обругана от апологетите на властта като символ на студентската окупация, ги спаси тогава от разправа- така че, да не ни ги разправят сега за анонимни кръвожадни намерения, след като те бяха на ръба да бъдат осъществени, но не от неназовани „групи хора”, за които г-н професора намеква, а от шайката, която всички видяха да вилнее.

11 мнения за “Помним кой налиташе на бой в СУ”

 1. Точно така беше. Всички видяхме това, което описвате – да не се правят, “че са за малко и не са от тука”

 2. Аз лично си мисля, че г-н Ректорът има пред вид нещо съвсем различно.

  Той, като ректор, освен за всичко друго е отговорен за осигуряване провеждането на учебни занятия. В това си качество той може да поиска съдействие от полицията, в ситуация в която собствената охрана и служители на унивеситета не могат да въведат ред. Мисля няма никакво съмнение, че ако полицията се беше опитала да изведе Ранобудните студенти те нямаше току така да излязат и щеше да настъпи описната от него драма. В този смисъл той е удържал навярно, навярно сериозен, подтикващ го към такива действия.

  Въпреки че подкрепям Ранобудните студенти, и че се радвам че не бяха изкарани с бой от Ректората, си мисля, че в този случай Ректорът не изпълни задълженията и трябва да понесе съответни последствия. Между другото ако беше извикал полиция, за да разчисти Ректората, правителството можеше и вече да е паднало.

 3. Нима очаквахте нещо друго от Другаря Ректор!?!?

 4. Крушата не пада по-далече от дървото. Бащата на Ректора се казваше акад.Илчо Димитров. Поради такива, висшето образование е в това състояние.

 5. Илчев си е комуняга! Това си е явно и не е тайна. И не му е там мястото, но е удобен с безличието си.

 6. Кръв за кръв , око за око , така се свалят КОМУНИСТИ , а не с мирни и весели постановки !.

 7. Вече тече подмяната и на тези събития, и то с пълна сила. Вчера в ефира на “Хоризонт”, предаването 12+3 (в случая водещ бе П. Волгин)се изяви един от нападателите в тази случка. Хубаво е, разбира се да се чуе и ответната страна, но “въпросното лице” (по Цв. Цв.) явно разчиташе, че никой от слушащите го, не е гледал кадрите от случката. Съответно обвини ранобудните студенти, че са ги провокирали, предизвиквали, че едва ли не са ги нападали и те е трябвало да се защитават.
  Ако видеото от случката не се разпространява, в скоро време това ще бъде единствената гледна точка. Защото тези хора са специалисти в краденето, и най- вече в краденето на истина.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.