Протестостерон

Искате да се ориентирате кой кой е в тази протестираща „лудница”?

Много е просто: следете кой кого целува, хвали, препоръчва и ще разберете същността на възбудата от бликащия протестостерон, който доказва жизнеутвърждаващия принцип на позитивизма във философското правило, че не омразата, а любовта движи света.

Груповата любов на групиращите се около сегашната власт изригна на първия съвкупен митинг на БСП и ДПС в човешката история. Неочаквано за всички, включително за останалите статисти на сцената, Местан награби Станишев. Това беше апотеоз на самия лозунг на митинга , който по този начин продължи призива „не на омразата” с „да на любовта” между властниците.

След целувките на Станишев, за които еднолично му дошло желанието отвътре (както сам той започна да се оправдава пред смаяните си съпартийци), употребеният Местан избърса пред телевизионните камери навлажнените си очи.

Останаха само неизбърсаните сълзи в очите на пострадалите от т.н. възродителен процес от село Корница в Родопите, за което нашите медии си припомниха ( за изумление на огромната част от народонаселението ни днес, което май не беше чувало, че смяната на имената е била налагана с разстрели на несъгласните). Но тях кой ги пита- да си плачат и любов да не чакат!

Любвеобилността на Станишев обаче, веднъж отприщена, не се ограничи само с с един акт. Ден по-късно той погали с хвалби новородения политик Николай Бареков, давайки го за пример на…враговете си от Реформаторския блок. Посъветва ги да го имитират като обикалят да събират народната любов.

Поласканият Бареков , говорейки за своята „абсолютна мъжественост” ( това е цитат от негова самооценка) на фона на Яне Янев, внесе корекция в обвиненията си и спря да нарича пудел полезния за Станишев лидер на „Атака” Сидеров.

Разнеженият Сидеров върна жеста днес като се яви лично на терена на корпоративния играч Бареков, където неговата „България без цензура” честно защити названието си с нецензурни подвиквания към враговете.

Облекченият ( че вече не е пудел за Бареков) Сидеров театрално му обеща да го представлява на Консултативния съвет при лошия президент, който отказа да удовлетвори ултиматума на несъстоялия се още политик ( доколкото партията му дори не е учредена) да присъства на този висш форум ( единствен инструмент за извънпарламентарна дискусия между партиите и институциите).

От любов към себе си Бареков не легна на паветата да спира с тялото си когото и да било, както беше заплашил, че ще постъпи, ако не го пуснат при президента.

Благодарният Бареков само благодари на благодарния Сидеров- прозвуча като обещание повече да не го нарича пудел от екрана на БНТ.

Благодарният на Пеевски заместник на Станишев в БСП Янаки Стоилов малко преди това възторжено похвали отсъстващия от парламента Пеевски, че е внесъл законопроекта за офшорките.

“Поздравявам вносителите на законопроекта, който отбелязва нова страница в подхода към законодателната дейност като поставя много актуална тема за първи път от редица години”, заяви от парламентарната трибуна Янаки Стоилов.

Четейки написаното по-горе, базирано на публични факти, още ли продължавате да твърдите, че нямало любов и разбирателство в нашата държава?

България направо се тресе от протестостерона на едно управление, което удовлетворява властовия си нагон да обслужи възложителите на ангажиментите, които страстно е поело.

22 мнения за “Протестостерон”

 1. “Клин, клин избива” – това е ИСТИНАТА на ЖИВОТА. Или с други думи /от 2013г./ “Червеното ,само с червено се премахва” …./не виното с мезето на Ф.Боков/

 2. Не съм убеден, че тук е мястото за този коментар, но менеието ми определено е свързано с бликащия протестостерон, едно разочарование и…

  Краят на илюзиите…

  20.11.2013 – Сряда сутрин в “Тази сутрин” – студентите направиха ритуално самоубийство в ефир… Оръжието бе добре почистено и смазано от БТВ, заредено от Генка Шекерова и набутано в ръцете на Ивайло Динев от една невзрачна репортерка…
  Да се разграничиш от всичко и всички вероятно е оправдано в редица ситуации, въпреки, че по-скоро е наивност. Да развееш знамето на “самоуправлението” 2 часа след това, без да си даваш сметка какво послание носи в конкретната политическа ситуация си е чиста глупост! Днес потвърдихте, вместо да оборите, драги студенти… Днес дебело подчертахте всички определения, епитети и етикети, които платените медии и социолози ви лепяха през последния месец. Днес бяхте употребени не от бивши партии, участвали в управлението, а от настящите управляващи – от тези, срещу които протестирате. Не вярвате ли? Включете си телевизорите и приятно гледане… До днес бяхте “Ранобудните” – от утре ще сте “Използваните”.

  Не съм ментор, не искам поучавам – пиша това от името на студент, прекарал близо месец по площадите на ’97-ма. И тогава бяхме наивни, но не бяхме глупави.

 3. Това в държавата съвсем заприлича на детска игра със сериозни последствия !

  Превишени са всички норми ! Властващите са в полу-легалност , с лимитирана публичност ! Капсуловането на властта струва много разпиляна обществена енергия и финансов ресурс .

  Днес ние вече не можем да очакваме оставка от тях !
  Трябва да ги изхвърлим насила , чрез организиране на общ протест !

  В тази организация трябва да участват всички политически сили и граждани ,желаещи тази власт да си отиде най-скоро !

  Днес, първата , най-важна цел е да махнем това правителство !

 4. Pozdravleniya G-n Indzev.

  Samo vazklikvam:Boze,pazi Bulgaria!

  Samo nov izbirat.kodeks,mayoritarni izbori i ostavka!I nai-vaznoto:ogromen, masiven protest-triabva da zaleem sas svobodomisleshti, demokratichni hora ot Pliska do Sv,Nedelia i zeliyat centur na Sofia!

  Vsichki triabva da sme tam-naprotesta.Ina4e ni o4akva dr.Peevski, Barekov,Siderov,Stani6ev,Mestan Borisov i t.n.

 5. Подкрепям Огнян Георгиев.

  Най-често и най-упорито повтаряната фраза на управляващите е: “Сега страната има нужда от спокойствие, от стабилност.”

  Сиреч, да бъдат оставени спокойно да ни надянат и стегнат хамута.

  Да се стабилизира страната такава, каквато е днес – отвратителна и непоносима за повечето българи, означава да приемем, узаконим и увековечим цялата тази свинщина и да се примирим с това.

  Ако това стане (да не дава Господ!) после е лесно: душегубките ще приберат посред нощ най-непримиримите и най-непреклонните и ще ги въдвори в лудници и арести… и готово! Да живее хилядолетната държава на мафията!

  Все по-често си мисля, че 12 май 2013 г. е новият 9 септември 1944 г.

  Особено след като разбрах какво са подготвили в проекта за изменение на ЗМВР.

  Свидетели сме на пълзяща путинизация (понеже в 21-ви век няма как да се осъществи чак сталинизация) на България.

  Следва закон срещу НПО и цензуриране (или направо ограничаване) на Интернет.

  Зная, мнозина си мислят, че ако нещата тук станат чак толкова зле, винаги могат да емигрират в “белия” свят. Не лежете на тази кълка, приятели!

  Зомбитата, които превзеха България не са толкова глупави. Много добре си дават сметка, че ако тук останат само “подкрепящите”, няма да има кой да пълни хазната, ерго те няма да има какво да крадат.

  За да не се случи тази “беля”, управляващите полагат целенасочени усилия да ни скарат с Европа (което означава, че няма да може да пътуваме без визи) и да ни хвърлят в “обятията” на Русия.

  Така че, моментът е сюблимен и ако го проспим ще се озовем в затвор, подобен на този, в който бяхме до 10 ноември 1989 год.

  Единственият начин е да залеем улиците и да си отвоюваме свободата.

  Срамота е! В София живеем 1,5 млн души – 10% да сме на улицата, това са 150 000 човека. Какво чакаме?!?

  От къщи (пред телевизора) не става. Който сега е в къщи, а не на улицата заслужава да бъде роб…

 6. Povrushta mi se ot tozi teatur. V koito vsichki uzhkim oponenti – Borisov, Siderov, Mestan, Stanishev, Barekov i t.n. sled porednoto predstavlenie siadat da si piat rakiata zaedno kato obsuzhdat kakuv nov nomer da spretnat na praznoglavite zriteli!

 7. Бях на площада пред НС към 12.30ч., видях “люляковите” редици на организираните от КНСБ – добър трик на ръководителите им, съгласуван или може би даже предложен от техните секретни ментори – БСП и ДС. Нали се сещате, ако не бяха белязани в лилавите наметки как щяха да се смесят с протестиращите граждани и студенти и нямаше да се страхуват да викат “оставка”. А те, наметнати с тези цветни найлончета (приличат ми на еврейските звезди по време на нацизма)- голяма част от тях не смееха да викат “оставка”, защото лесно могат да бъдат идентифицирани и изритани от работа (у нас профсъюзите играят в един отбор с работодателите, така че уволнението им е в кърпа вързано). Внушението, че те имали само икономически искания е една огромна манипулация от лидера им Пламен Димитров и шайката негодници около него. Защо той днес се жалваше в един от сутрешните блокове на телевизиите, че многократно били отправяли тия искания и никой не ги чувал до сега. Какво е по-различното сега – нещо да се е променило? Ами ако не е, както е очевадно, защо няма да искате оставка бе, господин Димитров? Щото разигравате нещастните хорица, а сте се договорили за това театро с Гея Бея и Злодея за всичко “от а до я”! Вие крепите тия престъпници, защото участвате в далаверите им, това е ясно! И трябва да се изметете заедно с тях! В България няма синдикати – те са слуги на властта, когато е червена във всичките и мимикрии!

 8. Хора, моля ви, гласувайте за човек на годината – моралната годишна награда за принос към правата на човека и правозащитността. Сред номинираните са Иво Божков, Асен Генов, Кристиан Таков, Калин Калпакчиев. Благодаря, Иво!
  http://humanoftheyear.org/

 9. Това вашето е като свежа глътка въздух. Имам чувството, че лъжата и подлостта болят до степен да се налага лекарска намеса.
  Но определено се възхищавам на Вашия начин на писане, на изразяване, на честност. Помня и как обяснявахте, че журналистите сте в невъзможност за емиграция поради трудността да упражнявате уменията си с чужд език.
  Днес четох три Ваши публикации и, ще ме простите ама съм жена по рождение и по призвание, нещата по-скоро ги усещам, отколкото да анализирам. ПРАВ СТЕ, така е, истина е, просто не мога да го формулирам добре. БЛАГОДАРЯ!

 10. Към Жея:

  Номинирам за Човек на годината Виктор – незрящото момче, което се изказа на края на концерта на 10 ноември – който, въпреки че е сляп, вижда това, което много “зрящи” не виждат.

 11. Първо Браво за находката “протестотерон “! Толкова е смешно и точно, че не спирам да се смея. Но е съвсем важно да дадем силен отпор на новия измекярски проект “бареков”. Те ще опитват кгбистките си номера без значение на цената (в рубли) . Ние сме народа и Ние ще ги изметем от властта. Оставка и Победа

 12. Наистина след митинга на БСП, който им осигури Доган, няма как Я. Стоилов/какво падение/ , да не благодари на гения Пеевски.Пак ни го навират в очите, най-безмозъчно.Тези хора/Стоилов и Станишев/, как не разбраха, че Пеевски е отровата, от която ще си отидат от политиката.Колко трябва да са зависими от Доган-Пеевски, че да се унижават публично.Но е така, БСП не може да управляват без ДПС – истината/да чете М Манолова/, че нямат избиратели, а трябва да разчитат на турските и циганските гласове.

 13. Дари,

  Тези нищожества са готови да се съединят и с изчадията адови, само и само да останат на върха на обществената пирамида, където се озоваха благодарение на изродения обществено-икономически модел в последните 70 години.

  В един нормален държавен модел с ясни, валидни за всички правила, в който мястото ти в обществото е съответно на собствените ти способности, умения и принос, тези нищожества щяха да бъдат на дъното – там, където са били дедите им преди 9-ти септември.

 14. Кокорко целува Бърборко, Капут и Калъф абсолютно мъжествено се обясняват в бъдещата си любов…
  И ни управляват, и искат да ни управляват!? Българино!!!!

 15. НАПОМНЯМ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ,ЧЕ ДНЕС 21.11.13 В 20.55 ПО БНТ1 ЩЕ ПОВТОРЯТ ФИЛМА ЗА УБИЙСТВОТО НА ГЕОРГИ МАРКОВ “НАКАРАН ДА ЗАМЛЪКНЕ”

 16. Мисля, че вече ни надянаха хамута, скоро ще го почувстваме. Причината е в нас, не в тях. Защото чакаме търпеливо, защото сме смачкани и най-вече, защото сме “орел, рак и щука”. Ако имахме чувство за отговорност през род и Родина, всички антикомунисти щяхме да се обедим и ги премахнем от политическата сцена. Това, което се случва, е полит. партии да се надхитряват една друга, да се злепоставят една друга и да хитреят. Затова мисля, че просто няма истинска партия, а има разни т.н. партии, чийто поглед е насочен към икономиски и др материални изгоди. За мен положението е изпуснато, и повече от трагични ще са последствията, само защото не успяхме да създадем истинска антикомунистическа и демократична партия, истински защитаваща интереса на държавата и хората. Живяхме в лъжа и продължаваме да живеем в лъжа, защото всички бяхме и все още сме в блатото и оцеляваме някак поединично.

 17. Има една африканска поговорка – “Когато слоновете се бият, тревата се мачка. Когато слоновете правят любов, тревата пак се мачка”…
  Все пак на тревата у нас като че започнаха да й поникват бодили. Дано стават по-големи, та слоновете повече да внимават къде стъпват и какви “пози” използват…

 18. Станишев (СС) , отново се изгаври с паметта на “възродените”(от какво) българи с турско-арабски имена, той се “извини” на агентите на ДС, които спомогнаха за тяхното “възраждане”.
  Въпросът на който СС не отговори,вече 12 години е начело на БКП , а освен това и 2 години е “шеф” на ПЕС(?!?), както и всички преди него през предходните 58 години е: – ОТ КАКВО “ОСВОБОЖДАВАХА” , а след това КАКВО “ВЪЗРАЖДАХА” и то след “ОСВОБОЖДЕНИЕТО” през 1944г.?
  Защо едно “освобождение” поражда “възраждане”?
  Какво не е наред в “освобождаването”, та да предизвика “възраждането” ?
  По този начин БКП ,и лично СС,НЕ признава ли ,че “освобождението” през 1944г. НЕ Е истинско освобождение , а тъкмо обратното – НЕсвобода, щом като трябва да се “възражда” нещо от отреченият от нея “експлоататорски” и “фашистки” строй , породил болшевишкото ни “освобождение” от него през 1944г..
  И кога СС , ще се “извини” и на другите етноси, за да не предизвика етническо разделение, и за тяхното “освобождение” , и за “възраждането” ИМ от “освобождението”???………

 19. Блестящ текст! Няма какво да се добави относно сластните целувки между Станишев и Местан пред погледите на “привържениците си”, докарани с влакове и автобуси, подкрепени с напитки и сандвичи. Жалко, че почти никой не отрази захвърлените в боклукчийските кофи след митинга им трибагреници…

 20. Predpolagam, 4e 4isto noviqt politik NB dale4e ot lyubopitnite ni pogledi s tipi4niq si servilen na4in mlqska i se klanq redovno na rodnata stykmistika, koqto naposledyk samootverjeno naduva rejtinga mu s po dva procenta na mesec.

 21. Проблемът,който отнема бъдещето на страната и младото поколение е ментален.След като отново толкова висок процент избиратели ще протегнат ръка към бюлетината на комунистите и производните им гербери означава,че сме обречени на комунизъм.
  И още една причина-българският език
  1.модалните глаголи-трабва да..се …
  2.бъдеще време-ще…
  3.неопределителните местоимения-някой,нещо,някъде…./да направи/.А тези,които искат да променят,да отхвърлят статуквото са очернени,сатанизирани и безмозъчния хор с настървение подема.А на митингите вървяха човешки стада-инструктирани,изплашени,безропотни.Напомнят ми за първомайските и деветосептемврийските колони.Има ли аргументи,които да опровергаят отдадения на българските дела П.Р.Славейков…?!?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.