Сидеров залязва на Изток

Парламентарно представеният в България „симбиоз” на национализма със социализма се натъква все повече на червен картон не само сред изнервената европейска левица ( която понася негативите в противопоставянето с десните в Брюксел заради сътрудничеството на БСП с „Атака”), но и сред крайно десните във Франция.
Краят на спекулациите на Сидеров и компания, че са подобие на западния национализъм, го връща към естествените му корени на проруски проект- тласка го на Изток.
Междувременно в лагера на паразитиращите върху бедността, ксенофобията и пълната идейна дезориентация на маргинализирани групи от българското общество кипи въэбуда кой ще се възползва най-добре от нещастието на българите, насочвайки тази клокочеща енергия срещу най-лесната траектория на принципа, на който действат тоалетните, използвайки гравитацията: канализира я надолу към канализацията на низките страсти срещу чужденци ( стига да не са руснаци) и „различни” българи.

Българските медии не страдат от бедност, а още по-малко от маргиналост- напротив те маргинализират своите критици, давайки думата обаче на доста странни „птици”, борещи се за кацнат в домовете на хората чрез телевизионния екран. Но явно медиите ни са бедни на идеи къде да се позиционират сред шамарите и са също така дезориентирани ( поради това, че им се налага често да гледат на света с превит гръбнак). Така те стават съучастник в популяризирането не само на заиграващите с фашизоидите популисти, като чисто „новият политик” Бареков, петимен да напусне досегашното си медийно си гнездо и да снесе корпоративния си запъртък в други студиа, но и направо съдействат на фашизоидите да си правят пропагандата.

Фашизоидите, поради криворазбраната дащност на техните любезни медийни домакини, дефилират като легитимни адепти на демокрацията в разни дискусии в националния телевизионен ефир. Поради своята безпардонност те на моменти направо се превръщат във водещи в отделни предавания, които ги легализират пред обществото в самозваната им роля на „патриотичен” коректив.

Накацалите по телевизионните трибуни  фашизоиди са достатъчно хитри да знаят, че не трябва да откровеничат като защитника на властта Мишо Шамар, изригнал антисемитски без задръжки в телевизионния ефир. Въздържат се, за да не дават поводи да им бъде затворена вратата за нови медийни изяви. Няма от какво друго да ги е страх. Видя се, че СЕМ, където има назначен червен комисар да брани интересите на днешния „симбиоз” във властта, се задоволи с уникална „забележка” към Шамара: шамароса медиите по принцип да не използвали езика на омразата, без да посочва каква е причината за тази декларация ( за да не обиди видния рапър, превърнал се в говорител на днешното управление и многобройните му съмишленици в антисемитското говорене).

Ако си мислите, че става дума за някакви безпочвени обобщения, ще припомня за контраст реакцията по друг, доста измислен обаче повод.

От средите на управляващите нададоха лукав вой на ужасно уплашени от това, че в интернет се появи списък с известни имена на българи, които хулят антиправителствените протести. Моментално плъзнаха антифашисти с настръхнали коси в телевизионните канали да заклеймяват анонимното творение.

Срещу истинските прояви на фашизоидност обаче същите не могат дума да кажат, преди да им наредят. Защото иначе ще им падне ( на главите) кабинетчето, сковано от орехово дърво със златни корпоративни пирони, замислено като ноев ковчег за формално несъвместими политически животни. Сидеров редовно им напомня, че може да го потопи със “златното си пръстче” и това най-вероятно ще се случи, но само тогава, когато си разпределят ролите с ДПС и БСП в предизвикването на предсрочните избори така, че и той да е сит в поверената му роля на бунтар, и столетната му баба да остане цяла.

Вече съм питал и пак ще задам въпроса: къде са уплашените от антиправителствените протести антифашисти да възразят срещу търкалящите се от години списъци на евреи в България, обвинявани като „паразити, гадове, плужеци,чифути” – еднакво омразни на съставителите като комунисти и антикомунисти, просто защото са евреи?

Нямам намерение да пропагандирам въпросния списък, но кратко ще илюстрирам за какво иде реч сред мълчанието на управляващите и резониращата с „разбиране” пропаганда.

Стотици са посочените имена в маршируващия в интернет „Списък с по-известни български евреи (Власт + Пари)”, който има подзаглавие:
„Подробен списък на по-известните или не чак толкова овластени български евреи държащи власт, капитали и ключови позиции”

Ще си позволя да обърна внимание на вилнеещия антисемитизъм само с два примера на извадени пред скоби художници и артисти ( „опасни”, защото се евреи!) и с едно отделно име на журналист ( защото той е заклеймен като антикомунист, което, както и комунизмът, се обяснява в коментарите към списъка като еврейска национална черта).

Тъй като не искам да съдействам на пропагандата на антисемитите, съкращавам имената на посочените от тях „гадове”, но оставям автентичните „забележки”:

„Художници – евреи в България: – Борис… ;…Бехар; …Бехар; … Аронова; …Аладжемов; … Митрани; … Асса; … Бехар; … Суружон; … Перец; … Алшех; … Бенун; … Бенционов; … Биджерано; …Авдала; … Даниел и прочее чифути с четки, правещи „еврейско изкуство”! Обществени паразити.

Евреи театрални паразити: …Даниел, … Бениеш, …Розанов, … Хершкович, …Конфорти, … Даниел, … Островски, …Давидова, …Ардити, … Финци. С изключение на последния, всички са бездарници и световно неизвестни плужеци!…

… Перец
Журналист от в. “Анти” – зам. гл. Редактор; с нисък интелектуален потенциал; пишещ лъжливи материали за Холокоста (където евреи са избивали евреи!), глобалист и израелски агент; промиване на мозъци” чрез медиите, член на СДС; (същото като червения, но на мястото на “комунизма” се пише “ционизъм и глобализъм”); идеолог на “сините комунисти” от СДС!”

Ако някой не разбира разликата между списъка, предизвикал вече писъка на защитниците на сегашната власт и този каталог на расовата омраза, ще обърна внимание само на едно от много обстоятелства: ”вината” на посочените в дългия антисемитски списък хора е в техния произход и няма значение, дали са известни с делата си и така са привлекли вниманието на съставителите ( както в онзи, другия списък) или не.
Колкото до отритнатия на Запад източен проект Сидеров, ето какво се случва по неговия политически ази(я)мут.

„Марин льо Пен, лидерът на френския крайнодесен Национален фронт, отказва сътрудничество с “Атака” за европейските избори през май догодина, за да не навреди на новия си политически образ, който си изгражда. Нейният заместник по кадровите въпроси Луи Алио заяви в присъствието на журналисти от 14 държави в ЕС, поканени от Клуб Голяма Европа, че няма да допусне “Атака” в планирания европейски крайнодесен алианс. Причината е, че “трябва да има харта за добро поведение на партиите в алианса”.
Тази ненаписана харта според него противоречи на поведението на расистки и антисемитски партии като унгарската “Йобик” и българската “Атака”. В последните сондажи Националният фронт се класира на първо място сред френските партии, след като изостави ксенофобската си риторика. Марин льо Пен се надява да спечели поне 30% на местните избори във Франция през март 2014 г. и поне 20-25 депутатски места на изборите за Европейски парламент. В момента Националният фронт има само трима евродепутати. В новия Европарламент той ще се опита да състави група от поне 50 депутати от седем страни, като си сътрудничи и с холандците, но всяко сближаване с партии като “Йобик” и “Атака” няма да е възможно, защото те се държат като военизирани формирования, пише “Сега”.
Националният фронт възнамерява да привлече заселилите се по-отдавна мюсюлмани във Франция, които са недоволни от новодошлите имигранти, създаващи риск за техните работни места. В спора между израелци и араби ще пази неутралитет. Партията на Льо Пен ще упражни дипломатически натиск над България и Румъния сами да си приберат ромите и “да престанат да гидискриминират”, за да не бягат във Франция. Френските националисти вече не се обявяват нито срещу ЕС, нито срещу еврото и обещават да работят заедно с Германия както досега. По този въпрос те се дистанцират от британската Партия на независимостта на Найджъл Фарадж, която е антиевропейска.
Според политолога Жерар Грюнберг от Националния център за научни изследвания целта на новата умерена линия на Льо Пен е да разсее страховете на избирателите на традиционната десница и левица във Франция, които се чудят за кого да гласуват поради дълбокото недоверие към цялата политическа класа. След като отне избиратели на левицата и се превърна в най-голямата работническа партия на Франция, Националният фронт получава сигнали, че и наследници на голистката партия са готови за изборни комбинации с него. ( actualno.com)

OFFNews
20 ноември 2013

Депутати от “Атака” ще посетят Сирия на 7 декември. Мисля, че в делегацията ще участват и хора от групата в българския парламент за приятелство между България и Сирия.
Това съобщи на излизане от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) лидерът на “Атака” Волен Сидеров.
Делегацията ще бъде посрещната на държавно ниво. Делегацията ще води председателят на групата за приятелство със Сирия – депутатът от БСП Страхил Ангелов, твърди Сидеров.
Екип на телевизия “Алфа” – партийната медия на „Атака“, също ще пътува до Сирия.
Надявам се да има и среща с президента Асад. Това ще бъде официална среща между български политици и сирийското ръководство, допълни лидерът на “Атака”.
Аз смятам, че се изкривява информацията за Сирия – законното управление на Сирия в лицето на президента Асад се представя като едва ли не някакво узурпаторско управление, каза още Волен Сидеров. ( OFFNews)

19 мнения за “Сидеров залязва на Изток”

 1. Гол,бос,гладен и нахален,това са критериите по които се подбират българските политици и повечето публични личности.Първо ги нахранват,обуват и обличат,после ги стимулират с банкови кредити,за да си купят апартамент,кола,вила…..,пътешествия по екзотични дестинации.Следващата стъпка е окачване на халка на носа и водене в желаната посока-безропотно.А те са много послушни,дори повече отколкото е необходимо,защото гювеча секва и пак голи,боси,гладни…остават!Скъпичко излиза това на данъкоплатеца!Понякога си мисля,как така в България,най успелите хора се родиха на село,или са първо поколение граждани?Потомствените граждани,пък не дай Боже с университетско образование(а дядо и прадядо учили в университет,това вече е престъпление) много прости хора били,щом са безработни!

 2. АЗ не съм срещал информация, която да твърди ,че клана Асад е спечелил властта си на избори. Това я прави меко казано нелигитимна и узурпаторска, и НЕзаконна. Ако Сидеров даде някакви данни за изборна победа на кликата на Асад ,но международно признати, тогава никой няма да нарича Асад тираничен узурпатор.

 3. Г-н Инджев, болшевиката пета колона отново изпълнява заповедите на кремълските си господари, защото антисемитизма е “традиционен” в Руската ИМПЕРИЯ, още преди 1917г..
  Путин просто продължава тази дълга “традиция” .
  Това е и голямата грешка на “императорстващите” ,като него.
  Те искат да превърнат най-голямата ИМПЕРИЯ в едноНАЦИОНАЛНА държава,като без прекъсване това продължи и през “интернациналният” СССР.
  Но това априори е невъзможно, поради оромната територия ,населявана от всевъзможни народи, народности, етноси и т.н..
  Но руските императори , последният от които е Путин, не осъзнават тези реалности, те си “живуркат” във времената , когато Русия си е била нищожно еднофедално княжество.
  Те все още си водят в ограниченофеодалните си мозъченца дребните си едновремешни феодални войнички,с виртуални дребнофеодални ВРАГОВЕ, без да осъзнават , че времето им е отминало, сега и оръжията им,и отговорностите им са ГЛОБАЛНИ, и с тях шега не бива, защото и последствията ще са ГЛОБАЛНИ, а не дребнофеодални!
  Вече не става с разделяй и владей!

  От другата страна на Атлантика също има “империи”,емигрантски “империи” , в които има също много етноси, но там няма шовинизъм , нито дребнофеодален, нито ЕДНОнацинален.
  Защото те са приели , че ще живеят в емигрантски “империи”.
  И разликите са видими!

 4. Този път един много офф-топик.
  Новина която медиите в БГ са пропуснали да отбележат покрай шума вдигнат около златните топки Стоичков и Меси.

  След Великобритания, Полша, Румъния, Литва, Белгия, Дания, Австрия, Португалия и Гърция, вече И ИСПАНИЯ ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ.

 5. Имаме 10 000 бежанци, некупили имоти.
  Имаме 500 000 руснаци, купили имоти.
  Разликата между има проблем и няма проблем е един апартамент?

 6. Balgarite obishat RUSIA i rusnatzite, no NENAVIJDAT Sovetskata doktrina !!! Smart na BKP, KPSS i SSSR!! Vachta mama komunisticheska!!!

 7. г-н ВЕСОД, имало е слабо подготвени драскачи, които пишат в този блог, но вие днес взехте златния медал.
  По-добре е само да четете първите десетина години и след като направите необходимите качествени натрупвания може да пропишете, но не на такива места.

 8. Е-е, то след изцепките в немския самолет и брюкселските кръчми, никой не ще си сложи в гащите “таралежа” Сидеров

 9. “Анонимният списък” на “окупаторите студенти” го прочетох и установих, че липсва много народ в него. Не зная защо на фигуриращия Петър Волгин му избиха червените родилни петна и няма спиране по БНР. Списъкът на евреите също съм чел. И при тях има всякакви, без да отричам, че са гениални във всички видове науки, изкуства и правенето на пари. На пръсти се броят нобелистите,които не са евреи. Но специално искам да се спра на току що наградения на 91 г. Анжел Вагенщайн. Когато го видях на трибуната на първия митинг срещу властта 1989 г. / СДС го нямаше/ разбрах, че от тази комунистическа завера нищо няма да излезе. И така стана. Помотваха се какви ли не кадесарски боклуци на сцената. Един даже и кожите щеше да сваля. Какво ли не направи този човечец Вагенщайн, за да докаже, че българският народ нищо не е направил за спасяването на евреите. Е, вече имаме улица във Вашингтон на името на Димитър Пешев. За Анжел наградата от комунистическото правителство, а за нас улицата.
  Проблемът ни е, че от много години, та до сега, ни управляват хора, “който действат тоалетните, използвайки гравитацията” както казваш.Т.с ходили ” ПО ВЪНКА”! От такива, какво може да се очаква?

 10. Свидетели сме (в мнозинството – мълчаливи и безучастни) на поробването и завземането на България…

  Вдигни се народе!
  СЕГА!
  После ще бъде късно.

 11. А дали точно от Русия не задават тона против сирийските бежанци?И без това Русия бърка нещата в Сирия , и то много.И пак е свързано с геополитика – с преминаване на конкурентни на руските трубопроводи .Сега пък руския слуга отива в Сирия на посещение.Троянския кон на Русия в ЕС е на ход ?

 12. Не виждам нищо изненадващо и необяснимо в непоносимостта между крайно-десните, националистически партии в Европа и КРАЙНО-ЛЯВАТА,РУСОФИЛСКА партия Атака.
  От тази гледна точка, единодействието по линията Станишев-Сидеров си е съвсем по роднински.

 13. Какво ли си мислят от ПЕС за поредната путинска поръчка ,която Станишев(СС) ще обслужи с това “братско” , направо си е “братушково” посещение на “идеологически” побратименият с БКП тиран Асад???
  Какво ли си мислят и за посещението на Сидеров при Асад ,от националистическият алианс на ЕС???
  Сидеров иначе е враг на “всички” ислямисти, е има и “дребни изключения” които прави , след като ще посети “правилните ислямистки другари” в Сирия , посочени му от “правилната” кремълска ръка. Даже и пропагандната му трибуна , носеща “чистото” “българско” име – АЛФА, ще го следва безотлъчно.
  Така де пропаганда в нужда се познава.

 14. Сидеров залязва на Изток, Станишев “изгрява” на Запад! Нали ПЕС си го избра за зам., след като са му прочели и обсъдили “background”-а, и сега чакат да им даде нужната бройка евродепутати за да се социализира западна Европа! Дали “Съдбата на БГ” зависи от това,”кой кого накъде ще повлече”- не знам! Аз поне за сега така си мисля..Май през май, Европа може да стане и социалистическа?

 15. Като че ли подценихме този клоун Волен Сидеров. Неглижирахме го, когато се появи, защото няма(ло) почва за фашизъм в България и забравихме, че последното убежище на комунизма е национализма, който в наше време си е националсоциализъм! Лошото е, че въпросният клоун става приемливото лице на фашизма на фона на новопоявилите се фашистки патрули на другия клоун (Боян Расате) и на новия мераклия за дуче от “кръв и какво-там-друго-беше”.

 16. Мисля,че антисемитизъм в България няма.Има някои хора,които използват тази тема за създаване на враждебни настроения сред неграмотни хора.Евреи и християни са така омесени в Европа и България,че трудно може да се направи разлика между тях.Евреите не само са интегрирани в европейския живот,но са му дали тласък напред в много области.Друг е въпросът с бежанците от Сирия.Мисля,че страхът на българите идва от това,че те ни отдалечат от европейския избор.Неинтегрирани цигани,български турци с шалвари и забрадки и сега бежанци с религиозна и битова култура,различни от тези към,които се стремим.Трябва да уважаваме чувствата на българите.Неотдавна дедите ни хвърлиха фесовете и се облякоха “ала франга”.Народът изпитва ужас от ислямска инвазия,българите са по чувствителни на тази тема от другите европейски народи,тъй като последни отхвърлиха отоманската власт.Пари,пари и пак пари са един от проблемите по бежанския въпрос.Абсолютно ясно е,че за да окажем помощ на бежанците трябват пари,които в този момент няма.Събираме пари за лечение на български деца,а как да откликнем на нуждите на бежанците?Млад мъж умря от инфакт в бежански лагер в София.Нали като ги приемаме ,трябва да създадем някакви условия,те се бунтуват,замеряли са с камъни полицията.Явно ситуацията е много сложна и се нуждае от спешни мерки.Каква е реакцията на ЕС?Няма достатъчно информация по този въпрос в медиите.

 17. Do феодошевик:
  I spored men njama goljama razlika mezdu Hitler i Putin.Neka sravnim :
  I dvamata sa diktatori,
  I dvamata mrazjat evreite( nejasno poradi kakva prichina),
  I dvamata sa zadni za vlast i sa gotovi da minat prez dosta trupove, za da si razshirjat vlijanieto ,
  I dvamata iskat da zavoiuvat/ zarobjat kolkoto se moze poveche darzavi,
  I dvamata premahvat vednaga tezi ,koito ne gi sledvat,
  I dvamata praktikuvat osnovno promivane na mozaci i palen medien kontrol ….. (dosta ima oste , no njama da mi stigne mjastoto da izbrojavam ).
  Edinstvenata razlika e ,che edinijat veche e pod zemjata .
  Tezi,koito sledvat Putin sa posledovateli i na Hitler. Objasnimo e ,che v Evropa nikoi ne iska da ima nishto obsto s takiva maloumnici kato Siderov .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.