(Мъг)лява защита на прозрачната фашизоидна зависимост на властта

От самото начало на протестите срещу това управление властта започна се държи с недоволните като минувач, по когото лае куче на верига: „добро куче, добро куче”.

Първите реакции на смущение, които протестите изтръгнаха от триглавия сфинкс БСП,ДПС и ”Атака”, накараха Станишев и Местан да заговорят за катарзис и прошка. Ролята на отвързаното куче, което да дразни вързаното, беше оставена на Сидеров.

Междувременно керванът на властта се окопити и разработи тактиката на окопната война от своите климатизирани бункери, докато се аклиматизира окончателно към враждебната среда на столичния площад. На озъбените граждани противопостави беззъби смешки , разигравани от подобия на граждани, гастролиращи цяло лято пред президентството с бездарна имитация на гражданската сатир, демонстрирана на протестите срещу властта.

От нищото изникнаха и първите клетки на съпротивата срещу съпротивата- бяха шепа фигури на фигуранти край пилоните на НДК. После се преместиха пред разхлаждащото шадраванче в триъгълника на властта между сградите, построени в разгара на сталинизма ( включително от политически „неблагонадежни” репресирани българи) така, че да издържат на дълъг щурм на разбунтували се граждани.

Властта, която в един момент започна да се подиграва на протестиращите, че били малко, нямаше нищо против да бъде защитавана от десетки пъти по-малко на брой, но свои клакьори. Накрая реши да докаже “болшинство” и докара от страната с влакове хора, някои от които явно не знаеха „на кой свят са”, разнасяйки казионните плакати като досадна цена, която трябва да платят за безплатната екскурзия.

„Накрая” ли ? Нищо подобно. Разработената тактика на всяко действие на протестиращите да бъде противопоставено утвърждаващо властта противодействие бележи нови върхове на цинизма.

Вклинилите се в ситуацията фашизоиди, срещу чиято все по-голяма активност властта явно няма нищо против, вече започва да обижда опонентите на правителството на …”фашисти”. Вече си имаме не само контрапротести, но и фашизоидни контри, които си измислят себеподобен образ на врага, за да го дискредитират максимално. Това е “маньовър”, който комунистите често прилагат през годините на прехода, наричайки на омразните си противници “комунисти”.

Един фашизоид вчера нападна журналист в студиото на най- зяпаната телевизия именно с това, че бил фашист, щом не го признавал.

Явно не е било случайно, а започва да се превръща в част от дирижираната кампания на контрите, които ползват еднакви термини и обвинения ( “протестъри”, “соросоиди” и други бичуващи врага термини от новоговора на “протестушките” от проруския лагер).

Днес пример за нова, още по-висша фаза на резоньорството (като самозащита от дискредитиращата действителност) дава известен журналист, пледиращ систематично в полза на крайно лявото от микрофона на националното радио. Защитавайки статуквото той замерва враговете на властта вече с обвинения, че изповядвали… „либерален фашизъм”.

Някои другари явно не могат да понесат истината, че техните ръководни другари, създатели на уникалния управленски български управленски модел на монархосоциализма, сега управляват направо с помощта на фашизоиди и съответно вменяват собственият си уклон ( какво е крайно лявото, ако не фашизоидност!) на своите противници с оксиморона „либерален фашизъм”.

Дървеното желязо, подобно на “либералния фашизъм”, всъщност е открито отдавна. То има своята предистория в рамките на идеологическия абсурдизъм от времето на еднопартийния режим с етикета „демократически социализъм” и „диктатурата на пролетариата”, която била висша форма на демокрацията- нещо като изнасилването като висша форма на любов ина разстрела като висша проява на хуманизъм ( в сравнение с изкормването).

Пледиращият за крайна левица ( т.е. за нещо родеещо се с фашизма) Петър Волгин много би искал изобретението му „либерален фашизъм” да грабне душите и сърцата на увредените от зубренето на глупости мозъци, които, уви, не са малко по нашите земи след 45 години съветски колониализъм. Но той грабва също и палмата на първенството по йезуитщина на пропагандата, при която крадецът дава възможност на крадците да краднат още повече, докато обслужват с крайно (мъг)ляви идеи прозрачната фашизоидна зависимост на властта, която се опитват да оправдаят на първ(осигналн)а инстанция пред историята заради отблъскващия й съюз с една крайно лява партия, нежелана като партньор от крайно десните в Европа, но добре дошла за руската троянска тройка в София.

7 мнения за “(Мъг)лява защита на прозрачната фашизоидна зависимост на властта”

 1. БКП+ДпС+Атака успяха да дотътрят едвам 5-10 000-на агитка в София, дори ГЕРБ самостоятелно си събра повече от 15 000(според милицията) фенове ,и то в Пловдив.
  Според изборните резултати на (не?!?)манипулираните им избори само 20 процента от избирателите са ги подкрепили.
  Това са реалните факти , документирани ,които пропагандата и Волгин няма как да отрекат.
  Другото са само меншевишки блянове по болшевизъма.

 2. Другарят Волгин е емблематичен пример как комуниста нрава не си мени в каквато и (овча) кожа да се намести.
  Странно същество е така наречеият “ляв интелектуалец”! От девет дерета вода ще донесе, 1001 етикета ще залепи, милион лъжи ще изрече, ще демагогства само и само правата линия на партията (си) по кривулиците да следва. Целта е да “омаже” де що зърне с нечистотии(те си) за да оправдае демагогията си.

 3. Единственият начин да разбереш социалист е да не му вярваш.
  Нормалният свят е точно обратното на това, което социалиста казва, върши и защитава.

 4. “Либерален фашизъм” – такова животно нема,както няма хуманна диктатура(на пролетариата) или малко понабит.Болните коммозъци псе повече се напъват за измислят все по-нови простотии за недоволните,защото не могат да преглътнат това,че други хора желаят и протестират за морал в политиката и живота, и то без да им се плаща.Т.нар. контрапротестиращи без осигурен превоз и кюфтаци не се вързват да играят масовка.

 5. Искам да призова автора и всички участници във форума да започнем акция за свалянето от ефира на общественото БНР на Петър Волгин. Няма друг такъв прецедент на превръщане на две многочасови предавания всяка седмица в едностранчив и пристрастен рупор на нечии политически тежнения. Не виждам аналог дори и в големите частни медии. Призовавам всички ви да пратите лични жалби до Генералния директор на БНР Радослав Янкулов! Мейл адресът му според официалния им сайт е gendirector@bnr.bg. И за да не съм голословен, аз вече пратих следната жалба преди няколко дни:

  Драги Радославе,
  Обръщам се на “ти” към теб, защото се познаваме отдавна,
  и независимо от високия ти пост в момента, за който те поздравявам.
  Пиша ти фактически не “жалба”, а по-скоро за да обсъдя с теб един въпрос.
  Но преди това малко предистория. Преди няколко месеца писах и истинска жалба,
  но я бях адресирал към Георги Лозанов и СЕМ. Жалвах се, че БНР, което е обществена
  и незавима медия, дава два пъти всяка седмица многочасова трибуна на
  журналист с ярко изразени политически пристрастия. Ясно ти е, че визирам
  П. Волгин. За мен е недопустимо за обществено, а не частно радио, да
  продължава да си затваря очите пред факта, че както “12+3” (когато го води
  Волгин), така и особено “Деконструкция”, от много месеци се ползва за
  изключително груба и безпардонна агитация против ГЕРБ. За моя най-голяма
  изненада, това се правеше и в месеца преди изборите, когато подобни изяви
  в държавна медия са абсолютно недопустими. Аз не съм привърженик на тази
  партия, нито някога съм гласувал за нея, но не мога да скрия възмущението
  си от превръщането на националното радио в еднопосочен политически рупор.
  В този смисъл писах на СЕМ. Г. Лозанов ми отговори, че съдържанието на програмата
  не е в компетентността им. Поради тази причина, той бил препратил жалбата към
  теб и ще ми върне отговорът ти. До момента такъв отговор не съм получил,
  за това ти пиша лично.
  По съвпадение в момента слушам днешната “Деконструкция” (впрочем, по моему,
  съшо толкова неприемливо анти-име, както и съдържанието, за предаване в националното
  радио). И искам да добавя някои нови щрихи в наблюденията си.
  Г-н Волгин и целия му екип от няколко месеца си намериха и втори исконен враг-
  протестиращите граждани, а напоследък и студенти. То не бяха покани към подръжници
  само на едната гледна точка в обществото, то не беше игнориране на обаждания на
  инакомислещи слушатели, то не бяха “спонтанни”, едностранчиви коментари на водещия,
  то не бяха предълги коментари на сътрудниците визиращи само едни и същи “врагове”
  на България и обществото…
  Радославе,
  Мълчанието ти по този въпрос, който се поставя от доста широки граждански кръгове
  ми се струва странно и вредно, включително и за самия теб. Познавам те като умен и
  интелигентен човек, който никога не си заравя главата в пясъка, като щраус. Казусът е
  ясен – или трябва да обуздаеш самозабравилия се Волгин, или трябва да дадеш същите
  по време ефирни минути на други журналисти, с противоположни политически схващания
  и не по – малко нагъл, безочлив и изцяло предубеден начин на водене.
  Тъй като последното е идиотизъм, изводът се самоналага. При всички случаи обаче, сегашното
  ти невземане на отношение и преструвката, че не съществува проблем “Волгин и сие” е
  най-лошия и безотговорен вариант.”

 6. Да се говори за фашзъм е знак на прокомунистически стереотипи.Дори в най-положителния смисъл на думата.
  Крайно време е свестните хора поне в Българията да разберат,че НИКОГА,ама съвсем НИКОГА в България не е имало и следа от фашизъм и нацизъм.

  Имаше само тежък ,идиотски и всеобхватен комунизъм-диктатура.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.