Зашеме(н)тяващи ходове в целокуп(е)ната България

Отритнати от френската крайна десница, която гнусливо им наложи вето в семейството на западноевропейските националисти, атакистите се обърнаха на…Запад. “Атака” запалиха днес фитила на искането да ни бъдат върнати Западните покрайнини ( и Македония), откъснати преди повече от век от България с договора от Ньой, в който Франция, бабувайки на създаването на Югославия, играе важна роля.

Нищо чудно роля за изригването на тази идея да е изиграло и възмущението от френския посланик Филип Отие, който си позволи в писмена форма да препоръча в България да има повече демокрация и за наказание беше лишен от стандартната за всички заминаващи си посланици чест да получи на изпроводяк български орден.

Всъщност, управляващите кворума на властта от „Атака” , контраатакуват побратимите си в необявената предизборна кампания. Така те отвръщат на националпопулистките си колеги от (извън)параменталната корпоративна групировка „България без цензура”, които май дръпнаха в надпреварата във въоръжаването с обещания.

От „Атака” явно ревнуват, че националпопулистите започнаха да ги задминават по бомбастика ( както се изразяваше монархосоциалистическият премиер Сакскобургготски). Съответно решиха да напомнят какво могат на терена на бомбастиката и свастиката.

Сидеров и компания знаят нещо, което ние само предполагаме : че наближават предсрочни избори. Платили са щедро откъм слепите страни на разположени в центъра на София сгради със заслепяваща строгост в стоманените ( за да не кажа сталинските) очи да ни гледа портретът на Сидеров, от чиито глас зависи съдбата на днешното управление. Формално се рекламира неговата телевизия, но на практика билбордовете, с които е осеян също най-представителният булевард в столицата „Цариградско шосе”, агитират (респектират, както може би се надяват) чрез вожда на „Атака”.

Очаквам на този удар да завиди и да отвърне подобаващо националпопулистът Бареков. Давам му идея: да поиска бюджет от корпоративните си началници за декорирането на булевард „България”, зала „България” и всички останали обекти в столицата ( а защо не и в страната- Руската външнотърговска банка, която купи 10 процента от акциите на КТБ през април няма да се поскъпи). Ще трябва само да добавят към „България” едно „Без цензура”.

Когато пришият на целокуп(е)ната България кръпката „Без цензура”, Сидеров пък може да предприеме следващия си зашеме(н)тяващ ход. След като вече доказа ориентацията си на Запад, удряйки по международната маса за Западните покрайнини, да докаже също, че изобщо не е кафяв като призове да си ни върнат и Бяло море. След това, целият в бяло, ще може да се яви на бял троянски кон обратно в следващия парламент, към който тъй черногледо му затварят вратата разни социологически гадачи.

Нямаше да е зле да оставят България на мира и да си направят коалиция „Цензура за „Атака” след операция „Прочистени мозъци”, но от такива титани не можеш да очакваш друго, освен сблъсък на нови и нови титанични идеи как да ни оправят, за да си оправят положението.

Но се питам, ако за предстоящите европейски избори „Атака” се готви с искане за ревизия на резултатите от Европейската война, каква ли бомба цъка в главите им за много по-важните за оцеляването на партията парламентарни избори?

Сетих се: нов световен ред за нуждите на Сидеров!

9 мнения за “Зашеме(н)тяващи ходове в целокуп(е)ната България”

 1. Г-н Инджев, сигурно се шегувате, нов световен ред , и то от тази посока???????

 2. Към До И.Инджев:

  Цялата ми статия се шегува , обаче е сериозна…
  А “нов световен ред”е любимата претенция на нацистите, претендиращи да “оправят” целия свят по техен калъп.

 3. Г-н Инджев, конкретно визирам “нов”(?!?), и посоката(!!!),

 4. Здравей Иво,
  Статията ти е толкова сериозна, че няма накъде повече. Нещата са планувани и финансово обезпечени. Знаем от кого. Армения и Украйна вече паднаха. Следващите сме ние, ако още не сме.
  Вчера те видях по телевизията на срещата на журналистите с Президента Плевнелиев. Бих желал да чуя и твоето мнение за него. Моето е: Независимо, че косъмът му в миналото не му е чист, сега се държи като истински Президент. Не иска вече да му дърпат ушите. Някои, които ме познават ще кажат: Чакай бе човек.Ами нашия президент Петър Стоянов? За него ще кажа, че е пълен боклук, след като купи един апартамент до Централната поща от моя позната и донесе парите в мешки. Разбира се не на негово име. С какво се различава от Емилия Масларова, която направи същото в Бояна? Купи 700 кв.м. за сумата 1,200,000 долара пак в мешки. С нищо по мое мнение.

 5. Явно е, че има разбъркване на сегашния световен ред.Всички събития в арабския свят не са случайни, а и новите методи за добив на газ и нефт също ще променят света.От друга страна руснаците са свикнали само да изчерпват суровини, без да надграждат с иновации и за това имат интерес да си разширяват империята.А у нас очевадно се мъчат да ни вкарат в руската орбита, защото по-лесно се управляват хората тоталитарно, а не демократично.БСП и ДПС , а най-много Атака са тоталитарни структури и не могат да управляват в демокрация.Или ги измитаме или те нас.Путин не си поплюва. Дано Украйна не се предаде и Европа да застане истински зад Украйна и не клекне на Путин.

 6. Какво става в България,вече повече от 70 години-опростяваме и се опростачваме!Елементарен пример-писали за именити личности родени в Русе и посочили фолк певицата Нелина,ама забравили(или просто никога не са знаели)за Милкана Николова,българска оперна певица,дълги години солистка на Виенската опера.Да сте жив и здрав г-н Инджев и още стотина умни хора,че ни давате сили да живеем!Простотията и гнусотията ни заливат,едвам държим главите си на повърхността ,за да дищаме!

 7. Всичко свято за българина се потъпква.Какво се случва в Алма матер,това светилище на българската наука?Оплюха и смачкаха студентите,за да освободят място да пиянстват,да се разхождат персони като мъртвопияния Драгомир Драганов,пишман професор,Татяна Буруджиева,платен коментатор в Биг брадър……?

 8. Иво,
  Отдавна не съм се смял от сърце, толкова много! Благодаря ти, за този чудесен фейлетон. Но иначе! Иначе съм много притиснен от броя на подръжниците на тези двама негодници. Те, като че ли нарастват след всяка глупост на карикатурните си водачи. Докъде ще стигне тази лудост, докъде ще ни доведе!? Какво трябва да се направи срещу този неприятен феномен, как да противодействаме на този просташки, но ефективен популизъм?Струва ми се, че реформаторския блок няма ясна и работеща стратегия за неутрализирането на тези “русоционалисти”. Как тогава ще ходим на избори?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.