Ранобудните срещу словоблудните

След блудкавата кампания на контрите срещу ранобудните студенти, че им ограничавали правата да учат и преподават в Софийския университет, рано-рано тази сутрин се запознахме как разбират автономията и правата си в нейните аудитории някои от най-агресивните преподаватели на морал. Кадри от алкохолно-цигарено „матине” , завършило посред нощ с неудържимо пиянско клатушкане на професор Драгомир Драганов по коридорите на университета, събудиха в интернет и чрез някои телевизии желаещите да прогледнат.

Претенцията за морално превъзходство над ранобудните студенти беше изначално словоблудна, но сега вече е също така и онагледена.

За по-пълното илюстриране на словоблудството от страна на контрите предлагам и още едно „изискано” примерче по отношение на изразните средства и самочувствието на един самозван съдник, когото българските телевизии напоследък ухажват като някакъв месия на лявото слово (макар от екрана той да мимикрира, пазейки просташките си словоблудства екслузивно за читателите в интернет, което телевизионните продуценти упорито се правят, че не знаят, когато се надпреварват да му тикат микрофона като на най-представителния говорител на властта напоследък).

Атворът на словоблудството, озаглавено от него „Плевню твърди, че Боко му бръкнал в окото. На снимката – пича му рови в ухото”, никога не е отронил критична дума за безобразията на предишния президент Гоце, но се гаври с „Плевню” заради опитите на Плевнелиев да се разграничи от Борисов, който уж бил голям враг на червените, но се наслаждава злорадо на проблемите, които е създал на Плевнелиев, оставяйки го да бере плодовете на някогашната им политическа близост.

Този номер е от най-гадните комунистически хватки: ако си бил в кочината ( волно или не), тикат те обратно там, колкото и да се опитваш да си вземеш душ и да вървиш напред. Във фермата, където управляват свинете ( нали така Оруел описва комунизма), не допускат някой да се чисти и да се различава от останалите зурли, на които калта си им харесва пожизнено.

 

Расистката мантра , според която нямало “бивш негър и бивш комунист”, обикновено се употребява шумно от най-яростните антикомунисти, но всъщност обслужва нуждата от увековечаване на червената кочина, в която милиони българи са се въргаляли без вина за това, а по рождение, но някои са дръзнали въпреки това изнасилване да я напуснат -напук на дискриминационните подритвания от ляво и от дясно. По същата “логика” сега отказват на Плевнелиев правото да е загърбил гербаджийницата, в която проходи като политик, отдалечавайки се обаче твърде дразнещо от проевропейското шикалкаване , гарнирано с поклони към Русия, характерно за ГЕРБ. Именно поради това разгневените управители на фермата са превърнали днес Плевнелиев в чучело на стълба на позора, купен с корпоративни рубли и замерян с нечистотии с  болшевишка злоба от фанатиците.

За целите си злобарите вадят прословутата снимка от една пресконференция, при която Борисов е уловен да жестикулира край Плевнелиев. Ако Борисов беше мъж (да използвам срещу него една от любимите му квалификации), отдавна трябваше да обясни истината, а не да чака Плевнелиев да се оправдава, че не е имало никаква интимност, каквато перверзно му вменяват. Но Борисов явно няма нищо против гадостите на триумвирата между червените, кафявите и националпопулистите на Бареков, които вкупом се опитват отново и отново да „оженят” двама отдава разминали се политици за нуждите на едно омаскаряване чрез словоблудство на нивото на изразяването по стените на нужниците.

Да припомня, преди да ви оставя да се „насладите” на хамалското изразяване на най-новата публицистична петолъчка, лансирана упорито от телевизионните екрани, че при предишния президент Първанов не само беше немислимо да има подобна медийна кампания срещу него, но и още в зародиш, при задаването дори само на един въпрос за имотното му състояние, Първанов реагира с остра поименно заклеймяваща питащия журналист декларация. Последиците от последвалата наказателна акция, проточила се във времето с усмиряване на „опърничавите” български журналисти, са тези: днес се налага да има публична дискусия за загубената свобода на словото, но нейният инициатор Плевнелиев получава като реакция ругатни от свободните да словоблудстват.

Ако президентът Плевнелиев действително трябва да бъде упрекнат за нещо, това е фактът, че не направи и най-малко усилие да изпълни обещанието си да „проветри” институцията, наследена от Първанов след гнилоча, наслоен през цели 10 години силово налаган медиен комфорт, тайнственост и пълна безнаказаност. Така Плевнелиев показа слабост, а червено-кафявата глутница, насъскана срещу прозападния враг, не прощава подобно нещо.

 

/КРОСС/ Коментар на журналиста Александър Симов във Фейсбук по повод провелата се вчера дискусия за медите, организирана от президента Росен Плевнелиев:
“Единственият сюжет, който ще остане в историята май е интригата дали Бойко Борисов е бръкнал в окото или ухото на Росен Плевнелиев в нощта на изборите през 2011 година. Плевню твърди, че Боко му бил бръкнал в окото. На снимките обаче, които издирих пича му рови в ухото като багер софийска улица. Това поставя по нов начин политическите взаимоотношения в ГЕРБ. Такова бъркане по отвърстията мислех, че го има само във филмите, които вървят след 12 часа вечерта. Оказа се обаче, че в ГЕРБ това е било ежедневие. Две години му трябваха на ел-президента да признае къде са му бъркали първоначално. Колко ли време ще му отнеме за другите признания? :)))))))

21 мнения за “Ранобудните срещу словоблудните”

 1. Г-нът “журналист” Симов застигна и задмина с няколко обиколки останалите поръчкови “журналисти”, чиито събирателен образ е пловдивския левент Ники … (всеки да си допълни с прякора, който му харесва най-много).

 2. Простащината на БСП, ДПС и Атака е вопиюща.Само заради споменаването на Корпоративна банка и държавниуте пари, които още седят в нея , в нарушение на приетия закон за разпределянето им в няколко банки, още помия ще изсипят гореспоменатите и най-вече Доган и куклата на конци Бареков срещу Плевнелиев.Как ли се чувства кръвожадната ни глутница /БСП,ДПС и Атака, след като помгнаха на Путин в смачкването на свободата в Украйна.И не само.Ние ли сме следващите?Имаме , както никога нужда от силен президент и непримирими млади хора.

 3. Дебила Симов, да попита шефа си на БКП и ПЕС, как и какво се прави по тези въпроси.

 4. Студентските протести започнаха с недоволство от проф.Георги Токушев,от неговия морал като конституционен съдия,сега виждаме лицето на друг университетски преподавател,мъртвопияния Драгомир Павлов Драганов,р.1948г.в Плевен.Същият беше хванат да шофира пиян.Защо го канят редовно по телевизиите,цял свят да види колко акъл имат българските професори ли?Почти всяка вечер наблюдаваме”политоложката”Татяна Буруджиева,която с фриволни думи и жестове,преподава в СУ и коментира фолк певици и техния бит в Биг и ВИП брадър…(голям академизъм,да не говорим,че че появява окичена като коледна елха)И още колко всеядни “професори”се подвизават из аулите на СУ?Ректорът Илчев да отговори!

 5. СРАМНО Е!

  http://www.youtube.com/watch?v=fBRWyoj3Azo
  Ето ги червените “интелектуалци” СВОЛАЧ! Кадрите с водката “Back in USSR “ са тъжни и показателни. Арогантното поведение също. Жена ми е университетски преподавател. След като видя клипа се разплака от срам.
  Това ли са учените които изследват и тълкуват историята ни? Това ли са хората , които преподават история и пишат учебниците на децата ни? Това ли са тези , които тълкувайки историята владеят настоящето и определят бъдещето. Това ли са преподавателите от историческия факултет, които оценяват кандидатстудентските работи и решават кой да учи в СУ . Май – ДА! Същите тези които организират международна конференция за ”заслугите и делото” на номенклатурната комунистическа принцеса Людмила Живкова. Че са образовани – ДА! Че говорят възпитано и убедително пред наивната публика –ДА! Че манипулират безсрамно и умело медийното пространство – ДА! Но морал, честност , почтеност и достойнство – АЙДЕ БЕ!
  КАЙМАКЪТ НА ЧЕРВЕНИТЕ ” ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ” ! Май правилната дума все пак е “БОКЛУЦИ” . Липсваха ми само Искра Баева, Татяна Буруджиева, Велислава Дърева и Велко Вълканов. След такава интелектуална изява на червения елит , не е чудно защо съществуват атакистите, като еманация на простотията е малоумието. СВОЛАЧ!

  Осраха лицето на Софийския университет. Плюха по понятието академичност. Насадиха академичния съвет и ректора на пачи яйца. Нека сега да видим какво ще направи и каже управата на университета.
  Нека видим дали са по различни от ректорите та ВТУ и УНСС.

 6. През тази седмица по БНТ беше излъчено дискусионно предаване с участието на
  Ректор чл. кор. проф. дин Иван Илчев, и режисьор Стоян Радев.На фона на празните клишета на изобилно титлования Илчев , думите и мислите на Радев изпъкваха блестящо !
  Такива като Илчев ,цяла сюрия като него ректори , изкуфели професори , и натегачи с всякакви титли за жалост имат влияние върху формирането на младите хора !
  Всички тия барабар с титлите и знаменосецът им Симов, взети заедно , не струват колкото личност като Стоян Радев !Ако хора с ценностните качества на Стоян Радев управляваха страната , бихме могли да постигнем не само единение , но и значителен напредък !

 7. Илчев ли? Винаги съм бил против децата да бъдат съдени за греховете на бащите им! Изкключение прави случаят, когато децата са същите червени боклуци като бащите си!

 8. “Защо го канят редовно по телевизиите,цял свят да види колко акъл имат българските професори ли?”
  Не само, за да види цял свят кои и според какви критерии стават професори в България.
  ПС Защо ли не мога да се сетя, дали някой журналист нарече в медия Първанов – Гоце? Но си спомням за един който си загуби работата,у защото зададе неудобен въпрос за подарената му жилищтна собственост. Сега ако президента са осмели да даде под съд говедото позволяващо се да обижда единствената институция избрана пряко, т.е. народа и всички НАС, най много журналиста да бъде повишен в медията и награден с имот. Е, кой управлява държавата? Избраните от народа или избраните от собствениците на медии.
  Не е проблема, че Симов пише срещу президента, проблема е как се пише – плювачески,с прякоросване по комунистически. Стилът на “Работническо дело” и партийния печат си останаха живи непроменени.

 9. Много е просто – разликите във възможностите за въздействие върху медиите на Първанов-Гоце и Плевнелиев се изразяват във възможностите на първия и липсата на такива при втория за въздействие в задкулисието на Държавна сигурност. Плевнелиев с действията си представя себе си, а Гоце добре се възползва от ДС. А че ДС-арските, а от там и олигархични медии изиграха отчайващата за проваления ни преход роля, няма съмнение. Проклети да са!

 10. След като прочетох пасквила който е написал този “журналист” във фейсбук,останах като гръмнат. Питам се как е възможно да падне толкова ниско човек,за да пише такива гадости.Аз изгубих надежда,че ще успеем да се преборим с всичката простотия която ни залива ежедневно отвсякъде и да се възродим отново като нация.Поне не докато аз съм жив.

 11. Всъщност самозабравилият се ректор и ръководство на СУ няма да накажат пийващите в сградата на Ректората задето са пили. Те ще ги накажат загдето са позволили да ги хванат! Това е цялата трагедия. И се опитват да оневиняват пиянски изпълнения с познати изтъркани тиради. Самият Университет е превърнат в едно брутално мрачно феодално владение и е една от най-непрозрачните организации у нас след МВР. Ректорът се е обкръжил с един обръч васали, гадатели и чудотворци и всеки опит да бъдат изобличени се оповестява като “кампания срещу СУ”. Явно ректорът се възприема като самодържец и всяка атака срещу него и другите немуподобни е атака срещу Университета. Трагедия и кошмар!

 12. “Комунистите са хора, които парадират с нещастното си детство”, бе прозрял един умен човек.
  Проф. Др. Драганов, сътрудник на ДС, също е имал нещастно детство. Баща му го е потупвал, а майка му не го е милвала достатъчно. Затова днес се лута между Запада и Русия, между Атлантическия клуб и БСП, между Гоце и СерГЕЙ. Бедни, бедни Драго, защо не си остана в ДАНС?!

 13. От изтеклата информация за “инцидента” в СУ, най ми хареса следния комента:”Ръководството на Университета изказва и съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят.”
  Та ръководството на СУ сами си го определиха нивото.
  Тук по-добре е написано, отколкото аз бих могла – http://offnews.bg/index.php/272744/milena-dojcheva-dokoga-piyat-profesorite

 14. Г-н Инджев, съчетали сте по един удивителен начин, академичните изяви на червения професор Драгомир Драганов преди първи петли с изявите на един негов академичен продукт драскача Александър Симов.

 15. Драго-драката е толкова професор, колкото аз съм космонавт – поредната издънка на плевенската партийна школа. В нощта на запоя не е имал под ръка шадраван, иначе и той би го “осветил” като Румен-пикльото.
  Доста отдавна имаше разумно предложение – всички видни “интелектуалци” и депутати да се подложат на психотест и тест за определяне на общата им култура. По мое мнение и тестът, проведен в предаването “Биг брадър” би свършил работа. Убеден съм, че резултатите биха дали повод за голяма веселба. Току-виж Бойко с неговата “Винету” се оказал ерудит.

 16. Към статия с такива изключително точни аргументи едва ли може да се добави нещо по-съществено. Освен да допълваме с примери и всевъзможни факти. Огнян Георгиев добре посочва пътя за излизане от описания в статията порочен кръг, за което медиите най-добре могат да помагат: срещу всеки номенклатурчик и роб на статуквото да се изправят интелектуалци като Стоян Радев, Стефан Цанев и т.н.
  Факт са обаче твърде редките подобни случаи за сметка на периодично присъстващите и омръзнали на публиката деца и внуци на бившата тоталитарна власт, които не спират да се гордеят с миналото на своята партия или … свенливо го премълчават.Срещу такива словоблудци как да се преборваме, това е въпросът?!

 17. ”Ръководството на Университета изказва и съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят.”
  🙂 )))
  Сия, благодаря за цитата. Очевидно интелектуалният напън за отговор на Ръководството на Университета отговаря на нивото на ръководството.

 18. Ако перифразираме един голям поет (Б.Г.), всички тези – като “героя” на статията и хилядите подобни нему – спокойно можеш да ги поместиш на един-единствен най-обикновен CD-ROM.

  За тях не си заслужава да се говори, камо ли да се пише.

 19. Остава да си препрочетем “Лице” на Блага Димитрова ,за да си припомним защо нивото на професорите е такова .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.