Най-с(ен)илният кабинет

Управляващите се качиха на чист въздух в Боровец и обещаха от тази висока екологична трибуна да върнат пушенето на обществени места. Изобщо обещаха да ни връщат назад и по други писти, по които също искат да ни хлъзнат надолу-здравословно за егоистичните им корупционни интереси.

БСП и ДПС обещаха на своята кворумна патерица „Атака”, скрита от публиката за целите на театъра на управляващите сенки, да подкрепят внесен от нея законопроект.

Но най-вече обещаха на партийния си форум ревизия на народната воля, изразена чрез бойкот на проваления общонационален референдум, като реанимират проекта за увековечаване на руското енергийно господство в България край концлагера в Белене, „подсладен” с обещание за дострояване на съветската централа в „Козлодуй”.

Водещата фигура в двойния триумвират на властта Лютви Местан обобщи: това е най-силният кабинет от началото на прехода.

С(ен)илен е както никой друг в обещанията за ревизия на същия този преход по отношение на основното му постижение: проевропейската и прозападната ориентация на България, която те дърпат обратно в задимения свят на съветското светло минало, при което живуркахме на тъмно за ползите от чернобилската катастрофа.

10 мнения за “Най-с(ен)илният кабинет”

 1. По форуми, бъкани с русофилски писачи, се разпространява този линк:

  http://blagoda.com.ua/bulgaria_eu/

  Където се обяснява на украинците, че влезеш ли в ЕС, те чака съсипията на България.

  Според мен е прав Дайнов да твърди, че друзьята се подготвят са контра-революция, така както те си знаят още от началото на ХХ век.

  http://offnews.bg/index.php/272925/evgenij-dajnov-sled-revolyutsiyata-idva-kontrarevolyutsiya

  Текстът му завършва с “Да няма после „Ама откъде дойде това?” когато, като украинците, някоя четвъртъчна вечер си легнете като членове на ЕС, а в петък сутринта разберете, че „в интерес на националната сигурност” вече сте членове на Русия. Хората съвсем честно предупреждават; нито нещо крият, нито ни продават шменти-капели.

  Имате уши – слушайте. Имате мозъци – мислете.”

  И ми се струва, че е ужасно прав за това, което ни заплашва – превръщане в руски придатък завинаги…

 2. Забележете, че думите “най-силен кабинет от началото на прехода” са изречени от Местан. Станишев няма да си забие такъв автогол и да каже подобно нещо. Един вид, Орешарски е по-добър премиер от Станишев. Явно кукловодите са по-доволни от новото си безволево зомби, което срича предварително написаните думи и научи всички задни входове на обществените сгради в Българоя.

 3. Посещението на Стойнев в централата на “Уестингнаус” не е само блъф, но според мен е насочено и към отслабване на позицията ни на арбитража за Белене. След като българският енергиен министър говори, че имаме нужда от нови ядрени мощности, то нашата позиция в съда отслабва. Този коварен анти български ход е с цел загуба на арбитража, рестартиране на Белене и получаване на комисионните от Олигарски и компания.

 4. „Газпром“ вече подписа няколко допълнения към договора с Украйна. Едно от тях предполага разполагането на руския флот в Крим .”
  Как Ви звучи това?Заплаха?И какво е всъщност „Газпром“?И какво се договаря срещу доставки на газ?”Лукойл” така ли си получи пристанището?Да очакваме ли скоро и тук руски флот?

 5. Цитат: “най-силен кабинет от началото на прехода”

  Да , г-н Местан, “най-силен” е , няма друг кабинет,в цялата световна история, който не на 4-та година, не на 4-ят месец,а даже преди 4-та седмица от началото на мандата си, да предизвика такива масови и продължителни протести, и то посред лято, какви ли ще са протестите през зимата??? Г-н Местан, това дали не се дължи на особено голямата му “академична експертност “???

 6. @EVGENI
  Наистина, е показателно, че се търси “нова мощност” преди да са направени постъпки за удължаване на живота на бл. 5 и 6 на Кодзлодуй! Разговорите с Уестингхаус не знам дали могат да бъдат “доказателство” за предстоящия арбитраж, но положително са момент на подготова на общественото мнение в полза на ядрената енергетика. А то е не по-малко важно от решението на арбитража. Ще осигури нови и отромни печалби на “енергетиците” и огромни задължения за нас и поколението след нас. Защото България няма необходимостта от нови мощности и няма къде да продава енергия. Но силното правителство старателно заобикаля проблема с отпадаците от ядрената енергетика. Защото погребването на отпадаците е не само ОГРОМЕН ДОПЪЛНИТЕЛЕН РАЗХОД, опровергаващ мита за “евтина енергия”, но и опасност, която ще тегне безкрайно дълго над цялата държава!

 7. Ако този кабинет е в нещо “най”, това е, че е “най-послушният” от всички до сега. Навярно има няколко добри експерти, но те не се държат като министри, а като ученици на поправителен. Ясно е защо – ако само “гъкнат” срещу линията на Партията и са аут. За това слушкат, какво да правят, съдба…

 8. Наглостта на заседналата във властта клика е просто невъобразима!

  Тези бивши хора просто дърпат Дявола за опашката и нищо чудно да стане така, че и след смъртта си да не намерят покой.

  Вече се лъже за всичко. Лъже се нагло, с апломб… едва ли не с някакво опиянение от падението (“Какъв мерзавец съм само!”).

  Ясно е, че играят va banque, ясно е и че ще си строшат главите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.