Доларес Ибарури рапортува

Вестник „Дума” преразказва френски филм с думите на Велислава Дърева. Не че му правя реклама ( пусто да остане- не плащат на врагове, като мен!), но желаещите да се запознаят могат си го купят. Няма да го преразказвам и аз ( както Дърева преразказва разказаното от френския филм).

Обобщено казано, в статията, която доукрасява и без това красивия разказ за американските злодеи, които финансират разни още по-злодейски пориви към освобождаване от комунизма ( от Киргизстан до Булгаристан), се каталогизира теорията на конспирацията за еврейските пари, без обаче да са споменати самите евреи- защото иначе би лъснала и без това прозрачната фашизоидната връзка на сегашната власт с нейния кворумен крепител.

Фашизоидната връзка, впрочем, никак, ама изобщо не тревожи члена на ВС на БСП Дърева, готова иначе винаги да погостува във всяко телевизионно студио, но само и единствено като като бунтар срещу статуквото на прехода, в който тя е деен участник във взимането на решенията на най-голямата българска партия, предизвикала и дирижираща въпросния преход.

Ако сте я чули да говори някъде като член на ВС на БСП публично, извън потайните подмоли на „Позитано” 20, които обитава без прекъсване въпреки всички перипетии на бесепарските котерии, ми се обадете, моля. Ще си го отбележа и винаги ще го споменавам като едно голямо изключение.

Гениално е внушението на статистиката , казано с прости, но сгъстени думи. От тях и на най-сричащия читател му става веднага ясно колко много дават американците, за да ни е зле като посткомунистически общества, желаещи да се освободят от такива, като Дърева. Зер, французойка го казва, не Дърева. Дърева само внася някои уточнения за наша консумация, които да ни възмутят от нас самите като получатели на въпросните стотици милиони американски (еврейски) долари.

Честно казано и аз се възмутих, но доста егоистично- чисто лично, от завист спрямо онези , които лапат американските милиони. Ще обясня по-нататък своето възмущение…

Щеше да интересно да понаучим нещичко за руските рубли, които финансират безбройните дружества, общества, форуми и дублирането на съществуващи вече руски паметници, а така също издават вестници и списания с чисто руска тематика, организират събрания, походи, концерти,колективни пътешествия на журналисти на другия край на планетата чак до Китай за среща с действащи там руски ядрени реактори.

Нямаше да е зле да научим кой плаща и колко струва всяка година да се поддържа създадената след като Путин се курдиса начело на Кремъл традиция всяка година някой да извозва безплатно, черпи и весели около 20 000 български русофили край язовир “Копринка”. Но това е не просто държавна тайна- направо си е междудържавна тайна. А представяте ли си сборище на 20 000 американофили край някой български язовир, въоръжени с бутилки кока-кола, как щеше бъде разнищено до последния цент от бдителните другари и другарки?!

Тъпите американци, разбира се, имат глупостта да публикуват разни данни, отчети за разходи, и си плащат за глупостта, предоставяйки възможност да бъдат бити пропагандно с техните си долари по тяхната глава. Умните руснаци- никогда не дават аванси на врага с някаква си прозрачност!

Съответно „Дума” и Дърева, умни като руснаци, сигурно знаят доста повече от „русофобите” за кремълските потайности и далаверите им у нас. Но вместо да ни осветлят в духа на своя публицистичен разследващ плам за въпросните далавери, стрелят по американския враг със собствените му патрони.

Черната работа е свършила французойка, не е като да са се напънали много нашите другари и другарки. Но това прави компромата още по-ценен за нашите другари и другарки и за всички, които са готови да се възмутят от американската намеса и никога да не се поинтересуват от руската такава.

Както обещах, обяснявам защо ме жегна завистта от едно твърдение в статията, публикувана в „Дума”- в частта, в която Дърева дописва казаното във френския филм като за българската публика.

USAID (Американската агенция за международно развитие). В един голф-клуб край Бишкек се е разположил Брайън Кемпбъл. Той ръководи централата на USAID в Киргизстан от 1990-а. Във филма произнася няколко дежурни фрази за демокрацията. Когато парите говорят, думите мълчат. (“Грижата” за демокрацията в България струва на USAID по официални данни мизерните 600 млн. долара за периода 1990-2007 г. Днес отрочето на USAID – фондацията “Америка за България”, разполага с 200 млн. долара. А протестърните “лица”, НПО-та, “тинк-танкове” и “експерти” си заработват хонорарите от Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.)”

Значи така, разполагат американците от „Америка за България” с цели 200 милиона за подкупване на българи, а когато кандидатствах като безработен журналист за субсидиране на този блог ( с повече от 16 милиона посещения към момента), не ми обърнаха внимание. Унизих се да кандидатствам и втори път- за разследване, побрано в една книга. Пак ме подминаха презрително. Много стиснати се оказаха тези милионери. Изглежда дават само на някакви свои хора, които са си близки с Дърева, която след това ги ковлади в партийния печат.

Дали пък да не взема да стана един русофил- забелязал съм и друг път, че у нас рус(к)о гладно нема! И, което е не по-малко важно, като ми платят рублите, мога да разчитам, че никой никога няма да разбере освен по изкривеното от злоба лице, колчем се спомене паролата „Америка”, свързана с още по-омразната „свобода”.

Р.S. За по-младите пояснявам: Долорес Ибарури беше международна комунистическа икона, показвана по трибуните на международното комунистическо движение- героиня от испанската гражданска война, в която Хитлер и Сталин репетираха един срещу друг преди да се прегърнат през август 1939-та, поделяйки си други държави без да ги питат, след коте се опитаха да се унищожат взаимно, но Западът помогна на СССР, който помогна на Запада и сега берем плодовете на безпринципното минало, превърнато в настоящето в безкраен “преход” на объркани и прегазени общества, като нашето.

24 мнения за “Доларес Ибарури рапортува”

 1. Дъревщината е проблемът, а самата Дърева е … жалка.

  Едната от посочените организации (Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe) вече не съществува, самозакри се. Но това не пречи на дъревщината да развява наляво (като плюе надясно) плашилото на чуждите хищнически и платените от империалистите НПО…

  Просто защото на читателите на дъревщината, кутевщината и пр. е вярно това, което казва Партията, дори и да греши.

 2. Добавка – нито дъревщината, нито кутевщината, още по-малко пък техните (по)читатели четат на чужд език (руския не го слагам тук, защото за тях той е свой, родной). Но и няма кой да им преведе:

  “As of April 30 2013, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe closes down its office and all its operations.”

  Че и доклад с пълно описание на дейностите си от 2001 досега са дали, американските му изедници!

  http://www.ceetrust.org/

  Ах, тъпи евреи, масони, рептили и империалисти! Др.Ульянов ви го е казал вече онова за въжето и сапуна, но не сте го разбрали. И так далее…

 3. Тъпите американци, разбира се, имат глупостта да публикуват разни данни, отчети за разходи, и си плащат за глупостта, предоставяйки възможност да бъдат бити пропагандно с техните си долари по тяхната глава. Умните руснаци- никогда не дават аванси на врага с някаква си прозрачност!

  Съответно „Дума” и Дърева, умни като руснаци…

  …….

  Оркестъра да свири туш 🙂

  Действително, като се замисля – прозрачност при социалистите е абсолютно, напълно немислима. Винаги са ги учили да се крият, всичко да се скришно и потайно. Така са и до днес, така ще са и утре.

 4. За съжаление г-жа Дърева си има своята немалка промита аудитория, пред която буквално оправдава името си – да ДЪРа-бъра глупости.
  Доказва го и с “нейните” факти вмъкнати в текста..

  Видеото е старо, попаднах на него още преди близо 2 години и до скоро не се сещах за него, но последните 1-2 месеца все повече се засаждат семена на съмнение, че простестът срещу това мафиотско правителство се изменя в лоша посока.
  Дано да се лъжа, но например: изборът на лого от раннобудните студенти беше много неподходящ.

 5. Господин Инджев,господин Инджев…за дърдърева си го знаем,но виж напоследък ни “изненадаха” нЕкои (по-към-то-клонящи)дЕсно,че дори демократически мислиЛи другари…Ето например другаря О.-дъ фрог-С. или (о май год) другаря И.Б. с неговата иновативна защита на употребата на колосални количества алкохол на работното място…Признавам матросовска постъпка на др. И.Б.,пък и за такива хубави хора,като например другаря Д.Д. – изпразнената обвивка на един бивш Професор, сега пълна ДО ГОРЕ с етилов спирт и леви-по мафиотски-лозунги…Или ще кажете “не сте прав,той И.Б. просто…” Грънци г-н Инджев,грънци.

 6. Видя ли материал от “журналистите” Дърева и Симов, веднага минавам на друго, за да не си късам нервите. Това не е манипулация, а пропаганда от гьобелсов тип. Вчера гледах честванията за Антим Първи с неговия наследник от Видинска епархия и Председател на 42 Н.С. Михаил Миков и се замислих, до къде сме я докарали ние българите.

 7. Ако американците раздаваха пари както руснаците за положителна пропаганда за САЩ, то в България освен Дърева никой друг нямаше да пише за Русия и Путин. Всички тези които днес пишат с такова благоговение за Русия и Путин и светлото бъдеще което те готвят за България, щяха да залягат над клавиатурите и да венцеславят САЩ, а ушите им щяха пляскат като на слончета от бързото чукане по клавишите.

 8. Щом зърна Дърева на екрана, веднага грабвам дистанционното и не си подлагам нервната система на изпитание.

 9. Дърлевата е просто една радиоточка- още ги има в по- малките градчета. Преди 50- тина години когато нямаше ТВ и радио точките квото кажеха това беше.
  Сега изпълняват същата роля, но ги пускат в нета по радиото и тв-то. Няма обаче кой да ги слуша, щото бабите са глухи, а младите предпичитат по- надежна информация.

 10. Тъподорева,отново “проблясна” с “путиноумието” си!
  Оня ден Миков се изказа точно в обратната на Тъподорева посока – демокрацията струвала скъпо , поради това не трябвало да си намаляват “партийните” субсидии и парите за все още комунистическите ни бюрократични “демократични институции”.
  Ако на Дърдорева и харесва “демокрацията” на Путин, да отиде там, той не пукнат цент, пукната копейка не дава за демократизацията нито на Русия, нито извън нея. Но щедро развързва кесията за всякакви АНТИдемократични сборове, “партии” , “движения” и “интелектуалци” като Дърдорева.
  Изобщо той е щедър към всякаква продажна продажна паплач, която обслужва личното му тиранично его.
  И нека Дърдорева ни осведоми дали изобщо НЯКОГА в Русия е имало и ден демократично управление, което от своя страна да послужи като пример ,който другите страни да последват.

  Колкото за изявления на отделни комлексирани франсета, които изпитват неоснователно комлекс за малоценност от САЩ, те не могат да служат за меродавни източници на информация, както Дърдорева иска да ни заблуди.
  Като най-добре е тя лично да отиде при господарят си Путин,в качеството си на джурналистка, и там лично да се запознае с индекса на демократизацията в подвласната му ИМПЕРИЯ.
  След което да ни информира,може и в партийният си вестник, за пуТИРАНичната “демократична” реалност , която не дава и една копейка(какъв рахат за Дърдорева) за някакви си демократични “превземки” дори в самата Русия.

 11. Г-жи и г-да,
  Оставете я другарката Дърева! То и без туй Бог я е “подрязъл” като пиян лозар манастирска асма! Добре де какво очаквате да хуртува женицата – тя цял живот, от люлката още е пяла “Вышла на берег Катюша…”, та сега ли да запее нещо друго!? Нейната аудитория е ясна – тя надявам се няма общи елементи с нас, които пишем тук и изповядваме друга ценностна система!Дърева, Драгомир Драгановци, Рабаджиевци са тесто месено в други нощви и завивано с друг месаль!Мен ме смущава друго – как този демагог и пияница е станал стипендиант на НАТО!? Как там ги избират аже ба тези “стипендианти”!?

 12. Господин Инджев,
  Бих искал да коментирте интервюто на Кольо Парамов пред:OffNews “В ДАНС вече имат сили да бъдат като Шесто управление” Само си мислим че България е в 2013 или?

 13. Е,французите си ги знаем.Добре че през 1917 г.американците се включиха във войната,иначе…Втори дубъл-WW2.Мисля Джон Траволта им каза в един филм -десанта в Нормандия,всеки участваше с каквото може-французите с пясъка на брега а американците с кръвта на момчетата си.И оттогава все така.Чудя се обаче как във века на информацията някой може да чете и слуша бръщолевенията на тия смешници.Жалко.

 14. Моля да ме извините, че издребнявам, но колчем я видя на екрана госпожица Дърева имам усещането за нечистоплътност- физическа и интелектуална. То не че всички трябва да сме Афродити ама жена е все пак- да си сложи в ред мислите и външния вид.

 15. Единственото за което истински съжалявам е, че в блога на уважавания г-н Инджев не можем да качваме снимки. Ако можехме да видим образите на Надежда Крупская, Клара Цеткин, Долорес Ибарури, Цола Драгойчева, Стефан Продев и Велислава Дърева и още безброй деятелки на комунистическата пропаганда, щяхме да сме наясно с причините за този социален хермафродизъм, влюбен в лъжата и любовта по принуда. Може би с право се говори за трети пол. Гледайки властовата “тройка” Станишев+Местан+Сидеров, тесногръдата ми консервативна представа за секса започва да се пропуква…:)

 16. @ МИРЧО СПАСОВ

  Там, където има прозрачност и ред просто няма комунизъм.

  Там, където има светлина, чистота и въздух просто няма комунизъм.

  Това е враждебна (убийствена) за комунистите среда.

  Комунизмът е в непочистената тоалетна, под несменяния от 25 год. балатум, във вонящите дрехи и телеса в обществения транспорт, в назначаването на съпруга/любовница на работа… но най-вече, най-вече В ЛЪЖАТА.

 17. @ГЕОРГИ

  Преди няколко месеца бях в една малка община да платя някакъв данък.

  Преди мен на ред беше един дядка.
  – Ти за какво си? – попита касиерката.
  – Ами да платя за радиоточката.

  Не издържах и се намесих:
  – Защо не слушаш радио – то е безплатно, а сега даваш 20 лева?
  – Ами, тъй съм си свикнал…

  Искам да кажа, че докато го събудим този народ, зор ще види!

 18. И аз съм получавала отказ от американците, когато съм търсила средства за 150-годишнината на първото американско училище за българчета. Как не сетих да проуча връзките на Антим с братска Русия?

 19. Каква съвест трябва да има станишев, който е полуевреин, за да управлява благодарение на антисемитчето сидеров ?????????? Гнусни меркантилни нищожества !!!! Как съветските им господари си намират винаги “полезни идиоти” ???

 20. Това,което всеки ще се съгласи…червените наследници на Коминтерновските свини успяха да надминат Гьобелс.Винаги когато им става горещо около червените им павиански задници се започва да се пее песничката за:Американци,Британци,Масони,Сорос,Евреи,КапитализЪм,ИмпериализЪм.Наистина кой изтегли 10те млрд ДОЛАРА отпреди 1989?Защо не взеха 10 млрд рубли?И още стотици въпроси…Олигархия,как се става червен капиталист за една вечер…

 21. Bojo,Станишко не е полу евреин а цял евреин защото когато майка ти е еврейка ти си евреин.Според еврейските разбирания.

 22. В допълнение на Коста-наистина не мога да проумея изявите на ИБ, подобен уклон в швейцарска “неутралност” има и фро… О.Що за журналистика лутаща се между дявола и Бога? Навреме отстранихте “аферистката” от морския бряг, може би трябва продължение.Не е срамно да грешиш,срамно е да защитаваш деконструктивни тези,миришещи на финикийското изобретение.

 23. Комунистите ни превърнаха в скотове! Самата Дъревица е като човекоподно същество.Все пак мисля, че въпреки всичко, ние прогледнахме или проглеждаме, бавно и мъчително, но се движим напред. Да добавя, напълно споделям казаното от ИГНАТИЯ за Светлината и чистотата, вътрешна и външна. И до днес ме преследват картини от комунистическото време – празни магазини с протрити балатуми или дъсчени подове, мрачни хора и ТЪМНИНА, влудяваща мизерия, кал и мръсотия,рушащи се сгради и падащи мазилки! Когато видях Западна Европа за пръв път, плаках неудържимо през всичкото време – защото освен че беше приказно красиво,направо нереално, чисто и подредено, ХОРАТА БЯХА ЛЮБЕЗНИ И МИЛИ С МЕН, защо, не разбирах защо са любезни, защо, защо, много защо? Не знам какво ще стане с България и с нас, това, което знам, е че Светлината ще победи Тъмнината. И че Истината ни прави свободни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.