Социопатова парализация от страх пред украинизация

„Протестите в Украйна не са държавен преврат, заяви днес френският министър на външните работи Лоран Фабиюс, цитиран от “Франс прес” и БТА.

Изказването му дойде, след като вчера украинският премиер Микола Азаров заяви, че случващото се в страната има признаци на държавен преврат.

Фабиюс не вижда в случващото се в Украйна характеристиките на държавен преврат и препоръчва в страната да се води диалог и да не се прилага насилие.

“Посоката, в която се върви, е доста шокираща. Населението реагира много остро и в същото време мирно”, допълни Фабиюс.

Ръководителят на френската дипломация заяви, че е готов да приеме един от лидерите на опозицията – бившия шампион по бокс Виталий Кличко. Фабиюс го описа като необикновен човек, натрупал богатството си със своите юмруци, с репутация на неподкупен и вярващ в демокрацията.

Външният министър разкритикува позицията, взета от украинския президент Виктор Янукович по отношение на споразумението за асоцииране с ЕС.

“Украйна трябва да бъде свободна в избора си и впрочем няма антагонизъм между подписването на споразумение за асоцииране с ЕС и това да бъдеш близък с Русия”, смята Фабиюс. ( Дневник)

У нас ситуацията е социопатова.

Управляват ни соцнационалисти и деп(р)есирани (бивши репресирани от доброволно преименуваните след това комунисти) раздавачи на порции в икономиката и управлението на държавата и регионите*.

Във връзка с реакцията на Франция, където управляват социалисти, напомням, че и в България управляващите с мандата на БСП носят подобен идеологически етикет. Нещо повече, имаме социалист начело на социалистите в Европа.

Въпросът е, че на обратната страна на етикета в нашия случай пише „ роден в СССР”. Което нямаше да е проблем, ако не означаваше също „верен на покойната си родина.”

Алтернативата „свобода или СССР”, както се вижда в Украйна и в България, е все по-актуален ориентир в мъглата от сълзотворен газ(пром), която се стеле над руините на съветската империя.

——————————————————————

* Дали не е време ДПС, изпълнила до пръсване учредителната идея за „права и свободи”, да се прекръсти на „Партия на регионите” по примера на проруската управляваща формация в Украйна?

4 мнения за “Социопатова парализация от страх пред украинизация”

 1. Руският политически ескадрон изгуби Украйна, а джуджето на кгб – властта. Ще е мъчително и трудно, но е факт, че Русия се мести в Азия, а гражданите й масово на запад. Дори в Турция! Когато се измъкне и Беларус, някога великата страна ще се превърне в суровинен придатък на Европа и азиатските тигри. И само ние ще ги крепим заради кирилицата и правславието.

 2. До ШОПЕНБЕРГ:
  “Руският политически ескадрон изгуби Украйна, а джуджето на кгб – властта…
  Когато се измъкне и Беларус, някога великата страна ще се превърне в суровинен придатък на Европа и азиатските тигри.”

  1. Украйна все още не “загубена” за Путин, нито властта му
  2. Беларус не е фактор, от когото да зависи дали Русия ще бъде “суровинен придатък” или не.
  3. Русия никога не е била велика страна.
  3. Русия от дълго време е и в момента е именно суровинен придатък. Едиствената разлика от африканските страни е наличието на много, много оръжие. Което наличие обаче не променя същината на нещата.

 3. Събитията в Украйна ме радват и възторгват, но при сравнение с действителността тук, ме хвърлят в поредното отчаяние. Не може да не се отчайваш, когато слушаш и четеш хора като Драгомир Драганов, Валери Найденов, Иван Бакалов /този последния го слушах за пръв път онзи ден и съвсем се отчаях, когато се похвали, че преподавал в СУ/. Ужас! Оплюха студентите, прегърнаха се помежду си Сергей и Лютви, назначиха поредните послушници на важни постове, ще назначат поредния транш съдии уж с конкурс, но на принципа “свой човек” и така до безкрай. Нямаме енергията да преобърнем всичко това. Просто нямаме. Това е. Една шепа свестни хора останаха тук. Останалото е мълчание.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.