Let it be,може би

Политическите репресии срещу медии, смятани от управляващите за непослушни ( основателно или не) винаги са били прикривани у нас с някакви прозрачни смокинови листа. Не и днес, когато „Атака” откровено поиска да бъдат наказани БНТ и БНР по чисто политически причини.

При обсъждането на проектобюджета, в който и без това е предвидено намаляване на държавната издръжка на двете медии, отритнатите напоследък дори от западноевропейските националисти български атакисти поискаха изцяло да бъде спряно финансирането БНТ от бюджета.

Всички знаем, че БНТ в момента участва в метежа. Това е неоспорим факт и всички ние, безспорно, който го знае, но си трае и си мълчи просто, прикрива една истина.
ГЕРБ, които са основни участници в този акт на метежа, желаят БНТ да бъде премирана. И без това БНТ получава страшно много пари за това, което върши. А тя се е отдала на т.н. външни поръчки – правят се едни филми “Четвърта власт” и подобни дивотии от Зайо Цициновци и подобни, които гълтат огромната част от този бюджет, който българският данъкоплатец дава, плаща с триста зора”, обяви Павел Шопов от “Атака”.(OFFNews)

“Посланието”, както се вижда, е едновременно противно по съдържание и примитивно по форма.

През годините на т.н. преход критиките срещу обществените медии са летели от всякакви посоки като домати и яйца, хвърлени от разгневени граждани срещу управляващи грешници. Авторът на този блог също е давал не веднъж своя принос в критиките. Но никога досега не е имало толкова откровено посегателство срещу правото на двете медии да съществуват поради нечий политически каприз, заявен при това от позицията на една самозабравила се партийка, която се опитва да осребри своя кворумен шантаж.

Крайният политически цинизъм, също като шовинизма, пораждат обаче желание за радикално противопоставяне- нещо като заявеното намерение на роми да организират собствени отряди за самоотбраната срещу щурмоваците с арийски претенции.

В този смисъл ( и само в този смисъл!), се опитвам да си представя ползата от това на „Атака” да бъде позволено да извие още веднъж ръцете на зависимите от нейните приумици парламентарни съзаклятници от БСП и ДПС. Може би тогава най-сетне колегите от БНТ и БНТ ще си спомнят за силата на техния граждански протестен потенциал, познат от годините, когато още не бяхме чували за Путин , а волята на журналистите за съпротива в България все още не беше прекършена.
Let it be!

12 мнения за “Let it be,може би”

 1. Прави впечатление, че за разлика от абсолютно беззъбата и индеферентна БНТ, Националното радио не е заклеймено. Защото от там непрекъснато се чува гласа на Волгин,плюещ вулгарно всички, които не са в услуга на управляващите, в явно нарушение на правилника на тази, уж обществена и неутрална медия. Недоумявам до кога вкупом ще мълчим и ще продължаваме да плащаме чрез данъците си заплатата на това мекере?

 2. Има още да догонваме Северна Корея, Беларус и Туркменистан по медийни стандарти, но- Let it be! Само че, като стана дума за този протестен химн, нека си спомним и за неудържимите,непокорни, вдъхновени, свободолюбиви, саможертвени борци за свободата на словото против тиранията над масмедиите, която наложи- о!има ли думи?!- извергът,сатаната в човешки образ,палачът, рушителят, душителят,мъчителят и унищожителят на всичко българско и родно, дето любя тача и милея дето го любя тача и милея като русофил кебапчета и казачок край яз.Копринка- Иван Костов? Къде са сега протестиращите от онези славни времена? Защо мълчат и се спотайват нещо? Защото при този о!има ли думи?!- изверг,сатана в човешки образ,палач, рушител, душител,мъчител и унищожител на всичко българско и родно, дето го любя тача и милея като русофил кебапчета и казачок край яз.Копринка- Иван Костов- България беше сред 40-те държави в света по свобода на словото! А днес (според “Репортери без граници” и “Фрийдъм Хаус”) е 80-та, далеч зад Мали, Того и Източен Тимор… А за подобаваща реакция по изказването на цитирания кретен от атака редът е на самите ж журналисти. Има ноу-хау в цивилизования свят как се реагира в такива случаи.

 3. За съжаление, днес един вече бивш депутат от ГЕРБ отне на АТАКА привилегията да измъчва БСП и ДПС и с това бетонира Орешарски и Ко.

 4. Какво освен примитивизъм можем да очакваме от примитивни хора като БОЛЕН Сидеров и Павел Шопов (а и останалите атакистчета). Тези мизерни душички с пълни с рубли джобчета знаят много добре, че танцуват последния си валс.

 5. Положението на ямболското фотографче Сидеров става доста неприятно, защото никой не го иска вече. Колкото взел, взел, а то не беше малко. Парите вече са пренасочени към Бареков. И “златната акция” му взеха днес с вече “независимия депутат” Марков от ГЕРБ. На него пък му опростиха “панделата”. Боже, в каква страна ни отреди да живеем!

 6. Атака е фашистка партия,която насажда омраза и трябва да се забрани. Сидеров се дьржи като собственик на дьржавата и му е време да бьде осьден.

 7. Rusia e VRAGUT!!! Dokato bulgarskia narod ne osuznae tazi prostichka istina, nikakva opravia na durzhavata ne mozhe da zapochne.

 8. За себе си мога да кажа, че от няколко години вечер у нас се гледа основно БНТ. Мисля, че преди няколко години БНТ направи едно значително израстване. Може би се дължи на Вяра Анкова.
  Според мен има много голяма нужда в България поне от една медия, която да няма за цел(интерес) да “произвежда” интересни и “ексклузивни” новини.
  Може да съм споменавал тук, че преди няколко години около десетина дена почти всяка вечер гледах новините по БТВ и след това по БНТ. Убедих се, че ако човек иска да е по-обективно информиран трябва да гледа националната телевизия. Веднъж реших да гледам новините по Нова. Започнаха с някакъв битов инцидент от рода на “Гръмнал бойлер в апартамент” – не беше точно това, но с подобна важност и то това беше водещата новина. Е, може да е било само инцидентно такова начало, но веднага превключих канала.
  Мисля, че българите трябва малко повече да гледат предавания като “Референдум”, “История.бг”, “Панорама”, “Срещу новините” и от време на време да го правят вместо поредния американски екшъни или сериал. Това са предавания насочени към полезни и актуални теми, които могат да изграждат мнение. А мненията са важни защото една демокрация без мислещи граждани не струва много.
  Може би знаете, че преди време Волен Сидеров нахлул при Вяра Анкова и поискал от нея повече ефирно време. Тя очевидно не се стреснала и му предложила ако иска повече време по БНТ да излезе и да прочете новините на турски.
  Фактът, че “тъмните сили” в българските политико-олигархични структури са разлаяли покорния си кокер шпаньол Волен по посока на БНТ, както и намалянето на субсидията, може би означава опит за подчиняване на тази медия. (Не беше редно да обиждам тази красива порода кучета, но на такова ми заприлича нашият главен “”националист”” – наблягам на кавичките)

 9. Препоръчвам предаването “Вяра и общество”. Изобщо не е само на религиозна тематика, макар, че това е основното му предназначение, но благодарение на Горан Благоев е много актуално. От вестниците- само “Стършел” става за четене- най- сериозният вестник.

 10. Браво, РАДОСТ! И аз много уважавам “Стършел” и не пропускам брой от много години.

 11. Сидеров явно е забравил да забрани в. Стършел, защото не зависи от субсидии, гласувани от депутати.А иначе си е главен герой на в. “Стършел”.Направо може да претендира за съавторство.Гневът Сидеров, може би е свързан с изместването му като главен бенефициент на Корпоративна банка от нов такъв – Бареков.Гледам, че има създадени и офиси на Бареков в страната, т.е. готвят го за парламента.Сидеров явно е бита карта.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.