Брутална толерантност и антифашистка фашизоидност обединяват управляващите русофили

Дълго време бях прекалено толерантна”,заяви днес в парламента Мая Манолова, заканвайки се на някакви депутати, които й се пречкат процедурно.

Възклицанието й е виц по аналогия с онзи от черната серия за Хитлер, който възкръснал. Първата му работа била да се изправи пред огледалото, да нагласи униформата с пречупения кръст и да промълви през зъби обещанието: „Вече няма да съм толкова мек” ( като Сидеров, може би, който по преценка на политолога Румяна Коларова, напоследък бил омекнал).

Както се казва, тоталитарните петна на роднинството между левичарството и крайното десничарство избиват дори на анекдотично равнище.

По същата (анти)логика олигарси със заметени офшорни следи внасят законопроекти срещу офшорните сметки на български политици, а генераторът на езика на омразата в българската политика Сидеров се жалва от езика на омразата (срещу него и сподвижниците му) в българската публичност.

Само Орешарски е безгранично прозрачен ( като за “Прозрачност без граници”, която мери корупцията): още като министър на финансите в тройната коалиция се бореше открито за процъфтяването на хазартния бизнес и днес продължава да лобира в рамките на обсъждането на бюджета- лобистка лоботомия за здравето на един Череп.

Апропо, на многобройните ми питания къде са ментално пребиваващите в миналото антифашисти, готови да привидят фашист във всеки опонент, за да се възмутят от фашизоидната вълна в днешна България и конкретно да възроптаят срещу другаруването на БСП с „Атака”, днес се получи многозначителен отговор.

Атифашистите се стягат да пеят антифашистки песни на 7 декември, но ще проклинат не реалната тенденция с днешна дата, а онази от миналия век, от чието военно и морално поражение отчаяно се опитват да черпят легитимност за катастрофиралата във всяко отношение комунистическа утопия, надживяла фашистката с близо половин век.

Хубавото на тази новина е, че потвърждава (за желаещите да прогледнат статистиката на) пренаселеността с русофилски организации в България и то в момент, когато пропагандата тук се опитва да внуши някакво настъпление на западното влияние по неправителствени канали.

Ето малко статистика от пресцентъра на БСП за навалицата от русофилски организации в днешна България:

На 7 декември 2013 г. ЦС, ГС и ОблС на Български антифашистки съюз, Фондация “Устойчиво развитие за България”, Федерация за приятелство с народите от Русия и ОНД, Национално движение РУСОФИЛИ, Софийско сдружение на приятелите на Русия “Ал. Невски”, Федерация “Съюз на съотечествениците”, МКДЦ “Дом на Москва в София” и Руският културно-информационен център Ви канят на Гала-концерт на лауреатите на XIV фестивал на патриотичната и антифашистка песен “Сребърни чучулиги” и XI фестивал на фронтовата песен “Альоша”, който ще се проведе в киносалона на Руския културно-информационен център на ул. Шипка N:34, с начален час 11:00.”

Като става дума за логика, трябва да си дадем сметка, че русофилите няма как да се възмутят от фашизоидността на своите кворумни русофилски съюзници, на които им отива да попеят в хора на русофилите с чупка в кръста ( за да не кажа с пречупен кръст) пред Кремъл.

21 мнения за “Брутална толерантност и антифашистка фашизоидност обединяват управляващите русофили”

 1. Г-н Инджев, защо и вие в блога си правите реклама на БКП?
  Който трябва вече е научил за “културното събитие”.
  Едва ли е останало незабелязано , при такава “колективна” пропаганда от многобройните приятели на “братушковата култура”, изразяваща се в (бл)пеенето на “антифашистки” и ФРОНТОВИ частушки.
  Отново ще се лее масово болшевишко пропагандно “масово изкуство” , както “едно време”. А пък ВСЕ говорят – да оставим миналото на спокойствие.
  Но все не му дават мира миналото, когато служи за пропаганда на “развитият ИМ социализЪм” ,и “постиженията” му, в “мир и бой”!

 2. Натрапва се още една аналогия. Каква “поетика” – комуноидните смершове са го ударили на чучулиги.
  Дали пък не са откраднали идея от преди половин век – елитна СС-дивизия на смъртта “НАХТИГАЛ”?!

 3. Извън темата е, но съм вбесена и няма къде да си го кажа: Не е ли брутална и арогантна позицията на ЕНП – който е против ГЕРБ, забравяме го, той е против нас. Думи нямам…

 4. Samo edno robsko pleme moje da tarpi primati kato Maia Manolova??!! Misleshtite v BG sa malko!! A i te sa uplasheni i kompleksirani!!

 5. Не е много по-темата на ето как рушняците нескрито правят планове как да спънат евроинтеграцията на Молдова. Там тяхната пета колона в момента била в немилост.

  http://www.svpressa.ru/politic/article/78522/

 6. Във въпросният Руски Културно-информационен Център като дете неведнъж съм участвал в масовки на записите на новогодишните детски предавания. Директорката на училището до РКИЦ, другарката Мечкова (говоря за годините преди 1989), ни преподаваше по Български и Литература, и много ни обичаше, затова нашият клас се ползваше с привилегията да участва в тези масовки. Тогава на мода бяха бате Влади (“И какво очаквате от Влади / ако не хиляда изненади”) и разни други актьори, които много обичахме. А за награда ни даваха бонбони и други лакомства.
  Сега нещата леко са се попроменили, май. Наместо сцена за детски новогодишни предавания, в РКИЦ се провежда гала-концерт на лауреатите на 14тият фестивал на антифашистката песен. Дет се вика, още 6 издания и ще правят юбилей, може даже да поканят Любе и Йосиф Кобзон (ако още е жив). Те не се афишират особено, почти всеки ден минавам по улица Шипка и някак съм пропуснал обявите за предишните 13 издания.
  От интернет научавам, че на 13тото издание са участвали 800 души на възраст от 4 до 84 години, включая детската вокална група “Пом-пом” от Велинград. На снимката на “Пом-пом” момиченцата са с дълги коси и къси рокли до над коленете. Липсват пионерките. Явно комунистите са отпуснали малко въжето, навремето късите коси и дългите панталони бяха задължителни. Ако дойдеш на училище без пионерка, не те пускат в клас.

 7. Добре Иванова ,успокой се.Следващия път ЕНП ще те питат.Или пък не се занимавай с анализ на политиката,не ти е сила.

 8. @Иванова,
  Въпреки че не желая по никакъв повод да се конфронтирам с онези които мразят ГЕРБ почти толкова колкото БСП и Атака, просто искам да споделя някои свои мисли. Най-важната задача на тези които се борят срещу гангренясалите останки на комунизма и неговата първа производна русофилството е да бъде свалена управляващата хунта на трите пропутински партии у нас. Това е крайно наложително, особено като се вземе предвид острия антиевропейски курс който заеха тези 3 партии през последните седмици. В момента на избирателите на БСП, ДПС и Атака чрез медиите и интернет активно и методично се внушава, че ЕС е злото което ни държи в мизерия бедност и изостаналост. Тази тенденция на очерняне на ЕС и Запада има смисъл единствено, ако управляващите имат по далечната крайна цел изхвърлянето на България от европейската орбита и прикачването и за разнебитената руска тройка на Путин. Не трябва да си правим илюзията че тази антизападна кампания (която е въпрос на време да бъде официално подета от властимащите) е нещо случайно. Нямате ли усещането, че съдбата на България е заложена на карта и възможността да станем част от Таможния съюз или Евразия днес е по-голяма от времето когато Тодор Живков зорлен ни буташе в СССР като 16 република. В момента всички които са за ЕС и западна ориентация на България трябва да действат заедно в противен случай Евразия ще ни погълне. С какво разполагат проевропейските сили в България, с Реформаторския блок който знае какво трябва да прави ако дойде на власт, но не може да спечели следващите избори, и с ГЕРБ който подчертавам това благодарение на Борисов може да спечели следващите избори, но ако дойде на власт не знае какво да прави, което го доказа ясно през последните 4 години. Ситуацията е или Европа или Русия, при тая мъртва хватка трябва да забравим всичко и да се опитаме да спасим България. Точно това се опитва да ни внуши и ЕНП, и ние вместо да се гневим е по разумно да размислим и да се осъзнаем.
  Накрая още веднъж ще повторя, че не желая и няма да влизам в полемика с хората които не осъзнават тази истина.

 9. Това са трудещи се под прикритие!
  Заедно с партиината агентура и агентурите на сателитните партиики и прочие организации и други добре прикрити трудещи се образуват цвета на нацията! Това са светлите умове които ни сочат посоката на светлото бъдеще….които ние като общество хрантутим!

 10. Към “ЕНП има право”,
  Не разбрах само, какво право има ЕНП!? Да ме кара да ближа задника на Цвъки и ББ ли!? Тая няма как да стане! Те били десни – хайде холан затуй ли гласуваха заедно с БСП и Атака – чужденците да нямат право да купуват земя!? Били обхванати от общата лудост!!! Ами да си ги “гушка ” тогава ЕНП! От тази ЕНП май отдавна не разбират, че в България не живеят само овце, така че като им кажат – “ние признаваме само ББ и ЦЦ” и овцете да тръгнат след тях! Това, че съм против комунисти, Атакисти и Доганисти не значи че съм готов да гласувам за ГЕРБ! Ако така наречената ЕНП не го осъзнава – толкова по-зле за нея! Мисля, че след година – две тя ще се “осъзнае” – на принципа “интереса клати феса”, като се спъружи ГЕРБ – ще я разлюбят!

 11. Относно хазарта -научих,че в държавата Бразилия хазартът е забранен (а тук се чудят как да го разпространят повече) Извън темата нещо любопитно-дъщеря ми видяла в Рио де Жанейро чернокож човек с тениска “България на три морета” !?!
  Някой трябва да съобщи на Сидеров,за да коригира “моретата” на “океани” !

 12. Дългата руска ръка ни преследва,неадекватната американска и английска външна политика ще ни хвърлят отново в прегръдката на бялата мечка.Липсва ми Роналд Рейгън,президента който разруши комунизма,поклон пред светлата му памет.Искам да припомня на Камерън да не се изхвърля толкова,а да учи английска история.През 1908-1916г.министър председател на Обединеното кралство беше Хенри Аскуит.Дъщеря му,Елизабет се ожени за румънеца Антоан Бибеско(Бибеску).Тяхната дъщеря,Присила се ожени за българина Михаил Пъдев.Те двамата работеха за британското разузнаване в борбата срещу хитлеризма.Дали тогава англичаните се гнусяха от нас(българи и румънци)?В книгата”Британското разузнаване в България”на Николай Котев ще откриете как българите помагат на американци и англичани.Българската история има бели петна за тези събития,защото след 1944г.цялата слава трябваше да падне върху руснаци и комунисти.Какво направиха мъртвопияните историци(Драганов и сие)тези факти да видят бял свят след 1989г.?

 13. За да управляват, комунистите се съюзяват с всякакви партии, с монархисти, с фашисти, с национал социалисти и етнически партии – едновременно!?.., със социалдемократи и социалисти (СР – 1917г. Русия). Готови са на всякакво съглашателство, като твърдо помнят само правилото завещано им от Ленин “компромиси, но революционни!” Т.е. временни и в името на по важната цел.
  Обратно на тях, за да не достигнат дори едно трудно преодолимо представителство в НС и да загубят борбата за всякаква промяна, десните са винаги всеки срещу всички. Твърде много гласовити привърженици на дясното винаги са готови да изнесат на всеслушание разногласията си и да предоставят на лявата пропаганда средството за загуба на влияние и електорат. За това им помагат както пишещите като “десни” агитатори на БСП , но което е и по-лошо, много по лошо, наивността, да не кажа глупостта, на мнозина от тези десни. Така който и да дойде или да излезе напред, винаги бива противопоставян на “принципността” на агитаторите и наивниците. Така се стигна до възстановяване , де факто, на чл. 1., до истински парламентарен и правителствен диктат. За съжаление процеса на разделение и противопоставяне на дясното е достигнал “сияйни висоти”. Страшното е, че се прави вече не за за сметка дясното и за една власт, страшното е, че се прави за сметка на обръщането на европейската ориентация на България. Вече доста хора забравиха какво значи да не можеш да пътуваш свободно, да гледаш тъжно чужденците минаващи през нас като през екзотичен квартал.Същите добре си спомнят, че “тогава имало работа за всички”, но забравят, че имаше бачкане за едни и служба за други. Спомнят си че имали почивка за 30 лв, но забравят в какви прогнили бунгала спяха и в скапани столови се хранеха. Забравиха опашкщите за салам и кремвирши. Опашки за телевизори, перални, шушляци и т.н… За виза !! Входяща и ИЗХОДНА!!!! Много неща забравиха. Тези хора предпочитащи евразия са “златния фонд” на БСП, ДПС, Атака. А десните , за които е лош който и да е в дясно защото не е “правилния десен” лидер или партия предпочитат изглежда да бъдат пак същите безгласни и безправни в редиците на забравилите.
  Вярно, трудно е хората обсебени от идеята, че някой от десните лидери и партии им е виновен за хала да преглътнат “правотата си” в името на Европейска България, но друг изход няма. Не е важно кой от тях е по-прав! Важно е да не ругаем по нито един от тези останалите, с които не сме съгласни. Иначе десните ще си останат противопоставяни и прецакани.
  Иначе десните ще си го заслужават. Защото БСП, ДПС и Атака, за разлика от десните, са разбрали смисъла на поговорката “Разделяй и владей!” И го правят!

 14. Каква стана тя??Т.н. автентични десни въобще не се припознават в Европа като такива.А единствената такава е обявена ГЕРБ.За кликата на Пръмова е ясно-тя е явно крило на червената мутроолигархия.Потвърди се поговорката-не е важно за какъв се мислеш,а какъв те оценят и виждат.Умните ще си направят изводите,апологетите-вятър ги вее на бяло магаре.

 15. Към Паоло Роси&

  По начина, по който “оценяте”, не правите услуга на ГЕРБ от позицията на “самооценящ” се за по-умен.
  Нямам представа дали е вярно, че в ЕНП са отказали някому членство, както се твърди анонимно днес в някои сайтове, но имам представа за следното лицемерие: от една страна Борисов ухажва публично Реформаторите с неприлична настойчивост, а от друга гербаджии пускат слухове срещу същите онези,на които Борисов се предлага през ден за съюзник.

 16. И като пеят руски песни какво? Какво ти пречи на теб това?

 17. За да има нормална държава България, тя трябва да се основе наново, без Цар Освободител и без Александър Невски, това е положението. Иначе все ще сме руски васали.

 18. г-жа АНА МАРИЯ, НЕ Р.Рейгън разруши “комунизма”, “комунизмът” НИКОГА не е съществувал, защото е една утопия, една ПРИКАЗКА от 1001 нощ, една фантасмагория и т.н..
  Или ако обобщим той е популизъм ,който се покрива с горните НЕреални категории, защото и ПОПУЛИЗМА е НЕреален!
  Реално в СССР и НРБ имаше БОЛШЕвизъм, а не НЕреален ПОПУЛИзъм, наречен комунизъм.
  И тъй като НЕреалните неща НЕ съществуват реално, то те не могат да се разрушат, поради което не обвинявайте НЕзаслужено Р.Рейгън!
  Колкото до болшевизмЪт, то той се саморазпадна ,поради НЕвъзможността на една ТОТАЛ(абсолют)НА власт да съществува през 20 век, след като е отречена още през 12-18 век.

 19. г-н С. БОРИСОВ, то като е “имало работа за всички”, защо имаше постоянен ДЕФИЦИТ на ВСИЧКИ стоки, за ПОЧТИ всички(без определени другари, разбира се!)???
  И не може едно нещо да струва 300лв., а пък ти да си мислиш , че струвало 30лв., НАЛИ???
  Всичко се е заплащало, чрез скрито ДОТИРАНЕ на всичко. А пък парите за скритото ДОТИРАНЕ идват пак от самите “ДОТИРАНИ”, чрез ниските им заплати.
  Няма безплатен обяд, особено пък от “държавната софра” ,”сервирана” от болшевишките “другари” през 70-годишното им царуване.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.