Пушачите подло изоставят властта в решителен за нея момент

Лоша новина разтресе днес загрижеността на властта за здравето на хазартните й началници: пушачите в България са станали с 3 процента по-малко след пълната забрана на пушенето на публични места.

Законната самоотбрана на управляващите срещу това вредно явление вече беше изконсумирана като форма, когато възмутени граждани пушиха на инат по улиците. Така че контрапротест с демонстративно пушене, противопоставено на безобразния спад на броя на пушачите, няма да свърши работа, освен ако се повтори като фарс.

Ако формата на евентуалния контрапротест срещу изчезването на пушачите като демократично (само)убиващи индивиди е изчерпана, не пречи да бъде свършено нещо съдържателно за компенсиране на негативното явление.

Не се наемам да съветвам пряко властта как точно да запази високото доверие на своите спонсори и да компенсира загубата на бройка. И все пак, ето някои идеи към пропагандата в полза на все по-пълното задоволяване нуждите на трудещите се в хазартния бизнес другари:

– Трябва решително да бъде отречено, че по-малко пушачи означава непременно пагубно намаляване на цигарения дим. Просто пушачите трябва да проявят разбиране в тази световна цигарена криза и да се напънат да пушат повече. По този начин нивата на стелещия се дим ( над истинската мотивация на лобистите) ще се запазят. А защо и да не се достигнат нови висини?

– Трябва да бъдат хвърлени всички сили за решително противопоставяне на въздържанието от цигари, което вреди на националната икономика и особено на изборните резултати на ДПС, за чиито електорат Руската външнотърговска банка се грижи братски, откакто правителството на ГЕРБ й продаде без проблем най-одумвания и трудно продаваем през последния четвърт монопол- тютюневия.

– Самата спаднала бройка трябва да бъде оспорена пред арбитража на демократичните ни медии, които винаги са готови да противопоставят на всеки вреден непушач (наричан за краткост от някои „фашист”) по един активно напушен опонент, за да обяснява ползата от цигарите.

– Диктатурата на някакви си три процента ренегати, ако не може да бъде оспорена, може да бъде оборена. Защото такова малцинство е пренебрежимо малко като фактор на фона на очакванията на ресторантьорите за тълпи от туристи в случай, че има повече дим в заведенията.

– Малцинството не може да определя отношението на властта към толкова важен предизборен ангажимент, като правото на комарджиите да си пият уискито с димяща в ръка цигара ( както обясни на широката телевизионна аудитория лобистът от червената парламентарна група Мартин Захариев).

– Да бъде разяснено още веднъж на населението, че ако искаме „огън туризъм”, няма огън без дим и печалба, без правилото „клиент-дим-прим”.

– Верните на каузата пушачи, които не се поддават на инсинуациите на белите престилки за някакъв си рак на белите дробове, да бъдат призовани да проявят твърдост пред диктатурата на чистия въздух и да изхриптят дружно срещу непушачите, които слугуват на западната мода „ Оставка”!

– Да се напомня огнеупорната по своята логика опорна точка, че непушачите са платени слуги на западното влияние, което иска да подкопае дружбата ни с Русия и нейната външнотърговска банка, придобила наскоро „Булгартабак”.

– Към пушачите, много от които са бедняци, заделящи патриотично от залъка си ( и този на децата си) за цигари, да се подходи по същия начин, както столетницата отглежда избирателите си: колкото повече бедняци, толкова повече шанс за партията да закрепи столетната си снага на върха на държавата с помощта на обещания за борба с бедността.

– На подлата музикална пропаганда, извършвана от прикрити клакьори на чистия въздух в песента „Дим да (ни) няма”, да бъде противопоставена творческата мощ на контрамузиката. За справедливото дело да бъде организиран конкурс за песен „Дим, за да ни има” и кампания „България с дим”.

– На местно ниво всяка седмица на рока да бъде дублирана с карнавал на рака, посветен на подигравки и скечове срещу безумните твърдения за вредата от пушенето.

– Под звуците на „Дим, за да ни има” да бъде изпълнено ритуалното спасяване на парламентарното мнозинство при предстоящото прегласуване на забраната в парламентарната зала. Да бъде наложена специална за случая промяна в процедурата: гласуването да стане с вдигане на ръка, държаща цигара българско производство ( така ще се онагледи лозунгът „България над всичко”).

– С рекламна цел на тази процедура ствола на оръжието, размахвано приятелски от съветския окупатор над София, да бъде временно оформено като цигара. Отговорник- др. Светлана Шаренкова.

– Русофилите да организират по време на декемврийското гласуване паралелно мило сборище край язовир „Копринка” под надслов „Дим над водата” ( или „ Смог не само над София” ) по аналогия с фестивала в Монтрьо, но по сценарий на кръга Монтерей. С цел стопляне ( и на сърцата) мобилизираните статисти да бъдат задължени да маршируват по леда по тениски с надпис „Курим за Путин” ( забележка: да се прояви бдителност думите в лозунга да не се изписват съкратено). Събраните 200 души да бъдат обявени за 20 000 . Опитни оператори и монтажисти да покажат по всички телевизионни канали и други отходни пропагандни средства този факт чрез обичайния лупинг на лупата: увеличаване, щом става дума за контри и обратно.

– Гласуването с българска цигара в ръка в Парламента ще скрепи още повече все по-естествената дружба между суперпатриотизма на „Атака”, монокултурността на електората на ДПС и културно-историческото наследство, олицетворявано от един колекционер на артефакти и депутати с древни корени в политическия хазарт.

– Начело на контрите да застане контраразузнаването. ДАНС да издири ренегатите сред пушачите ( поне онези, които все още не крият порока на своето отстъпление от пушенето и са се разприказвали пред близки и роднини ).

– МВР да обработи данните компютърно, а ренегатите- с палки, юмруци и ритници.Особено ако окажат съпротива като откажат да запалят цигара по време на разпита. (Забележка: да се спазва контрамярката цигарите да бъдат гасени само по части от телата, които е срамно да бъдат показвани после пред камерите).

Така и само така ще се докаже оценката на др. Лютви Местан, че в момента си имаме най-силния кабинет на прехода, борещ се за прихода на онези, които са инвестирали в него.

7 мнения за “Пушачите подло изоставят властта в решителен за нея момент”

 1. Taka e !!! DPS, BKP-to i ataka sa absolutni IDIOTI!! Ne e vazmojno NORMALEN CHOVEK da e chlen ili simpatizant na tezi bandi ot izrodi!!!

 2. За да подкрепим Руската банка, която се оказа собственик на КТБ/по К Парамов/, на 90% от българските медии, на 100% от производството на цигари у нас,на 100% от партиите в Парламента , предлагам и нашата министърка на здравеопазването , която е и акушер-гинеколог , да обясни на майките, колко е добре за ембрионите да свикват с цигарения дим, стелещ се на около, по работни места , заведения и градинки.

 3. Ох, смях се с глас, въпреки че не е за смях.
  Все по-ясно ми става защо предаването на г-н Инджев се казваше “В десетката”.
  Г-н Инджев, пожелавам ви много здраве, за да можете да ни радвате с още много статии. И да знаете, че на 10 души ако им се “отворят очите” през изтичащата година, нищо не е било напразно!

 4. И аз тъгувам по “В десетката”. Хайде отново да Ви видим на екрана!

 5. Пушенето разбира се е някакъв проблем, особено за непушачите. За мен би било много по-интересно да прочета коментара на г-н Инджев по казуса Южен поток и историческото първо скръцване на зъби от ЕС. Разбира се, горната статия за пушенето е виртуозно написана, както винаги.

 6. Mnogo hubava statiya.Posdraviavam Vi G-n Indzev.

  Tazi ministarka na zdraveopazvaneto e sram za na6eto zdraveopazvane-nito vednaz ne ya vidiah da kaze svoeto mnenie za tiutiunopu6eneto.Kakvo 4aka, 4e publi4no ne se iziaviava po tozi vapros?
  Minalite gerberi gi pozdravih, 4e pone tova polozitelno delo napraviha da zabraniat tiutiunopu6eneto, ama nali sme <Bulgarias.our way of life-….
  Vse pove4e se zasmisliam triabva6e li da ni priemat tolkova rano v EU?.

 7. Много се смях,особено на КУРим за Путин!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.