Киев избра свободата пред СССР

На 8 декември 2013 г. украинците най-после се освободиха.

Водещата световна новина: украинците свалиха паметника на Ленин от центъра на столицата Киев.

За България еквивалентът е паметникът на съветската окупация в центъра на София.

Свобода или СССР!

19 мнения за “Киев избра свободата пред СССР”

 1. 2013-новата 1989! СВОБОДА ИЛИ СССР-Избирай сам!

 2. Има една сериозна разлика – в Киев Ленин го бутнаха украинските националисти (след като го бяха повредили сериозно преди години), а в София “българските националисти” се възторгват, когато трябва да “сменят памперса” на МОЧА.

  Затова там избират свободата, а ние тук – СССР.

 3. “А ти, българин и патриотин, гледаш на сичкото това с особено недоверие и думаш: “Суета сует и всяческая суета.” Светът е кръчма, а ти тряба да плачеш със смях, да се смееш със сълзи и насън да виждаш лятото на Балканския полуостров. “Щастлив е, думаш, българският народ, щастливи са грешните в мъката, щастлив съм и аз в своята топла соба.” Лежиш на гърбът си и благодариш всевишния таван, че по неговата непостижима милост ти имаш барем покрив над главата си; снегът те не вали, мухите те не безпокоят, в червата ти не произхожда никаква революция, ревматизмът те не безпокои, жената ти те не мъчи, парите ти се не губят; а на четирите стени на стаята ти мухите ти оставили в наследство цели томове списания на български език.”

 4. Украинците трябва да са ни за пример! Инак всичко ще иде по дяволите..

  Г-н Инджев,защо още рекламирате фрогнюз? Не виждате ли, че барековщината трайно е заела място там. Промотира се всяка негова глупост! О.С. се е продал на КТБ за съжаление.

 5. де да беше толкова лесно,спомнете си мавзолеят на Георги Димитров…

 6. СВОБОДА ИЛИ СССР!
  Всякакви други заигравания от вида “ляво-дясно” и/или идеологически цветови нюанси са излишни, вредни или най-малкото ненавременни и наливат вода в мелницата на комунягите!
  СВОБОДА ИЛИ СССР!
  Това е днес единственият девиз,единственият избор, единствената разделителна линия, единственият критерий за оценка!

 7. След свалянето на Ленин следва свалянето на Путин.И слугите му.Свободата си заслужава.Дано и в България да са повече хората, които си искат свободата.И в Библията е казано “Да не си правите идоли или кумири, нито да си издигате стълбове, нито да поставяте в земята си камък с изображения, за да му се кланяте; защото Аз съм Господ, вашият Бог”.Защото почитта няма нищо общо с кланянето и то на чужди идоли.

 8. Да бъде крепка, братя, десницата ви свята!…
  Особено важен детайл-чучелото на маниакалния сифилитик беше сринато с примка на шията! Нещо, което заслужават и живите му последователи!
  Да е хаирлия, сега да очакваме подобен знак и от Беларус, та дано се сетим, че сме европейски народ и достойно общество!

 9. Към 1 нayм,
  дайте да се раберем Вие Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и “новоизгряващия политик” Николай Бареков за националисти ли ги смятате!!?? Изумен съм! Та за цяла мислеща България е ясно, че това са комунистически Съветски( Руски) подлоги! Каракачанов – агент на ДС, при Симеонов в СКАТ – ченге до ченге, Волен открито платена Руска маша и Иво Инджев и редица други писаха за парите, които идват при него по уж “Православна” линия! Бареков, сол ташак на Цветан Василев – чийто банка е зависима от Руската ВТБ! Какво още друго искате за да се “събудите” и да разберете “национализма” им!!??

 10. 1859г.Г.С.Раковски публикува в”Дунавски лебед”брошура-“Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”.Днес сме 2013г.,колко столетия да минат още ,за да се опомнят българите и да разберат за какво става дума?Българите се преселват подгонени от турски кланета в Русия,а татари и черкези се заселват по българските земи по споразумение на Русия с Високата порта.Геза Фехер-“кримски татари,а три години по късно и черкези се преселили на големи маси в България.Турците задължили българите сами да построят жилища и обори за преселниците..”по записки на Феликс Каниц.

 11. До ИМЕ:

  Да, след като Мутафчийски, собственикът и спонсор на сайта, се пресели в отвъдното, този сайт се превърна от кофа за боклук в клоака. Иронията е, че тези, които пребиха ОС имат достлук (меко казано) с новата конфигурация, която се подготвя за власт…

 12. Амин! Лека му пръст на паметника 🙂

 13. Предлагам БГ фракциите като : БКП/ БСП / ДПС , особенно Атака / волен С. и приблиЖени / …….и некои пенсионери да вземат ,,остатъците ” от статуята на Ленин………стойността ,ще и е като на Берлинската стена , а БГ колко РЕТРО материал такъв има…….!

 14. В коментари на разни български наблюдатели, неособено добре настроени към украинската революция, се промъква постоянно тезата, че не цяла Украйна протестирала, а само определени националистични и патриотично настроени кръгове от западната част.

  От това произлиза, че украинските националисти са антируски и проевропейски настроени … Дай Боже всекиму такива националисти!
  АМИН! 🙂

 15. Как искам сега да съм киевчанин!!!

 16. “За България еквивалентът е паметникът на съветската окупация в центъра на София.”
  На 9.ХІІ. т.г., в предаването “Лице в лице” Христо Христов говори за ужасите, разкрити в ДС досието на българския гражданин Борисов,репресиран от комунистическата власт включително и за поругателство над въпросния паметник. Избягал в Дания на 59 години,издавал там вестник за българската свобода “отвлечен” оттам и пъхнат в затвора в България, въпреки подадената от него молба за виза 1983 г.в нашето посолство, за да види сина си…
  В “родината”, в затвора е намерил и смъртта си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.