Тази година властта освирква студенти на 8 декември

Тази година денят за ухажване и подмазване на студентите от страна на политици и властници преминава в особената атмосфера с марката „контри”.

Апотеозът беше милото тържество със студенти, които предпочитат да седят на топло, светло и уютно място с властта, за разлика от онези, които студуват, будуват и лудуват на протестите.

Контрапразникът тече всъщност отдавна като подготовка за 8 декември.

В България беше селектирана особената порода на контрапротестиращия студент. Това е студентът на бъдещето: послушен е, много обича да учи и изпълнява командата „залегни”, когато протестиращите му изкрещят „стани”. Той не само не пречи на властта да си прави каквото иска, но и я аплодира на 8 декември- контра на онези студенти, освиркали монарха в далечната 1907-ма.

Днес целта е да бъдат контрирани, т.е. отсвирени протестиращите студенти. Става по свирката на една власт, която доказа своята гъвкавост в пречупения кръст при съюзяването на националистическо-социалистическа основа.

Контрапротестиращият свири по партитурата на властта на тънката струна на ученолюбието, прословуто като трудолюбието ни- комплимент,с който ни почеса зад ушите монархо-премиерът, когато ни прелъстяваше с обещание да ни оправи.

Злите европейски езици междувременно ни поставиха на последно място в ЕС( и) по образование, но това не плаши душите наши.

Селекционерите на контрапротестиращия студент всъщност опровергават злите европейски езици с научното си постижение, ашладисвайки по мирен начин младостта с послушанието и подчинението.

Контрапразникът на контрапротестиращите може за краткост да наречем пълник…( попълнете сами многоточието според представите си с какво е пълен- според мен е пълен с очаквания за нещо видяно и живяно в епохата на голямото соцпослушание).

Протестостеронът на протестиращите пък може да бъде контриран с бром в напитките, какъвто ( по наше войнишко убеждение) ни сипваха в чая в родната социалистическа казарма.

Честит пълник (т.е. контра на празник) на контрите и весел празник на останалите!

10 мнения за “Тази година властта освирква студенти на 8 декември”

 1. Дано има кой да запомни имената и физиономиите на тези послушни студенти за да не
  бъдат допускани в бъдеще до каквато и да било власт!

 2. Послушните на властта студенти са обречени от властта на индианците да си останат “индианци” на изолирания остров Индиания.
  За да не би случайно да вдянат какви им ги гласят и да се опитат да скочат на брега, индианците El Capitanos се опитват да вържат острова за континента indo-Путиния, където индианските нрави са всеобща норма на поведение.
  Този неразбираем коментар е нескромна препратка към постинга ми. Ако погледнете може да ви хареса.Поздрав.

 3. Ами управлящващите да се обърнат с лице/а не с гръб/ към портрета на Левски и да си спомнят, че се е борил срещу властта,не само турската, а и на Киряк Стефвчовците , каквито са контрапротестиращите.
  Весел празник ранобудни протестиращи!

 4. Знаете ли, в началото на протестите какво ме учуди изключително много. Много мои (вече бивши) колеги застанаха с телата си, с идеите си напред за едно по-добро настояще и бъдеще, за нещо много по-голямо от сегашното тук. В същото време, нещо, което не съм очаквала – мои колеги застанаха срещу тях. Почувствах се… не мога дори да опиша по какъв начин… не мога да повярвам, че същите тези хора, с които учих и споделях дните си четири години, в момента заставаха в т.нар. контра, противно на всякакъв здрав разум, който се предполага, че трябва да имат… Изключително разочароващо.

 5. “Протестиращи украински националисти от партия “Свобода” свалиха статуя на Ленин в центъра на столицата Киев. Те махнаха статуята от нейния пиедестал с помощта на въжета.”

  А къде са нашите националисти? Паметника на Съветската Армия в центъра на София стои непокътнат!!!

 6. Велик си Иво! Не винаги съм съгласен, но пък винаги е удоволствие да те чете човек. Такива каламбури и чувство за хумор, срещу които няма открити опорни точки.

 7. Контра-студентите – новите консомолци! Да се назначи нов контра-студентски празник на 9 септември, а буржоазния 8 декември да се забрани със закон!

 8. Toia Ivan Lozev lud li e?

  Samo kato 4uya komsomol i me se povra6ta.^to za naglost i idiotizam.

  pozdraviavam Vi g-n Indzev.va6 redoven chetez.demontirane na Mocha vazmozno nai-barzo!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.