Петата ни колона, ударена от падналия Ленин, се прави на ударена за фашизоидния си сговор в София

По-важно ми е не какво съм казал вчера по Нова телевизия в спора около темата за паметниците на диктатурата, а какво нямаше време да добавя.
Нямам навика да се самоцитирам, но за пълнота на картинката ще резюмирам и допълня с различни думи днес тезите си от вчерашното предаване на Милен Цветков:
– В географския център на Европа украинците си поискаха правото да бъдат повече европейци, отколкото евразийци под натиска на един царстващ руски автократ. Ето защо те сринаха тяхната Берлинска стена с чукове, точно както германците на 9 октомври 1989-та.
– Германците никой не посмя да нарече „фашаги” и „вандали”, но украинските демонстранти вече ги слагате злобно под този общ знаменател. Защо, бе, другари- да не би да сте расисти, които смятат арийците за нещо повече, че им „позволявате” да рушат с чукове, а на низшата славянска „сволоч” ( както тази сутрин се изрази на своя подсъзнателно роден език един озверял от ярост български телевизионен зрител), не разрешавате?!
– До разбиването на символите на диктатурата с чукове се стига тогава, когато гневът на народа е предизвикан от отказа те да бъдат демонтирани и да отидат в музеите, където им е мястото.
– Лъжа и признак на безсилие, гарнирано с избирателна амнезия, е твърдението ,че махането на паметници било вандализъм по принцип. Застъпващите тази отчайващо лъжлива теза се правят, че не знаят за хилядите премахнати от тяхното политическо племе паметници на българската монархия, на съветския диктатор Сталин, на наместника му Вълко Червенков, а след това също на Брежнев, Живков, Ленин и Георги Димитров, разкарани не от „сините фашисти”, а от червените наследници на Живков в началото на 90-те години.
– Опитът да се представя България като някаква държава на крайностите в премахване на паметниците на диктатурата е тъпотия „до шия”: в една Испания това дори е уредено със специален закон срещу паметниците на диктатурата от 2007 г., по силата на който последният конен паметник на диктатора Франко беше тържествено демонтиран с музика и аплодисменти през август 2010 г. ( в град Мелиля).
– В Испания, родината на термина „пета колона”, също си имат остатъци от петата колона, само че там тя не служи на чужди имперски интереси, а „само” на собствения си реваншизъм. Разбира се, както и нашата, испанската пета колона също е против махането на паметниците на диктатурата. И там има „различни мнения” по въпроса- както ни се казва тук, когато стане дума за демонтирането на съветския окупационен символ от центъра на София. Но въпреки това испанската демокрация не се кланя на мнението на носталгиците по диктатурата, които, също като нашите другарки и другари, се кълнат във важността историята да бъдела уважавана чрез съответните паметници такава, каквато е била ( на принципа „битият си е бит…”).
– Като сме на „испанска вълна”, да отбележа, че и в Испания носталгиците по диктатурата изтъкват, особено на фона на разразилата се криза с безработицата там, че животът при Франко бил добър, както твърдят днес и носталгиците по диктатурата в България с избирателната памет по отношение на Живков, които „пропускат” да отбележат, че Живков беше свален от негови съпартийци именно, за да не се стигне до друг вариант на смяната на властта в условията на трупащ се гняв от „чудесния живот” в кретащата на опашката на Европа по жизнен стандарт НРБ.
– Ами била социална държавата при Живков и преходът я бил унищожил! Брей, да му се не види- що тогава не я съхраниха тази соцдържава онези, които пожелаха ( за себе си) пазарната й трансформация и управляват с ДПС близо 20 години от общо четвърт век „преход”?
– И наистина ли доведената до ръба на възможностите си (да проси пари от СССР и от частните капиталистически банки в името на онази социалност, а всъщност в името на собственото оцеляване на шайка политбюровци) няма нищо общо с последвалите икономически катаклизми, или демокрацията е виновна за тях? И колко е виновна демокрацията?- колкото за създадените през соца мутри ли, които изпълзяха от землянките в началото на 90-те? И къде ги създадоха- да не би в Оксфорд и Кеймбридж или „случайно” бяха мобилизирани от всички краища на соцродината, народила мутанти на човещината, за да рекетират зараждащата се средна класа като инструмент, създаден да изпълнява в новите условия репресивна функция на милицията?
– И на края, макар и в момента на първо място в пропагандния вой на защитниците на евразийското потисничество: като сте толкова бесни на „фашагите”, посегнали с чукове на статуята на (масовия убиец ) диктатора Ленин, опитвайки се да лепнете етикет на неудържимия и неразбираемия за вас естествен стремеж на хората да приемат алтернативата на свещената ви евразийска мизерия, къде ви е бунтът срещу фашизоидите, с които се спогажда така добре в България днешната власт? Не друг, а самият Станишев нарече атакистите фашизоиди. Не помните ли? Да ви припомня отново от самия извор:

Брой: 145 | Дата: 2006-04-03
Автор: в. Атака
„…г-н Станишев нарече АТАКА “фашизоидна партия”…”

Със същите фашизоиди Станишев управлява днес и на 1 юли тази година му беше обърнато внимание от Брюксел:

Предвожданото от българските социалисти коалиционно правителство не разполага с мнозинство в Народното събрание и разчита на услужливото парламентарно поведение на ултранационалистическата, ксенофобска и антиевропейска партия “Атака”, се казваше в позиция на Европейската народна партия, подписано от депутатите Манфред Вебер и Вероник Матийо.

Ето срещу този „симбиоз” трябва да виете, другари „антифашисти”, вместо да плачете на гробищата на Ленин и диктатурата му, която извърши геноцид в Украйна при изкуствено предизвикания глад от лениниста Сталин- геноцид, сравним по своите многомилионни мащаби само с ужасите, организирани по-късно в половин Европа от учениците на болшевиките в Германия.Украинският болшевишки геноцид е официално признат за такъв в Украйна и по света- някои спорят само дали умъртвените чрез изкуствено предизвикания глад като наказание за отказващите да се съветизират доброволно украинци са 6 или 9 милиона- “малка подробност”, както и онази, че сред българските изселници, смъртността е била особено висока. Масовото убийство се нарича се Голодомор. Отбелязва се всяка година с ден на националния траур и тъкмо Ленин е най-представителната фигура за украинския кошмар, която до преди два дни стърчеше предизвикателно в центъра на Киев, за да напомня имперски, че подобието на Ленин и Сталин в Кремъл не позволява на Украйна да управлява сама съдбата си- знак, какъвто си имаме и ние в центъра на София.

Такава е истината, другари мимикриращи днешни болшевики, които тържествувате, че в България протестиращите срещу сговора ви с фашизоидите нямали болшинство, но изкарвате „фашаги” онова украинско болшинство, което не иска повече да понася последиците от болшевизма.

И една прогноза, като за вас: бойкотът на демократичния свят, който се надига срещу империята на газа, оседлана от Путин, започна вече от германския президент Йоахим Гаук. Днес той продължи с присъединяването на еврокомисаря Вивиан Рединг- тя също обяви демонстративно, че няма да отиде на олимпиадата в Сочи в знак на протест срещу Путин. Очаквайте този срив на господаря ви в Кремъл да ви нареди до него в презрението на хората- у нас и по света.

29 мнения за “Петата ни колона, ударена от падналия Ленин, се прави на ударена за фашизоидния си сговор в София”

 1. Време е и спортистите да се присъединят към бойкота. Имат примера от Москва 80.

 2. Изпращам ви моето най-голямо уважение г-н Инджев и ви благодаря от сърце за тази статия както и за вашата непримирима позиция срещу настоящите проводници на руската империалистическа кауза в България!
  Бъдете здрав!

  А.Захариев

 3. Интересното е, че в случая Милен Цветков не беше тенденциозен, а опонентите не бяха злонамерени, както се е случвало (струва ми се).
  Въпросът с паметниците, разбира се, е елементарен – има си музеи за остарялата политическа пропаганда.
  Падалски да ме прощава, но ако иска мога да му изпратя много красива снимка с изглед откъм строителния техникум – ракурсът е много подходящ, защото от там на средата на софийския пейзаж стърчи една ръка с автомат. Не е като да не се забелязва и да може да не му се обръща внимание. (Не че имам желание да не му обръщам внимание.)

 4. Аз съм се подписала под петицията за демонтиране на МОЧА.Искам демонтиране на съветските паметници и символи.Нека останат паметниците на загиналите военни.Одобрявам паметника на загиналите американци,но не подкрепям бомбардировките над цивилното население.Американците имат право да почетат техните жертви,но и ние имаме право да почетем нашите граждани ,убити по време на англо американските бомбардировки.Гледах предаването по телевизията,много неща се казаха за това кратко време.Всеки аргумент на комунистите е жалък,защото ние нямаме статистика колко паметници,църкви и манастири са разрушени 1944-1989г.Никой не търси отговорност от тях за тези разрушения,най малко БПЦ.Хора,които правеха обори от църквите и избождаха очите на светиите по иконите и ги горяха ,са прости и жестоки.Тези хора и потомците им надигат глас за паметниците на окупаторите.Логично,благодарение на този шпагин, те дойдоха на власт и се страхуват,че ако се демонтира и те ще потънат в небитието.

 5. Когато умните хора мислят по сходен начин, значи са намерили причините на това, което осмислят. Поредица от Ваши статии, както и една статия на Илиян Василев
  http://offnews.bg/index.php/276155/iliyan-vasilev-putin-pochva-bitka-za-sartsata-i-umovete
  сочат в една посока.

  “Единият изход [от задаващата се нова Студен война] е европеизирането на Русия и Украйна. Другият – русификацията на Централна и Източна Европа.

  Изборът е наш.”

 6. Съгласно приетия от българския парламент “Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен”, обн. в ДВ, бр 37, 05,05,2000 година, МОЧА е капище на БКП, обявена от чл.3, ал.2 на същия закон за “престъпна организация”, както и на унаследилата я БСП. Този мотив е предостатъчен, за да бъде незабавно премахнат т.н. паметник възвеличаващ извършени престъпления! Присъствието му в една съвременна, цивилизована държава, член на ЕС е така недопустимо както би било присъствието на паметник на Коза ностра и Ал Капоне във Вашингтон на Хитлер в Берлин или на Пантуди пред Софийски централен затвор!
  Нима трябва да се доказва, че щом една организация е обявена със закон за престъпна, всички споделящи нейното кредо /идеология/ и практика са престъпници, а всички нейни символи са извън закона?!

 7. Прекрасен материал, като имам само едно допълнение. Във връзка с последното изречение само ще добавя, че това е единственият начин, по който нашите (имам предвид – българските, не че са мои) комита ще се наредят до любимия си вожд на новата социалистическа революция. Като знам с какво пренебрежение се отнася към тях, само така те ще се докоснат до неговото “величие”, което иначе има нуждата да се отърка в някой и друг световен политик. Като няма немци, френци и англичани, само нашите, родни националсоциалисти ще имат свободно поле за фотографии с Него. Как само ще се хвалят после!
  А той, завалийката, ще се мъчи с такива като тях … но най-вероятно ще пристигнат и китайци, беларуси, “украинци – партиоти”, Берлускони и други такива. Все някак ще сменят ъгъла на камерите. Все ще излязат от положението.

 8. Чухте ли, че руснаци искат да купят ЦУМ за да правят… Музей на православието!? Вот это идея, но не може ли Музей на Матрьошката? Или пък Галерия на Рубладжията, начело със собственика на ЦУМ- свинаря Гергов? Ше осветим сградата като храм на новата задължителна религия в Болгарската Задейнайка.На руска колония, каквато продължаваме да бъдем,ще и приляга. Там обаче да напъхаме също всички руски балалайки, таратайки и путинайки от двете страни на ДОНДУКОВ!

 9. Стамбо, Путин не знае(в ченгесарските служби и “университети” на КГБ), че ВСЯКА църква,паралкис и манастир е ПАМЕНИК и МУЗЕЙ на православието!
  Този “музей” НЯМА да е на православието, Путин ще издигне нов МОЧА, но сега ще го титулува – “православен”!
  Вместо да се ИЗВИНИ на всички за престъпленията ,които е извършило КГБ , което предполага и пряко или косвено и той, спрямо православието и ДРУГИТЕ религии в СВЕТОВЕН мащаб, Путин щял да построи “музей на православието”.
  Подобен световен(интернационален) цинизъм, още никой не е проявявал!

 10. Иво,
  Пак си в десетката! Навременна и точна статия! И защото дойде “време разделно”!И време е вече всички люде-некомунисти да се обединим срещу надвисналата опасност над отечеството – опасност от нова съветизация. Който с каквото и както може! Аз например се старая да “разпространявам” твоето слово по един прост, но надявам се, ефективен начин. В ежедневната си кореспонденция изпращам линкове към твоите статий на познати и приятели. Препоръчвам това и на останалите съмишленици от форума!

 11. Ако нямате нищо против мога да разкажа за комунистическите тотеми в Италия сред които и паметник на Ленин в едно село край Болоня – най-тъмно-червения комунистически град и провинция. Неотдавна “случайно” , без никой да знае се появи на площада в един южен град и огромна статуя на човешка ръка държаща макет, модел на миланската катедрала. Алюзията можете да си я направите сами – кой държа статуетка на миланската катедрала и къде я запрати преди няколко години. Кметицата на града която естествено “нищо не подозирала” за това каква статуя ще се появи на централния площад на града се оказа че е от демократическата партия – най-новото име на комунягите. Затова и я махнаха веднага (щото било направено през главата на кметицата, тя не знаела).
  Но този път ми се ще да разкажа за една друга история
  Околностите на Болоня, в един пролетен дъждовен уикенд на далечната 1978г група професори и преподватели от Болонския университет (най-старият в света, но и един от най-червените, виж горе) отиват да си прекарат холидея в една ферма на село. В един момент след като са събрани вътре заради лошото време решават да си направят “спиритуален сеанс” като извикат духа на някаква известна персона, не си спомням точно кой. Нареждат се около масата, слагат чинийка от кафена чашка на масата и всеки от тях слага показалеца си на ръба на чинийката. След което извикват въпросния “дух”. Чинийката започва да се движи пред смаяните им погледи, движена от отвъдното, от силата на този “дух”. Лека полека тя изписва един адрес в който се съдържа и една думичка – Градоли. Сеансът свършва, всички са озадачени и не разбират нищо, уикендът също свършва и се разотиват по домовете си.
  На другия ден единият от участниците в този загадъчен, както всички такива “спиритуален сеанс”, проф. Романо Проди (бъдещият след много години италиански МП и председател на ЕК) отива в Рим на симпозиум или нещо от сорта, свързано с научната му и академична дейност. Тъй като е “под влияние на случилото се” или поради някакви все още неясни причини той отива в полицията и решава да разкаже за случката. В същото време, от много вече дни и седмици действащият италиански премиер Алдо Моро е отвлечен и укриван от BR – червените бригади и го търсят под дърво и камък. Случва се така че полицията не му мисли много много и веднага прави първата възможна връзка и в резултат на което с мощни сили отива и окупира селцето Градоли на около наколко десетки километра в околностите на Рим. Хайката не дава обаче резултат макар че обръщат цялото село с главата надлоу.
  След няколко дни обаче на някой му светва че може да става въпрос за улица а не село и същото се случва и с една уличка в Рим, която носи същото име. Там обаче намират само скривалището където е укриван Алдо Моро и откъдето са изпрщани фамозните снимки с окачените на врата му табели и знаците на Червените бригади. Френетичното търсене продължава и след няколко дни намират и трупа на Алдо Моро в багажника на една изоставена кола.
  По въпроса има много разследвания но за всички е ясно че BR получават ясен сигнал от самите новини телевизията, предаващи репортаж за хайката в село Градоли, че трябва да се омитат от улица Градоли, което се и случва.
  А случаят със “спиритуалния сеанс” е все още загадка 35г след “всевишния сигнал от отвъдното” и последвалата брутална екзекуция на Алдо Моро.
  След още много години, при самия СССР отишъл в отвъдното се случва така че името на професора е замесено и в т.нар. Досие Митрохин. Информация че има нещо около Проди в аналите на КГБ съобщават самите руски дисиденти О.Гордиевки и В.Буковски.
  А малко след това видният песоглавски деец проф. Проди подписва с Алфа-дога и старта на аферата Южен поток ( в Москва), вече сме в края на 2007г.
  Берлускони го получава в наследство и при него само се отстъпват проценти от италианската част на закъснелите за трапезата французи, които така се закачат както за СП така и за ЮП впоследствие.
  И какво имаме в края на краищата?
  При един коментар неотдавна в блога изкоментирах как е било възможно западноевропейските терористи от RAF и BR подобно на нашите мутри да са сега начело на бизнеса на ЕС и сега да ходят на приеми по посолствата.
  А то си е наистина точно така. В Северен поток имаме видния германо-евро-азиатски песоглавски деец, бивш защитник на Баадер-Майнхоф, достопочтенния г-н Шрьодер да дърпа конците, а на юг в Южния поток имаме подобна ситуация, но само като “родител” на Южния поток в лицето на италианския другар-песоглавец и професор Р.Проди. Той също бе поканен да дърпа конците но “се отказал”, след като бе изритан от политиката на Италия (от оная мръсна гад Берлускони) сега мъти нещо в Китай с китайските другари.
  При един по-обстоен поглед върху френската част може да се окаже че и там стърчат ушите на снишилите се тамошни терористи от Action directe (AD) – не съм проверявал.
  Извинявам се за този нескопосан, провокативен и необективен, може би тенденциозен и неблагоприличен коментар но “случайните връзки” на СП и ЮП с явния червен европейски тероризъм просто се набиват в очи.
  Поздрави!

 12. Писменото предложение на руснаците за закупуването на ЦУМ се основава на идеята да се обединят културната и православна традиции между южните славяни и русия.Като имам предвид последното преброяване, над 85% от населението ни е БЪЛГАРИ,а южен славянин изобщо не е открит,чудно ми е що за културен паметник ще бъде това.

 13. Г-н IORDANOV, много е вероятно всичко ,което сте изложили ,като факти и предположения да е вярно.
  Все пак КоминтернЪт е създаден преди век, и до “закриването” му от Сталин, през 1943г.(за да не дразни “съюзниците” -САЩ и Англия, поне за момента), е служил за база(Ал Кайда!!!) на световният(интернациналният!!!) “революционен” ТЕРОРИЗЪМ!
  След войната, “дейността” му е продължена от “чисто новото КГБ”(тогава) ,в по-прикрита форма.
  Не вярвам връзката да е прератена и при “чисто новата ФСБ”(сега), наследникът на КГБ!

  И един личен съвет към вас г-н IORDANOV, изписвайте пояснения към абревиатурите , които давате, за да няма объркване и двусмислие в тълкуването им!

 14. Към до Росен Йорданов:

  Сравнението Ви на Коминтерна с Ал Кайда е страхотна хрумка и се надявам да нямате нищо против да я взема “на въоръжение”!Защото е не просто остроумно, но и- като се замисли човек за приликите по линия на глобалната вреда, централизацията,манията за секретност, религиозно-идеологическия фанатизъм- направо е едно към едно!

 15. Г-н Инджев, вие по-добре от мен знаете превода на думата “база” от арабски, нали?!?!?
  Вярвам на всички е пределно ясно, че “революционният” тероризъм винаги служи за прикритие на ТОТАЛитаризма, бил той болшевишки, фашистки , нацистки …….. или ислямистки!

 16. П.П. ТОТАЛитаризма е ЕДИН, и “революционният” ТЕРОРизъм е негов п(р)орок, г-н Инджев!
  Макар и да се именува с различни имена , за “разнообразие”!

 17. Г-н Анонимус непопулистки, давам разшифровка на сложните абревиатури, специално за вас.
  Италиански МП да се чете Министър Председател а не Мара Подробната, макар че и това пасва за въпросния професор.
  Председател на ЕК да се чете Председател на Европейската Комисия а не на Етрополския Кооператив, макар че това още повече пасва за въпросния професор, довел до банкрут всичко което е ръководил.
  BR да се чете Brigate Rosse (прев. Червените Бригади) а не Boko Rapona (примерно).
  RAF (Rote Armee Fraktion) е официалното име на бандата на Баадер-Майнхоф и в никакъв случай не е Royal Air Force примерно.
  СП е Северен Поток а не Софийска Перловска.
  ЮП е Южен Поток, може да се чете и ПОТОП за България, както и Юруш на Подкупите (за рубладжийската каста.

 18. Господин Инджев, мисля си, че ако на мястото на “пушката” бъде поставена скулптура на цар БорисI , той отново би могъл да ни обедини. Тогава ще се разбере кои сме българите.

 19. Към ОЛГА:Борис/Михаил не може да бъде обединителна фигура за БЪЛГАРИТЕ!Попитай капанците.

 20. Г-н Анонимус, казва се Grazie !!! … , в превод Благодарности.
  Или Mille Grazie, т.е. хиляди благодарности.
  А аз не съм никаква грация, макар да поддържам отлична форма за годините ми.

 21. г-н IORDANOV, на български е грация, за италиански коже да е Grazie!
  Радвам се че поддържате формата си.
  Grazie сеньор ROSSEN IORDANOV!

 22. Г-н Анонимус, просто учтиво ви връщам жеста. Така както вие ми подсказахте да дешифрирам сложните абревиатури, за да не се възприемат коментарите ми “превратно”, така и аз ви подсказвам да не благодарите на италианци с “ГРАЦИЯ”. Някоя синьора с по-плътно телосложение може да реши че я сваляте, друга обаче може да го възприеме като будалкане или подигравка.

 23. Напишете на кирилица, как се благодари на италиански!

 24. Радвам се на Иво, че употребява името пета колона. Защото това са хамелеони, които се крият под различни имена като русофили или комунисти. Представете се, че някой, който действително обича Русия да каже:”А бе дайте да спасим тази огромна страна от хватката на КаГеБистите”. Изведнъж “русофилите” ще забравят Русия и ще се впуснат да пазят КаГеБистите от Кремъл. Или представете си, че назначаваните от Кремъл управници на България биха помислили за друг “комунизъм”, както някога Имре Наги, Дупчек, Тито, Трайчо Костов или каквото и да е без съгласието на Кремъл. За една нощ те ги превръщаха от “комунисти” в най долни “гадове”, а тази године пък ги накараха да си дадат оставката. Никой не е преследвал истинските комунисти и русофили, така както Кремълските “комунисти” и “русофили” го правят.
  Какво по голямо доказателство, че властта е още в техните ръце, след като направиха над хиляда “идоли” на тези човешки касапи, пред които да си чупят гърбовете като много “признателни” на КаГеБистите от Кремъл каквито и шапки да се слагат на главата.

 25. И нека не забравяме, че комунист и КаГеБист (ДС) е едно и също нещо. Те върлуват и минават от една в друга форма, както им е удобно. Само шапките и цвета на чадърите им се променят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.