Волен сопол пие водка на Варадеро

Сюжетът с посещението на депутати от „Атака” в Куба като бягство от участие в гласуването на бюджета, за което бяха изобличени със снимки на кубинския луксозен курорт Варадеро, премина днес във фазата на екшъна.

„Морен сокол пие вода на Вардаро” от вчера вече звучи като „Волен сопол пие водка на Варадеро”.

Позволявам си този каламбур ( на долното ниво на задочния опонент) заради наглостта, с която един откровени антисемит маршируваше днес с антиеврейски нападки от екрана на Би Ти Ви, която се опитваше да заклейми многократно като еврейска, защото водещите го питаха дали е посетил Варадеро.

Фашизоидността на „Атака” лъсна както никога досега чрез сквернословието и поведението на депутата Илиян Тодоров, който нападаше с расова ненавист водещата Генка Шикерова заради фамилията й, която настървяваше в него антисемита и ксенофоба. Настоявайки тя да се прекръсти на Цукерман, защото работела в еврейска телевизия, той упорито я канеше ( в стил „аре излез навънка да се разбереме, бе”) на тепиха на партийната телевизия на ”Атака”, но само при условие, че се преименува на Захариева.

Ще премълчи ли ДПС този импровизиран „възродителен процес” в името на властта?

Ще преглътне ли отново БСП фашизоидността на своята кворумна патерица в името на властта, която зависи от т.н. златен пръст на позлатения от задкулисните си товарищи Сидеров?

Ще се задейства ли най-после сляпата у нас Темида, която мижи страхливо пред мижитурки, нарушаващи системно конституцията, поради което фашизоидното публично поведение се превръща вече в норма у нас?

Ще отвърне ли с възмущение червената пропаганда чрез най-демонстрираните си остриета пред националната аудитория напоследък Александър Симов и Петър Волгин (публикувал наскоро и книга на еврейска тематика) или пак ще пита вместо това защо в Америка „бият негрите”, както правят техните побратими по управление на страната, осигуряващи фашизоидната си подкрепа за кворума в Народното събрание, когато са хванати в лъжа?

Това са основните въпроси. Останалото са подробности. Ето някои от тях.

Парадоксално изглежда, но е въпрос на принцип, че трябва да заставам в защита на (колеги от) Би Ти Ви, в която от години съм забранен за споменаване, докато фашизоидите дефилират от същия екран…

Водещите защитиха честта на професията, но изпуснаха в „мелето” с един откровен ментален побойник две възможности да го уличат моментално в лъжа.

Фашизоидът упорито лъжеше, че не помни имената на другите градове, които екскурзиантите от „Атака” са посетили в Куба. Същият, който впрочем владее испански , отказа да си спомни дали е бил във Варадеро и се опита да оспори дори видимия с просто око факт, че на снимките без съмнение изпъква Волен Сидеров. С цялото си нахалство Тодоров заяви, че плажните снимки можели да бъдат от Созопол.

Направо изпя чалгирана ария на глупостта “Волен Со(зо)пол пие…”!

Ако от Би Ти Ви бяха показали фотографията, която публикувах вчера в ivo.bg, това можеше да подскаже на водещите да посочат на 33 годишния „безпаметен” атакист естествено растящите палми, които се виждат на фона на величествената плажна фигура на неговия вожд Сидеров.

Нещо повече, някой трябваше да подскаже на водещите, че в друга телевизия депутатката от „Атака” Деница Гаджева, пропадайки също на дъното на „аргументацията”, на практика не отрече за плажуването. По повод снимките тя се опита да бъде язвителна, обяснявайки, че Сидеров можел да си позволи да се показва на плажа, защото не бил тюлен като Борисов и Фидосова.

Иначе общото между изявите на атакистките депутати, натоварени с невъзможната мисия да оправдаят поредното безобразие на „Атака” от царствено мълчащия по бели гащи вожд Сидеров, беше още едно доказателство колко сбъркани са понятията и посланията в главите на водачите на тази „антиколониална” шпицкоманда, която пирува луксозно по света със средства, натрупани на гърба на нещастните си избиратели.

Само крайни левичари, наричани обаче гузно „крайнодесни” от левите коментатори, могат да изпитват такъв фанатичен възторг от режимите в Куба, Венецуела и …Русия, сочейки като техен омразен антипод универсалния враг на левичарската реторика САЩ. Гаджева и Тодоров многократно изразиха възхищението си от диктатурата в Куба и обещаха партията им да продължава да подкрепя подобни „антиколониални” държави, сред които Тодоров изрично нареди и нашата постколониална владетелка Русия.

Гарнираното с антисемитизъм обаче крайно левичарство на „Атака” не може да бъде описано само с координатите на обичайните политически категории по признака „ляво-дясно”. Тук става дума за специфично уродливо съчетание на крайно лявото със символиката на крайно дясното и мотивацията на русофилството.

Изобщо, става дума за дясно по форма и ляво по съдържание левичарство, стъпило на антинационалния русофилски национализъм, на чиито интереси служи.

В Гърция намериха сили да се справят с техния аналог на „Атака”, наречен „Златна зора”. В България обаче никой с пръст не смее да закачи русофилския „златен пръст” на Сидеров, вилнял лично на борда на германски самолет и заедно с антуража си – в луксозни европейски ресторанти, кубински плажове и български телевизии.

Нашата (?) държава легитимира една фашизоидна партия на омразата към основополагащи ценности на демокрацията, включително преминавайки в атака с расисткия си речник срещу свободата на медиите да противоречат на този ключов инструмент на парламентарното мнозинство.

30 мнения за “Волен сопол пие водка на Варадеро”

 1. ЧИСТКАТА ПРОДЪЛЖАВА по всички фронтове.
  В Украйна, след НКВД, Смерш, и КГБ, този път чрез БЕРКУТ, снощи и тази сутрин бе предприета чистка и на Евромайдана от незаразените с промосковитет украинци, БЕЗУСПЕШНО.
  В БГ е явно че за ролята да правят такава Чистка са насъскани с рубладжийски инжекции и «Атака».
  Нпълно подкрепям формулировката Ви г-н Инджев че «става дума за специфично УРОДЛИВО съчетание на крайно лявото със символиката на крайно дясното и мотивацията на русофилството».
  Като стана дума за УРОДЛИВОСТ, ми се ще да припомня отново и още по-силната формулировка- пророчество на руския проф. Никулин, фронтовак във ВСВ на първа линия до самия и край в Берлин през май 1945г.

  «Тези които победиха – или загинаха на бойните полета, или се пропиха , смачкани от следвоенната жестока действителност. Останаха на власт и запазиха силите си другите – тези които натириха хората в лагерите, тези които хвърляха войниците в безсмислени кръвопролитни атаки. През войната особено отчетливо се прояви ПОДЛОСТТА НА БОЛШЕВИШКИЯ СТРОЙ. Така както в мирно време ИЗТРЕБВАХА най-честните, интелигентни и разумни хора, така и по фронтовете се вършеше същото, но по изключително открит и отвратителен начин.
  Загиваха най-честните, чувстващите своя дълг пред обществото хора.

  Трябва да се очаква, че тази “селекция” на народа е нещо като бомба със закъснител. Тя ще се взриви след няколко поколения, през 21-ви или 22-ри век, когато избраната и откърмена от болшевиките МАСА ИЗРОДИ ще народи нови поколения себеподобни».

 2. Сезиране на клати…, пардон!- на прокуратурата и КС за забрана на въпросната шайка по гръцки терк, официално преведени копия от плещенето на описаните кретени до Брюксел, Съвета на Европа, ОССЕ, Фридъм Хаус, Репортери без граници, Световния еврейски конгрес, Сената на САЩ… Това е пътят, стига сме понасяли откровени уроди да вилнеят и без това в уродливата ни публична среда!

 3. Поведението нa Сидеров е кaто нa осъден нa смърт. Сегa дърпa последнaтa цигaркa или си поръчвa проституткa – последно удоволствие. Нооо кончинaтa на Атака ще го зaстигне скоро и той много добре го знае!

 4. “Изобщо, става дума за дясно по форма и ляво по съдържание левичарство, стъпило на антинационалния русофилски национализъм, на чиито интереси служи.”
  Съгласен съм с всичко, но не разбирам защо формата да е “дясна”? Всичко в тази уродлива партийка е ляво, та ляво. Друг е въпросът, че Сидеров се вреше в дясното политическо пространство преди години. Но беше изритан съвсем навреме от там.

 5. Разправата със “Златна зора” в Гърция започна след едно ужасно убийство. Вероятно това очакват (не дай боже) да се случи и в България за да се задействат (евентуално) властите. Прави ли Ви впечатление, че Станишев и Местан постоянно говорят, че през февруари хората са се палили. Гадно намеквайки, че това би била причина за да се махнат.

 6. Дясно, ляво… дръжки. Тези са си класически БГ политици – никога не сочат друга посока осврн келепира.

 7. Г-н Инджев, казвате “но е въпрос на принцип, че трябва да заставам в защита на (колеги от) Би Ти Ви”.
  Да, заради принципи трябва да се защитатават “колеги” и от би ти ви.
  Но те колеги ли са ви?
  Те просто разиграха пошло театро как тяхната телевизия също пита атакистите защо и как, но само толкова.
  Аз не си представям, ако някой друг си беше позволил тези подмятания към Шекерова за смяна на името до къде щеше да стигне кресчендото в защита на нейните си права (сигурно щеше да заглуши концерта на Металика на белия контитнет). А тя даже се подхилкваше и като изпаднала в ступор задаваше един и същ въпрос, без всякакъв хъс и желание да изобличава. Камо ли да е подготвена (получавайки наготово от вашия блог) да покаже разобличаваща снимка. И да зададе точните въпроси, както вие го правите.

 8. Мнооо……..,мноо…. , големи антисемити тея от Атака, пък все гледат да си направят реклама в някоя “еврейска” телевизия!
  Що не си стоят в “тяхната” АЛФА, която им е ПРЕДОСТАВЕНА за целта от алфа-дога, за “националистическата” им пропаганда , клеймяща всички “врагове” провидяни като такива от алфа-кучето ИМ!
  Долнопробен цинизъм е да крепиш правителство , на което МАНДАТоносител е СС(евреин по произход), а пък да си против евреите!
  Долнопробен цинизъм е да си против турците и ДПС, а да поддържаш правителство в което Доган има последната дума!
  Ако Долен е последователен в антисемитизма и антинеоосманизма си, тогава трябва да застане в ПЪРВИТЕ редици на ПРОТЕСТиращите , и да настоява за НЕзабавна ОСТАВКА на кабинета Олигархски, формиран от СС и Доган!
  Би могъл да използва за целта и купената(от алфа-дога) си телевизионна трибуна – АЛФА!

 9. Търпимостта на прокуратурата призвана да защитава конституцията и демократията в “държавата” Българяи е доказателство за липсата на каквато и да било държавност. На тази територия подвластна на (мераците на) Русия безчинствата на властимеюшите са ненаказуеми, както в добрите традиции на азиятскиятската (ни) метрополия…

  И докато избира такива отявлени недоразумения като въпросният депутат Илиян Тодоров и фюрерът му Болен Сидеров (грешката с името е вярна!) българският народ безвъзвратно се нарежда в редичката на ксенофобите, където (може би) и му е мястото! Въпреки спасението на еврейте от Хитлер, за което (май) и не е имал сериозно участие. Просто тогава мнението и на сериозните политици и общественото мнение (което не се отъждествява с понятието народ) е имало тежест.
  Къде ти такива глезотии ори комунистите и техните отрочета с всевъзможни окраски…

 10. Господин Сидеров всъщност следва националистическия модел от Русия. Краен национализъм има навсякъде в Европа, но само в Русия той е подкрепян от властта. Русия е най-антисемитската държава. Хората от бившите републики често стават жертви на насилие само заради по-азиатските си черти и тези престъпления са негласно толерирани и много рядко се разкриват.
  Разликата между Русия и Запада е в реакцията на обществото към расистки престъпления. Болшинството хора на Запад реагират остро на расистки изяви. Господин Сидеров си мечтае за руския вариант – когато ще може с дебеловратите си примати да терориризира който си иска – по-мургави съграждани, бажанци, журналисти, полицаи – и никой няма да може да му задава въпроси или да му търси отговорност за това. Мечтата му напоследък е тръгнала към реализация.

 11. Г-н Инджев, както винаги с един изсрел сте в десятката!Благодаря и на Иван Лозев за сполучливата метафора! Едно предложение към ръководствата на двете национални медии, в чийто ефир днес сутринта лумпените – атакисти се размазаха от наглост и простотия:
  – не ги канете повече в нито едно ваше студио, бойкотирайте ги, те си имат телевизия.
  – помогнете на водещите в сутрешните си блокове, заведете дела за разпространяване на клеветвически твърдения и граждански искове за обида.
  Крайно време е някой да ги сложи по местата!

 12. Има само една-единствена причина всичко това да се случва.
  Това е мъдрият, интелигентен, трудолюбив, гостоприемен, богобоязлив български народ.
  Ако някой си мисли, че Атака няма да бъде в следващия парламент, ще се разочарова. Ще има дори повече депутати.
  И знаете ли защо?
  Идиотите се множат. :}

 13. Между другото, това момченце по бТВ беше смешен с филоложките си напъни. Шикерова няма как да се прекръсти на Захариева, защото това фамилно име идва от гръцкото Захари, което пък няма нищо общо със турското шекер – захар. Ако трябва да си сменя фамилията би трябвало да е Захаринова. Но в такъв случай и един друг трябва да си смени фамилията на Желязков, ако иска да избегне турската дума за желязо – сидер.

  А най-смешното в случая, че в яростта си по адрес на евреите, е забравил да провери откъде идва собственото му име Илиян и какво общи има с еврейското Елия 🙂

 14. След като другарката Гаджева и другият галфон, който се появи в bTV, обясняваха какви “официални срещи” са имали атакистите в Куба, реших да погледна как кубинските медии отразяват тези важни срещи.
  Странно – никакви следи от това официално посещение на Атака при “борците срещу колониализма”.
  – нито в
  ÓRGANO OFICIAL DEL COMITÉ
  CENTRAL DEL PARTIDO COMUNISTA DE CUBA – в-к Granma
  – нито в националната телевизия Cubavision
  – нито в агенцията Рrensa latina
  – нито в Radio Habana Cuba

 15. Напълно споделям мнението на benzin, за келипираджийският характер на българскита политика и политици. Дали ще са рубладжии или доларджии все тая, еднакво добре за тях и еднакво зле за хората, като може би при управление на рубладжиите, като в момента, е леко по – зле. Но всъщност както казва Ч. Буковски за разликата между диктатурата и демокрацията:„При едната те карат да гласуваш и после си правят каквото си искат, докато при другата, просто не си губиш времето с гласуване“ така че разбрал тази истина българският политик, гледа докато може да осребри чека и ако може да задели нещо за старини и т.н. чак на мен ми омръзна да говорят баналности

 16. Човекът направил подарък на любимата жена за рождения ден. Не проявявате разбиране, дами и господа! И Вие, господин Инджев! 🙂 Кой от нас не прави всичко по силите си за любимото същество!?
  А сега сериозно.
  БТВ да не се правят на голямата работа. Че всички знаем как и за колко безумия и безобразия мълчаха. По една или друга причина. Субектът в студиото им сутринта се държа невероятно пошло и противно. А те, вместо да му изключат микрофона или да прекъснат тоя цирк, позволиха тая гавра. ` Щото е ок за рейтинга.
  Созопол значи било на снимките. Ти да видиш!?
  Ето, на тези хора се крепи това правителство! СРАМНО Е.

 17. Вече 10, може би и повече години, обират възрастни хора с един и същи елементарен и тъп до обида номер – искането на пари за да “пуснат” прегазилият с кола дете, роднина. За това време се изговориха по радиа и телевизии, “тонове” приказки към тези старци, да не вярват сляпо, да проверяват, да питат, да се обръщат за информация към… и т.н. и т.н. Резултата е обиден за нацията, почти нулев. Е, продължават да дават, продължават да се лъжат и “хващат” на тази плоска, абсолютно нескопосана, обидно тъпа лъжа!Колко години, може би десетилетия трябва да минат, колко поколения да се сменят за да достигне племето елементарното най-ниско ниво на европейския интелект!? В този смисъл аз съм песимист. Дори и да покажат негодника Волен, че “закусва сутрин с деца”, пак ще гласуват за него, хиляди!Нещо повече! Правейки аналогия с измамените старци, 90% от подръжниците на Атака няма да разберат изобщо, че вожда им е бил в Куба, харчейки народната пара и “клинчейки” от най-важното за един парламентарист събитие – гласуването на националния бюджет. Те просто няма как да “узнаят” за това! Не четат вестници, по ТВ гледат само чалга и Слави, по радиото слушат само фолк, а от интернет разбират колкото “къртица от ветроходство”!Затова съм песимист и…бог да пази България!!!

 18. Rusia e VRAGUT!!! Tezi sopoli, siderove e edin ot tiah, sa proizvodni na tova sustoianie – che severnite varvari vodiat voina sreshtu bulgarskia narod ot mnogo desetiletia. Narodee… shte si otvorish li ochichkite nakraia za istinata..???? Reshavaneto na vseki problem, vkliuchitelno i nacionalen, zapochva s negovoto priznavane!!!

 19. Много ми хареса изразът, че интрвюираният изпял чалгирана ария на глупостта. Ами ние все това слушаме от политиците. И не знам защо водещите не ги поставят на място, а им търпят наглостта. Ако не искат да отговарят на конкретни въпроси, а искат да си пеят тяхната ария, да си платят за рекламно време и да не ни губят нашето време. Водещите “водещи” ли са или “водени”? И няма ли да се научат най-сетне как да се оправят с наглеци. Много тъгувам за “В десятката”!

 20. Изключителен коментар, точно в десятката! За нещастие твърде задълбочен /всъщност за мен е твърде интелигентен, но се опасявам, че тази думичка стана лоша думичка/ за кухите хралупи, чиито истерични крякания се разнасяха тази сутрин от национален ефир. Ще проучват антиколониализма в Пекин и Москва! Що за виц и кога точно да се засмеем?!
  Впрочем отговорите на въпросите бяха много лесни – да, бяхме в Куба на такова и такова посещение, да, бяхме в тези и тези градове, да, бяхме еди колко си човека на наши разноски, да, бяхме за еди колко си дни, да, бяхме на плаж, тъй като да отидеш на плаж при посещения от такъв ранг е задължителен протокол на кубинското външно министерство, предвид това, че туризмът е един от основните приоритети на Куба. Глупави хора, глупави, много глупави. Могат само да дишат прахоляка на полираните номенклатури, които плащат екскурсиона.

 21. Към Кръстев: Г-н Кръстев искам да Ви запитам нещо.Вие от коя част/група/общество сте:
  От тази:”Това е мъдрият,интелигентен трудолюбив…….български народ”
  Или от тази:”Идиотите се множат.:”При правилен отговор може би ще видите дърветата в гората?!
  Към RANGER:Това са нашите родители.Нямаш право да си песимист.Просто ни чака много работа.А ти обичаш да работиш, струва ми се.

 22. Прав е Radivoice , и аз отдавна съм го писал и казал да игнорират всички представители
  начело с лидера им Волен Болен и да не ги канят в нито една телевизия.Дано не съм прав
  но тези болни атакисти ще присъстват и в следващия Парламент. ПО ЗДРАВ!

 23. Страхотна статия, г-н Инджев, поклон пред таланта Ви!
  Може вече да е направено, но и аз ще изпратя публикацията в Би ти ви и ще ги питам защо не сезират комисията за дискриминация. И защо изобщо канят “атакисти” за теле-изява. А що се отнася до бъдещето им в парламента основателно тук колеги коментират, че може и да имат ако не повече, то нищо чудно и същия брой депутати. Хората лесно се поддават и вярват на всевъзможни властници, особено в кризисни времена. Но по-важно е една такава група да остане изолирана и да се чувства истински непотребна на никоя друга парламентарна група за кворум и т.н. Само това може да ги обезсили, а не толкова броят им в бъдещия парламент. Този го пишем безнадежден, скоро ще дава ОСТАВКА!

 24. Днес 11.12.2013
  “Двайсетина дисиденти бяха арестувани от полицията в Хавана вчера, на Международния ден на правата на човека, съобщиха световните агенции в сряда.
  Сред арестуваните има двама аржентинци, съобщи дисидентът Антонио Родилес, който организира в дома си “първа международна среща по въпросите на правата на човека и Обединените нации”.

  Освен това са задържани и двайсетина “Дами в бяло” – група съпруги и близки на бивши политически затворници, които се готвеха да участват в мълчаливо шествие.
  Дисидентите, които настояват за повече политически и граждански свободи в Куба, са наричани от кубинските власти контрареволюционери и наемници в служба на политиката на САЩ”
  Ето затова Волен е в Куба.Да обмени опит как се арестуват демонстранти и протестиращи.Или пък е предал безценния си опит.

 25. @ DGD:
  Адмирации! Напълно в стила на нашия Иво ИНДЖЕВ! Възхищавам се на находчивостта и остроумието Ви! Постингът Ви е достоен за първите страници на едни независими и обективни вестници.
  С уважение!

 26. Г-н Инджев,
  поздравления за заглавието!!! Отдавна не съм се смял така 🙂

 27. Е,господин Инджев! Почакайте БГто да стигне гръцкия стандарт на живот,13 и 14 заплати и пенсии-пък после да подгонваме тия,как им викат- фашизоиди! Т.нар.фашизоиди си изпълняват главна роля и железен опорен крак на поредната успешна година за БКП-ДС и БГ-ДЕМОкрацията- 2013! Като за 2013г.-толкоз! Малко ли е?! 🙂 Нарочно са създадени и действат така-да разлайват кучетата,както се казва! И интересно що не се нариат фашисти,а това овъртяно фашизоиди? Тая думичка измислена съм я чул още преди близо четвърт век от устите на Дъревици,ПрофДрагановци и др.,които хорица са актуални и до днес! Интересна работа-БГто от близо 70 години е под властта на комунистите,техните котила и ятаци,но никой не говори за комуноиди?! 🙂 Що така? Ами щото поредната кална вълна е сторена от тях-ей тия ТЕХНИ ,но уж лоши и преъпникамъци за БГдемокрацията под името ‘фашизоиди’! Къде кой се бил пекъл и къде ходил?? Ха,ами ТЕ ходят както и когато си поискат-стотици хиляди народ,даже милионен ги подкрепя и им е дал цялата баница! Ха,какво чудно има? Те са милионери само от субсидиите,да не думаме за другите гешефти в и покрай Парлама-Ментата! Кой изкара снимчиците публично? Ами ТЕ самите,плажуващите…кой друг?! ТЕ! За малко гаргара!Активни мероприятия,които хич не са харакири за тях,а напротив- повече бетонират властта ГОРЕ,в която активно участват! Колкото повече минава времето ,и то време на облъчване медийно чрез ТЯХ-толкоз повече стяга бетона ГОРЕ,във властта!Това е сбърканата история в България,и то не от днес или от вчера! Ще ви вадят всякакви плашила,клоуни и чудачества-само да минава времето в забава,а и на техен фон другарите ,в случая, Дмитриевич,Местан и сие да изглеждат по-читави и по-готини!А утре тоя ИЗБРАН ОТ НАРОДА клоун ще рече че се е шегувал! А и да не го рече-какво ще му стори народа? НИЩО! А оня вече е фукнал милионер! Айде със здраве,всичкото е бошлаф с изключение на трезорите им,които се пълнят ,а народът плаща и ще плаща!Къде ще се дене..освен да емигрира? 🙂 А останалите ще претакат зелето или приказката…и най-важното- ще плащат..не само с пари!

 28. Организацията за защита на (морските) тюлени-ОЗ(М)Т, се възмущава от лъжите и долните инсинуации и манипулации , които изграчи (полу)грамотното га(р)дже опитомено лично от Сидеров.
  Ние(тюлените) КАТЕГОРИЧНО заявяваме , че ВСИЧКИ тюлени са МОРСКИ бозайници, и поради това ние не само , че се показваме по плажовете, ние ЖИВЕЕМ на плажовете!
  Ние ОТХВЪРЛЯМЕ всякакви НЕадекватни сравнения направени от Га(р)джева , които само ни обиждат и ДИСКРИМИНИРАТ!
  Настояваме за тюленско ИЗВИНЕНИЕ от га(р)джетата на Сидеров!

  П.П. Водолазите на ВМФ на САЩ носещи нашето име – SEAL, също като нас настояват за ПЪЛНО извинение, защото в противен случай ,другият път когато Га(р)джева и Сидеров посетят Куба, те ще ги чакат там , и ще ги отведат в Гуантанамо , за да получат ПИСМЕНИ и устни извинения от тях, от тяхно и НАШЕ име.
  И Га(р)джева да на бърка другият път, защото ние НЕ сме тю(ф)лени, а Т-Ю-Л-Е-Н-И!
  И накрая да призовем от името на всички морски обитатели , ПОКАЗВАЩИ се по ВСИЧКИ земни ПЛАЖОВЕ – О-С-Т-А-В-К-А, ОСТАВКА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.