Десетки милиони българи подкрепят властта

Гражданска инициатива “За нов обществен договор” внесе в Министерски съвет 1.4 млн. подписа в подкрепа на правителството, съобщи “Дневник”.

Подписите са събрани в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Кърджали, Перник и други градове.

Стоян Тодоров, който е един от организаторите на инициативата заяви, че до момента са събрани 1.4 млн. подписа, които са в 33 кутии.

Използвах срещата с Гражданска инициатива “За нов обществен договор”, за да им благодаря за подкрепата, а също за да ги запозная с досегашните ни активности и по-важното от бъдещите ни планове, каза премиерът Пламен Орешарски.

Според министър-председателя подобни форми на подкрепа са важни, защото позволяват правителството да работи по изпълнение на целите, които са насочени, “към отговорно управление в интерес на всички български граждани”.

Българското общество е изправено пред много предизвикателства – икономически, социални и политически, и ключова задача на всички ни е да работим за интегритета и за насърчаване на икономическото развитие, допълни още премиерът Пламен Орешарски.

Гражданска инициатива “За нов обществен договор” е в основата на ежедневните протести с искания за оставка на президента Росен Плевнелиев и митинги в подкрепа на правителството.( kafene.net)

Тази подкрепа е като ръкопляскания за др. Сталин в разгара на кървавите му чистки: бурна и не стихваща е, а аплодиращите трябва да бъдат изрично помолени от другаря вожд да си починат в един момент, за да може да им сподели мъдрите си мисли. Иначе няма спиране.

Нещо повече, от неспирно растящата подкрепа за властта се вижда, че нашите управляващи са на път да преизпълнят плана за петилетката за 6 месеца и да ударят от земята и Мао от епохата на неговия Голям скок ( в развитието на комунистическата мизерия).

Напомням, че изразът „пет за четири” идва от времето, когато НРБ напъваше своите граждани да изпълняват петилетките за четири години.

За половин година в полза на днешната власт, както твърдят организаторите на ентусиазъма, са се подписали близо половината умеещи да се подписват българи. Още половин година и няма да остане неподписал се що-годе грамотен нашенец.

В случай, че правителството си изкара експер(имен)тния мандат, при тези темпове на нарастване, подписката ще постигне феноменални резултати, които далеч ще надхвърлят ограниченията на бройката в рамките на измиращото население в държавицата ни.

Орешарски не веднъж е заплашвал, че ще си остане на власт цели 4 години.

Ако заканата му се осъществи, умножено по 8 подобни сезона на неспирен възход на производството на кашони с подписи, ще се окаже, че в подкрепа на властта му ще да си турят подписите беззъбите бебета и бабета, избягалите в чужбина, сирийските и алжирските бежанци с право на пребиваване, престъпниците без право да напускат страната, задържаните с подписка за неотклонение (от партийната линия на властта), неродените, преродените и всякакви още полумъртви, но пък гарантирано проправителствени души.

Ако това се окаже недостатъчно, Сидеров ще мобилизира подписка на четири морета с акцент върху най-българското му напоследък- Карибското. Ще събере подписи върху пясъчния бряг на Варадеро, върху лично заслужени с колосални сметки колосани салфетки от луксозни ресторанти в Брюксел, Венеция и Париж, а най-вече- върху магистралки от хайвер в руското посолство.

Това подписване е като онова надписване на наш гръб, заради което ни писна от шмекери в шмекеризадата, която ни разиграват едни другари от 1001 Вартоломееви нощи насам!

23 мнения за “Десетки милиони българи подкрепят властта”

 1. Иво е съвсем прав. Както върви може и десет милиона българи да гласуват 99.9999% за БКП/БСП/Станишев/Орешарски/Сидеров/Местан. Пълно единно удушаване на гласоподавателите. След такъв “успех” може северно корейците да изградят голям паметник в София за прослава на своите единомислещи.

 2. ”Това подписване е като онова надписване на наш гръб, заради което ни писна от шмекери в шмекеризадата, която ни разиграват едни другари от 1001 Вартоломееви нощи насам!”
  Не виждаме стотици хиляди,камо ли милиони българи,на които да им е писнало от финото,макар и категорично название ‘шмекери'(за мен са МегаПрестъпници!)! Виждаме народно мируване и сговор след майското милионно гласуване и кукуригане преди поредната българска четиригодишна нощ! Но нищо,не е първица, нощите са много и народът си кърти сладко-сладко и традиционно!

 3. Необходимо е вярността към кукления вожд да бъде засвидетелствана именно сега, когато най-много ни е страх да не се случи и у дома украинския сценарий. Да си пазим вярната лилипутинова марионетка, защото иначе трябва да оставим да ни завладее еврогейския съюз и да клати още дълги години KLETA MAJKA BALGARIQ!!

 4. Призовавам журналисти и независими юристи да поискат да прегледат папките в тези кашони и да установят доколко е автентична тази подписка. Доколкото си спомням в подписката за референдум за АЕЦ Белене над 300 хиляди се оказаха фалшиви.

 5. Безспорно, интригите около Сидеров са интересни за медиите. Но събитието на седмицата е друго, макар, че остава незабелязано засега.
  “Банката на руския купувач на най-големия български пенсионен фонд ПОК “Доверие” – “Инвестбанк”, остана без лиценз, след като в петък Централната банка на Русия го отне заради това, че финансовата институция не разполага с достатъчно активи…” – съобщение от руски източници. Някак много бързо забравихме, че а-ха спестяванията на хиляди българи да изгорят. Какво ли още ни готвят ?

 6. Не зная какво са се подписвали в Пловдив. Подписи за оставката на правителството се събираха доста време на главната – може и сега да са там.
  Но да се събират подписи в подкрепа на правителството забелязах само 2-3 пъти не една мижава масичка пак на главната. Може и не всеки път да съм й обръщал внимание като съм минавал. Толкова пъти, колкото съм забелязал да събират и подписите срещу продажба на българска земя на чужденци – за тая работа имаше едни млади спортни момченца с бръснати глави и черни тениски. Последните излъчваха интелекта на олимпийски отбор по ръгби.

 7. Отново социнициативи,подписи и мероприятия в подкрепа на вярната линия(колона).Сигурен съм,че и тук ще има още повече фалшиви подписи(както за Белене)!Предполагам,че по партизански или стахановски почин по сред нощите са майсторили(събирали) подписи от цялата страна-полета,планини,махали,землянки и седянки(най-вече)…

 8. Можем да скочим очевидното, да иронизираме и осмиваме, но ще разберат само тези, които искат и могат. Мнозинството от българите, път които зависи всичко не могат и не искат да разберат, струва ми се.
  За тях плоските лъжи са доволно достоверни факти. Тези, които генерират лъжите го знаят. Ние нямаме шанс.
  Това, което пишете ще бъде разбрано само от тези, които вече го знаят. Очевидно смисъл от този подход няма.

 9. @Адриан,
  Най-вероятно е така, както казвате!!!
  В подписката със сигурност има страшно много дублирани подписа, които вероятно се дължат на г-н Алцхаймер!
  Така де, помислете колко дни на контрапротести, и всеки ден пенсионерите си казват – “Ей, ама аз още не съм се подписал в подкрепа на Орешарски”

 10. В кутиите няма само дублирани подписи, а подписи събирани по други поводи и за други цели, нямащи нищо общо със сегашния кабинет!
  Трик използван още след 89г. Например имаше по онова време подписки в полза на разни ТV журналисти, за които фенове на тогавашната БКП призоваваха “да се изметат от БНТ”. Подписки се събираха на масички по кръстовища и по-големи спирки. Хората се подписваха, позовавайки са ня табелки отстрани за какво е подписката. Никой не обръщаше внимание дали тетрадките са надписани отпред, бяха най обикновени тетрадки. В последствие една от тях се представя с подходяща корица при регистрирането на някаква партия от онези малките безбройни партии, които служеха за объркване и разпиляване на гласове. Но едва ли това събиране на подписи и употребата им за друго е било случайна хрумка, защото журналиста за когото се водеше подписка “да остане” се оказа един от най-злостните доносчици на ДС , та и до днес им върши подходяща агитация.
  За случая за да се съберат толкова подписи? Е необходимо всеки член на коалицията да е пуснал глас. А те вкупом не правеха 1,4млн още през май. Освен една такава масова подписка щеше да се забележи при събирането на подписит. Май нещо прекаляват или с лъжите или с конспирацията. Елементарно, но звучи оптимистично за верующите в управлението.

 11. Цитирам част от книгата “Русия в концлагере” на Иван Лукянович Солоневич ,успял да избяга и от северните лагери, и от големия концлагер – самата съветска Русия.
  “През 1918 година в германския Киев (окупиран от немците – б.м.) ми се случи да си поговоря „от душа” с Мануилски, днешния генерален секретар на коминтерна , а също така представител на червена Москва в твърде неопределения на цвят Киев. Доказвах на Мануилски, че болшевизмът е обречен, понеже съчувствието на масите не е на негова страна.
  Чудесно си спомням с какво искрено пренебрежение ме погледна Мануилски. Сякаш искаше да каже: виж го пък тоя, даже световната война и тя още не е изтребила всички глупаци.
  – Чуйте, скъпи мой – усмихна се той доста презрително, – за какъв дявол ни е на нас съчувствието на масите? На нас ни е нужен апаратът на властта. И ние ще го имаме. А съчувствието на масите? В край на краищата плюем ние на съчувствието на масите.”
  Мисля, че това отговаря на въпроса за милионите подписали.
  Докато го имат комунистите АПАРАТА НА ВЛАСТТА и милиарди подписи ще съберат.

 12. Нали си спомняте очерка “Бай Ганьо се завърна от Европа”? Бай Ганьо, Михал и Гуньо-адвокатина готвят резолюция до Княза да не приема оставката Стамболов, под която са се подписали “11 000 най-видни граждани”. След като разбират, че оставката е вече приета и няма как да молят Княза, те решават да обърнат смисъла на писмото. Тогава Бай Ганьо пита: “да ги оставим ли само 11 000, или да покачим за хатъра на новите още една-две хиляди?”, на което получава отговор, “в нашия град кьораво и кьопаво да сбереш, па няма да се съберат и 11 000”.
  Нищо не се е променило за 100 години. Твърде вероятно е да са се подписали не милион и 400 хиляди души, а само 1000, като, след добавянето на още 3 нули, са покачили за хатъра на Станишев с още 200-300х подписа. Разбира се, сега никой няма да проверява дали подписите са наистина толкова, колко са действителни. Аз, ако бях на мястото на организаторите, щях да кажа, че съм събрал 2 милиона подписа, и че доверието към кабинета расте.

 13. Няма начин активните борци за контра-бъдещето на България (сътветно за контра-щастието на децата, внуците и правнуците си) да са 1,4 млн. души.

  Но ако от ГИ “За нов обществен договор” вярват в оповестения брой, нека незабавно поискат предсрочни избори – така “любимите” им управляващи ще получат минимум 150 места в новото 43-то Народно събрание.

 14. Komunist – tova kazva vsichko – mrusno, dolno, chervivo, prokazno, neizlechimo, vredno, nechoveshko. To e dobro samo kogato e UMRIALO!!!

 15. Един от начините за събиране на тези подписи беше въпрос зададен към минувачи на определена възраст:
  “Кажете какви искания имате към новото правителство?Подпишете се ако обичате!”
  Преди месеци го видях с очите си на Стамболийски

 16. Фактът, че със зъби и нокти стискат властта показва, че знаят добре колко малко тъпаци ги подкрепят и че тези кашони са чиста фалшификация. Иначе не биха развявали тези лъжи, а биха доказали подкрепата на избори. Жалки демагози!

 17. Е, така ще е още месец, два, три. Ще се насложат “намалените” сметки и практикуващите митингов туризъм ще прогледнат.

  За съжаление разумът ни спохожда, когато ножът застърже кокала и после бързо ни напуска. Това сочи историята.

  Знаят го и кремълските филантропи, та са се разбързали да си подготвят дудук за тесния прозорец на просветление.

 18. Аз направих една проста сметка в тази фантастична феерия на подписите.
  1. Прочетох един прост текст, в който се казва Орешарски е великолепен, а Плевнелиев е много лош = 20 секунди.
  2. Написах трите си имена = 10 секунди
  3. Подписах се = 3 секунди
  33 секунди умножени по 1,400,000 прави 1600 РАБОТНИ ЧАСА.
  Предполагам, че ако 1.4 милиона от питаните са казали ДА, още толкова са казали НЕ. Но това е неизвестно число, скрито грижливо.
  Оставям на вас да пресметнете времето нужно на “групата” на другаря Стоян Тодоров да се стигне поне до 2.8 милиона с въпросите си за Орешарски /Плевнелиев, ако въобще са питани. Не правя сметка, че само да седнеш да броиш от едно до 2.8 милиона ще вземе не знам колко работни дни. На Стоян Тодоров е нужно един огромен щаб от хора да извърши тази работа уж “независимо” от отдел Пропаганда и Агитация на БКП/БСП. Кой плаща, за тези хиляди работни дни необходимите разходи за хората да ядат, спят и живеят през това време, за да извършат тази “операция”? Или всичко се доставя от феите от приказките.

 19. Подписи събираха най-различни дори и “Атака” събираха против продажбата на българска земя на чужденци. Четито на подписалите се на празен лист!

 20. Наскоро по една нашенска ТВ ,Цв.Кънчев – Евророма , се похвали , че циганите в България били осемстотин ,че и близо милион ,а той /Ц.Кън./е съдружник на комунистите , излиза че Те са и основният им електорат…..Въпроси много……

 21. Сигурно има и фалшиви подписи но за съжаление в България има поне 1…2 милиона прости и зомбирани хора които винаги гласуват за престъпниците от БСП, ДПС, Атака…
  “не народ ами мърша” и сега сие актуално както през 1875г.

 22. Като гледам ежедневните им рехави контрапротести пред президенството, аз съм сигурен, че дори и 1000 бр. подписи не биха могли да съберат. А в провинцията, ако това е на доброволен принцип, едва ли биха могли да съберат още толкова. Това означава, че акцията със предоставянето на милионните подписи е пълна измама и фалшификация!

 23. Едва ли такава “масова” акция по събиране на подписите в подкрепа на Олигархски, би останала НЕзабелязана, освен ако не е била КОНСПИРАТИВНА, и за нея са узнали само определени “другари” на БКП и другите от поредното ОФ???
  То “акцията” с набиране на подписи за референдум за АЕЦ БеляНЕ беше много по-ПРОДЪЛЖИТЕЛНА и по-отчетливо очебийна,подкрепена от БКП и много “други” присъдружни “партии”, “движения”, “организации” и др., и пак събра само ПОЛОВИНАТА – 700 000 подписа, от които ПОЛОВИНАТА бяха ФАЛШифицирани!

  И ОЛИГАРХски трябва да знае ,че дори все пак да е събрал 1,4 млн. подписа, те не могат да му послужат за нищо , освен за тоалетна хартия.
  Защото нямат никаква , дори и политическа стойност.
  За да получи легитимност ОЛИГАРХски трябва да получи подкрепа на избори, а не чрез безсмислени комунистически акцийки, които не стават дори за вътрешнопартийна употреба,просто защото подписката НЕ е легитимна(и НИКОГА не е била) форма за НИКАКВИ политически и партийни решения и взаимоотношения!
  Легитимната форма са САМО изборите , в нашият случай НЕзабавни и ПРЕДсрочни, за да има някаква ,дори МИНИМАЛНА легитимност.
  Подписката може да послужи само за ДЕлегитимация!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.