Контрапублицистика

Ден след ден минава и нито една критична дума не се появява в „Дума” за скандала с най-одумвания (между)народен депутат Сидеров, затъващ в разкоша на триъгълника Венеция-Париж- Варадеро. Явно началниците от „Позитано” не позволяват .
Изключение направи една авторска реплика срещу ( не, не срещу Волен Сидеров!)… Бойко Борисов- основателна, впрочем. Защото му напомня, че, преди да говори за мафия на Варадеро, трябва да се погледне в огледалото, както го видя репортаж на в. „Монд” целия му „блясък” преди години”.

Правилно, така е. А и „Монд” си е „Монд”, как да не се позовеш на неговия авторитет ( какъвто „Дума” няма и затова си трае по болезнената тема за общуването на БСП с фашизоидите).

Закачката с Борисов обаче пак беше в стил „защо биете негрите” в момент, когато официозът, както самата БСП, услужливо „няма позиция” по актуалния скандал с творението на руските служби на българската територия, наречено „Атака”.

И още нещо, чисто професионално: официозът не е информирал своите читатели за самия факт- за скандала със Сидеров на Варадеро, но коментира коментар на политик по повод, който е спестен на читателите…Жалка картинка.
И ето, че проговори най-емблематичното перо на партията, членът на Висшия съвет на БСП Велислава Дърева, която упорито представят „просто” като журналистка при редовните й изяви от телевизионния екран ( явно е срамно да се признае, че е несменяем висш политик в най-голямата и най-дълго управлявалата през целия т.н. преход партия).

Чл. на ВС на БСП изригна с обичайния си патос- с какъвто например бранеше от шепата критици президента Първанов в серия от статии в президентската притурка в. „24 часа”.

Ето какво каза Дърева тази сутрин пред Нова тв”:
„Това, което се случи, е проява на лош вкус, лошо възпитание, чалга и простащина”.

Най-после! Храбро, рязко като комисарски куршум в тила на вързания. Гневът й се взриви обаче не срещу силния на деня Сидеров и неговите простотии, както може би погрешно си помислихте (извинявайте ако съм ви подвел да повярвате за миг,че това е възможно), а срещу шепата младежи, които си позволиха да нарушат вечерята на вътрешния министър Йовчев.

Подробност от пейзажа на заучените опорни точки е и обидата, с която Дърева удостои протестиращите младежи. Вече е наложен стандарт официозните публицисти да ги наричат хунвейбини. Такава е повелята на онези, които дърпат конците на пропагандата- да хвърлят своите камъни по чуждата глава, приписвайки крайно леви, маоистки пороци на български студенти по история, философия и т.н., докато фашизоидно крайно левият Сидеров се бори срещу колониализма с пачки от хиляди евро на вечер по скъпи курорти, за което партията забранява публицистичното възмущение на своите „остри пера”

Тъпо, но факт!

13 мнения за “Контрапублицистика”

 1. Дърева, Волен, Йовчев и др. подобни са пределно ясни, поне за редовмите посетители на този блог. Очаквам коментар, особено от домакина му, за много по-важния за дясното политическо пространство – какво в същност става в Реформаторския блок?! Дали става въпрос на натрупана с годините личностна умраза, дали е борба между двете лидерки за апетитно местенце в Европа или е принципна позиция на “добрите” срещу “лошите”. Не съм особен фен на Неински, но да “отлъчват” нея, а да оставят Кунева/Пръмова ми се струва доста озадачаваща стъпка. Ще ми се да прочета тук какво мислите вие.

 2. Ами те ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ, друго не знаят. Не е простащина да се напиеш като свиня на работното си място, но е простащина да го покажеш на хората.

 3. Господин МИСЛЕЩ, явно си доста простоват човечец, а пък се контиш с този ник. Не ти подхожда на акъла. Ще ти обясня неща като за простоват човек – господин Инджев реша сам какво и къде да пише. Не ти е длъжен на теб с нищо.

 4. Няма нищо изненадващо и нищо учудващо в поведението на “опозизионера” Тиквата. Неговият стил винаги е бил “а вие защо биете негрите” и “ние ги ловим, те ги пускат”. Няма нещо изненадващо и в поведението на “отговорните” фактори от БСП. Спомнете си пълната пасивност и мълчалива подкрепа на хулиганските изяви на Болен спрямо президента на Консултативния съвет преди няколко месеца, агресивните и хулигански прояви на същия срещу МС през време на слубното правителство и редица други такива прояви станали с мълчаливата подкрепа на сега управляващите и “реверансите” на медиите към тази партия и лидера и.

 5. Не знам как да го обясня, но ми е невъзможно да слушам дъревица, мая, миков и прочие изключително противни като поведение и език персони. Това е слабост, би трябвало да мога да издържа и чуя какво казват, но направо ми се повдига и ще кажа защо. Защото тези и подобните им хора принизиха българския език до уличния език, поведението им е повече от махленско /кака Сийка ряпа да яде/, от излъскания им външен вид вони на фалш и лицемерие, защото превърнаха Народното събрание на вертеп, защото са като въшката, която като се наяде, излиза на челото. Отварям скоба – никак не е случаен фактът, че Светото писание е преведено на нашия език преди почти всички други езици, ако не греша, това е 4-тия език – защото този език е бил красив и възвишен, напълно лишен от груби и грозни думи. Някога. А за делата им няма да отварям дума, те също будят само отвращение.

 6. Вие сам го казахте: че са майстори да прехвърлат своите пороци върху другите . На фона на мизерията и обуначването на нацията това е “черешката на тортата” на унижението! Особено когато СС или Д Ментата ни се хилят от екрана и предъвкват опорните точки – все едно , че една и съща куртизанка или ПРка ги води за носа .

 7. Малеййй, ДарЪва! …И баш за следобедното кафе.

  Иво, предупреждавай бе! Обеща, забрави ли?

  Излазям да пикая на син камък. Скоро да ми мине сгоручката.

 8. Г-н “мислещ”, имам чувството, че в червеничкият вестник, за който пише Иво, мислят по същия начин както мислите вие! Този начин на мислене г-н “мислещ” и на нас, редовните посетители ни е познат и “пределно ясен”! Лично аз също не съм му фен на това мислене, но все пак си мисля, че не е лошо да помислите малко повече върху моралната страна на въпроса, т.е. кои точно са “добрите” и кои “лошите”. Имам предвид мислене по принцип, а не спрямо реформаторския блок!

 9. Г-н Сотиров, аз като “простоват човечец” ще се осмеля да попитам ваше високо-интелигентно величество – случайно да се познаваме с вас? Ако ли не, не сте ли чували, че на “ти” не може да се обръщате към който ви скимне, и то за да го обявите за “простоват”. И друго – ако г-н Инджев има да ми каже нещо, предполагам няма да ви делегира ТОЧНО НА ВАС, това си несъмнено право. Впрочем, ако опитът ми да провокирам разговор тук по една несъмнено важна и актуална тема, с евентуалното участие на собственика на сайта, се е възприел като натиск, неприлина настоятелност и т.н. се извинявам на всички засегнали се! Може би не съм намерил точните думи, щом и Ranger едва ли не ме обявява за “червен”, което е по-лошо, отколкото ако ме беше направо напсувал, но продължавам да мисля че коментарите тук са озаглавени ДИСКУСИЯ и няма нищо престъпно всеки свободно да изразява мнение, кое според него би било добре да бъде дискутирано. Аз определено мисля, че да се дискутират до безкрайност БСП/ДПС/Атака вече става излишно – поне на посетителите на този блог те би трябвало да са до болка ясни. Много по-полезна би била дискусията за техните истински опоненти – Реформаторския блок. Може би, като гледам някои реакции, греша, но според мен липсата на анализ и дискусия за развиващите се там процеси е особено вредно за тази все още търсеща своята същност формация. И то анализ и дискусия имено в блогове, като този на Иво Инджев, където несъмнено се очаква посетителите му да са подръжници на прекрасната идея за Реформатотски, десен блок.

 10. То Борисов 4 години и е аут, Долен 10 години, и все още е “ин гейм”?!?!?!?!?!…..
  И за това време какво “творческо израстване” постигна – от “Тракия” , та чак до Варадеро!
  Какво ли още може да се очаква ,след такъв “огромен” “прогрес” в “политическото” си “израстване”????…

  А Дър-дър, какво “ново” да “измисли”???

  С какъвто се събереш, по-долу от него оставаш!- Това е максимата на джурасиклистката Дърдорева.
  БолшевизмЪт е диагноза!
  Дърдорева само го потвърждава.

 11. Инструкции на БСП за “превземане” на форумите на новинарски сайтове. Снимка: “Биволъ” http://offnews. bg/index. php/278316/vizhte-psevdonimite-na-trolovete-na-bsp-v-medijnite-sajtove Списък с “партизански” псевдоними на активисти на софийската градска организация на БСП, които коментират в сайтове на медии публикува сайтът “Биволъ”. Списъкът с 17 медии е направен през януари т. г. на компютъра на общинския съветник от БСП Гергана Алексова, пише “Биволъ”. Файлът носи името acaunti_medii. Концепцията за “партизански подход” във Facebook и интернет форумите беше разкрита по-рано в документ, изтекъл в “Болканлийкс”, според който ”партизанският подход – т. е. активно ГРАЖДАНСКО участие във вече функциониращи надпартийни страници, групи, създаване на каузи във Фейсбук и изпращането им до приятели. Това е ефективен начин да се създадат настроения и да се разпространяват слухове. ” (подчертаванията и главните букви са в оригинала).

 12. Мислещият твърди:” да се дискутират до безкрайност БСП/ДПС/Атака вече става излишно – поне на посетителите на този блог”. Не нам господине/другарю. В този блог се дискутира и описват безобразията точно на тези три управляващи партии. Защото в медиите това не се прави. Това е цел и потребност на всички, които искат да видят България като нормална европейска и демократична страна. Да се разисква т.е. да се търсят “опорни точки” за раздуване на противоречия между десните е очевидно потребно за тези, които целят България да бъде олигархична и недемократична. За несъгласните с управлението и евразийските му забежки, моля да не поучавате кое е излишна и какво да коментират.

 13. МИСЛЕЩ, аз съм си с името. А ти когато си напишеш името, тогава можеш да имаш претенции. Надявам се, да не си толкова тъп и да си разбрал какво е моето отношение към хора без име.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.