Лавината на бойкота тръгна срещу Сочи

Примитивизмът на посткомунизма лъсна още веднъж в мащаб едно към много повече от нашия.

Илюстрира го Микола Азаров, премиер на (проруската третина от ) Украйна, който излъга по ленински в Киев, столицата на прясно низвергнатия Ленин, че украинският път към Европа минавал през узаконяването на гейбраковете.

Лъжата на проруския премиер, изпълняващ инструкциите на Путин, беше изобличена от Ян Томбински, ръководител на представителството на Европейския съюз в Украйна. Той официално оповести, че въпросът за тези бракове е решение на всяка отделна държава от ЕС, а не предварително условие за присъединяване.
На контрамитинг, сякаш взаимстван по форма от българските другари, Азаров обяви за заблуда вярата на мнозина украинци, че “ако подпишем споразумението, свободно ще пътуваме за Европа”.

“Нищо подобно”, излъга той с втренчен в камерите на световните телевизии поглед и задълба:

“Първо Украйна трябва да узакони еднополовите бракове. Подкрепяте ли това?”

Контрите, естествено, отговориха така, както лъжецът искаше от тях.

Същевременно, няма лъжа, няма измама ( поне в това отношение): към германския президентски бойкот, вече се присъедини и френския -социалистически при това!

Президентът на Франция Франсоа Оланд не планира да посети Олимпийските игри в Сочи през февруари догодина, съобщи външният министър Лоран Фабиюс, който пожела успех на френските състезатели на Олимпиадата. Нито Оланд, нито Фабиюс ще присъстват на церемонията по откриването на игрите.

Той не каза каква е причината за това решение. Фабиюс направи съобщението по време на предаване на живо на френския телевизионен канал iTELE.

Това е вторият случай на подобен “вежлив отказ” от игрите от страна на високопоставен европейски политик. По-рано президентът на Германия Йоахим Гаук съобщи, че няма да присъства на игрите в Русия.

Призивите за бойкот на игрите в Сочи бяха отправени в редица западни страни след приемането от Москва на закон, забраняващ пропагандата на хомосексуализъм.(Медиапул)

Къде в тази координатна система, в тази тенденция, която ще набира тепърва сила, ще се позиционира България?

Не питам за проруското правителство и неговото парламентарно представителство в рамките на четиристранната коалиция в 42-то Народно събрание.

Ще намери ли сили президентът Росен Плевнелиев, който, подобно на посланиците на Германия и Франция в София, открито подкрепи протестите на гражданите в България, да подкрепи и принципния протест на Германия и Франция, към който вече се присъедини и еврокомисарят Вивиан Рединг?

По-добре рано, отколкото никога. Да се присъедини късно е равно на никога. Защото и без това ни водят за никакви – някакви , които нямат свое мнение, а се присламчват към по-силните.

7 мнения за “Лавината на бойкота тръгна срещу Сочи”

 1. По сведение на протестиращите в Киев вече са пристигнали четири самолета от Русия с агенти на ФСБ, основно специалисти по обработка и моделиране на общественото мнение. Една част от тях консултират контрапротестиращите, а другата по-голяма част работи на терен сред протестиращите в центъра на Киев. Работят напълно слели се с тълпата и основната им цел е да разпространяват слухове и клевети по адрес на ЕС. Виждаме, че и министър-председателя на Украйна Микола Азаров е консултиран и моделиран с “опорните точки” разработени на Лубянка до такава степен, че самия той вече е започнал да разпространява слухове. Засега Путин не смее да действа силово и то главно заради олимпиадата в Сочи за да избегне бойкот на игрите и срама който изпита Брежнев през 1980 година. Що се отнася до бойкота на отделни западни политици това не би могло да разтревожи особено Путин, по би се стреснал ако няколко по силни отбори бойкотират игрите, а най-големия страх на Путин е един бъдещ бойкот на руския нефт и газ по подобие на този на Иран. Русия и самия Путин стрателно ще избягват да навредят до такава степен на себе си, въпреки че страшно им се иска да действат колкото се може по-силово в Украйна.

 2. И целият френски кабинет няма да ходи – това като допълнение към информацията за Оланд.

  А за кагебистките джуджета това е “бой последен”. Ако изтърве Украйна, лилипутин е пътник. Доверието в него е на най-ниското си равнище откакто му го мерят. И затова се е вкопчил в “по-малката сестра”. Хубаво ще е да го отнесе течението към водопада на историята. Защото оттам няма измъкване, особено с такъв тежък баласт като Украйна.

 3. Крайно време беше Европа, представена от президентите на двете си най-големи и най-богати държави, да изрази ясно позицията си срещу Русия на Путин.Стига са го потупвали по рамото.За Украйна се води война,за сега студена, но докога?Има план за разделяне на Украйна, само и само Русия да властва.Самия факт, че организират контрапротестиращи, с проруската подкрепа на украинското правителство и с руска също, го доказва.Путин няма да се поколебае да предизвика гражданска война в Украйна.
  А приемането от Москва на закон, забраняващ пропагандата на хомосексуализъм, напомня на нацистките закони .Още един факт , че между комунизъм и нацизъм няма разлика.
  Но най-важно е , че съюз с Русия , означава мачкане на всяка държава, която го подпише.Не е само газ и петрол, а и контролиране на всяко държавно решение, значи липса на суверинитет.Проруските правителства в Украйна и България си направиха избора.Остава народите да си направят своя избор на цивилизационен модел.

 4. Ще се присъединя към думите на Михаил по повод на отношението на Западна Европа към игрите в Сочи. За мен това е една безсмислена ПУКотевица (държа да се възприема този термин въз основа на руското значение на думата ПУК и неговата етимология). Не виждам особен ефект от такива действия на западни политици които отговарят на имперската ПУКотевица срещу ЕС по темите за “Гейропа”, безвизовото пътуване в Европа и др. И за мен е жалко че Европа отговаря с реципрочна пукотевица. ЕС трябва да смени много неща в тактиката си спрямо Русия и източноевропейските страни, основателно чувстващи се неразделна и съвсем непериферна зона на ЕС. Засега очакванията и въжделенията на източноевропейците остават неосъществени. Въросът за мен е “Може ли Западна Европа да проектира, организира, проведе и супервизира такъв проект от ранга и мащаба на този който САЩ проектира, организира проведе и супервизира след ВСВ спрямо Западна Европа – а именно Планът Маршал?”. За мен НЕ. Засега обаче, защото засега ЕС далеч не е СЕЩ а притежава много от негативните характерни черти на бившия СССР за което основателно безпощадно е критикуван че наподобява ЕССР. И ако въобще има някакъв план то той е все още недъгав и неефективен, в резултат на който вместо източноевропейските страни мускули набра и заякна именно Русия (справка СП и ЮП) и започна отново да проявява присъщата и имперска агресивност, безпардонност, пренебрежение и болни амбиции. Недъгав и неефективен , защото не само иточноевропейските страни са все още периферия, но и в самата Западна Европа се заговори за “клуб на мечките” и “клуб на прасетата”, за европейските “A-група” и “Б-група” и други подобни. А отношението към империята се изразява в поддържането на такива пукотевици вместо да се предприемат по-сериозни средства за борба срещу врага, който открито цели твоето ерозиране и разрушаване.
  Ето защо твърдо подкрепям влизането на Украйна в ЕС защото тя би дала много политическа тежест на един своеобразен бъдещ “трети клуб” в ЕС – този на източноевропейските страни с двигател и мозъчен център Полша, нестрадаща от излишен прогерманитет и промеркелитет, който да постави твърдо въпросите за СЕЩ, вътрешносъюзните интеграция и конвергенция. Иначе си оставаме периферия с неопределен срок.
  И вярвам че Евромайданът ще има успех защото лидерите като Яценюк, Тягнибок, Кличко, Луценко, които наблюдавам онлайн всеки ден на евромайдана почти 24/24, са твърдо стоящи на анти-великоруски и анти-имперски позиции всички до един, открито, с ясна вътрешнопартийна лустрация и с твърдо заявена бъдеща цел – всеобща лустрация и са способни да привлекат масите на площада, което е главното им достоинство като политически лидери. И не се занимават с излишни пукотевици, избраха и следват мирния подход в борбата срещу мафията застанала начело на държавата си и отидоха лично (Тягнибок, Кличко) да обуздаят страстите при “щурма на администрацията на президента” подпален от провокатори. Дори в стиховете които се прочетоха на Евромайдана (вече почнах да схващам повече от 50% от украинската мова) бяха неведнъж изтъкнати историческите врагове на Украйна – турки-немци-москали.

 5. 1 НAYМ, Украйна не принадлежи на никого, още по-малко пък на Путин.
  Самите руснаци искаха да РАЗпаднат СССР, защото според тях ,така РСФСР(Русия) щяла да се възстанови по-бързо от “благините” наследени от 70 -годишният болшевизъм(през 1991г.).
  Тогава(1991г.) искаха да се “избавят” от “излишните” “републики” и европейските си КОЛОНИИ(НРБ,ГДР,ПНР,ЧССР и т.н.),които “им бяха в тежест”.
  Сякаш забравиха, че никой ,НИКОГА не е искал болшевизма, който НАСИЛА им наложиха.
  А предпочетоха(от РСФСР) САМОСТОЯТЕЛНО да се избавят от него, и да зарежат всички други ,САМИ да се справят с разрухата от натрапеният им от тях – “най-прогресивен” “строй”.

  Сега Путин иска да повлече и Украйна към повторен ремикс на разпаднатият по РУСКА воля СССР!
  Сякаш путинското РСФСР е цъфнало , та вързало!
  Незаконният “(п)РЕЗИДЕНТ” , който промени цялата руска конституция само, за да си осигури доживотна власт, сам вижда ,че дори и след двата му редовни мандата, Русия, освен другите НЕрешени проблеми ,останали още от “епохата” на РСФСР, има и един ОГРОМЕН нов проблем – ДЕМОГРАФСКИЯТ!
  Като тенденцията е да се задълбочава.
  Поради това , за да си подсигури по-сигурно властване, Путин се опитва да си “купи време”, като “увеличи” поданиците си , за сметка на Украйна!
  Но това е голямото му самозаблуждение, защото ТАКА ,по този начин, няма да реши този проблем, най-много да го задълбочи, като с това повлече и Украйна!
  Като ,след време захвърли и другите от Митническият му сЪюз, когато няма да му трябват, или проблемъм стане НЕразрешим!
  Както стана и с разпада на СССР и СИВ , по волята на САМИТЕ руснаци от РСФСР!

 6. Ако, в допълнение на гореизбореното, президентът Плевнелиев подкрепи и еднополовите бракове/съжителство, то това би бил не само прекрасен жест в защита на равноправието, но и красноречиво отхвърляне на Путиновата тактика да представя “правата на човека” като инструмент на Запада за разрушаване на традиционните култури и колонизиране на местните народи за целите на световния капитализъм. Не случайно Русия, заедно с Иран, прокара резолюция в защита на традиционните ценности в Съвета по правата на човека в Женева, а вече се подготвя и втора, в защита на традиционното семейство. Уви, изглежда, тази реторика лесно се продава на голяма част от народонаселението навсякъде по света. Шокирах се да видя уж информирани и модерно мислещи хора да се питат дали наистина е вярно, че в Норвегия били узаконили секса между родители и деца – новина, разпространявана от проправителствен руски сайт. На родна земя тази песен пеят г-жа Ваташка и крайнолевите Атака, макар иначе да нямат нищо против нетрадиционния секс в петзвездни хотели.

 7. Надявам се на президента Плевнелиев да докаже че “има топки” като не само бойкотира путиниадата,но и удари по масата(образно)и ЗАСТАВИ империята на злото примерно да върне КОНФИСКУВАНИТЕ!!! през 1944г.от окупационната червена армия архиви на Третото Българско Царство!!!Доколкото имам информация,става дума за пет(5) вагона с документи.Минаха вече 45+24г. от окупацията на България от ссср,уж сме вече в НАТО и ЕС а промяна няма..!!!По силата на кой междудържавен договор наследникът на разпадналият се ссср задържа тези документи!Ако има такъв документ,моля да бъде публикуван…без разните там грифове секретно,по-секретно,по-по-най секретно и т.н.!!!Нека да се знае и ако е подновен след 1991(когато официално ссср престана да съществува),то КОЙ го е подписал,какви са клаузите в него и прочие..!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.