Офхициозът се надява Надежда да бъде прогонена

Понеже в Реформаторския блок тече процес, който озадачава мнозина симпатизанти и потенциални избиратели, в навечерието на развръзката по пътя към структурирането на формацията неп(р)осветените за смисъла на случващото се търсят ориентири.

Ето един такъв от рубриката „акцент” на официоза „Дума”, който определя Реформаторския блок като „крайна десница” ( нещо като онази във Франция на Марин Льо Пен или в Австрия на Хайдер?!).

Акцентът, както ще видите, е върху претенцията за информираност каква е „истинската причина”и върху несдържаната радост на соцофициоза от очакването да бъдат спрени „апетитите” на Надежда Нейнски.

Акцент

Гонят Нейнски от реформаторите днес
Разцепление в крайната десница преди евроизборите
Дума
16. Декември 2013, брой 292
По настояване на ДСБ днес трябва да бъде изключено “Синьо единство” с лидер Надежда Нейнски от разговорите за бъдещата коалиция Реформаторски блок. Това потвърди лидерът Радан Кънев вчера. Сред формалните причини са нерегламентираните изявления от кухнята, които тя като лидер дава пред различни електронни медии. Според запознати това не е истинската причина, а по-скоро апетитите на Нейнски да оглави евролистата на десницата при предстоящите евроизбори през май. Невъзможността да й се предложи подобаваща позиция е причина за взаимните нападки, коментираха запознати с дискусиите. Самата евродепутатка коментира вчера пред НТВ, че десните лидери страдат от аутизъм, обстановката в РБ е без възможност да се комуникира. Власт не остана, не зная за какво воюваме, допълни тя.
Това не е първият скандал между Надежда Нейнски и ДСБ. Преди последните парламентарни избори нейната партия отказа коалиране с ДСБ и тя обвини, че я рекетират за пари. Преди “Синьо единство” Реформаторският блок остана и без ПП “Зелените”, които се разединиха заради тайни разговори между лидерите си с Радан Кънев”.

19 мнения за “Офхициозът се надява Надежда да бъде прогонена”

 1. В името на лидерските си амбиции и нов евродепутатски мандат Надежда веднъж грозно изпързаля ДСБ и лично излъга Иван Костов. Проява на аутизъм би било да се оставим да ни изпързаля дваж…
  Подкрепям предложението на Радан Кънев.

 2. Г-н Инджев е прав, че това процес, който озадачава мнозина симпатизанти и потенциални избиратели включително и мен. Лично аз не разбирам за какво са тия вечни разделения и т.н., но разцепят ли се пак, няма да гласувам за РБ.
  Значи г-жа Нейнски не пасвала…а в същото време с г-жа Кунева се разбират идеално (същата, която нарекоха поредната червена кукувица, или с Прошко Прошков, който бил твърде малък, за да се инвестира в него – това вече е безочие)
  А бъртвежите на “Дума” едва ли се четат от десни избиратели, нека си злорадстват колкото си искат.

 3. Новините са доста неприятни за мен.Защо г-н Радан Кънев смята,че Кунева е по приемлива за десния избирател от Неински?Кънев има проблем,трябва да се консултира с психоаналитик,това личеше ясно от последното интервю,което видях по една телевизия.Вероятно е умен,но няма баланс между самочувствието му и реалността.Страда от грандомания.Би ли обяснил по подробно”политическата”роля на дедите си в българската история?Аз мислех,че допира с княз Андрей Мещерски и жена му Слава(навремето те дариха половината си апартамент на Милен Кънев и жена му Виолета),са били полезни,но вече се съмнявам.Този човек няма да обедини десните,в този момент няма нужда от хвалипръцковци.Надежда Неински е легендарна фигура за нас,сините избиратели.Има грешки,но чак да бъде “прогонена” от Радан Кънев,”айде молим са”!

 4. ФЕНТЪЗИ, А ЗАЩО НЕ И РЕАЛНОСТ

  За Коледа много от прокудените в чужбина българи, прокудени от глада и мизерията, прокудени от безпрецедентната наглост на властта, простотията и безочието, се завръщат в страната си, която завинаги, ще остане тяхна Родина.
  На 26 декември 2013 година, на втория ден от светлия празник, разбрали от медиите в страните, където живеят, от своите близки и от „глобална мрежа” за безобразията, които се случват в страната им, българите от чужбина се организират за грандиозен протест срещу омразната от народа власт в центъра на София.
  Разбрали за тази грандиозна инициатива, обявяват протест по същото време и „Ранобудните” с техните преподаватели от всички университети в страната, „Протестната мрежа” от хилядите съмишленици, излизащи ежедневно по софийските улици, вече повече от половин година. Сред тях са и актьори, режисьори, художници, музиканти, архитекти писатели и други, наричани „будната съвест на гражданското общество”.
  Недоволните земеделци и граждани от цялата страна, шофьори на таксита и земеделски машини, преодолели апатията и страха да не загубят малкото, което все още смятат че притежават, тръгват по тъмно на поход към София, по същото време – 26 декември, на същото място белязано, все още с жълтите керамични павета.
  Студенти и граждани блокират кръстовища и основни артерии в столицата. Други затварят пътища, железопътни линии летища и пристанища.
  Успели да преодолеят тесногръдите си вражди, оставили различията помежду за в бъдеще, рамо до рамо формации, като „Герб”, „Реформаторски блок”, „Синьо единство”, „Движение 22 септември”, „РЗС”, земеделци и други подобни, за които европейския път на страната не е без значение.
  Профсъюзите, чиито членове, потънали в безработица и мизерия, подлъгани с благоденствие от сегашните властимащи, се включват също в протестите.
  Православното братство, приключило, най-накрая с враждите си, понесло кръста на вярата, застава начело на шествието.
  И така, в мразовитата декемврийска утрин, няколко дни, преди края на годината, изпълнена с тъга по непостигнатото, пред сградата на Народното събрание, срещу конната статуя на „освободителя”, пред погледите на скептиците, се събират десетки хиляди решителни хора, готови в името на своето бъдеще, да прогонят от парламента онези ненаситните, чиято единствена цел е отново да обърнат страната на изток, и я върнат при своя господар с ботушите.
  На импровизираната трибуна, изградена срещу правещите се на слепи и глухи, повдигат духа на народа с песни и речи представители на всички онези, излезли в студа на протестите.
  По подобие на украинците, борещи се за своята независимост от руската мечка, доброволци раздават гореща чорба и напитки на недоволните си братя и сестри. Чуват се познатите от месеци възгласи, развяват се национални и европейски флагове, многохилядното мнозинство на площада скандира лозунги, които онези вътре заслужават , но не искат да чуят и се правят, че не се отнасят за тях.
  В един момент Суверенът, този в чието име се кълнат онези зад високите порти, настръхнал срещу неправдите, избутва преградите и прекрачва прага на вековната сграда като прогонва от нея недостойните, наместили се там според тях „веднъж, но завинаги”.
  Полицаите, уморени да пазят от „народната любов” онези, които най-малко го заслужават, полагат на земята щитовете и каските си, разбрали насетне, че онези, срещу които са ги изправили не са врагове, а техни братя в съдбините си.
  Негодяите, принудени да напуснат мекотата на креслата си, уплашени от това, че народът ще търси сметка за грабеното, бързо заемат място по пейките на втория терминал на летището, замествайки всички онези, които довчера са гонили.
  А животът си тече, спрялата рулетка пак се завърта и избори отново предстоят. Дано обаче тези, които ще представляват народа ни, наистина мислят не само за себе си.
  Засега всичко написано по-горе, е само една приказка. Какво пречи, обаче по един или друг начин да бъде постигнато. Заслужава си това усилие в името поне на децата ни.

 5. До Dimi Gachev Браво. Да се надяваме на Коледно чудо.
  Колкото до Реформаторския блок, мисля че без Нейнски ще е чудесно.Тази дама нищо не е направила, а има огромно самочувствие и изисквания.Помня и за скоршното и разцепление с ДСБ,в самото навечерие на изборите.По-добре сега да се отцепи и да я забравим.И смятам, че наистина Кунева е по-приемлива.

 6. След това може пък г-н Ра(ма)дан Кунев да изхвърли от календара и датата 22 септемри?

 7. Пред общия враг,всички трябва да се обединят.Така мисля аз и не само аз.Разцепленията са ни донесли толкова много вреди,че виждате до къде достигна дясното!Тази вечер чух ,че Надежда искала РБ да се превърне в Партия и това била причината за разногласията.Не знам кое по-добър вариант,знам само ,че трябва да има хора с ясна европейска ориентация в Парламента!

 8. Странно, че от Дума определят реформаторите като крайно десни. При всичките крайности на Атака. Излиза, че вече открито си приемат националистите близо до социалистическото им леговище. Не че за мен някога Атака е била “дясна”, но нали така лъжат хората. Както и с “десния” ГЕРБ или с “либералното” ДПС. Ами всички тези са по-червени от маймунски задници. И Атака … били “десни”. А сега изведнъж – реформаторите си заеха мястото – били десни. Май с времето всичко лека полека ще си идва на мястото. И явно Атака си зае мястото в ляво. Като в истинската демокрация – трябва да мине много време.

 9. Някои хора пък не разбират кога трябва да се оттеглят. Каквото са дали – дали. Каквото не са – не са. Няма незаменими. Тълкувайте го както си искате, за когото си искате.

 10. Не зная родословното дърво на г-н Кънев, но зная, когато през 2004 година НАдежда Нейски се отрече от управлението на ОДС и КОстов, а сега започна да го използва за собствен коз. Пък и не зная някога чак да е била легендарен лидер. Просто една службогонка и нищо повече. Г-жа Кунева не е по стока, но е председател на определено дясна формация.Идеята на РБ според мен е да обедини десните избиратели, а не Неински и Кунева.

 11. Когато интелигентен човек ненадейно започне да се държи странно, това означава, че го направляват скрити фактори – цитатът, смислово точен, е на самата Нейнски.

 12. За в-к “Дума” и БСП удобните “Десни” са ГЕРБ,НДСВ,проекта Бареков,АТАКА . Тези “десни” не желаят да променят статуквото,наредено от КУКЛОВОДИТЕ от БКП .Така ще си прехвърлят властта един на друг,а народа ще се “извърви” в чужбина до загиването на България. Трябва да престанем да вярваме в тезата : Човек “Х” е Партията и който говори нещо срещу него,говори срещу Партията!!! Така беше при Т.Живков ! Г-жа Нейнски никога през живота си не е ръководила и организирала поне една “текезесарска бригада” от 30-40 човека,камо ли да ръководи партия, “недай боже” държава. Това ясно пролича с лидерството й в СДС !!! Тя чак сега се сети за положителното и доброто от дейността на “десницата”,а след 2001г. нито дума не обелваше за това и “проветряваха” СДС с П.Стоянов.РЕЗУЛТАТИТЕ СА ВИДНИ !!! Сега основната цел е ПРЕКРАТЯВАНЕ РАБОТАТА НА ТОВА НС И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО !!! Тъй като Нейнски е слаба в организирането на такава дейност иска да пренасочи усилията на РБ в удобна за ния насока,т.е.”дебати” – празно говорене и бездействие !!!

 13. Към С. Борисов:
  Уважаеми господине, очаквам да се появите днес в блога, за да се уверите, че темата “Какво и защо става в Реформаторския блок” вълнува много участниците. Или, може би, за такива като вас, първо е нужно “разрешение от горе”, за да учатвате в една “непосочена” изрично, пък била тя и добронамерена дискусия? Във всички случаи, на фона на написаното от другите участници, искам да цитирам вашите мъдри слова от вчера, защото само “сините комунисти” могат да нанесат повече вреди на “дясното” в БГ дори и от червените :
  ” Не нам господине/другарю… Да се разисква т.е. да се търсят “опорни точки” за раздуване на противоречия между десните е очевидно потребно за тези, които целят България да бъде олигархична и недемократична.
  POSTED BY С. БОРИСОВ | ДЕКЕМВРИ 16, 2013, 22:17″

 14. Част от пишещите се плъзгат по пързалката подготвена от в. Дума. Това което говори Кънев е, че пет партии са се разбрали за това колко ще тежи гласа на всяка една от тях, като са взели за основа резултатите от изборите, а Синьо единство искат всички да са с равен глас. Само, че Нейнски успя да провали коалицията за изборите и сега няма гласове за нея. Какво точно и е виновен Радан Кънев за това. А тук се обсъжда коя била по-приемлива Нейнски или Кунева, а това е идеята на Дума да покаже, как и Реформаторския блок се е хванал гуша за гуша за кокала.

 15. Ако в БГ имаше повече политици с присъствието и “демократичния характер” на Надежда, тази страна отдавна щеше да е друга. Тя беше прекрасна гледка като външен министър в най-успешното правителство на България. Тя е истниски демократ, силен оратор и добър политик. Не се сещам в патриархалната ни все още държавица да има по-добър български политик от женски пол. Сложете до нея всички онези женици, които се правят на политици, а всъщност са “политички” и ще видите ограмната разлика. От една страна е Надежда, която е ярка като индивидуалност и присъствие, а от друга – всички останали, раждани всякаш от една майка /Първанова, недоразумението Желева, Грънчарова-Паси, Йотова, Манолова, Качакова, Никова и пр., и пр./ Може би една Цеца Цачева има потенциала на сериозен политик, но тя няма визията на Надежда, което също в политиката може да се окаже минус.

 16. Реформаторският блок няма бъдеще. Като организация, тъй като е невъзможно да бъде определен по друг начин, създадена в някоя от многото “работилници за създаване на политически проекти”, има за цел да извади от кома и малкото десни избиратели с консервативни и либерални възгледи, които биха могли да излъчат някой друг депутат. Основният въпрос обаче, който мен ме вълнува, е, не разбраха ли политическите инженери, че като създаваш една партия или движение, то трябва да има идеологическа платформа и послания към избирателите. Не може в най-бедната страна в Европа да говориш за либерализъм,като същият този се свързва по правило с незаконно усвояване на държавни средства. По-скоро умовете на тази идея трябва да наблегнат на консерватизма и истинските устои, върху които се крепи едно общество. Ама, кой да слуша, парите не прощават!!!

 17. Към МАРИЯ
  Умишлено ли пропускате Екатерина Михайлова?

 18. Форумци, ако обичате, не се зъбете един на друг по оста “добрата Нейнски – лошата Кунева, или обратно“. Имам усещането, че нещата са малко по-сложни, отколкото се представят. Но и аз както повечето участници гледам доста отделече и не зная подробности.

  Така или иначе обаче народът си го е казал с прости и понятни думи: “Петима Петко не чакат“.

  Аз също не мога да си обясня, какво точно искат хората от това “Синьо единство“. И като не им пасва да хващат свой собствен път и да покажат на какво са способни!

  А, Радан Кънев е според мен млад, интелигентен човек, вдъхващ доверие. Не виждам защо някои така настойчиво го слагат под съмнение.

  Аз лично не бих се разколебала да подкрепя РБ заради случващото се.

  Пък, всеки да си се произнася както си иска. Не е забранено.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.