Илюстрация на една лява профанация

Ако ви е нужно онагледяване на максимата, че обобщението е най-краткият път към глупостта, можете да не четете целия текст на автора със самомнението за превъзходство над “всички десни” автори.
Достатъчно е да прочетете първото му изречение ( от текст, в който се опитва да обори опонент, включително с нападки по родителска линия, както правят обикновено някои крайнобесни коментатори- голям “демократ”!).
Изречението с обобщението “блести” не само с претенцията за повече “умност” от “всички десни”, но и с глупостта да обявява политическата сатира, с която мнозина негови опоненти боравят за …меланхолия.
Над това човек може само да се посмее- меланхолично, може би.
За да подчертая още веднъж глупостта да поставяш под общ знаменател по идеологически признак “всички” свои опоненти, ще кажа само, че не смятам всички леви автори за глупаци. Но забелязвам, че някои от тях проявяват особен хъс в опитите да ме пре(д)убедят и приобщят към отбора на обобщаващите.

Ето за какво иде реч в излиянието на най-модния напоследък ляв гост на телевизионните публицистични предавания, в които все по-често дефилира журналиста от в. “Дума” др. Симов:

Сатанинските планове на виртуалното антизападничество Всички десни текстове, които някога съм чел, са нещастни по своему. Десните в България са големи майстори на това да си измислят световна мъка, за да имат оправдание за съскащата си депресия и маниакалните си изблици на подтиснат синдром на Туарет. Десният ум, в неговата българска разновидност, е изначално меланхоличен и подтиснат…

Както се казва, този другар не се нуждае от коментар, а от Коминтерн.

16 мнения за “Илюстрация на една лява профанация”

 1. Този “умник”винаги ме е отвращавал.Кой и случайно ли непрекъснато ни го натрапват от екраните?

 2. Нищо ново под слънцето!Комунистите промиват мозъци от 100години!Не се спират пред нищо-смърт,репресии,фалшифициране на исторически събития и личности.Оставиха Ботев и Левски,за да хвърлят прах в очите на народа и игнорираха всички други.Какво самочувствие да имат българите,като за 1300години,тази нация роди само Ботев и Левски?Българската буржоазия ли е най “мракобесническата” в света?Всички буржоазии по света(френска,немска,английска….),родили учени,откриватели,политици,пълководци,само българската буржоазия(десните)раждат престъпници и психопати.А пък от БКП се пръкнаха едни оптимисти,гениални персони,известни в цял свят с научни и културни постижения,просто смаяха света и най вече нас ,десните меланхолици!

 3. Казвал съм за това червено влечуго, че невъзможността да блудства по други, общоприети начини е основният фактор, който го тласка към най-необуздано словоблудство с мазохистична фиксираност върху всякакви десни фантазми. И върху хонорарната таблица на ДУМА+ спонсорите й, много ясно.

 4. Този на снимката ли е въпросният Ал. Симов? От различни четива бях останал с впечатление, че е млад човек, а той изглежда като прасе. Съвсем по партийному.

 5. Счита се ,че Моцарт е страдал от синдрома на Турет.Сталин пък е бил социопат.Затова ли го носите като хоругва по сборищата си?

 6. ne si struva da se obrashta vnima nie na takav vesliashki nastroen drugar{glupav mlad komuniaga{…takiva gi drusa komsindroma !

 7. Ой, ой, ой.

  Таурет ли, Турет ли, нещо май е омешал одеколоните.

 8. Гореописаният “другар” от “новата” петил….. пардон, поколоние “леви” “интелектуалци” , продължава “светлите” пропагандни традиции ,завещаните му от предишните поколения БОЛЬШЕвишко-“леви” , “интелектуални” ПРОПАГАНДАтори.
  Не мръднал и на йота от “правата” и “единствена” ПРОПАГАНДнА “линия”!
  Като има и разлики, все пак, и те са в абсолютният лумпенизиран примитивизъм, продукт на вековната ПРОПАГАНДнА БОЛЬШЕвишка (ДЕ)градация, и изразен във всички “интелектуални” изяви на този “ляв” обект, който е бил подложен на нейното ВСЕобхватно “въздействие”!

  И, г-н Инджев , вие какво очаквате от обекти , закърмени в “доктрини” възхваляващи колективизмЪт???
  Разбира се , че за тях няма разделение, за тях света съществува само в ОБОБЩЕНИЯТА, и то колективните, особено за колективният им “враг”, защото те нямат врагОВЕ, имат “колективен враг”, каквото и да означава това.

  Все пак обектите обСЛУЖ(Б)вАт своите колективни вождове, които мислят и чувстват вместо тях!
  Право на господарят(алфа-дога) е да спуска колективните заповеди ,а “правото” на Симов е автоматично и безстрастно да ги изпълнява.

 9. Samo si prikazvame, a nikoy nishto ne pravi sreshtu gadovete komunisti!! Koy shte zabrani bandata BKp??!! KOY ?? Kostov niamal sili, a Boyko niamal vreme!! I te (BKP-to) shte si tzaruvat oshte 100g. !!!!!!!

 10. Не зная дали др.Симов знае какво е “синдром на Туарет”,но с драсканиците си заработва пред Партията, парички за Фолксваген Туарег.

 11. “Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему.” – Лев Толстой, Ана Каранина

  Това е първото изречение на романа.
  Тиквеникът явно е прочел цялото изречение.

 12. “Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему.” – Лев Толстой, Ана Каренина

  Това е първото изречение на романа.
  Тиквеникът явно е прочел цялото изречение.

 13. Някой да е забелязал, че Българската Телевизия се е отказала да бъден преден пост на отдел Агитация и Пропаганда на БКП/БСП. Или прехода не е промяна, а продължение на старата партийна функция.

 14. Аз пък не разбирам в какво го упреквате другаря Симов. Прав си е човекът /по своему/.
  Да сте виждали меланхоличен или подтиснат идиот? Най-щастливи на този свят са идиотите.
  🙂

 15. Всички писания на Симов и изказванията му тук-там от телевизора, ако спазваме неговия речник, са плод на личното му травматично му изживяване от случващото се в страната срещу любимото му правителство през последните шест месеца.Задръстеността му в това отношение е неспасаема. Дори и да е усвоил спусканите му – на него и подобни нему “анал изатори”, опорни точки. А претенцията му да се премерва с обругаваните от него “десни” автори го прави злощастно претенциозен и комичен…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.