Спор(т)ното министерство с шампионски харчове за околосветски пътешествия

Какво ли правят повечето държави в богатия свят, които си нямат спортно министерство?

Как какво? Спестяват!

У нас обаче не можем да си позволим този лукс. Властта си има свои хора за уреждане, а не сметки за уреждане с явления като шуробаджанащината.

Много спорове са се водили плахо и у нас през годините на т.н. преход дали пък да не подгоним американците и по този показател, като оставим спорта на спортистите, на университетите, на професионалните клубове, на бизнеса, спонсорите и благотворителите. Обаче победителите на изборите проявяват борбеност в състезанието за уреждане на заслужили свои кадри и спортното министерство остава отново и отново извън терена на споровете.

Едно е безспорно, спор(т)ното министерства оправдава напълно доверието на партията и усвоява съответните средства, постигайки шампионски показатели.

Задграничните командировки на спортния министър Мариана Георгиева и нейния екип през ноември са стрували 38 395 лева, показва справка от Министерството на младежта и спорта (ММС).

През изминалия месец Георгиева имаше четири командировки в чужбина – в Монако, Йоханесбург, Санкт Петербург и Брюксел. Тя е прекарала зад граница общо 16 дни. В обичаен месец външният министър Кристиан Вигенин е в чужбина по около 12-14 дни.

Само разходите за командировките на министър Георгиева са били 12 111 лева, като в тази сума се включват сумите за хотел, дневни, самолетни билети, медицинска застраховка и представителни нужди”. ( Дневник)

14 мнения за “Спор(т)ното министерство с шампионски харчове за околосветски пътешествия”

 1. Бъдете по-снизходителни, драги Иво и колеги от форума! 13 000 лв- та какво е тази сума пред безценните прозрения на въпросната министърка за “постпредикатната субектност на семантичната константа, транспонираща паралелните кохезии спрямо универсалните структурни опозиции,експлициращи трансцеденталния семиозис на бихейвиористично-синтагматично-метасинтактическите и гамаглобалистките квазимаргинални вектори, модифициращи прединтегралното нищо в категориалната интенционалност на екзистенциалното неслучване на мега-дискурсивния микронаратив…”
  Че и Лютви ага научи на тези тънки приказки и мурафети, май с жена,ашколсун!

 2. Това си е министерството на ПРОПАГАНДАТА, дълбоко законспирирано и действащо под прикритие, още от времето на (пре)зрелият “социализъм”.
  Традицията се следва без НИКАКВО прекъсване вече 70 години.
  Е , уж имаше някакъв “преход” през последните 25 години, само че не се разбра от къде, за къде беше.
  Но явно за “министерството на спорта” , дори той не се състоя!

 3. Браво на Стамбо! Така точно даже Лютви не може да го каже. Госпожата няма ли си близки хора да я посъветват да не се излага?

 4. Към Стамбо: Звучен и мелодичен БЪЛГАРСКИ език!
  Поздравления БАТ Стамбо!

 5. Другарката е за развиване на АЕЦ – Белене, Козлодуй и даже София!
  Нищо чудно, тя явно не прекарва много в България.

 6. Заяждате се. Все пак има работни срещи и дипломация.
  За Бистришките тигри и Авиотряда да кажете нещо?

 7. “В обичаен месец външният министър Кристиан Вигенин е в чужбина по около 12-14 дни.” – През останалото време си е у дома, в Русия.
  На фона на харчовете, които Волен Руж прави, вояжите на госпожата от Спортното министерство са повече от скромни. Сигурно спи във вехти хотели и се вози в по-евтината пътническа класа на самолетите.
  Едно време Дъглас Адамс беше написал в “Пътеводител на Галактическия стопаджия” – (цитат по памет) “Ритмичният строеж [на стихотворението] е много особен, а това контрапунктира на сюрреализма на цетралната метафора, целяща да сублимира това, да трансцедентира онова, и да заживее в мир с финдаменталните дихотомии на нещо трето”. Ако беше жив, мистър Адамс щеше да си оскубе косите, че не се е посъветвал с госпожата от Спортното министерство как да напише по-добре Пътеводителя.

 8. Към Soljenicin:

  Ако написаното от мен, подкрепено с точни цифри, е заяждане, то как да наречем написаното от Вас с претенцията да знаете какво (не) писал за Авиоотряда? Не сте чел ( а цяла книга съм написал и не само за Авиоотряда), обаче имате претенция да ми размахвате пръст- доста представително за заяждащите се, като Вас.

 9. Абе каква порода беше оная нашенска отровна змия, със специфичните бузи? Пепелянка, или усойница?

 10. http://www.investor.bg/evropa/334/a/ruskata-vtb-moje-da-pribegne-do-sykrashteniia-v-zadgranichnite-zvena,163553/

  руското оръдие на капитализма, по-точно инвестиционното банкиране, ръждясва в чужбина (за Русия нямам поглед).
  Псевдо-капитализма и тук и в Русия куца – проповядвания от левите държавен капитализъм рано или късно се сгромолясва, такава ще е съдбата на путинския капитализъм (у нас ДС-капитализъм) във всичките му форми.
  Затова свобода на интелекта и Оставка на комунистическата шайка!

 11. Към Soljenicin:
  Бихте ли могли да ми кажете каква е смислената командировка на госпожа министърката в Монако?

 12. А Рудолф Шарпинг /министър на отбраната по това време/ бе сменен ,защото ползвал бонус точките на Луфтханза за лични пътувания, а му били дадени за служебните му полети, плащани от бюджета.То никакъв спорт няма, ама министър за скъпи воаяжи има.Сега и S&P са виновни, че ни намалили переспективата.

 13. Г-н Инджев, и все пак се колебая – кое от министерствата преди 1989г., държи първенството в пропагандата на НРБ???
  То май всички си бяха министерства на пропагандата, но все пак това на спорта или това на “културата” е “ударник” в пропагандата????

 14. Ало, “Солженици”, я по-добре да се кръстиш Гранитски, че по ти приляга. Кого заблуждаваш с тези “пориви” за справедливост? Марш у лево и чети повечко, че изпускаш съществени неща, поради което почваш да дрънкаш глупости. Г-н Инджев е написал десетки коментари за издънките и простотиите на ББ, ЦЦ и другите гербери (червени тикви под прикритие). Само че сега е ред на тия дето ни управляват понастоящем и няма как да е нормално тая министърка на спорта да има “работни срещи”, камоли “дипломация” зад граница в половината от работното си време за 1 месец…Освен ако не ходи да убеждава правителствата по света да издават директиви спортистите им да развиват предимно левите си крайници, щото у нас вече “любимото на целия български народ” правителство провежда такава кампания!Или обича да си пазарува в чужди луксозни бутици, милата. А най-добре е да си наляга парцалите и да си стяга куфарите, защото я чака ОСТАВКА воглаве с Оглушарски.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.