Путин оправи Украйна, кворумпирани нашенци завиждат

На Сталин се приписва циничната констатация, че убийството на един човек е престъпление а на милиони хора е статистика. Дори и да не го е изрекъл, много му отивал. Цинизмът му звучи направо перверзно в светлината на най-големия подкуп, даван пред очите на човечеството. Защото подкупването на един човек е престъпление, а корумпирането на една огромна държава в огромни размери е политика. Имперска и арогантна при това!

За нас, българите, ритуалното унижаване на разчекнатата между Европа и Русияа Украйна, положена на прокрустовото ложе в Кремъл, е като поглед по лупа за собствената ни неприлична действителност.

Лъжете се, ако си мислите, че основният износ на Русия е само монополният поток от суровини за енергетиката ни, макар да е истина, че чрез тях Москва наистина държи за гушата България.

По каналите на двустранната търговия с едностранната десетократна печалба на бившата(?) ни владетелка тече водопад от корупция и това е за нас фаталният водещ вносен продукт, сделан в Русия. В самата империя официално признатата тежест на корупционния теч в икономиката на страната се измерва с 50 на сто от брут(ал)ния вътрешен продукт.

Познайте дали заразата не се пренася по инвестиционен път, по който България бива изнасилвана по инерция, по традиция и по…взаимно съгласие, уви. Което прави изнасилването да изглежда в очите на света ( и на българите, които мислят като света) като откровена проституция от страна на разпищолената пета колона.

С петата колона обаче по неволя си живуркаме заедно под юргана на националното примирение. Време е за разграничаване.

По това разграничаване ще познаете кои политически субекти наистина се противопоставят на олигархията, мафията, задкулисието, беззаконието, несправедливостта и всички подобни прикрития на бруталната истина- все понятия, използвани като удобни указателни табели за изход към изходната точка, от която тръгнахме, когато бяхме „освободени” от вечните ни освободители, донесли ни демокрацията на тепсия като главата на Йоан Кръстител, поднесена от Саломе от сесесере.

Интересно е обаче как в дългосрочна перспектива ще погледнат самите руснаци на тази имперска щедрост към Янукович, която Путин финансира от техния залък. Това е въпрос, който трябва да си зададат и българските просяци, които точат лиги пред вратите на Кремъл. Там все някога ще дойде власт, която ще потърси сметка за корумпирането на чужди режими и “елити” с парите на руския народ.

11 мнения за “Путин оправи Украйна, кворумпирани нашенци завиждат”

 1. Путин не е в състояние да издържа Украйна дългосрочно. Киев ще изкара зимата по-евтино, ще откраднат 5-6 млрда от заема и като минат изборите в ЕС през май, всичко ще започне отначало. Е, по нашите курорти ще се повят някои украински “инвеститори”.

 2. И на мен в руския народ ми е надеждата – няма друга земна сила да гътне Путин, макар той да не е сам, макар зад него да стои целият генералитет на КГБ! Като гледам родните КДС-арски редици как не са мръднали, как искат да могат да крадат, убиват и командорят “по прежнему”, представям си как е в редиците на КГБ!
  Даже днес се чудих кога ли официално ще ни извлече от ЕС петата ни колона, която ежедневно доказва, че може да си прави тук каквото си иска: много просто – когато тук влезе действаща независима Европейска Прокуратура и бандитите от всички нива на БСП-мафията-олигархията-милицията-съдът и др. се окажат с нечисти съдебни досиета, вследствие от независимо събиране на доказателства. Едва тогава другарите ще предпочетат да се лишат о евросубсидии, а ще се задоволяват с кражби от родната опоскана държавна хазна, но ще минават за чисти и неопетнени. А дотогава – ще лапат незаконно европейски средства, ще нападат, лъжат, крадат и убиват, но ще им се разминава безкрайно!

 3. Позволявам си една малка забележка – според мен не става дума за подкуп, а за ипотечен кредит! Нещастните украинци ще отгладуват колкото издържат, а после задниците им ще станат руска собственост. Нещо като “процъфтяване на дружбата от векове за векове”.
  Явно мундирите от Вашитгтон и НАТО не четат Бжежински.

 4. Действително, руският цар не може да издържа дълго Украйна, но и не Му е необходимо! Само Му трябва време да укрепи украинската Пета колона, както и да задейства руската пропагандна машина. Защото руската пропагандна машина, опряна на петата колона, може да убеди тъпите народни маси, че за повишението на цените на газа е виновен не Газпром или Путин, нито дори пазара, а е виновна например Тимошенко. Както у нас винаги в края на краищата е виновен Иван Костов! Защото не им даде коридор за Косово, с което гарантира приемането ни в НАТО, или защото изгони, о чудо невиждано, няколко руски дипломати, или защото не позволи да създадат партия Атака, та успяха чак за изборите 2005 г., та им се наложи да се лигавят с онова нищожество Величеството.

 5. Руснаците я потърсят, я не сметка на сегашната, вчерашната, …отколешната власт.
  Ние сме наред, най-после да покажем че искаме и можем независимо, демократично, успешно да управляваме държавата си. Без натрапчивата миризма на руския ботуш…

 6. Прочетете това – внимателно:

  “За Русия такъв огромен финансов пакет е безпрецедентен. Москва ще отдели парите от нефтените приходи, влизащи във Фонда за национално благосъстояние, който по идея трябва да СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ВЛАСТИТЕ САМО В КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ…”

  ( и си спомнете суровите думи на Путин и на хора от високите ешалони в Москва за Украйна и пазарните цени на енергоносителите ДОСЕГА!)

  И особено това:

  “Украинските управляващи побързаха да се поздравят с успешната според сделка, КОЯТО ЩЕ СПАСИ СТРАНАТА ОТ ФАЛИТ. Премиерът Микола Азаров ВЕЧЕ ОБЕЩА ТРИКРАТНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА, НА ДЕТСКИТЕ ДОБАВКИ И НА СТУДЕНТСКИКТЕ СТИПЕНДИИ ПРЕЗ 2014 г….”

  И всичко това, И НЕЯСНИТЕ,НЕИЗВЕСТНИ ЗА ОБЩЕСТВЕНОСТТА ДОГОВОРКИ (интересно дали не ви напомня това и договорките на нашите комунисти с руснаците, напр. за “Белене”, “Южен поток”,…) на фона на големи протести срещу властта в Украйна и на това:

  “Европейски дипломати и САЩ също разкритикуваха сделката. Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер обвини Русия в използване на тежкото икономическо положение на Украйна, за да оттласне страната от ЕС. Говорителят на Белия дом Джей Карни заяви, че параметрите на подписаното споразумение не отговарят на исканията на протеста в Киев.

  Това се случва, след като на 15 декември ЕС спря преговорите за асоцииране с Украйна, като се мотивира с неспособността на властите в Киев да покажат ангажираност. И за Янукович единственият начин да гарантира избягването на фалит и евентуално политическото си оцеляване беше да се хвърли в обятията на Москва.”

  Ами и без да са публикувани скритите договорености между Путин и Янукович е пределно ясна причината за “необикновената” внезапна НЕПАЗАРНА щедрост на Путин в момента. И тя бе много лесно предвидима и очаквана – от негова страна Въпросът бе “дали ще пробие” при Янукович, или още по-точно – КАК ДА ГО НАПРАВЯТ, ЗА ДА МИНЕ.

  Накратко казано – става дума за спасяване на положението ( “За Русия такъв огромен финансов пакет е безпрецедентен. Москва ще отдели парите от нефтените приходи, влизащи във Фонда за национално благосъстояние, който по идея трябва да СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ВЛАСТИТЕ САМО В КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ…”) – и то не само за Янукович ПЕРСОНАЛНО, но и за Путин!
  Тоест за властта им! Затова и договорките им са на четири очи,не са публикувани, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ НИКОГ ДА БЪДАТ ПУБЛИКУВАНИ, ЗАЩОТО ЩЕ ВЗРИВЯТ НАРОДИТЕ ИМ, и сега екипите им трескаво работят за да излязат с някакви по-приемливи версии за пред гражданите си и света.
  Дали това споразумение ще издържи и колко време – всеки може да прецени и сам, като гледа реакциите на хората и вътре в Украйна, и в ЕС и останалите държави.
  Това е панически ход на комунистическите върхушки на двете държави – и най-вече Путин, който е с краткотраен ефект и цели да спре или ограничи стратегическите си загуби – така,както той ги вижда и преценява за себе си – от окончателното изгубване на Украйна като жизнено, критично важна геополитическа държава в за Русия в региона.

  Само помислете – една страна, която избягва ФАЛИТ по собствените признания на ръководството й С ОГРОМЕН И НЕПОСИЛЕН ЗАЕМ, И ПРЕМИЕРЪТ Й ОБЕЩАВА “ТРИКРАТНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА, НА ДЕТСКИТЕ ДОБАВКИ И НА СТУДЕНТСКИКТЕ СТИПЕНДИИ ПРЕЗ 2014 г….”!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

  Това не е дори и обикновен популизъм, ТОВА Е ОТЧАЯН ЗОВ, ОПИТ ДА СЕ ЗАДЪРЖИШ НА ВЛАСТТА КОЛКОТО СЕМОЖЕ ПОВЕЧЕ И С ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА, НАЧИНИ И ЛЪЖИ!
  На системата – “СЛЕД МЕН И ПОТОП!”

  ЧЕСТИТО, УКРАЙНА!

 7. На мен най-много ми хареса германският външен министър, който показа изключителни качества на скорострелно лицемерие след като едва встъпил в длъжност се втурна да помага на изнасилената Украйна, впрочем вързана с въже което той сам подаде на насилника.
  Мяза ми на наш герой Бойко който гледаше в устата и само слушаше когато говори добрата Mutti, пък после правеше това което каже ПУ(ти).
  Но така е след като за твоята партия ПУ(ти) е най-големия демократ.

 8. От когото вземеш заема под такова влияние ще попаднеш…през 1997г. (в България) условията бяха – приватизация, либерализация, валутен борд. В случая с Украйна, щом иска да взема заем от руснаците(след като са се докарали дотам), ще изпълнява и техните искания (добри или лоши), то е логично.

 9. Имам предложение за”кворумпирани нашенци “.Вместо да правят контрамитинги ,да засилят протестите срещу правителството и “Белене” и Путин може да им предложи милиарден подкуп , да ги спасява .Защото милионния протест в Украйна , накара Путин да действа “ва банк”.Но както знаем банката/в случая Путин/ винаги печели.А Янукович играе”руска рулетка”, която обикновенно завършва със самоубийство, но залога е ужасяващ – Украйна.
  А ето един пример за корупцията при Путин. На “Артдокфест” в Москва се състоя руската премиера на нашумелия филм за олимпиадата в Сочи “Игрите на Путин”. Лентата е заснета с финансовата помощ на Германия, Австрия и Израел, а неин режисьор е руският емигрант Александър Гентелев. Филмът остро критикува решението за провеждане на зимни игри в субтропиците и разказва за корупцията при строителството на олимпийските обекти и за щетите, нанесени на околната среда в Сочи и на неговите жители. От планираните 5 млрд щд разходи ,вече са повече от 51 млрд щд., което я прави най-скъпата олимпиада в света.
  А към бойкота се присъедини и Обама.

 10. there is no such thing as free lunch госпада украински продажници пък бил той поднесен и от изток…

 11. Да не забравяме че Путин също така се старате да смекчи реакцията на Запада, като в Русия започна да се говори за амнистиране на протестиращите от Green Peace, затворничките от Pussy Riot и дори “о небеса” Михаил Ходорковски 🙂

  Путинизъм в действие. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.