Шампанизарно шоу за шимпанзета

https://i0.wp.com/ivo.bg/wp-content/uploads/2013/12/IlichBarekov.jpg?resize=825%2C619

След като се запознахме документално с живота и делото на националреволюционера, новия Левски, бореца срещу колониалното робство Волен Сидеров, който калява волята си с френско шампанско и с риск на бомбето си пори вълните на Канале гранде с гондоли, е време да обърнем взор и към друг каналджия от същия калибър – Николай Бареков, неговия високопоставен конкурент по парвенющина в родната политика.

Воюващият срещу бедността и беззаконието Бареков не просто и само пиеше френско шампанско в курорт за милионери, но направо се поливаше с него. Че и се хвалеше с това в интернет, а след това и напук на възмутените граждани си показа снимките и по поверената му ТВ7. Което си е маниакално саморазголване, подобно на голите снимки на Сидеров, на които позира както майка му (не ) го е родила- с очила на онази част от тялото, която дори мъжете от племената, останали в развитието си нивото на неолита, обикновено крият с препаска.

Разпасаните парвенюта на българския популизъм обаче не само не се срамуват от своя стриптийз, но и го натрапват на зяпачите- държат да бъдат забелязани от всички.

Приликите по линията на френското шампанско и ексхибиционизма не са единствените общи черти между двамата най-шумни обединители на пролетариите от всички кръчми. Но има и тактически разлики.

Сидеров може да обича да си показва „оная работа”, но проявява войнствена свенливост за милионерските си харчове. Докато Бареков сладостно споделя с публиката за тях. Вече се изживява и като спонсор на публични зрелища, като онези боеве без правила- много подходяща метафора.

Метафората си е метафора, но са го метнали на тепиха на глупостта спонсорираните от него мъжаги. В интернет се върти видео с аудиоефекта на яко нецензурно скандиране на публиката лично срещу Бареков на събитието, за което той се хвали, че е платил. Това преобръщане на палачинката на платените симпатии е само загрявка обаче за онова, което ще му се случи като падение, когато му спрат парите за политическа реклама.

А междувременно грандиозната грандомания, която го тресе, предстои да се материализира в поредното пошло шоу в съизмерването на личността му с велики събития от миналото и с имена от световната класика сред политическата класа.

Кумирът му Борисов, когото Бареков за измиване на гузната съвест се опитва от няколко месеца насам да превърне в основна своя боксова круша в аматьорската лига на политическото лигавене в периферията на политиката, си падаше по снимки със знамените личности. Сравнително безобидна слабост, преболедувана от почти всяка гимназистка, е при възможност да се щракнеш с минувачи през България като Робърт Де Ниро или Жан Колд Вандам. Бареков обаче направо се бута в компанията на Саркози и Рейгън- наравно с тях!

Ето какъв кич е намислил за своята промоция като платен инструмент на най-видния олигарх в държавата бившият чалгар от пловдивските кръчми, въоръжен с достатъчно пари, за да произведе впечатление върху родната публика, а защо не и върху световната!
BNews.bg
Николай Бареков ще стартира партията си тази събота (21 декември) във Велико Търново.
В старата столица той събира инициативен комитет, който ще постави началото по регистрацията на новия политически субект.
Първата стъпка ще бъде направена в залата на Великото народно събрание, поставило през 1879 г. основите в развитието на съвременна България. Очаква се конгресът за избор на устав и ръководство на партията да бъде проведен в началото на 2014 г.
Преди учредяването на комитета, лектори ще проведат семинар за ролята на лидерството в новите политически проекти, за бъдещето на политическия център у нас и накъде след НДСВ и ГЕРБ.
Около партията ще бъде направен широк центристки съюз с граждански движения и партийни формации,
обяви дни преди събранието в Търново Бареков. Целта е да се съберат най-добрите експерти по успешните примери на Саркози и Рейгън”.

Навремето имаше виц, че обикновените тъстове подаряват на зетьовете телевизор, а необикновените, като Тодор Живков-направо телевизия. На женения за КТБ Бареков, за когото вече биха камбаните на дядо му Николай на сватбата му в Пловдив и това епохално събитие беше излъчено пряко в новините на Би Ти Ви, сега му подаряват цяла партия.
Как да не лудне от автовъзхищение човекът. Не се издържа лесно на напрежението, когато от площадката с маймунката в пловдивската механа те изстрелят в политическия космос като опитна маймунка на ирански космически кораб, закъсняла в покоряването на отдава известни простори на простотията !

17 мнения за “Шампанизарно шоу за шимпанзета”

 1. Навремето имаше един пияница, бай Кольо Попивката. Натряскал се нашият до козирката и клатушкайки се се отправил на работа да ходи. Спрял го пазачът на бариерата и се опитал да го сконфузи. “Бай Кольо, що чиниш тука. Я, бързо се прибирай в къщи да не те гледат хората как си се подредил.” А нашият юнак гордо отвръща, “Та мене, ако не ме видат хората на какво съм се направил, то на акере сито е било.”

 2. Г-н Инджев, както винаги блестящо, със специфичното чувство за хумор от висока класа!
  Само не разбрах кой ще пререже лентичката на новооткриващия се булевард “Николай БАРЕКОв” в старата ни столица.
  Разбрах от къде започва булевардо, ама не разбрах накъде ще води.
  Всъщност не ме интересува, аз по този път няма да минавам!

 3. Аз отново имам въпрос г-н Инджев към Вас.
  Стана вече доста време, а не виждам Ваш коментар относно движение “22 Септември”?
  За мен това ще е истинското дясно, а не фалшивите РБ, които били преговаряли за нещо, което нямат и още повече с “червена кукувица” в редиците си.
  Не мога да повярвам, че няма нито анонс, нито дори една дума все още тук за това. Някакъв стар идеен спор ли има между Вас и Е. Сугарев или с Евгени Михайлов? Подкрепяте останките от фалшивото дясно или какво? Изяснете това. Важно е за всички четящи тук. Тези двамата “капути” /в смисъл, че са за еднократна употреба и когато се използват втори път, като Сидеров например, става гнусотия/ са ясни на всички вече. Вие колокото и да пишете, тези който ще бъдат излъгани от тях не са тези, които четат тук, те по-скоро не четат, а надали имат интернет, така че горното е много хубаво и го чета с удоволствие, но не е градивно.

 4. Проектът “Бареков” съвсем не е толкова безобиден, колкото ни се струва, след като “Черната Златка” спечели конкурса “Биг Брадър”. Едни и същи хора стоят и облъчват в двата проекта.Гледах само финала и останах в потрес!

 5. Колкото на по-виско се качва маймуната,толкова повече и лъсва червения задник.Тези от КТБ съвсем откачиха.Как може толкова долна подлога да им е лицето на следващия проект.Това като отмъщение , че хората скочиха срещу Пеевсли ли е?Отвратително същество.Дудуков – прякора е точен.

 6. Към барековата пасмина, изглежда, вече се е присламчил и онзи съветски милиционер и прононсиран руски агент със сифилитичната камба вместо нос- росэн пэтров (пиши името му с малки букви и руски добавки, разбира се!) Трябва да оправдава рублите, които му сипват от НЕЗАБАРВКА.

 7. Обществените фигури, дето минават за лудички се подредиха в стройна червена нишка, проточена в цялата ни нова история. То не беше Ж.Ганчев, Я.Янев, В.Сидеров, Величеството също го даваше леко чалнат, ранният и късният Б.Борисов усилно вее жълтия байрак. Та що ли да не посрещнем и Бареков. Като гледам, никой от тия не е хоспитализиран, значи не иде реч за действително луди хора, а за умишлено преструващи се на такива. Камуфлаж, така да се каже, измама за зрителите – да не ги вземат на сериозно, да ги подминават със състрадателна усмивчица, да се разсеят и хоп, поредният вицекрал на Индия да им се метне на врата. Не са луди те, правят се на луди, защото силно вярват, че лудите сме ние. Щом номерът минава и до сега, може и да е вярно.

 8. Към Ivan Stoilov,
  г-н Стоилов, не знам дали г-н Инджев ще Ви отговори, но провокирахте мен!Дайте като правят нов бардак поне к..вите да са стари!Ако целта на тази организация ще е да правим гладна стачка против всичко, което не ни харесва- не я подкрепям!Аз и без това си гладувам – така, че за мен това не е интересно!И земете се запознайте с изказването на затворник №1 на България срещу комунистическия режим проф. Янко Николов Янков – ” … гледам в затвора случайно по телевизията един човек с една странна шапка, говори едни страшни неща против управляващите! В следващия момент си задавам въпроса – Чакай бе, този защо не е при мен!? Аз защо не съм при него!? И всичко ми стана ясно…”

 9. Към Иван Стоилов:
  Стоилов, ако мислиш, че ще провокираш г-н Инджев, нещо май си объркал блога. Миналата седмица в оня блог се коментираше темата, но не те забелязах сред коментаторите. Аз се опитах да споделя мислите си но моментално бях демократично елиминиран, след няколко часа повторих опита си и бях “промушкан” от един-двама верни воини и се отказах. Ако си мислиш, че само с гладуване, поезия, музика и режисиране на стари битки за вождизъм, може да се пребори днешната власт, малко си се объркал приятелю ; недей да поставяш задачи на един свободен блогър и истински независим журналист и писател като г-н Инджев, остави го да мисли и да решава сам.

 10. Интересно – държава, която не може да сътвори дори телевизор от дърво, какво остава за истински, не може обаче да сътвори и телевизия, нито водещи, но пречи на автентични партии и лидери и пр., а насажда изкуствено отгледани ГМО-лидери на ГМО-партии – някак навързани, оплетени и направо кардинално сбъркани са нещата у нас!

 11. Вече писах за полета на Бареков от летище Хийтроу до летище София с българска авиокомпания.Моят морал не позволява да снимам човек,който не подозира,че е сниман.Щяхте да видите “политика”Бареков награбил около десет торбички на модни фирми.Беше ми неудобно да го оглеждам и единствения надпис,който видях,беше на известните обувки”Бали”.Беше се натоварил като търговски агент,много горд от покупките си.След оня клип с Радка Пиратка,аз не го гледам,изпитвам огромна болка,че в моята Родина,такива хора могат да стигат върховете,които трябва да бъдат запазени за достойни и уважавани хора.

 12. Г-жа АНА МАРИЯ, Бардаков се е подготвял за 21 декември. Трябва да сложи ново западно лустро на “новото” МУ путинско ОФ, защото ,не само нова основна “партия” му гласят, цяло “ново” ОФ с много клакьори за поддръжка.
  Че зер ,сам Бардаков не (НИ) им стига!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.