Нов медиен СССР се (из)роди в България

Още един СССР се появи днес у наше село: Съюз на Съсловните Съветоиди ( по аналогия със „соросоиди”) Работодатели.

Общото между учредителите на поредната патерица на куцата по рождение и замисъл нашенска демокрация, в която не вирее нито една читава организация на журналисти с реално влияние, е че за пореден път ни демонстрират организираност на и без това отлично организираната подкрепа за властта от страна на структури, които би трябвало по дефиниция да й опонират- ако наистина имаха нещо общо с журналистиката, а не с постколониалната пропаганда.

Ако бях като другарите, които, в сладострастен пристъп на кеф от проблемите на опонентите си обичат да говорят за бардаци, щях да напиша нещо в техния стил за новия им съюз със старите физиономии.

Оставям на читателите да преценят какво означават лицата на издатели и работодатели, като Ирена Кръстева, Валерия Велева, Светлана Шаренкнова, Петьо Блъсков, Славка Бозукова  и т.н. , които надничат около един поп зад новата русофилска организация, претендираща да има нещо общо с обществената нужда от още един робовладелски инструмент за покоряване на и без това покорната ни журналистика.

Вторият медиен съюз написа алтернативен етичен кодекс

https://i0.wp.com/offnews.bg/files/uploads/2013/12/BMS.jpg?w=825

OFFNews

Ние, членовете на Българския медиен съюз осъзнаваме своята отговорност към обществото, която медиите дължат на всеки гражданин на Република България. Вярвайки, че изпълняваме нашите задължения честно, в съответствие с действащото законодателство и отчитайки нуждата от редакционна независимост, приемаме настоящите правила като възможност и задължение за въвеждане на ефективна саморегулация чрез приемане на единни стандарти обединени в настоящия Професионално-етичен кодекс на българските медии“.
Това гласи преамбюлът на приетия вчера професионално етичен кодекс на Българския медиен съюз – втората издателска организация след Съюза на българските издатели.
Вторият етичен кодекс в българската медийна среда бе подписан в сряда вечерта на тържествена церемония в резиденция „Лозенец“ в София от членовете на БМС, сред които пресгрупата на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, изданията на Петьо Блъсков, на Тошо Тошев, Славка Бозукова, Валери Запрянов и др.
Документът е отворен и може да бъде подписан и от други медии, заяви изпълнителният директор на БМС Гриша Камбуров. Той определи церемонията като „медийното събитие на 2013 година” и отправи послание към медиите да работят за „толерантност и уважение“.
Събитието беше благословено от западно и средноевропейският митрополит Антоний.
В момента Българският медиен съюз (БМС) е най-голямата медийна организация и обединява 35 издатели на 68 местни и национални медии”.

23 мнения за “Нов медиен СССР се (из)роди в България”

 1. ”В момента Българският медиен съюз (БМС) е най-голямата медийна организация и обединява 35 издатели на 68 местни и национални медии”.

  Ако ще да обединяват(или обеднеят) 3500 издателя на 6800 местни национални медовини,в следващия момент или столетие- не ги поглеждам,камо ли чета!Само физиономиите са достатъчни,каквито и фракове и фусти да турят-помиярщината и вонята им те удря директно! ха така!! 🙂

 2. Имената на участвалите говорят сами по (за) себе си.

  Коментарът е излишен.

 3. Se Se SeRe.
  Kakvo drugo moje da stane, osven mirizmata da stane oshte po neponosima.

 4. Чета тази публикация на път за България и първата ми реакция беше, дали трябва да се връщам в държава, която отдавна не е моята, а е проядена от нищожни буболечки тъпчещи томбасите си и покваряващи всичко.

  После за запитах, какво е да живееш, заспиваш и събуждаш, като една от този буболечки, добре оядена, със самодоволно надуто самочувствие и корем, хранеща се от нещастието и пръскащи отрова с всяка своя дума и присъствие.
  Явно това е възможно само при едно условие, а именно липсата на съвест и морал.

  Ясно е че трябва да се борим, макар и да е тежко и почти отчаяно безнадеждно, но да се прочистим от паразитете. а това няма как да стане ако не сме в България.

  И така поемам за терминала към България, но не знам до кога ще ми стигнат силите да се връщам.

 5. Тълпа от гадни лешояди, на Путин и българоруската мафия верните слуги. Отврат!!!

 6. “Лойта ли прави хората лоялни” Р.Ралин

 7. Смрад, воня, погнуса, отврат… Дотук ми стига поносимостта да коментирам. Напомням само-пишете имената на горната ДС пасмина с малки букви и руски добавки, по ЕСГСИПРП (Единен Стамбов графичен стандарт за изразяване на презрение към руски подлоги): валэрыя вэлэва ит.н.

 8. Доста цинично е точно тези хора да подпишат подобно нещо,защото ще продължат да пишат това ,което са писали винаги!

 9. Като продължение на политиката на БКП/ДпС на постоянна подмяна и тоя “съюз” е поредната контра на нормалността.

  Контра-граждани
  контра-протестиращи
  контра-студенти

  контра-журналисти
  контра-издатели

  контра-българи
  или направо…

  контра-хора.

  Толкова фрапираща липса на морал не може да се опише с друго.
  Това са КОНТРА-ХОРА!!!

  Както и цялата “управляваща” ( по повелите на мАсква) върхушка.

 10. Variatio Delectat

  1. Кодекса се подписва САМО от: бивши членове на БКП, бивши агенти на ДС, настоящи мутри и милиардери, милионери и вся остальная сволочь.
  2. Подписалите кодекса се задължават да ГО спазват, канейки на страниците и екраните на медиите си само бивши членове на БКП, бивши агенти на ДС, настоящи мутри и милиардери, милионери и вся остальная сволочь.
  3. Те тава е.)))

 11. Присъствието на Ирена Кръстева, Славка Бозукова ,тошо Тошев и г-жа ВВ и т.н. компрометира всеки намек за етика. Те са собственици и наемници , за които политическите сартоморталета за 2 часа след обявяване на резултатите от изборите са нещо естествено и етично. Ако това ще е етиката на българската журналистика,ние трябва да престанем да им купуваме и гледаме продукцията .Аз това и прав.

 12. Много се зарадвах на снимката. Нито един достоен човек не присъства.Само медийни магнати, рублофили и лакеи, а и един руски поп за капак.Г-н Инджев, прав сте,че това е още един робовладелски инструмент за покоряване.И си мисля, че има нещо общо с предприетата от Путин атака за овладяване на медиите в Русия.”Руският президент Владимир Путин ликвидира най-голямата държавна информационна агенция РИА “Новости” и държавното радио “Голос России”, а на тяхно място създава организация, на която възлага да информира чуждестранната аудитория за събитията в Русия под ръководството на Дмитрий Кисельов, известна фигура от руската телевизионна пропаганда. Кисельов е известен със спорните и консервативните си позиции, посочва АП и припомня епизод от негово тв предаване през август, когато той заявил, че по негово мнение органите на хомосексуалистите не са годни за трансплантации и трябва да бъдат изгаряни.”Неслучайно и в България новото обединение е от руската пета колона.

 13. Г-н Инджев, преди няколко статии имахте такава за КОНТРА”публицистиката”, ето “другарите” си я учредиха и формално , и официално.
  Г-н Инджев вие да не сте пророк на пороците, особено на тези на путиноколонието???..

 14. Тези високоинтелигентни лица интелигентно са избрали и подходящо място за събитието. Като прислужници на властимащите и свикнали да им се подхвърлят трохи и кокали от пиршествата на господарите си са избрали резиденцията за “медийното събитие”. Гнус!

 15. Snimkata publikuvana v tozi material mozhe uspeshno da bude izpolzvana kato sredstvo stimulirashto povrushtane v sluchai che chovek ima nuzhda da se oblekchi.

 16. На снимката и в списъка на “учредителите” прписъствуват най-отвратителните лица на българската журналистика през т.н.
  “преход”, които имат и не малък принос за забавянето му или насочването му в грешна посока! Може да се каже, че и за създадената днешна “безизходна” ситуация, значителен е приноса на тези типове и техните медиини творения! Отврат и позор!

 17. По китайския календар 2014 е годината на дървения кон. Малко смущаващо подобие – година на дървения троянски кон в ЕС. Кой ли се крие вътре в коня? – петата колона: продажни политици, медии, журналисти, социолози, политолози, заблудени “русофили” – любители на “шаренковската” стръв на яз. Копринка.
  Може би това е преломната година.

 18. Направо отвратително! И в средата се мъдри мадам В., направо да повърне човек! Докога ли ще ги търпим?

 19. Много важни, дори бих казал много ценни са тези и подобните им снимки! Те са бъдещия уличителен, доказателствен материал, с помощта и на който ще се изясняват историческите събития от потомците ни, ще се преосмисли светоусещането, ще се изгради новата ценностна система, ще се разбере кой, кой е бил, ще се въздига и ще се заклеймява. Спомнете си само снимките от не тъй далечното минало – тези на СС, на Шикългрубер и Гьобелс, тези от Аушвиц и Бухенвалд, тези от ГУЛАГ и голодомора.
  Цевви документи са това! Позиращите “тикви” от снимката не си дават сметка, като какви/о/ се вписват в историята.

 20. Към САРДАНАПАЛ:

  Моля да не си присвоявате ник-нейма ми!
  Аз поствам под това име в този блог от повече от 1 година…

 21. Каква Фалшива интелигентност!
  Невъзможно е да спазват тези хора някакви етични регулатори когато те самите са в отбора на най-злосторните манипулатори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.