Сите българи срещу ситите русофили

Една българска новина от световна сцена си търси днес медийно място в скута на мащехата България.

Българският трибагреник се вя пред очите на Путин /видео/

Copyright © CROSS Agency Ltd.

/КРОСС/ В Москва президентът на Русия Владимир Путин за девети път, откакто заема висшия държавен пост в страната, даде обширна пресконференция, която продължи над четири часа. На събитието Путин отговори на редица въпроси, включително и на такива за отношенията с Украйна.
Мария Соловьенко, известна журналистка и главен редактор на “Народного Вече”, притисна президента да отговори на призива да се национализира добива на природен газ, за да се избегнат отношенията с “Газпром”.
Докато популярната журналистика задаваше въпроса си към президента на Русия на заден план се вееше българско знаменце и шал с надпис “Сите българи заедно”. Оказва се, че, човекът, който държи българския трибагреник е кореспондент на българска югозападна новинарска агенция.
Призивът за обединение на българската нация и националното знаме бяха неизменна част от полезрението на руския президент през десетте минути, през които говореше Соловьенко, а и не само.
Докато останалите присъстващи в залата развяваха едноцветни плакати с различни надписи българското знаме се открояваше”.

Може да ви се стори странно, че открояването на българското знаме не се откроява в българския информационен поток. Но лично аз не се изненадвам: „група граждани” от години рис(к)уваме и лепим българското знаме върху позорния надпис с благодарността за съветската окупация в центъра на София, но това остана „незабелязано” от българските медии. Забелязаха българското знаме като „кощунство” върху съветския паметник само властите, които след няколко наши акции вдигнаха телена ограда около съветския фетиш, за да нямаме достъп до свещените за петата колона в България позлатени букви на раболепието пред съветския колониализъм.

Когато един иракски журналист хвърли обувка срещу американския президент в Багдад това стана веднага водеща световна новина. Не очаквам хвърленото предизвикателство от един българин срещу Путин да произведе същия ефект за човечеството, но че човеците, на работа в българските медии ( с изключение на колегите от агенция KROSS) не реагират на случилото се, показва до каква степен е парализирана нервната система на българската журналистика пред ръмженето на руската мечка.

Надписът „Сите българи заедно” , който буквално обиколи света с помощта на камерите на телевизиите, е всъщност шалче, произведено от предаването с едноименното название, просъществувало в българския телевизионен ефир 10 години. То обаче е прогонено от телевизия СКАТ в годините, когато там се разпореждаше Волен Сидеров. На автора и водещ на предаването Никола Григоров му предложили договор, в който да се съгласи да не критикува Сидеров и това е накарало Григоров да премести предаването си в Евроком. Но и там го настига ръката на руската пета колона…

През 2011 г. руският консул в Пловдив Георги Гергов купува Евроком и това е равносилно на смъртна присъда чрез бавно задушаване на предаването. „Ситите русофили заедно” побеждават. Получава се : сит русофил на гладен българин не вярва.
Ето какво казва самият Никола Григоров по въпроса.

Никола Григоров, “Сите българи заедно”: Русия е най-непримиримият и безжалостен враг на България
02.12.2013 г.

kulturbench.com
Как и кога узряхте за идеята “Сите българи заедно”, г-н Григоров?
След близо 10-годишно съществуване, през 2010 година Вашето чудесно родолюбиво телевизионно предаване беше свалено от ефир. Затворена страница ли е то?
Не знам дали е затворена страница, но предаването беше спряно, тъй като казвахме някои неприятни неща… Вие знаете, че по принцип в България има някои истини, които не бива и до днес да се казват на всеослушание. Това важи особено за ролята на Русия в нашето обществено и политическо развитие. Ние всички сме свикнали с наложената представа за “братска Русия”, за “братската славянска, християнска страна”. Искам да уточня, че като говоря за Русия, имам предвид руските управници и руските дипломати, а не обикновения руски народ. Защото руският народ не е отговорен за политиката на своите управници, от които той страда вече от столетия и които до 1853 година са го продавали като добитък. Това е една жестока истина; историята показва, че Русия е най-големият враг, най-непримиримият и безжалостен враг на България, а не приятел, брат и така нататък… И това е една от темите табу в България. В нашето предаване ние засягахме и чуждите дипломати, чуждите политически ръководители, които са работили против интересите на българския народ. И, разбира се, засягахме и анти-българските действия или бездействия на всички български политици и партии. Много остро поставяхме въпроса за геноцида над 2,5 милиона българи, живеещи в съседните ни страни. И днес извън сегашните ни държавни граници живеят над 2,5 млн. българи, на които не се спазват основните човешки права – правото на самоопределение. В Румъния има над 300 000, в Сърбия има над 300 000, в Македония има 1,2 милиона… В Гърция има близо 400 000 наши еднокръвни братя и сестри; някои от тях се пишат за „македонци”, защото да се пишеш “македонец” е що-годе безопасно в Гърция, за разлика от това да се пишеш българин, което е извънредно опасно. Тези проблеми не се повдигат от официалните български власти, нито една партия не повдига този въпрос. Тъй като в нашето предаване поставяхме много остро тези въпроси, за нас естествено няма място в националния телевизионен ефир. Защото българските политици не виждат в критиката помощ за вземане на верни решения, а само опасност за топлите им местенца”.

Ето, че се е намерил българин обаче, който е дръзнал да предизвика самия Путин с шалчето, възпроизвеждащо заглавието на спряното от руската пета колона българско патриотично предаване, което си позволява критична гледна точка за руската политика по отношение на България.

Опитите ми да издиря името на българина , „хвърлил обувка” срещу Путин с надпис „Сите българи заедно”, се оказаха безуспешни, въпреки отзивчивостта на колеги от медии в Югозападна България, с които се свързах. Самият Никола Григоров, който разпозна шалчето като произведено от неговото (спряно) предаване, също не можа да назове по име нашия дързък сънародник.

Кой? Кой ли е той, колеги? Или може би читателите ще свършат работата на медиите по разпознаване на нашия сънародник?

Оказа се Борис Анзов, кореспондент на българския сайт Топ преса в Москва, който сам е оповестил изявата си в мрежата, но нямаше как да бъде разпознат по снимката без някой да прояви интерес към нея.

Сега Борис Анзов може да каже всичко- включително и да не се съгласи с позицията ми по въпроса за васалните ни отношения с Москва. Каквато и да е била мотивацията му, факт е, че българските медии, зациклили върху скандали-еднодневки, се проявиха за пореден път като (троянски) кон с капаци.

30 мнения за “Сите българи срещу ситите русофили”

 1. Tvurde mnogo “otgovorni” bezrodnici ot BG proizhod obsluzhvat ruskia interes v BG – purvanov, stanishev, gergov, siderov, mestan, dogan, borisov i oshte i oshte i oshte. Kude sa site bulgari zaedno, zaedno sreshtu vekovnia si Ruski vrag???

 2. Иво,

  Бързам да споделя опорните точки, които току-що получих.

  Ето:
  1. Това не е снимка от пресконференцията на другаря Путин.
  2. Лицето на снимката от прес-конференцията не е българин.
  3. Тоя българин на снимката е поредния неизвестен платен соросоид.
  4. Близки на лицето, с които се свързахме веднага, потвърдиха, че то “не е наред” с главата.
  5. На конференцията на другаря Путин е имало много спонтанни контра-българи развяващи плакати “Течна дружба” ( вероятно има печатна грешка – да се чете вечна..)
  6. Платените соросоидни интернет лумпени не отразяват истинските, контра-българи.

  Ще има продължение…

 3. Хвала за смелостта на този БЪЛГАРИН !!!
  Не съм гледал СКАТ и не мога да преценя но от няколкогодишно плътно следене на ситуацията в България от разстояние ми се струва като че ли виждам БЯЛА ЛЯСТОВИЦА. Дано зрънцето което посява този младеж поникне и израстне нещо смислено, здраво И ИСТИНСКО.
  ДАНО!!!

 4. Имам малка забележка към чудесната статия на г-н Григоров. Той казва: “…руският народ не е отговорен за политиката на своите управници, от които той страда вече от столетия и които до 1853 година са го продавали като добитък.” Мисля, обаче, че руският народ е отговорен, защото той е избирател. Естествено, че изборите в Русия са манипулирани, кой се съмнява в това, но въпреки всичко процентът руснаци, които подкрепят Путин и водената от него политика е невероятно голям. Точно тези избиратели осигуряват на Русия, а и на нас, положението в което се намираме.

 5. Не си представям, че руска информационна агенция ще излъчва кадри с Путин, които не е проконтролирала. Каквото и спонтанно да влезе в кадър, винаги се изтрива – спомнете си фотошопа със скъпия часовника на руския патриарх. В навечерието на бойкотираните Олимпийски игри, Путин отчаяно се прави на готин. Тези ще амнистира, онзи ще помилва, дори и Ходорковски. Гони имидж, ръси, думи, строи “Потьомкински села”, а какво се случва в действителност, няма как да узнаем. Та и човекът с щалчето – щом са допуснали да бъде излъчен, най-вероятно това е поредният пропаганден трик, изгодно им е. Колко хора могат да разчетат надписа свободно, че и да разберат посланието на щалчето. Разчита се обаче ние да ахнем и да си речем: Брей, на Путин му влезнахне откъм гърба. А не е така, той ни влиза от всички посоки.

 6. Г-жа ИВАНОВА, вероятно сте права, но изчакайте първо да се установи самоличността на този човек, тогава можем да анализираме по-конкретно означава тази снимка!

 7. Нещо ми се струва, че надписът прилича на натягане към путев: “Сите българи заедно”… сме тук, за да засвидетелстваме подлизурство; защото още като чуя за българи или “България на българите!” и пр., където и да е, ми навява на бесен национализъм от някакво долнопробно селско естество.
  Не съм гледала предаването нито по СКАТ, нито другаде, но така не се говори. Аз не се чувствам съпричастна към “сите тези българи”!

 8. Дай Боже повече такива журналисти, като Иво Инджев и Борис Анзов.Гледах видео от срещата. Наистина няма начин Путин да не е видял българското знаме с призива.

 9. към Таня Стоянова – Нямам намерение да подхващам дискусия с Вас по повод грозните думи на една българка, която пише в коментара си, че се вбесява като чуе за българи, но коректността изисква, след като не сте гледали едно предаване, в случая “Сите българи заедно” някога по СКАТ, да не правите и изявления и коментари за него.Сама пишете, че “така не се говори” – в случая, на изуст, по презумция!Това беше едно изключително родолюбиво предаване за българщината на базата на българския фолклор от всички краища на България. Но след като заявявате, че не чувствате съпричастна към “сите тези българи”, милеещи за българското, то явно и думите ми към Вас са излишни. Но все пак да си го кажа…

 10. Към Таня Стоянова:

  Не бих искал да превръщам в дискусия този въпрос, но бих искал повечко българи да бяха на позицията на автора на “Сите българи заедно” по въпроса за руската намеса срещу България през вековете. Който иска, може да му изпише името в търсачката и ще разбере какво искам да кажа…

 11. По принцип, не съм фен на телевизия СКАТ, благодарение на която, на политическия небоисклон се появи и “зловещата” фигура на Болен Лидеров и неофашистката идеология прикрата под формата на лъженационализъм и “патриотизъм”. Но предаването “Сите българи заедно”, благодарение преди всичко на Никола Григоров (мисля, че е професор) беше чудесно и с истинска патриотична насоченост. Може би по тази причина бе спряно по СКАТ, а в последствие и от ЕВРОКОМ. Едва ли има, истински български патриот, който да се противопостави на това предаване и да каже лоша дума за него. Жалкото е, че то за разлика от много други пошли и бездарни предавания, изчезна от националният ефир.

 12. Само мога да се гордея с младите.
  Истината, истината и само истинската история.

 13. Всеки народ който търпи да бъде управляван от престъпници носи пълната отговорност за това. Още повече че Путин не е получил властта си по наследство, а е избиран многократно от този народ. Така че руския народ е изцяло отговорен за политиката, действията и престъпленията на Путин и в известна степен е негов съучастник. Приказката за лошия цар и добрия народ не е вярна по никакъв начин за Русия. Контактувам с доста руснаци и мога да ви кажа че поне 7 на всеки 10 от тях смятат, че Путин е велик и ще върне замръкналото величие на Русия. Под величие руснака винаги разбира едно и също, заграбване на съседни територии за предпочитане явно, но може и чрез подставени лица, с други думи това са хора болни от шовинизъм. Колкото и избори да се състоят в Русия резултатът ще бъде един и същ, руския народ ще избира винаги шовинисти.

 14. https://www.youtube.com/watch?v=mbeVSY7YQdA
  Е ЛИ БЪЛГАРИЯ “ЛЕКА ЖЕНА” / НИКОЛА ГРИГОРОВ
  Предизвикан отговор на руския журналист Михаил Леонтиев, който обвини България че е била виновна за лошите отношения с Русия , че е участвала във всички антируски заговори и че България е “женена за един, а живее с друг”.Отговорът е в националната телевизионна седянка “Сите българи заедно” от 2008 година!

 15. Кой, кой, кой може да спаси България? На какво се надява България?

 16. Все-пак, като че ли никой от вас не се сеща, че това е пръста на добрия Бог! Защото българи има не само на Балканите (в т.н. Задунайская губерния) а по цялата Европа, по цялата Евразия а и по цял свят!
  За мен случката означава: На оръжие, българи!

 17. Години,години,много години изучавам българска история и генеалогия.Имам ясна представа за фалшификациите и внушенията,които се правят след 1944г.,за да се промият мозъците на българите.Руско турската война от 1877,донесе свободата на българите,през 1920г.българите се отблагодариха,като приютиха белогвардейските емигранти(30 000),когато руснаци клаха руснаци по време на болшевишката революция.Между другото,когато някой ми заговори за братушките освободители,нека да проследи генеалогията на руските офицери през тази война и да види,че повечето имат немски произход.Руските комунисти се пъчеха на 3 ти март гордо, като освободители, поканени от българските комунисти.Защо на този ден не канеха потомците на дворяните и на българските опълченци?Защото ги избиха или прокудиха далеч по света.”Сите българи заедно”боде очите на някого!

 18. 7./от опорните точки / Това изобщо не е била пресконференция на “товарищ” Путин, а обикновена добре позната от близкото минало българска “седянка”!! В реда на нещата е да има българско знаме!!

 19. “Кой, кой, кой може да спаси България?” – въпрос за IQ1.4. Хората с високо IQ не задават елементарни въпроси, а отговарят на сложни.

 20. към Иво Инджев:
  Дано е така!!!
  Просто това са едни мои впечатления, че наблягането на “българското” самочувствие, самосъзнание, себеусещане и пр. до този момент не е довело до нищо положително, а излишно напомпва провинциализъм, изостаналост и просташко самочувствие. Накрая ми се струва, че това обединение около “българското” няма да постигне нищо друго, освен вкупом да ни поднесе на руснаците, подобно на призивите на Цола Драгойчева – да имало само една партия и тя да отведе България в СССР. Защото всяка друга национална различност у нас първо трябва да се претопи, за да бъде манипулирана после вкупом с останалите и после поднесена с общата тепсия на руснаците, дотогава националната автономия в самосъзнанието ще пречи за подобни груби вмешателства и опити за национални предателства. В този смисъл са и притесненията ми от развяване на българското знаме на протестите: прави се масово, а исканията за отхвърляне на руския монопол върху България, респ. властта на мрежите на бившата ДС и БСП, не се изповядват масово и не се разпознават като директни проводници днешните руски имперски амбиции у нас, следователно механичното натякване за “българското”, без изговаряне на опасността №1 за страната ни- предателството на националните ни интереси в полза на Русия, което срива из основи икономиката, енергетиката и целия живот тук с един замах, води единствено до насаждане на груб и безсмислен национализъм. В момента думата “българи” пряко се асоциира с “проруски настоени”, докато дистанцията от всяка друга националност пречи на безусловните манипулации и безмозъчното стадно единство и тези хора – български граждани от друга националност – са много по-реални, естествени и мислещи.
  Ще се запозная специално с материалите от интернет и ще се радвам подтекстът на акцията с шалчето по време на пресконференцията на Путин да е такъв, както е предположено в статията, но повече ще се радвам на пълен бойкот на руските “мероприятия”, както това заявиха, че ще направят достойните нации за олимпиадата в Сочи – истинската и осъзната позиция!

 21. Към Таня Стоянова: Простете за интереса ми,но за да си обясня и без частица съмнение изложението Ви,бихте ли ми казали: Вие БЪЛГАРКА ли сте или сте български гражданин от друга националност?

 22. @TERVEL
  Въпроса, който задавате на г-жа Таня Стоянова е съвсем неуместен. Да тя е ИСТИНСКА БЪЛГАРКА и това го е доказвала многократно! А в дадения сручай тя изразява свое лично мнение и известни съмнения за безкористните действия на някои хора (в което сме се убеждавали многократно или както го е казал Апостола и народа “парен каша духа”).

 23. @Таня Стоянова

  Госпожо, излишно издребнявате и правите сложни интерпретации там, където нещата са съвсем прости. Ако българският флаг бе демонстративно показан на пресконференция на Обама или Меркел щях да разбера препратката, която правите към псевдопатриотизма на рубладжийските ни организации, но тук става въпрос за пресконференция на баш-колонизатора на България – Путин. Приветствам постъпката на г-н Анзов, макар лично аз да протестирам с българския флаг и с този на ЕС за по-красноречиво къде геополитически виждам родината си.

 24. Към инж.Симеонов:Съгласен съм с Вас г-н Симеонов,ако я познавах така добре като Вас.Постинга и от 22.12.13, 13.19ч остави в мен някои съмненения,които реших да ги разсея веднага задавайки въпроса си.Това е. А по отношение на “……някои хора”,те просто не са БЪЛГАРИ.

 25. Зная момчето, което е на снимката с шалчето.
  Трябва да се радваме, че има такива млади българи, които живеят зад граница, учат и се трудят и в сърцата си се гордеят с родината си.
  Лесно е да се критикува една смела постъпка на млад човек, който вие не познавате като личност, а още по-малко намеренията му в случая, затова не изразявайте смешни позиции, каквито са в повечето от коментарите ви, най-вече като този с опорните точки – нищо вярно и смислено няма в него. Редно е да помисли човек малко, преди да напише нещо…

 26. Момчето се казва Борис Анзов от Гоце Делчев, който е завършил висшето си образование в Москва и живее там.

 27. Лозунга-мото “Сите българи заедно” е детска и наивна фраза.

  Напълно нереална и безполезна. Ако се каже “Сите български антикомунисти заедно срещу комунистите’,тогава има смисъл от някакви действия. Освен това,и комунистите са българи,но никога няма да се противопоставят срещу “русофилите”.А всички “русофили” не са нишо друго,освен ортодоксални комунисти.

  КОМУНИСТ=РУСОФИЛ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.