Будни привечер на 26-ти декември

Уважаеми читатели,

Вероятно сте забелязали една особеност на ivo.bg: блогът няма работно време и се придържа към правилото да се занимава с теми, определяни не от календара,от модата на деня или от каквото и да било друго, а само от автора.

Нека празниците са светли и толкова прекрасни, колкото ние всички си пожелаваме – светли и като лъч на надежда за истинска промяна в България. Желаещите да не приспиват гражданския си глад ще могат да надникват за авторска реакция на събитията в ivo.bg независимо от часа, деня и традиционното празнично затишие на политическите вълнения.

Празничната атмосфера тази година включва и нещо, което ни е познато от 1996-та: календарно далечна за едни, но близка до сърцето за участниците в събитията. Именно след Рождество Христово тогава се зароди бунтът по улиците на София, който после набра сила и промени България, известен като „януарските събития”. Те не възникнаха от нищото- започнаха с протестни шествия в навечерието на новата 1997-ма година в София.

На онези, които критикувам, пожелавам да прочетат още веднъж публикувания в ivo.bg мейл на Светлана Шаренкова, за да проумеят защо сме противници- защото е противно на човешката нормалност да ни управляват точно тези тъмни балкански субекти, озарени единствено от лакомията си за власт с помощта на чужда държава, превърнала България за посмешище от десетилетия насам като страна, която няма собствена воля дори да премести паметника на собственото си раболепие пред чуждата окупация от центъра на столицата си.

Успехът на „януарските събития” беше предпоставен тъкмо от разклащането на петата колона в края на декември 1996-та. Мейлът на господарката на „течната дружба” Шаренкова, който разкрива цяла прогнилост на фалшивото единство в партията, управлявала най-дълго прехода на България от диктатура към дирижирана демокрация, е индикация, че под повърхността на властта клокочат страсти, сходни на онези от края на 1996-та.

Да помогнем на властолюбците да си „починат”, като ги подсетим да си ходят и да си изясняват отношенията извън коридорите на окупираната от тях държава.
На 26-ти декември Протестна мрежа, ДАНСwithmeGlobal (неформална група на българите в чужбина, подкрепяща протестите в България) и граждани в различни градове на страната и чужбина организират общобългарски протест. Хиляди българи от цялата страна и в чужбина са заявили участие в социалните мрежи. Датата е специално избрана, за да даде възможност на българите, живеещи в чужбина да се включат в протеста, докато са в България за празниците. Това е кулминация на инициативите на българите в чужбина от юни до сега в подкрепа на протестите в България срещу политиката на правителството на Пламен Орешарски и настоящото Народно събрание.

В София ще има две шествия – традиционият протест ще тръгне от Орлов мост в 14
часа и ще “посрещне” българите от чужбина, които се събират в 15 часа на площада пред БНБ.

Над двадесет града в страната и чужбина също са заявили участие.
Мотото на общобългарския протест е:
Една България, един свят, един протест – ОСТАВКА!

28 мнения за “Будни привечер на 26-ти декември”

 1. Точно така, Иво, да го направим! Антибългарските сили не се влияят от думи. Необходимо е да се действа и то колкото се може по-масово! Светли празници на теб и семейството ти и на всички участници в твоя блог! Да сте живи и здрави и, дай Боже, да се сбъдне общата ни мечта за 2014-та!

 2. Zhelaia chestita, zdrava i uspeshna vuv vsichko nova godina na vsichki istinski patrioti, tezi na koito budeshteto na stranata kato silna i nezavisima (specialno ot Rusia) sa skupi i sa gotovi da pozhertvat neshto v imeto na tova budeshte na stranata i nashia narod!

 3. Рождението на Христа е най-възвишения повод да пометем накрая рубладжиите антихристи с червени петолъчки на мандраджийските каскети!
  Светли празници, живот, здраве и щастие на Иво и на всички съмишленици от форума!

 4. Честита Коледа на г-н Инджев и цялото му семейство!!Бъдете всички здрави и дано да успеем да дочакаме времето,когато няма да ги има всичките тези гадове,които съсипаха Майка България.
  Весела Коледа и щастлива Нова година.
  С уважение

 5. Днес нашият Патриарх Неофит отправи Рожденственско поздравление към българите.Като възпитаник на руските духовни огнища като Вознесенск,гнездо на КГБ,изказа кухи,стандартни думи без да стигне до душата на човек.Мен повече ме впечатли написаното от писателя Деян Енев /оплют от червените тролове преди 3-4 дни,защото поддържа ранобудните студенти/.Той казва ,че в тези светли коледни празници всеки български дом може да се превърне в малка църква,приютила близките ни.Разрешете ви да го цитирам:
  “Опитай се да преговориш, в дните и часовете, оставащи до Бъдни вечер, какво трябва да направиш.

  Да погалиш майка си по остарялата буза, по празното място на отрязаната заради рака гърда.

  Да похвалиш баща си.

  Да разговориш брат си.

  Да разсмееш жена си.

  Да изслушаш дъщеря си.

  Да помълчиш със сина си.

  Христос започва оттук.

  Христос започва тогава, когато забравиш за себе си и се обърнеш към другия.

  Когато сториш това, Христос вече се е изобразил в сърцето ти.

  В Евангелието на Матея, глава 18, стих 20, четем: защото, дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях.

  През тази седмица всеки добър жест, всяка добра дума е молитва.

  Защото тази седмица е увенчана с Рождество Христово.

  Ето така оцелява България. И през соца, и през прехода, и след прехода.

  Защото е запазила своята малка домашна църква.

  Малко ли е това, което написах? Малко е. Нищожно е.

  Но Христос започва оттук.”

  Весела Коледа ,господин Инджев на Вас и цялото Ви семейство и на всички добри хора от Вашия блог!

 6. Честито Рождество,г-н Инджев,на Вас и Вашите близки.Светли,уютни,СПОДЕЛЕНИ празници.Доскоро на 26.12.

 7. Благодаря на Иво и всички съмишленици за надеждата,че можем да успеем да помръднем страната напред. Бъдете живи, здрави и щастливи! И “дано, дано, дано…”

 8. Подкрепа за будни привешер на 26.12.2013г.
  На Иво много здраве и семейно щастие!

 9. Весела Коледа и успешна Новата 2014г.,пожелавам здраве на г-н Инджев и семейството му,както и на участниците във форума,сродни души,чиито сърца туптят за България!

 10. Г-н Инджев от сърце честитя на Вас и семейството Ви Рождество Христово и новата 2014 година!Желая здраве и успех в мисията Ви да държите будни и информирани сънародниците ни!

 11. Veseli praznizi, zdrave i mnogo kasmet za Vas i vasheto semeistvo. Bog da e Vas.

 12. Честито РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
  Да е пълна със здраве, радост и обич къщата Ви, господин ИНДЖЕВ!
  Уважението и обичта на всички родолюбиви българи вече ги имате до века!
  Нека талантът Ви бъде неизчерпаем, да не пресъхва перото Ви, да не стигне умора десницата Ви!
  Тежко ми е, че на 26-ти няма да мога да бъда до Вас, но в сърцето си ще бъда там, заедно с всички приятели от блога Ви!

 13. Благодаря на съдбата, че ние незащитените, имаме Иво да ни пази от тези които създадоха за себе си сградата на пълна сигурност, наричана държавна вместо мафийна или партийна само за ЦК, Политбюро или местните главатари под всякакви чадъри. Иво пое тежката задача да ни изясни так тези “самозащитници” определяха и определят живота на българите и гарантираха собственото си благополучие. Това е главната тема за която всички протестират, но много мълчат.

 14. г-н Инджев,
  Весела коледа на Вас и на вашето семейство, както и на всички читатели на вашия блог.

 15. Честита Коледа гн Инджев! За съзажаление съм далеч и не мога да участвам, в душата си съм с протеста. Като успея да дойда, пак ще съм на “барикадата”. По някога ме замества някое от децата, като се върнат.

 16. Г-н Инджев,желая на Вас и на цялото Ви семейство весела Коледа и щастлива Нова година.

 17. Честита Коледа г-н Инджев, Честита и на всички Ваши близки и читатели.
  А на 26 на протест.

 18. ЧРХ и Весела Коледа на Иво, многолюдното му семейство и всички съмишленици и подкрепящи този форум!!! На всички много здраве и късмет!Дано тази Нова година ни зарадва с така силно желаните ОСТАВКА и НОВО НАЧАЛО на развитие на страната ни!!! УСПЕХ!!!

 19. Честитито Рождество Христово!
  Г-н Инджев на Вас и Вашето семейство и на всички,за които България е Отечество и искат то да бъде свободно,силно и независимо,пожелавам здраве,вяра,твърдост и успехи през Новата 2014 Година!
  Една България,един свят,един протест-ОСТАВКА!
  Нека Бог да благослови усилията ни!

 20. Ako neshto mi ostana ot vremeto na izgrajdaneto na “zrialoto sotzialistichesko obshtestvo”, tova e da ne pretendiram s nesashtestvuvashta religioznost. Uvajavam traditziite i zachitam vsichko pozitivno i humanno vlojeno v tiah.
  Veseli praznitzi na vsichki.
  Izkazvam lichnata si blagodarnost na avtora na bloga. Ne znam kak e po-pravilno da go nareka, prosvetitel ili buditel.
  Blagodaria Ivo.

 21. Честито Рождество Христово Иво Инджев.
  Искрено пожелавам през Новата 2014а сбьдване на всички желания (дори и тези които са забравени да бьдат пожелани).

  Честито Рождество Христово на нормалните и будни хора за които е важно да са бьлгари БЕЗ да са русофилистици

 22. Весела Коледа на г-н Инджев и всички от този форум!Желая много здраве и късмет.За съжаление аз също съм далеч от България , но подкрепям протестта на 100% с цялата си душа.Желая много успех и дано следващият път когато се върна в България дори и за кратко да видя най-после една свободна и просперираща държава.Весели празници!

 23. Честито Рождество Христово!
  Пожелавам здраве, щастие и радост!
  Късмет и плодородие!
  Васил Милославов
  24.12.2013 г.
  София

 24. Честито Рождество Христово и дано най-после по нашите земи се появи някой, който първо търси Царството Небесно, а всичко останало ще му се придаде.

 25. Честито Рождество Христово на всички БЪЛГАРИ по произход, душа и действия! Специален поздрав към домакина на блога и пожелание словото му да достига все повече българи!
  До нова среща следобед!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.