Дядо Благоев като Дядо Мраз

Нормалните хора се поздравяваме за Рождество Христово и без да сме непременно дълбоко религиозни. Нормално е. Не е новина и не бих писал есе по въпроса за това, че човещината все пак е естественото състояние на човека – някак си си подразбира.

Ненормалните „поздравяват” като лисват кофа помия с усмивка. Това се опитва да направи някой си Жоро Генов, който чука на вратата ми ( във фейсбук, който не ползвам- познатите ми знаят и не се опитват да се свързват с мен в световната клюкарница) с надежда да му отворя и да ми лисне кофата в лицето. „Поздравил” ме е за Рождество Христово във фейсбук с гадно писание, което няма да цитирам, за да не го оставям с впечатлението, че е постигнал целта си.

„Уважавам” обаче стремежа му да да стане малко по-известен, предоставяйки името му на показ в ivo.bg , чиято посещаемост надхвърля шестнадесет милиона и половина към момента. Все пак си е за отбелязване: Жоро Генов, успя да направи впечатление с посланието: „Весела Коледа , Иво”…гарнирано с гадно заклеймяване по политически признак!

Както се казва, да си свалиш гащите насред мегдана също е начин да се прочуеш!

Може и някаква служба да му дадат за подобни заслуги силните на деня.

Не съм проповедник и няма да държа проповеди за злобата, но ще отбележа, че в България се води тайна неравна битка срещу насилственото комунизиране на страната ни. Фактът, че съпротивата е тайна, показва кой има силата да „държи фронта”- видно от факта например, че цели градове, като Димитровград и Благоевград продължават да носят имената на съответните разделители на нацията. Единият е чистокръвен сатрап на Сталин, а другият- радетел на македонизма до степен, че обявява себе си за небългарин и „чист македонец”.

В тихата нощ щрих от тази тайна битка стана „преобличането” на паметника Благоев (Дядото го наричат още) в червен костюм на Дядо Коледа ( или дядо Мраз, казано по съветски, защото в СССР и НРБ нетърпимостта към религията и в частност към християнството доведе до „възродителен процес” с преименуването дори на добрия старец).

Дядо Благоев като Дядо Мраз!

Впрочем, на опечалените радетели на комунизма искам да припомня интересна подборност от биографията на Благоев: в зората на социалистичeската партийност в България той е бил заклет противник на Русия и всичко руско, което е било естественото състояние на левичарството срещу мракобесието на руската политика.Един цитат:

Димитър Благоев:
“Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”. („Принос към историята на социализма в България, С., 1976)

Сн. БГНЕС

11 мнения за “Дядо Благоев като Дядо Мраз”

 1. Честита Коледа отново на Иво и всички съмишленици! Хайде, прощаващи християни сме-честита да е и на онези, които присъствуват в блога на Иво по силата на служебни задължения, оценявани с хонорарни възнаграждения в ковертирани рубли! Та дано (макар че хич не вярвам!) Коледа им донесе и прозрения, че преди 120 години предшественичката на БСП, начело с Д.Благоев, си е била най-нормална европейска (което ще рече-твърдо русофобска!)партия, без да има преседател на Социнтерна. А сега приличните хора в Европа, включително и социалистите, си запушват носовете от смрадливата воня на мужишки валенки и кагебистки сапоги, която се носи от “модерната лява”, въпреки брюкселските парфюми.
  Поздрави за чудесната идея на художника!

 2. Ч.Р.Хр.Снощи,до късно препрочитах за н-ти път,първия том от трилогията на Георги Данаилов:”До колкото си спомням”/Препоръчвам горещо трилогията на този чудесен съвременен БГ писател/,в частта описваща гнусотиите на БГ комунистити в концлагерите ни.Един от интервюираните от Данаилов бивши концлагеристи,лежал в миналото и в хитлеристки и столински лагери,твърди,че никъде не е бил обект на сатанинското удоволствие да бъдът пребивани загочените!…Казвам това,за да риромня,че БГ комунизъма ,респ-социализъма,имат малко аналози като манталитет и поведение по света.Днес,пример за това е Северна Корея.Проявата на този манталитет е на персоната,за която г-н Инджев пише…..

 3. Честита Коледа, Иво — на теб, на семейството ти, и на всички почтени хора, коментиращи в блога ти! От един нерелигиозен агностик 🙂

 4. честита коледа както се казва не подлежат на спасение удавниците хванали късата сламка на обичта към русия а колко са неграмотни им показвате с добри цитати на техни съидейници нека новата година заостри перото ви и много много здраве и късмет на вас и семейството

 5. >Дядо Коледа (или дядо Мраз, казано по съветски, защото в СССР и НРБ нетърпимостта към религията и в частност към християнството доведе до „възродителен процес” с преименуването дори на добрия старец).

  В същност в България преди Дядо Мраз имало ли е Дядо Коледа?! Дори традиционното име на празника в моето семейство е Божич, а не Коледа.

 6. Омръзна ми от Орешарски, а какво остава за изкопаеми като Благоев.
  Да има конкурс за ново име на града.

 7. Светла Коледа на г-н Инджев и семейството му и на всички добри хора от блога! Четейки коментара на инж.Лазар Маджаров се сетих, отново с усмивка, за следната случка,описана от Гоерги Данаилов:
  Преразказвам: след 9-ти баба му прибира стоварените въглища пред къщата в центъра на София сама. Минава милиционера, поглежда я и казва:-А, значи можете и въглища да събирате. А тя му отговаря:-Аз и въглища мога да събирам, ама ти на пиано можеш ли да свириш.
  А на Благоев много му отива да е Дядо Мраз, Дядо Коледа и да иска не може да бъде

 8. Превръщането на България в ледена шушулка, която да се върти на пръстите на Кремъл, започна още с Димитър Благоев. И той сам ни го казва. Това е истинския смисъл паметникът да бъде Дядо Мраз или първият замразител на България.

 9. GENOV E PROVOKATOR I AGENT NA FSB ili na GRU…CHESTITO ROJDESTVO I OSTAVKA!

 10. Г-н Инджев, Д.Благоев може и да е говорил против русофилите, но това не го прави русофоб. Защото идеологията , на която робува, след 1917г. е окупирана от СССР , т.е. преродената под болшевишка форма Русия.
  Освен това Благоев е бил “македонец”, т.е. робува на доктрината на македонизма спусната от кого, от КоминтернЪт разбира се,и ето ви още една допирна точка между него “русофоба” и болшевишките русофили – агенти на същият този Коминтерн.
  Македонизмът също така е и основната доктрина за обезбългаряване , която се води от съседните страни, което ни най-малко не говори в полза на Д.Благоев.

  И накрая не разбирам бурните негодувания в болшевиките, които би трябвало да са му противници по линията русофил-русофоб,предизвикани от оКРАСНЯването на паметника му?!?!?..
  Нали са приватизирали ЧЕРВЕНият(красният) цвят за партийни цели,следователно би трябвало да не се възмущават толкоз, все пак е оцветен в червено.
  Да не би заради тях дядо Коледа да си смени червените дрехи с бели, или с някакъв друг цвят???….

 11. Г-н Инджев, бихте ли посочили на коя страница от книгата се намира цитатът от Д.Благоев.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.