Ами ако не беше богослов?

Imagine…

Представeте си…

Ако не беше богослов по образование, щеше ли Сидеров да се задоволи еднократно да си покаже фалоса в едно списание и да заплашва да повтори същото на площада?Ами ако беше завършил медицина със специалност гинекология- тогава какви щеше да ги върши? Сигурно изобщо нямаше да се показва със закопчан панталон и постоянно да размахва онези няколко сантиметра.

Ами ако не беше работил като фотограф? Щеше ли да му е достатъчно да се снима гол и да позира по скъпи курорти по шорти? Ами ако беше работил като шоумен- какво ли щеше да ни сервира от сутрин до вечер на пилона на публичността?

Ами ако не се вживяваше в ролята на каратист, на какъвто се прави в предизборен клип миналата година, щеше ли да се ограничава да удря полицай с юмрук? Ами ако беше тренирал хвърляне на чук?

Ами ако не беше бивш журналист? Щеше ли само да кълне като вещица журналистите, които още в кристалната нощ на парламентарния си пробив през 2005-та заплаши с разправа ? Ами ако беше бивш военен- направо щеше да ги разстрелва.

Ами ако си беше оставил едни характерни вертикални мустачки над горната устна? Нямаше да се напъваме да се сетим кого имитира с издутите от крясъци вратни жили, кожените дрехи и размаханите юмруци срещу „колониалното робство” ( разбирай- световната конспирация)!

Така че, да го погледнем откъм светлата му страна: ходи със закопчан панталон, без мустачки и не разстрелва (все още) журналисти, нито пък млати полицаи с друго, освен с юмруци. Само си представете какви сме късметлии, с колко малко се разминаваме!

„ А когато дойдем на власт…”, обича да се заканва богословът, който винаги държи позлатения си пръст на спусъка на популизма и на ципа на панталона си.

Imagine!

32 мнения за “Ами ако не беше богослов?”

 1. Какво ли става на ул. НЕЗАБРАВКА в момента? Как ли онези “с хладните умове, чистите ръце и горещите сърца” анализират ситуацията на оперативка при тов. посол Исаков? Сигурно балансират доколко кретенясалото леке е следвало инструкциите и доколко е импровизирало. По-скоро смятам, че оценяват инцидента като успех-така осчетоводяват всяко петно по лицето на България, нанесено от рубладжийската агентура и нейните началници.

 2. Този поовяхнал нарцис никога няма да е на власт , ако ще не Адолф да имитира , а Сталин ,Иди Амин и Пол Пот едновременно. Отровата , която тече в жилите на този фикус е само за собствена употреба. Най – много да размекне мозъците на дузина – две подпухнали пияндета в селската кръчма , които освен фъфлещо “Евалла” друго не биха могли да изрекат.

 3. За мен вина застаналото имат БСП и ДПС. Ако не им беше нужен отдавна да го бяха изгонили или да му спретнат компромат.Човекът е за четвърти километър.

 4. За съжаление това му е номера.” Не е важно какво говорят за теб, важното е да го говорят постоянно”(и по правилните канали).
  За съжаление от реакциите разбирам, колко неподготвени за държавници са нашите политици.
  Поредния позор! А това трябваше да е вододела между модерното про-цивилизовано и ретроградното пост-тоталитарно.

 5. Голям резил, с този човек,Волен Сидеров!Няма нужда от политически анализи за политическия елит на България,той е нагледна илюстрация!Търкаляме се в тинята на дъното!

 6. Imagine.Представете си,че нашите сънародници в чужбина не крадяха,не фалшифицираха карти за банкомати,пари,не бяха сводници и каналджии на проститутки и дрога,ако нямахме персонажи като Волен Сидеров известен преди всичко със скандалите които се вихрят около него или екс премиер министър със твърде съмнително минало,ако аако….Тогава едвали щеше да се надава вой срещу евентуални БГ имигранти в ЕС.Управляващите и разни партийки от сорта на ВМРО трябва да имат предвид всичко това,и да не говорят за”двоен стандарт към българите и България.А родните ни избиратели да си опичат ума за кого да гласуват н всички избори за напред!

 7. Смислените хора още преди години – вече може би десет – му дадоха име “Болен”. Без грешка, както се вижда. Е, колко години още ще го гледам?

 8. Ха, ха, ха…..О не, Иво, брилянтен си! Толкова много смях в това малко фейлетонче, как успя да го побереш!? Май ти си единственият, който вижда положителното в Сидеров, макар и през смях. Моите поздравления и възхита (от чисто литературна гл.т.):))))

 9. А, какво би станало ако Сидеров стане премиер?
  Строим Южен поток и с мотив, че трябва да бъде охраняван в България влиза руската армия. Разбира се веднага излизаме от ЕС и влизаме в другия Евразийския. Границите се затварят и всички, които са в чужбина биват обявени за невъзвращенци и се отнема имуществото им. Установява се еднопартийно управление, а всеки изразяващ собствено мнение разалично от това на управляващите бива заточен в лагер. Връща се Чл. 1 от старата конституция… по нататък… не искам да си представям.

 10. Сидеров не е психопат, макар и често да се държи като такъв.

  Не е дори и въжеиграч.

  Според мен е най-обикновен користолюбец, който е готов да обслужва всеки донор на парични средства или други (ликвидни) облаги.

  И тъй като никой от Запада не би се обвързал с такава одиозна фигура, логично е, че паричните потоци идват от Изтока.

  Затова е и “антиколониалната” му реторика.

  Но от Изтока също ни притиска колониализъм, при това мракобеснически.

  За ужас на искрените му последователи Сидеров не е и националист. Или поне не на българската нация. Ще го призная за такъв, ако публично заяви, че Путин е автократ, че съвременната руска държава е потисническа и дълбоко недемократична и че същата тази Русия източва финансово родината ни.

  Жалко за хората, които гласуват за него!

 11. Поздравления на г-н Инджев. Види се, че музата не само често го спохожда ами направо се е нанесла у тях, да пирифразирм поетът Висотский. Сполай и много здраве и късмет през новата година!

  Впрочем, игнорирайте Болен, но поздравления за г-н Цацаров… Чакаме сега Вие да си свършите работата г-н Миков (ако ви стиска) – ама вие надали четете свободната “преса”…

  Относно конспирациите, склонен съм да не търся под вола теле. Статията на г-н Дайнов е доста на място, вж. също скромният коментар на богупослушний Ваш раб:

  http://popkanchovladislavov.blogspot.com/2013/07/2013.html

  То че има конспирации и интереси, има. То това е неизбежно като калта в която ходим. Ама ние имаме избор – можем да не гледаме все надолу в калта, камо ли да се въргаляме и пълзим в нея. Най-добре да вдигнем мръсните си чела и де пълзешком, де кретайки да се изправим сами и да ходим като свободни Българи. Сигурно има напълно удвлетворяващи и положителни неща с които да се занимаваме всеки един ден, с което чисто и просто ще изместим от съзнанието, живота си, а полека и от реалността такива досадници като Болен. Че то това е наше ЗАДЪЛЖЕНИЕ пред себе си и децата – да градим и ваяме, а не да се джавкаме. Тогас не само няма да търпим ами няма да има условия за таквоз говедо да съществува.

  Майка им жална на политическите ублюдъци, тогаз!

  Да покажем сос всяка глътка свободен въздух и всяко действие наше, че сме достойни люде да се наречем, първом. Па после, ако сме достойни люде да бидем, можем и Българи да се пробваме да бъдем.

  Прочее, ако всички като този полицай (Господ здраве да му дава) и като г-н Цацаров просто си свършат работата, туй леке ще лежи в зандана, където си му е мястото…

  СЕН НО СЕН до дупка майна!

  Сполай и здраве! Бог я прости я не прости – негова си работа, а нашата е достойно да живейм братя и сестри!

 12. Ако, ако, може би, едва ли не и прочие! Ако Станишко и бай Местан, не го гледаха така безучастно и подстрекателски на заседанието на КСНС при Президента и не го озаптиха, когато се беше развихрил и запенил, може би нямаше сега да му гледат поредния резил и да се чудят, как ще се отстрамят пред брюкселските си партньори.

 13. Иво,
  Днес една наша голяма певица, Валя Балканска навършва 72 години. По този повод се опитах да напиша един пост в “Дартс нюз-а”, но там има ограничение на символите и незнам какво си. Моля те, независимо, че не е по темата да го публикуваш, ако може! Предварително се извинявам, за неудобството и не бих се разсърдил ако не го направиш. Благодаря!

  Петнадесет години след като тази наша велика певица, Валя Балканска, е изпяла хубавата родопска песен “Излел е Делю хайдутин”, същата става хит! Дотогава никой, като че ли не я бе забелязъл – и нея и песента й! И изведнъж. Изведнъж се появи един човек по телевизията – тогава БТ I-ви канал. Човекът се казваше Карл Сейгън, американски учен астроном. Помня първата серия на неговият научно-популярен филм “Звездите” (The stars)(мисля, че така се казваше сериалът)Гледахме го със затаен дъх, защото този мъж не само ни разказваше простичко и увлекателно за космоса, планетите и звездите, за историята на нашата земя, но и заради невероятната харизма, която излъчваше неговата личност. За първи път ощетеният от желязната завеса Бг зрител виждаше и чуваше наука от един свободен и обаятелен човек, какъвто и беше Карл Сейгън! Именно той участва активно в подготовката и реализацията на проекта “Вояджър” и благодарение на него “излел е Делю…” огласяше космоса при величественото отдалечаване на Вояджър в неизвестността! Тогава аз и милионите мои съграждани изпитахме едно истинско неподправено чувство на радост и гордост, че нашата родопска песничка изпята от родопчанката Валя ще изчезне далеч в космическото пространство и ако срещне разум там, нейде…!За съжаление този обикновен и велик човек Сейгън няколко години по-късно ни напусна млад, повален от жестокия “сарком”. За още по-голямо съжаление веднага бе забравен от “благодарните” българи. Днес повечето хора у нас дори не знаят защо тази песен е толкова известна и се нарича космическа. Много българи си мислят, че наистина хубавата песен е по космически хубава и по космически изпята. Карл Сейгън ? Че кой е па тоя!? Неъкъв чифутин!? Аре бе, стига с тея американци! Шашнали са се кат са ни чули песните!?
  Ех, българино, българиноооо! А пък искаш да те уважават по света, да те зачитат и не знам какво си още! Е как да стане това, когато ти не уважаваш никого и нищо, как? Лично аз изпитвам дълбоко чувство на срам от тази “къса наша българска памет”, от липсата на уважение и толерантност, не благодарност, а просто уважение към тези, които са направили много повече за България от разни псевдопатриоти, като лицето Сиде…! Срам ме е! Затова, честит рожден ден Валя! Бъди жива, здрава и…помни Карл Сейгън!!!

 14. Здравейте г-н Инджев!
  Изглежда медиите са получили зелена светлина срещу Сидеров, щом се осмелиха да ви поканят в сутрешен блок.
  Явно скоро ще почнат и негативните коментари относно рекламата на Атака, където лъвовете от съдебната палата трепят български граждани в стил кървава компютърна игра.
  Интересно, коя е рекламната агенция, която отговаря за билбордовете на ТВ Алфа и тази отвратителна реклама.

  П.С. Очаквам с нетърпение да преиздадете “Течна дружба” и ще е чудесно, ако я пуснете за продажба в електронен вариант.

 15. Г-н/г-жа Д.Й., ако можете разяснете ни , какво имате предвид , като говорите за еднопартийно управление?!?!…..

 16. Ами ако ние пък не живеехме в реална или фасадна демокрация? Но все пак – демокрация! Тогава въобще щеше ли да става въпрос за поведението на Волен, или щяхме да си мислим (защото за говорене изобщо нямаше да иде реч, особено пък на обществено място или в откритите медии и сайтове) за лично оцеляване и спасяване от лагери. Дали тогава Волен щеше да изпада в истерии, предизвикани от някакви “протестиращи”, “недоволни” от властта и т.н. Дали тогава Сидеров нямаше да е един спокоен, ояден комунист-феодал, който щеше да може да си взема каквото си поиска, когото си поиска, когато си поиска. И съответно да съди когото си иска, както си иска. Ех Костов, Костов, кой те накара да гониш цели като Европейски съюз, Валутен борд, НАТО, приватизация! Нали никой не си мисли, че без волята на “Командира” нито Софиянски щеше да подаде документи, нито “Царя” щеше да се радва на определени политически процеси и международни договори.
  И още нещо! На фона на скандалите около поведението на Волен и проблемите с новата кандидатура в съдебната система, някой коментира ли новия заем на правителството? Демек новият милиард, който ще плащаме отгоре! Дали пък Волен няма да получи нови средства за екскурзии в замяна на новото скандално поведение в началото на новата календарна година, маскиращо новото поведение на правителството, съставено от новата тройна коалиция?

 17. Аз пък си представям, ако Волен не беше налетял на френско културно аташе, а на Хилъри Клинтън, примерно (не е толкова невероятно – Ред Бул дава крила!). ЦРУ нямаше да чака БСП/ДПС да се чудят да има ли или да имунитет съпартиеца им Сидер Ага. Щеше да се води безследно изчезнал…

 18. До Radivoice:
  Те не му гледат сеира и още по-малко според мен се чудят как да се отсрамват пред брюкселските си партньори, защото:
  1. това беше планирано активно мероприятие
  2. целта беше именно името на България да се опетни пред брюкселските ни партньори
  3. тези изброени от Вас субекти ни най-малко не възприемат хората от Брюксел като свои партньори и го показват от ден 1-ви на своето управление.

 19. А, Защо гражданина с „вертикални мустачки“ винаги се дава като единствен пример за шизофрения причинила световни калпазини, а добре избръстнатият другар Джугашвили-Сталин винаги минава метър при тази диагноза. Волен също винаги е добре и глатко обръснат.

 20. Che e goliamo leke,pozor za Bulgaria-tova vsichki goznaem.

  Otdavna triabvashe da e ocuden i zad reshetkite.No podoziram, che sega reitinga mu shte se pokachi, zashtoto kato nego ima mnooogo i shte pochnat ot negovata banda da protestirat…

  Sled podobni skandali, toi vinagi neshto pecheli..

  Da sme zivi i zdravi-shte vidim kakvo shte napravi Zazarov…Shto se otnasia do feiletoncheto na G-n Indzev-samo 10 po zapadnata skala.pozdravleniya za Vas G-n Indzev-dobre ,che Vi ima, ta da ni povishite nastropenieto i optimizma, che v B-a ima umni, obrazovani,kachestveni, inteligentni hora.

 21. Г-не Инджев, пак се смях със сълзи! Благодаря Ви.

 22. Ако сте малко по-внимателни ще забележите, че Сидеров е пълноценен и завършен комунист-болшевик-промосквоитет и импотентен терорист. Малко грозноват вариант на Цола Драгойчева.
  Това че има последователи е по-тревожно, защото показва кризата в прогимназиалното образование.
  С риск да прозвучи прекалено, бих казал, че търпимостта ни към неговото и подобно (трифонов, блъсков, илия павлов, първанов и ред, ред други другари) поведение е в основата на трагедии, като последните във Варна, израз на пълно отсъствие на самоконтрол. Чувството за безнаказаност, усещането за дирижирано прилагане на закона и повсеместната корупция/връзкарство, несъмнено изискват граждански протест и смяна на Конституцията.
  Редно е да работим за това.

 23. Абе имаджин това, имаджин онова, ама аз като се опитвам да си имаджна, че виолният още при първото му представление бива осъден и озаптен в тюрма или поне облечен с рубашка, на която ръкавите се връзват отзад, и нещо не ми се получава имадженето…
  И започвам да се мъча ту римемба колко пъти властите имаха възможност да му вържат ръкавите отзад, но все се оказваше, че няма да го направят. И така все стигам до неприятното усещане, че виолният си прави добре сметката, за наша сметка, разбира се. Преценил ни е…
  Някак си не ми е много разпалено да си го изкарвам на виолен, сякаш всичко останало е окей. Нищо не е окей! И като нищо не е окей, защо пък виолен да е окей? Прави си добре сметката този, не е идиот, за какъвто иска да мине – за всеки случай, ако нещо вземе да му се обърне късметът, да пледира невменяем… Обаче сега, ако го направят курбан, ще излезе, че само когато е замесена чужда държава от топ пет в ЕС, може да се стигне до имитация на правосъдие в БГ. Докато вади найфове на случайни хора и влиза с патлак в парламента – няма проблеми. Демек, в БГ тоа е неотразим… От тази позиция виолен има само печеливши ходове: А. набиват му кофата и става автоматично жертва на европейската колониална спрямо БГ политика, от което процентите му скачат (в БГ идиотите са много повече от сегашните избиратели на виолния), или Б. разминава му се, което е ипон срещу супердържавата франс и срещу прокуратурата едновременно и отново вдига процентите. Сега виолен е във вихъра си – страдалец, жертва, коперник на своето време. И нещо ми става горчиво, като си помисля кой е идиотът в ситуацията – виолен или аз… Щото, да си го кажем за пореден път, нищо в БГ не е окей и ако трябва всеки път да бием по някое франсе, за да се задейства правосъдието, то не се учудвам, че едни селяни преди време биха едни франсета насред полето – явно са имали нужда от правосъдие за нещо хората… Как да продължим да живеем в една (ще го кажа с отвращение) държава, в която виолен е неотразим, а за да се задейства прокуратурата по отношение на озаптяването на виолен е необходимо неизвестен извършител да забие два туката – един на дипломат и един на полицай, но не непременно в този ред? Идиотът не е виолен, не е той… Аз съм идиотът, който седи на първи ред на тази гротеска, плаща най-скъпите билети и не си тръгва, за да не му изгорят парите, които е платил. А те, майна, хич не са малко, ако се има предвид какво ми остава в джоба след спектакъла…
  Добре, г-н Инджев, правим си тренировката на фона на виоленовата сценка и се упражняваме в какво ли не, но все пак как ще продължим да живеем тук, в България? Онзи ден пътувах с влак от София до Пловдив и в купето се водеха такива идиотски разговори, че ми се наложи през цялото време да стоя със слушалки и да се опитвам да не чуя нищо – страх ме беше, че ще запомня някоя фраза и ще хвана рак от това… Това си беше експириънс, от години не съм се возил на влак – такива разговори явно се водят навсякъде, където властва културата на три ракии следобед, а това май е … по принцип навсякъде. Не знаех, че глупостите могат да бъдат болезнени! Е, поне открих красотата на австралийското кънтри… И днес, да не повярва човек, пуснах хоризонт и петър с волгата ги беше събрал едни такива – все едно в купето на по три ракии се надъхваха по между си, а оня с волгата на всеки пет минути пускаше по една тирада за отвратителните протестъри. Дежа вю!!! Единият от купето на волгата по едно време вика “Искат нов морал – как да им го измеря тоя морал, с ремаркето ли да им го докарам…” ИДИОТИИИИ!

  Как, г-н Инджев, да продължим да живеем тук? Толкова много хора в БГ искат да молят за милост, вместо да се борят за справедливост, че морал в ремарке на волга по хоризонт не прави впечатление никому.

  И защо да продължим да живеем тук? За да си представяме разни неща ли? Ко? Не! … Имаме деца, имаме право да живеем където си поискаме в ЕС, имаме право да работим където си поискаме в ЕС.

  Честита Нова Година!

 24. За колониалното робство Сидеров казва истината, примери в БГ много и са коментирани от всякакъв цвят и “зловонен мирис на пари” политици.

 25. Последното изпълнение на Сидеров е както винаги “СПУСКАНЕ НА ЗАВЕСАТА ПРЕД ДАЛАВЕРИТЕ НА БАТКОВЦИТЕ ОТ БСП/ДПС !!! Ако си припомните и другите скандални изпълнениа,ще установите,че те винаги следват някакъв управленски провал на БСП,ДПС,ГЕРБ и дават повод на послушните медии да “гръмнат” със скандала и да накарат обществото да забрави поредния управленски провал !!! ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ ГО ОСТАВЯТ ДА СИ ХАРЧИ “ЗАРАБОТЕНИТЕ” ПАРИ ! ОТ НАС ЗАВИСИ ДОКОГА !!!!

 26. Исуф е най-близо до истината, според мен. Най-голямата вреда от поведението на Сидеров е катастрофалното уронване престижа на България като член на ЕС. Ние, някак си ще го преживеем, защото простотията и продажността в националната ни политика е не ежедневие, а ежеминутие. Задайте си въпроса: кой получава дивидентите от подобно политическо безумие, не само проявено от Сидеров? Просто се вгледайте в посока североизток. Там има много точни отговори.

 27. Към ИСУФ и Тодоров:
  Съгласен съм с Вас, но поради факта, че аз се срамувам от това поведение, си мисля, че и тези персони, облечени временно във власт се срамуват, но явно не е така…Но все пак да не забравят, че ако не Брюксел, то поне Създателят ги гледа отгоре…

 28. Към Radivoice-За да се срамуваш трябва да имаш съвест и морални ценности.Тези хора не се срамуват от нищо и от никого защото не притежават горните две качества.И през ум не им минава да се срамуват,може би даже се и гордеят с простотията си , но и това ще мине и благодарение на този блог и хората в него аз имам огрмни надежди за България.Много , ама много ми се иска макар и далеч от България да чувам хубави новини и да знам ,че Българите живеят добре.Кокото до Европа-ще ни трябват поне 50-60 години , за да се научим да живеем заедно,но и това ще стане.Ние не можем да оцелеем разделени,независимо дали говорим за Германия,Франция или България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.