Ваймарското вайкане

Волен Сидеров поиска главният прокурор Сотир Цацаров да покаже, че му стиска и да дойде да го арестува. Направо не му остави избор!

Внимавай какво си пожелаваш, предупреждаваме се понякога взаимно.

Има над какво да се замислим също, когато си пожелаваме Сидеров да бъде поставен в сидерова клетка ( т.е. желязна , казано на небългарски, на гръцки език- ако се съобразим с пожеланието на атакистите да преименуват и географските названия с гръцки езикови корени).

След като многократно отнемаше имунитета на държавата, чиято имунна система систематично атакува, атакистът Сидеров сбъдна желанието си: поискаха му най-сетне имунитета. Остава и да го арестуват, за да е напълно щастлив.

Не си мислете, че иронизирам. Напълно съм сериозен- като намръщен оратор, който оре безмилостно еврейските, циганските и турските плевели на нивата на националпопулизма, наторена с рубли.

Сидеров дотолкова се е вживял в образа, който играе на площада, че изглежда искрено мечтае да копира жизнения му път, за да въведе нов ред у нас. А защо не и по света!

Ето защо, след националистическите крясъци на мегдана (еквивалент на речите в мюнхенските бирарии), Сидеров сега би искал да прекопира и мъченичеството в затвора, за да заприлича съвсем на своя идол в собствените си разширени зеници.

Идолът на Сидеров е написал нещо за своята борба в затвора, а Сидеров може да съчини трактат за негово карате. Нищо, че е менте-каратист.

Ако всичко върви според „плана Сидеров”, можем да очакваме ефекта на разочарованието от Ваймарската република да бъде постигнат чрез голямо вайкане и в Република България. Поне в поредицата от стъпки: речи, маршове, националистически крясъци, закани на расова и класова основа, хулигански прояви и затвор като катализатор на мъченичеството.

За Сидеров нещата се развиват чудесно – заплахата от затвор, макар и хипотетична засега, му отваря възможността отново да свири първа цигулка в новините. Само трябва да чете партитурата на „Майн кампф” и колкото по-фалшиво плъзга лъка (с подвиквания „майн кеф”) – а и колкото повече гласни струни къса, толкова по-жалостиво ще звучи цивренето на цигулката му.

В този смисъл Сидеров напомня малко на онзи герой на О’Хенри, който нарочно хвърлил камък срещу витрина на магазин, за да го приберат на топло. За улеснение в нашия случай шпицкомандите могат да минат през някоя кристална нощ нощ и да обозначат витрините с еврейски звезди, за да не стане грешка и да пострада някоя от онези, зад които стоят петолъчки.

Надявам се големите антифашисти в парламента, които иначе се самовъзбуждат от всяко неуважение към съветската окупация и нейната всепобеждаваща българския пейзаж символика ( но досега се възползваха от фашизоидната подкрепа на своя побратим), да не допуснат да се осъществи ваймарския сценарий на вайкащия се Сидеров.

Същото се отнася и до ДПС- да няма после „вай, вай,вай”, каква я сторихме, като допуснахме да го вкарат в зандана.

В противен случай, ако успее „планът Сидеров”, включващ героиката на затвора, отново ще им се наложи да хванат гората, да посещават организирано мандри посред нощите и после пак да си изясняват отношенията кой е бил най-активен борец в тази антифашистка дейност, за да се докопа до постове и привилегии след като Путин нареди на петата си колона у нас да ни освободи от амортизирания Сидеров и да го подмени с готвения вече за целта Бареков.

Червеното властолюбие е изправено пред дилемата дали да пази имунитета на фашизоидния си позлатен пръст или да се спасява от този воленичен камък на шията.

Другари и другарки, не му играйте по гъдулката, не му давайте имунитета, а го оставете да ви крепи мнозинството- така хубаво си прекарвате заедно! Уроците от третия райх трябва да се помнят. Не ставайте проводници на Петия райх след като сами избягахте от четвъртия рай(х), наричан НРБ!

Тук не е Гърция, където посегнаха на тяхната Златна зора- тук Златният пръст трябва да остане стърчащ, среден и неприкосновен до пълната победа на пълния мандат на Орешарски, ако ще камък върху камък да не остане от България. В битката за власт можете направо да се коалирате в Златна орда по примера на руския пълководец Александър Невски, громителя на европейските врагове на Русия, канонизиран заради склонността му да се съюзява с (още по) източните варвари само и само да не допусне пагубното европейско влияние върху матушката му.

Гласувайте по съветски, а не по съвест!

17 мнения за “Ваймарското вайкане”

 1. малко уточнение-мъжът,хвърлящ камък по витрината на ресторанта е герой на О,Хенри

 2. Само една техническа забележка – без особено значение за статията, която иначе ми хареса:

  Цитираният герой на Марк Твен, който иска да влезе в затвора за през зимата, всъщност е герой на О. Хенри от разказа му ‘The Cop and the Anthem’ (Полицаят и химнът) и се казва Soapy (Сапунко – в евентуален превод).

 3. Иван Станков&

  Абсолютно сте прав за моя любим автор на “Вожда на червенокожите” ( както обичам да наричам някое от децата си, когато правят бели).

 4. Великолепни паралели, браво на Иво! Апропо, какъв е сценарият на кретенясалото леке волэн сыдерав за утре пред посолството на САШ?

 5. Към Иво Инджев: Само едно: Поздравления БАТ Иво! И още едно: Господ сили да ти дава!

 6. “Другарчетата” няма да кажат и една дума, няма да направят и едно действие срещу единствения крепител на тяхната превратаджийска власт. Ако им потрябва, ще постъпят както комунистите в Германия на изборите през 1932/1933 г. На втория тур на изборите за Райхстаг, проведен през март 1933 г., по нареждане на Сталин чрез Коминтерна германските комунисти гласуват за Хитлер и по този начин осигуряват мнозинството му в парламента. С каква цел – вече е обяснено. Както тогава, така и днес в книгите на Виктор Суворов.

 7. Сидеров(Seed air off)ще получи послание от батушка – “Возми его на х.. ноо по тихонечку”, чрез наместците си в РБ. Нашият герой ще се опъне за имунитета и печелейки време и забрава през Май ще бъде първа пръчка кака Снежа на манежа. Що ли винаги печели девиденти хидро-инженера от всяка ситуаця?

 8. Волен само ще да е напипал рецептите от тефтерчето на доктора на Хитлер за надъхване от зобане денем и приспиване нощем – няма друго обяснение за неадекватното му поведение!

 9. Сидеров играе своята игра перфектно. Поведението ,което поддържа(изпълнено с агресия и простотия) привлича точно необразовани хора,хора с нулев умствен потенциал,хора изпълнени с гняв и агресия,тези хора които се кефят на простащина.И имам усещането ,че такива хора има много и в момента само и единствено този електорат би го задържал още малко в светлините на “Синята зона”

 10. Сидеров или се взе много на сериозно ,с поверената му роля , да крепи проруското правителство, или се уплаши от новия КГБ-ейски или КТБ-ейски /все едно/ проект.Но съм сигурна, че ако се оттърсят от него , ще е само защото указанията са такива. А може би “Вожда на червенокожите”/героя от разказа на О.Хенри/ напълно се покрива със образа на Сидеров.И единия и другия ги взеха с цел печалба, а после се чудеха как да се отърват от тях.Чуденето за отнемане имунитета на Сидеров е против всякаква представа за демократизъм.
  А междувременно променят “Закона за акциза и данъчните складове” в полза на Лукойл.Не занам дали е проруско или направо руско правителство ни управлява.

 11. E, чак пък да виждаме Хитлерова перспектива в оперетния Сидеров?!?
  По-жалко е за политическите инвеститори на Путин и тяхните местни брокери. Те самите не разчитат вече на него и брутално вглавяват проекта Бареков.
  Но никога не им се получава повече от това да спънат някоя малка православна общност към стремежа й към щастие.
  И поради тази им историческа некадърност, нас ни чакат светли дни на свободни европейци.

 12. Имам питане. Имало някакви подготовки за нов заем от 1 млд. Не знам дали е вярно, но по принцип винаги в такива възлови финансови моменти, се вдига шум за отвричане на вниманието. Вероятно ще се гласува “по съвест” и какъвто и да е резултата, това ще се обсъжда продължително и упоително в медиите и ще стяга електората му. Дори и да бъде осъден, това може да се проточи доста дълго, разследван е само за едно провинение – хулиганство и лека телесна повреда и най-много да получи условна присъда понеже съдебното му досие е чисто. Като гледам ще продължи/ат да живеят на стандарта (и “стила”)на шефове на групировки, с парите от електората си и може би с дарения от неизвестни наши и чужди дарители, а неговите фенове ще напрат още по яростно да очакват деня в който ще вземат властта и ще процедират с нея както след 9.9. Нищо ново. Иди Амин като се докопа до властта облагодетелстве хората си, като им раздаде имуществото -магазини, стоки, предприятия и всичката собственост на чужденците, на съпартийците си. В резултат страната стана още по бедна… А за кръвта която се проля да не говорим. Само че тук у нас май всички блага са в БСП. Та не е ясно от къде и с какво ще храни своите. Не е ясно и БСП дали не проумяха накрая, че май им носи повече разходи отколкото “златният му пръст”.

 13. Благодаря,че Ви има ,Г-н Инджев!УСПЕХ във всичко,защото го умеете!

 14. Това за четвъртия рай(х) поне за 25% от народонаселЯни(е)те не звучи иронично. Напротив, дълбоко са убедени, че са изгубили соц-РАЯ. И като се знае, че с “постоянното си присъствие” БЗНС-БКП в урните определят дневния ред на България, нашият реалсоциализъм няма край, няма край?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.