Депутати бият граждани е като човек хапе куче

Всуе се пънат нашите телевизии да купуват скъпи лицензи на реалити формати от пустата чужбина.

Бихме могли не само да спестим валута, но дори да продаваме ноу хау успешно, стига да осъзнаем каква фертилна кокошка кудкудяка над златните яйца, които снася в това отношение родната действителност.

Екатерина Михайлова, юрист и бивш заместник председател на Народното събрание, се появи в Нова телевизия с обяснения за правата на гражданите в случай, че ги мачкат онези, които са им представители в парламента.

Сполай ви, колеги, от Нова телевизия, идеята да ни обучите на самозащита от депутати е супер, без майтап. Имаме нужда, крещяща при това ( по площадите).

Да се пазим от пазителите на закона е направо афоризъм.

С извинение за баналното припомняне, но имаме новина тогава, когато човек ухапе куче- колкото и у нас да се опитваме да докажем обратното поради проблема с бездомните зъбати животинки. Те са нещастни(ци) като нас, хората, както се самоопределяме,но същевременно са причинители на нещастни случаи чрез ухапвания.

Луксозна баналност е също, че в нормалните страни депутатите пазят народа си, а не го бият. У нас обаче депутати бият граждани.

Най-после се намери медия и експерт, които да ни посъветват как да се пазим от побойниците, които си избиват комплексите, като си вадят на показ срамотиите, с които се гордеят, защото си имат имунитет и срам не ги лови досущ, както пачавра от леке не се бои.

Самата идея, че гражданите трябва да бъдат обучени как да се пазят, когато ги бият депутати, е върховната квинтесенция на ситуацията в България.

Навсякъде по света, където има парламентарна демокрация, депутатите бранят гражданите, които са ги изпратили да им бъдат щит в битката за повече права. Тук от “Атака” ни атакуват с бухалките на своя екстремизъм и от нас, лишените от нормалните механизми за защита, се очаква да се обучим как да им оказваме отпор.

Формалният повод е агресията на атакисти, които си използват имунитета като педофили, получили възможност да отглеждат чужди деца с презумпцията, че не може да им се търси сметка за изнасилването.

Реалността е обаче далеч по-благодатна за реалити формат по този действителен случай. Не е ли супер идеята да се създаде серийно предаване с напътствия как да се пазим от пазителите на закона?

„Здравейте, днес ще ви научим как да се криете в тоалетната на самолета, ако на борда пътува подпийнал балкански нерез,който си пъха зурлата в пазвата ви, но пък има депутатски имунитет срещу собствения си свински грип.
Ако полетът е прекалено дълъг, презокеански, поради което ще ви чукат ( на вратата)- през онази работа му е, ще си я покаже така или иначе и сами сте си виновни,че нямате късмет да попаднете в летящата му кочина.

Приятно (по)връщане в родината в случай, че я пожелаете някога след това!”

Найс, а!?

Нима няма всекидневни доказателства за необходимостта от подобна сапунка с практически примери за оцеляване?

Ако можеше такова реалити да се случи в България, трябваше всеки ден да върви телевизионна рубрика със съвети как да се пазим от съветофилите в партокрацията; от дебилите в администрацията; от сиромахомилите в агитацията и изобщо – от вредителите на нацията.

Но, поради липса на пари за финансиране на такова поучително зрелище , не мога да предложа друг сценарий за реалити шоу, освен безплатния: гледайте не просто телевизия, но да не ви срещне ядосан депутат.

Ако оцелеете, се обадете на телефон 00 (две нули), за да се похвалите, че сте живи. Да не е малко!

Похвалата ви, формулирана като позитивно оплакване, ще бъде приета с благодарност поради нейната изключителна ненужност, произтичаща от принципа „ приятел в нужник се познава”, изповядван от днешната власт.

26 мнения за “Депутати бият граждани е като човек хапе куче”

 1. Не може да се отрече, че иновацията на виолен сайдеров ще ни прослави по света. Не знам да има някъде по света като нашата (ще го кажа с отвращение) държава, в която неизвестен извършител с депутатски имунитет да е пристъпвал към директни репресии спрямо населението. Обикновено малките човечета с големи амбиции още по-големи разходи насъскват други малки човечета срещу населението, което им покрива разходите, но нашият неизвестен извършител просто премахна разните посредници и свърши цялата работа сам. Дори в Африка няма конкуренти на наизвестния извършител виолен – тоа е неотразим в световен мащаб, баси…
  Има и още нещо, което за пръв път се случва у нас и може да бъде продадено като ноу-хау в демократичните държави. Всеки извършител на престъпление, който е достатъчно известен депутат, автоматически се превръща в неизвестен извършител! Блестящо, нали? Проблемът е, че това не е ноу-хау, а по-скоро е донт-ноу… щото, нали, прокуратурата изведнъж спира да знае кой е извършител. Не съм чувал някой да купува донт-ноу. Пак се прецакахме… Ех, как се бях амбицирал, ще се оправим за две-три години, викам си, то с толкова извършители в парламента за нула време ще си оправим дефицита, а после и за пенсиите може да помислим… Греда!
  Ако това донт-ноу беше ноу-хау, можеше да правим избори за неизвестни извършители, вместо за депутати, щото те всичките са извършители, но стават неизвестни едва когато ги хванат. За по-лесно, можеше направо да ги избираме за неизвестни извършители и да не се кахърят да се крият, ами да си вършат работата на спокойствие. Че сега се изнервят, да не вземат случайно да станат неизвестни извършители, а това пречи на работата, която са се съгласили да вършат, когато са ги поставяли в избирателните списъци на избираемо място.

  Виолен сайдеров няколко пъти беше неизвестен извършител, което само по себе си е безпрецедентно постижение. Така доказа, че един депутат може да бъде няколко неизвестни извършители, а това отваря нови хоризонти пред парламентаризма в постокомунистическите държави, които са тръгнали отново да стават комунистически. Тя (ще го кажа с отвращение) нашата държава май е единствена и в това отношение… Колко сме уникални, баси – трябва ли да се гордеем?
  Или да се срамуваме?

  Положението ни е много унизително. По телевизора видях някакви хора, които са ЗАКАРАНИ да подкрепят неизвестния извършител виолент, за да могат да покажат отново по телевизора как хората подкрепят неизвестния извършител виолент. Кой иска да отгледа децата си в такава среда?

 2. Докато бившият немски президент Кристиан Вулф бива разкарван като “маймуна” по съдебните зали, за това че е позволил на приятел, да плати сметката му от 790 €, в страната на чудесата, сидеровите хвалебствия, че приятели му плащат луксозните пътувания и издръжка(като куртизанка),се считат за кавалерски деликт, предизвиквал досега само завист сред членовете на ръководената от него Антикорупционна комисия.

  Правова държава? Борба с корупцията? Не! Мръсна пяна, която задушава всичко живо под себе си. Побоищата и заплахите са само следствие от бездействието на българската зависима съдебна система.

 3. Това ще влезе в класиката. Поздравления, Иво!

 4. – Ало, адвокатска кантора ли е? Здравейте! Вчера ме биха едни депутати. Може ли да избегна наказанието?

 5. Случайно или не НОВА ТВ гениално съчета предаването за поредната свинщина на волен сидеров и снимките, на които насъскан от стопанина си пит-бул разкъсва улично куче. Алюзията беше ювелирна! Препратката от кучешката схватка към актуалните политически събития си беше направо “в десетката”!
  В ролята на помияра – нещастниците с промити мозъци, в ролята на пит-була – воленчо, а в ролята на насъскващия циганин – сергей и лютфи.
  С една дребна подробност – воленчо повече ми мяза на пинчер, нежели на пит-бул.
  🙂

 6. Г-н К.ГАНЕВ, освен дежурните главатари на “партиите”, които са несменяеми 25 години, вие познавате ли някои от другите “народни представители”????
  Те всички са НЕизвестни , дори в последните 3-4 парламента, след 2001г., даже самите главатари не познават някои от депутатите ,които сами sa назначили!
  Те всички са НЕизвестни “депутати”, или НЕизвестни извършители, ако така предпочитате!

  Да живей 25-годишният “ни” Назначен (“Много”)партиен ТоталитаризЪм, обусловен от “демократичната” ни Конституция, приета от болшевишките дугари през 1991г.,чрез фалшифицирани избори за ВНС! УРА! УРА-А-А-А, другари! Да живей “демократичният” ни ТоталитаризЪм!

 7. П.П. Да живей “демократичният” ни “(много)партиен” ТоталитаризЪм!

 8. Не може да се отрече, че иновацията на виолен сайдеров ще ни прослави по света. Не знам да има някъде по света като нашата (ще го кажа с отвращение) държава, в която неизвестен извършител с депутатски имунитет да е пристъпвал към директни репресии спрямо населението. Обикновено малките човечета с големи амбиции още по-големи разходи насъскват други малки човечета срещу населението, което им покрива разходите, но нашият неизвестен извършител просто премахна разните посредници и свърши цялата работа сам. Дори в Африка няма конкуренти на наизвестния извършител виолен – тоа е неотразим в световен мащаб, баси…
  Има и още нещо, което за пръв път се случва у нас и може да бъде продадено като ноу-хау в демократичните държави. Всеки извършител на престъпление, който е достатъчно известен депутат, автоматически се превръща в неизвестен извършител! Блестящо, нали? Проблемът е, че това не е ноу-хау, а по-скоро е донт-ноу… щото, нали, прокуратурата изведнъж спира да знае кой е извършител. Не съм чувал някой да купува донт-ноу. Пак се прецакахме… Ех, как се бях амбицирал, ще се оправим за две-три години, викам си, то с толкова извършители в парламента за нула време ще си оправим дефицита, а после и за пенсиите може да помислим… Греда!
  Ако това донт-ноу беше ноу-хау, можеше да правим избори за неизвестни извършители, вместо за депутати, щото те всичките са извършители, но стават неизвестни едва когато ги хванат. За по-лесно, можеше направо да ги избираме за неизвестни извършители и да не се кахърят да се крият, ами да си вършат работата на спокойствие. Че сега се изнервят, да не вземат случайно да станат неизвестни извършители, а това пречи на работата, която са се съгласили да вършат, когато са ги поставяли в избирателните списъци на избираемо място.

  Виолен сайдеров няколко пъти беше неизвестен извършител, което само по себе си е безпрецедентно постижение. Така доказа, че един депутат може да бъде няколко неизвестни извършители, а това отваря нови хоризонти пред парламентаризма в постокомунистическите държави, които са тръгнали отново да стават комунистически. Тя (ще го кажа с отвращение) нашата държава май е единствена и в това отношение… Колко сме уникални, баси – трябва ли да се гордеем?
  Или да се срамуваме?


  Достойно като за Курт Вонегът и Дъглас Адамс
  “Положението ни е много унизително. По телевизора видях някакви хора, които са ЗАКАРАНИ да подкрепят неизвестния извършител виолент, за да могат да покажат отново по телевизора как хората подкрепят неизвестния извършител виолент. Кой иска да отгледа децата си в такава среда?

  Posted by К.Ганев | януари 10, 2014, 1:52

 9. До Павел Тинков
  В ролята на бедомното куче се оказаха обаче не хора с промити мозъци, а френски дипломат, граничен полицай и млад човек , имал нещастието да пътува с този самолет и още 20-тина човека.Като прибавим и мелето в автобуса и на летището във Варна и псувните по прокуратура и полиция и нападане на телевизия, май става целия народ.С една дума ,ако не си получи заслуженото поне този път – всички ние сме бездомното куче, което душат до смърт.Защото го търпим.Трябва граждански организации и опозиция, доколкото ги има, остро да настояват за сваляне на имунитета на Сидеров и за осъждане по бърза процедура за побой срещу граждани и полицаи и за скандализиране на целия демократичен свят.Методите на Путин имат място само в Русия.Да си прибере питбула там.

 10. “българската история е един постоянен двубой между Алеко и бай Ганю” – из блога на Евгени Тодоров.

  Всъщност в коя ли партия би членувал днас Бай ти Ганя? Със сигурност щеше да е политически активен и да се пробва – по онова време липсата на образование и обществено положение сигурно му е попречило да се захване с баш келепира – политиката, но днес тази пречка я няма. Вероятно щеше да е сменил вече няколко партии и накрая да се е установил в…ДПС. Така си мисля. Ама все пак през “Атака” едва ли щеше да е минал – какъвто и да е Бай Ганя е кротък и миролюбив човек. Той обича, така мазничко, с усмивка да “излъзга” другия, обича търговийката и алъж-вериша. Не е озлобен срещу другите и умее да се възползва от частичната симпатия, която предизвиква простоватото му поведение. Нека идиотите се карат и подскачат като маймуни. Не е за него тази работа, нито пък да се занимава с такива хора.
  Така като се замисля Бай Ганьо винаги е бил олицетворение на най-нисшата проява на българина.
  Да поздравим Волен и атакистите, те поставиха нови стандарти в падението на българската личност – както в България така и за пред света.
  Алеко, защо не можеш да възкръснеш и да напишеш романа “Чичо Сидер каза”.

 11. “Да се пазим от пазителите на закона

  в нормалните страни депутатите пазят народа си, а не го бият. У нас обаче депутати бият граждани.

  Най-после се намери медия и експерт, които да ни посъветват как да се пазим от побойниците

  Самата идея, че гражданите трябва да бъдат обучени как да се пазят, когато ги бият депутати, е върховната квинтесенция на ситуацията в България.

  Ако оцелеете, се обадете на телефон 00 (две нули), за да се похвалите, че сте живи.”

  Иво, много си добър, сполай ти за доброто настроение и усмивките.

 12. За кой ли път се доказва твърдението че в страната ни всичко е наопаки. Умните са бедни, серсемите богати; почтените смятани за глупаци, глупаците за господари; вземането на подкуп за нормално, отказът от него за ‘смотаност’; чалгата е музиката у нас; навън се борят с тютюнопушенето, у нас го субсидират; в белите страни обгрижват родилките при нас им крещят да раждат по-бързо че акушерката ще изпусне сапунката; навън политиците подават оставка дори при съмнение за нещо непочтено, у нас ако си почтен нямаш място в политиката; и т.н. и т.н. Единствената ми надежда е че има такива като Иво Инджев, Иван Бедров, Ранобудните и малкото други които не знам по име… Господ здраве да ви дава и сили да преборим заедно злото дето яде България отвътре…

 13. I da plache i da se smee mu idva na chovek kato chete i tazi velikolepna statia na G-n Indzhev. Kakvo puk, ostavame si grazhdani na mizerna psevdo durzhava – v momenta nai-slaboto i vmirisano zveno v sistemata na Evropeiskia suiuz.

 14. Do: thefun.net

  Това ще влезе в класиката: Ало, адвокатска кантора ли е? Здравейте! Вчера ме биха едни депутати. Може ли да избегна наказанието?

 15. Цялата тази уродливост в управлението на московската пета колона започна с идването на Сакскобургготски през 2001-ва.
  Ранобудна България е на ход.

 16. Живеем в пълна изолация от цивилизования свят по вина на българските политици.Те създават правила и норми,които са неприемливи за западните демокрации.Българските политици в огромно мнозинство са тъмни балкански субекти.Американския политик излиза да изчисти снега пред къщата си,за да покаже на избирателите си,че не се дели от тях.Българският политик купува скъпа кола,любовница,вила,пътува в чужбина по скъпи хотели,за да покаже на избирателите си,че се различава МНОГО от тях.При това доходите на американеца са декларирани,а на българина,куче влачи диря в данъчното НЯМА.Българските политици не само са се качили на главите ни,те танцуват и ни се подиграват.Това безобразие повече не може да продължава!

 17. Коментарите на К.Ганев са изключително забавни, свежи и развеселяващи. Те са и много точни, но това вече не е смешно.

 18. Сполайте г-н Инджев и Господ здраве да Ви дава, че да ни носите ведрина и светлина в този непробуден мрак на нашето политическо безчестие.

  Този казус с ублюдока от фашистката формация атака трябва да се третира наравно, че и по-сериозно от вече потулената история с Пеевски. Да са ни живи и здрави ранобудните деца – те ще ни вкарат в пътя!

  Моето лично убеждение е, че във всяко нещастие (ако така може да се нарече тази крайно срамотна ситуация за българската държава) се крие провидението Господне!

  Колкото повече се изцепва това говедо и тям подобни ублюдъци, толкова повече се сплотява и събужда нашия народ!

  Впрочем аз имам едно питане:

  Кой е по-виновен — говедото от атака, че удря невинни граждани, обижда дипломати, и наранява полицай ИЛИ некой там мазен политик като например Станишев или Местан, които ни манипулират?

  Аз смятам, че последните са ощ по-виновни! Е, трудно казвате е да се докаже – вярно… Но, това не прави техните престъпления по-малко опасни.

  Понякога, а всъщност почти винаги, пасивността и мълчанието, са сами по себе действия, които в една или друга ситуация биде да са ПОДСЪДИМИ!

  Сос безучастието си всека измината минута г-н Орешарски върши престъпление по служба! Трудно ли е да се докаже? Че то ни е пред очите! Че Сидеров няма да се извини, няма, но г-да Орешарски, Винегин, и Президента са длъжни да се извинят най-официално на Франция. Защото, г-ца Дюмуртие представлява Франция… а за съжаление, поне формално (пък и пред очите на света) Сидеров представлява България.

  Този сидеров трябва за престъпление срещу държавата да се съди, а неговата партия да се забрани!

 19. Не съм съгласен, ДАРИ!
  Дипломатът е в ролята на случаен минувач (вярно е, има и такива ухапани, но това са единични случаи). “Телевизията” не я жалете – тя даже и да не е поръчкова, е добре защитена. Полицаят е от промитите мозъци, защото е милиционер по свой избор.Протестърите, ранобудните, соросоидите и пр., ние с Вас и приятелите от блога не сме в групата на “бездомните кучета”.
  По гореизброените и ред други причини не приемам обобщаващото определение “целия народ”.
  В ролята на помиарчето са и ще продължат да изпадат тези, които гладуват защото чакат Доган и Лютфи да им изкупят тютюна, онези от Сопот и от обектите на Ковачки, които чакат заплатите си от 2012 година и мн. др., които след време ще лъжат децата си, че никога не са гласували за Сергей и Волен.
  Повярвайте, нещата идват по местата си.
  Разбирам Ви. И на мен ми се иска всичко да стане по-бързо, по-безболезнено, още повече, че съм към края на живота си, но това е потенциалът на природонаселението ни!Очевидно то все още не е изживяло инферното, чиято необходима маса ще промени светоусещането му.

 20. Има ли страх БКП от 10-ти Януари?
  И този страх не е ли достатъчно доказателство за това, че тогава зад протестите не стоеше никой, каквато е една от опорните им точки по темата?

 21. Чудесно и точно написана както винаги,направо в десетката.Прочетох и коментариите,с всичко съм
  съгласен което е написано в тях,но с едно не съм съгласен,това че се споменава и пише за държава-
  та.Скъпи приятели и съмишленици според мен много оттдавна още от 2001г. след идването/докарването
  от ДС/ на мадридския мошеник симеончо ДЪРЖАВА няма и скоро не виждам да се появи за съжаление.
  ПО ЗДРАВ!

 22. До ДАРИ:
  Току-що, от вечерния новинарски блок на НОВА ТВ, получих потвърждение на тезата си – на площада пред парламента млад човек държеше високо плакат със следния текст-обръщение към лавината от полицаи:

  “СИДЕРОВ ВИ БИЕ!
  МОЖЕ ЛИ И НИЕ?”

  Дари, приятелю, не звучи ли оптимистично?
  Виждате ли – не сме от помиярите!
  🙂

 23. До Павел Тинков,
  прав сте , не сме загубили оптимизма си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.