Аве цензоре, осъдените да умрат ( от смях) те познават

Обичам да се изясняват (не)яснотите.

Искрено се радвам на бързата реакция на Радан Кънев, който днес изрази тревога от реверансите на Бойко Борисов към Георги Първанов. Ако исках да съм саркастичен, щях да напомня, че за тази близост между Борисов и Първанов пиша в две поредни книги от 3 години насам. Не очаквам реформаторите да са ги чели, нито си въобразявам,че реакцията на Радан Кънев има нещо общо с вчерашната ми статия по темата. Само се радвам, че сме стигнали до общ извод, както е нормално за съмишленици.

За опонентите си не просто се радвам, а направо съм във възторг от това, че яснотите им се изясняват. В края на краищата на факта, че Първанов е завършен егоист, съм посветил цяла глава в книгата си „Президент на РъБъ”, в която говоря за неговия личен преход „от комунизъм към хедонизъм”.

Доживях да чуя днес от фициозната ТВ 7, в която логично гостуваше евродепутатът от БСП Илияна Йотова ( и със самочувствие на господар на положението буквално се караше на иначе устата водеща), че Георги Първанов е егоист.

Йотова справедливо определи като егоистично намерението на Първанов да дублира със своя листа кандидатите на БСП за евроизборите- очаквана новина, която започва да се материализира. А заедно с материализирането й започват да се проясняват и дълго зацапваните с маскировъчна цел ясноти кой кой е в дългогодишното задкулисие в БСП.

Вчера Румен Гечев директно се изправи в окопа на Жан Виденов и Стнишев, като нарече от екрана на Нова телевизия Първанов предател на партията- изплю камъчето, търкаляно досега в партийните уста само за вътрешно предъвкване.

Изборите и апетитите, които се разгарят около тях, са електоралната печка, на която някои истини биват претопляни, други „скрити лимонки” – омесвани и изпичани за публична консумация, а трети- изпържвани в собствен SOS.

Случвало се е и преди. На последните парламентарни избори уж независими преди коментатори се оказаха не просто червени депутати, при това от най-настъпателните в наше време ( като Татяна Буруджиева и Валери Жаблянов- бивши политолози с ляв уклон, но винаги канени в телевизиите „просто” като коментатори, както и днес канят Велислава Дърева или Александър Симов „просто” като журналисти), така и сега наблюдаваме феномена на самоопределението в съответните воюващи червени лагери на други техни колеги- от немай къде.

И последният зрител, ако не му е било ясно, вече знае, че Кольо Колев ( любим например на „Шоуто на Слави” като социолог), е приключил с общите приказки и вече не се крие: говори откровено от името на лобито на Станишев в настъпилото време разделно за червените.

За Нидал Алгафари, бивш съветник на президента Първанов, не е изненада, че е настоящ също такъв, но вече издигнат за негов говорител. Новата му роля се видя от участията му в телевизионните предавания тази сутрин, в които е упълномощен да говори от името на проекта АБВ на Първанов.

Алгафари не остана длъжен на враговете от крепостта на Станишев, като се присъедини към вражеските (досега) гюлета срещу водещата роля на съпругата му Моника като човека, определящ медийната политика на БСП ( което, както знаем, е от ключово значение за пране – ако не на пари, то на всичко останало, което прави една партийна върхушка да изглежда приемлива на хоризонта преди избори).

Нещо повече, Алгафари дори цитира Доган ( не знам дали и по тази линия е упълномощен), който наричал Моника „четвъртия лидер” на партията. Пътьом Алгафари обобщи противниците на Първанов в БСП като „много дребни” да се мерят с Първанов, Румен Петков и Калфин, обещавайки изненади в близките дни ( в рамките на загатнатата от него стратегия за постепенно поднасяне на имена, подредили се в азбуката след АБВ).

За поръчковите изследвания и фактори с академична или артистична слава, на които само етикета с цената не им се вижда на челото, да не говорим. По тази част най-видими са срамните петна около имената на социолози и личности, чиито авторитет си е напазарувала корпоративната креатура Бареков.

Същият имитираше днес театрално сърдита благодарност , че „най-после” от официалната корпоративна ТВ:7 се били сетили да му отправят покана утре да гостува в предаването „Гореща точка” (т.е. на себе си). В лицемерието си Бареков стигна дотам да се гневи на…”луксозните студия на ТВ:7”, където едва ли не бил рядък гост, а водещата преглътна и тази подадена топка, както репликата му срещу проекта АБВ, правен с много пари ( точно Бареков да го каже!).

Така че, не бъдете песимисти: все пак се случват и хубави неща, като наблюдаваното и друг път явление на проясняване на яснотите около персони, лансирани дълго като „независими”, но осветявани ( макар и частично) от лъчите на неизбежната истина едва в предизборна обстановка.

Ние, навикналите на пълна тъмнина, се радваме и на частичната прозрачност.

На „България без цензура”, която се опитват да ни пробутат в това отношение като кристално чисто (ново) политическо явление, можем да заявим в това отношение:

Аве, цензоре, осъдените да умрат ( от смях), те познават!

А за още малко светлина в тунела на червената мъгла прилагам разсъжданията на един от кукловодите на прехода, когото също канят непрекъснато да обяснява от екрана какво ли не, сякаш е извънземен и извънсистемен играч, за какъвто той настоява да бъде възприеман ( и любезните му домакини от телевизионните предавания обикновено козируват и изпълняват).

Ето какво наистина си мисли за врага с партиен билет № 1 Димитър Иванов-Гестапото, когато не е пред микрофоните на националните телевизии, а инструктира избрани адресати от върхушката на БСП. Запознайте се с автентичната му позиция- такава, каквато лъсва от електронната поща на шефката на дружбата с Кремъл Светлана Шаренкова, която пък формално е номер едно в йерархията на петата колона, но от други мейли става ясно, че позициите й биват „одобрявани” от същия Гестапото, преди тя да ги предостави на вниманието на другарите:

Обичам да се изясняват (не)яснотите.

 

Искрено се радвам на бързата реакция на Радан Кънев, който днес изрази тревога от реверансите на Бойко Борисов към Георги Първанов. Ако исках да съм саркастичен, щях да напомня, че за тази близост между Борисов и Първанов пиша в две поредни книги от 3 години насам. Не очаквам реформаторите да са ги чели, нито си въобразявам,че реакцията на Радан Кънев има нещо с вчерашната ми статия по темата. Само се радвам, че сме стигнали до общ извод, както е нормално за съмишленици.

 

За опонентите си не просто се радвам, а направо съм във възторг от това, че яснотите им се изсясняват. В края на краищата на факта, че Първанов е завършен егоист, съм посветил цяла глава в книгата си „Президент на РъБъ”, в която говоря за неговия личен преход „от комунизъм към хедонизъм”.

 

Доживях да чуя днес от фициозната ТВ 7, в която логично гостуваше евродепутата от БСП Илияна Йотова ( и със самочувствие на господар на положението буквално се караше на иначе устата водеща), че Георги Първанов е егоист. Буквално!

 

Йотова справедливо определи като егоистично намеренито на Първанов да дублира със своя листа кандидатите на БСП за евроизборите- очаквана новина, която започва да се материализира. А заедно с материализирането й започват да се проясняват дълго зацапваните с маскировъчна цел ясноти кой кой е в дългогодишното задкулисие в БСП.

 

Вчера Румен Гечев, от лагиера на Жан Виденов и Сергей Станишев,  директно нарече от екрана на Нова телевезия Първанов предател на партията- изплю камъчето, търкаляно досега в партийните усти само за вътрешно ползване.

 

Изборите и апетитите, които се разгарят около тях, са електоралната печка, на която някои истини биват претопляни, други „скрити лимонки” – омесвани и изпичани за публична консумация, а трети- изпържвани в собствен SOS.

 

Случвало се е и преди. На последните парламентарни избори уж независими преди коментатори се оказаха не просто червени депутати, при това от най-настъпателните в наше време ( като Татяна Буруджиева и Валери Жаблянов- бивши политолози с ляв уклон, но винаги канени в телевизиите „просто” като коментатори, както и днес канят Велислава Дърева или Александър Симов „просто” като журналисти), така и сега наблюдаваме феномена на самопределението в съотгветните войващи червени лагери на други техни колеги- от немай къде.

 

И последният зрител, ако не му е било ясно, вече знае, че Колю Колев ( любим например на „Шоуто на Слави” като социолог), е приключил с общите приказки и вече не се крие: говори откровено от името на лобито на Станишев в настъпилото време разделно за червените.

 

За Нидал Алгафари, бивш съветник на президента Първанов, не е изненада, че е настоящ също такъв, но вече издигнат за негов говорител. Новатаму роля се видя от участията му в телевизионните предавания тази сутрин, в които е упълномощен да говори от името на проекта АБВ на Първанов.

 

Алгафари не остана длъжен на враговете от окопите на Станишев, като се присъедини към вражеските (досега) оценки за водещата роля на съпругата му Моника като човека, определящ медийната политика на БСП ( което, както знаем, е от ключово значение за пране – ако не на пари, то на всичко останало, което прави една партийна върхушка да изглежда приемлива на хоризонта преди избори).

 

Нещо повече, Алгафари дори цитира Доган ( не знам дали и по тази линия е упълномощен), който наричал Моника „четвъртия лидер” на партията. Пътьом Алгафари обобщи противниците на Първанов в БСП като „много дребни” да се мерят с Първанов, Румен Петков и Калфин, обещавайки изненади в близките дни ( в рамките на загатнатата от него стратегия зда потепенно поднасяне на имена, подредили се в азбуката след АБВ).

 

За поръчковите изследвания и фактори с академична или артистична слава, на които само етикета с цената не им се вижда на челото, да не говорим. По тази част най-видими са срамните петна около имената на социолози и личности, чиито авторитет си е напазарувала корпоративната креатура Бареков.

 

Същият имитираше днес театрално сърдита благодарност , че „най-после” от официалната корпоративна ТВ:7 се били сетили да му отправят покана утре да гостува в предаването „Гореща точка” (т.е. на себе си). В лицемерието си  Бареков стигна дотам да се гневи на…”луксозните студия на ТВ:7”, където едва ли не бил рядък гост, а водещата преглътна и тази подадена топка, както репликата му срещу проекта АБВ, правен с много пари ( точно Бареков да го каже!).

 

Така че, не бъдете песимисти: все пак се случват и хубави неща, като наблюдаваното и друг път явление на проясняване на яснотите около персони, лансирани дълго като „независими”, но осветявани ( макар и частично) от лъчите на неизбежната истина едва в предизборна обстановка.

 

Ние, навикналите на пълна тъмнина, се радваме и на частичната прозрачност.

 

На „България без цензура”, която се опитват да ни пробутат в това отношение като кристално чисто (ново) политическо явление, можем да заявим в това отношение:

 

Аве, цензоре, осъдените да умрат ( от смях), те познават!

 

А за още малко светлина в тунела на червената мъгла, прилагам разсъжданията на един от кукловодите на прехода, когото също канят непрекъснато да обяснява от екрана какво ли не, сякаш е извънземен и извънсистемен играч, за какъвто той настоява да бъде възприеман ( и любезните му домакини от телевизионните предавания козируват и изпълняват)

 

 

Ето какво наистина си мисли за врага с партиен билет Димитър Иванов-Гестапото, когато не е пред микрофоните на националните телевизии, а инструктира избрани адресати от върхушката на БСП. Запознайте се с автентичната му позиция- такава, каквато лъсва от електронната поща на шефката на дружбата с Кремъл Светлана Шаренкова, която формално е номер едно в йерархията на петата колона, но от други мейли става ясно, че позициите биват „одобрявани” от същия Гестапото, преди тя да ги предостави на вниманието на другарите:

 

From: Светлана Шаренкова <ssharenkova_at_abv.bg>
Date: Sun, 13 May 2012 14:37:23 +0300 (EEST)

 

Има ли лява алтернатива? Няма я!

Ли­бе­рал­ни­ят ка­пи­та­ли­зъм се са­мо­раз­ла­га в не­у­ме­ни­е­то си да съх­ра­ни ве­че из­во­ю­ва­на­та со­ци­ал­на спра­вед­ли­вост. Кри­за­та в САЩ и Ев­ро­па е кри­за на ут­вър­де­ния ли­бе­ра­лен стан­дарт, при ко­и­то за­ко­нът и мо­ра­лът са ви­на­ги на стра­на­та на бо­га­ти­те. В це­лия свят 90% от на­се­ле­ни­е­то обе­дня­ва, а 1-2% се обо­га­тя­ват – с 1/4 са се уве­ли­чи­ли ми­ли­ар­де­ри­те.

Гръц­ки­те бо­га­та­ши са из­нес­ли зад гра­ни­ца 200 ми­ли­ар­да ев­ро, до­ка­то пен­си­и­те и зап­ла­ти­те са оря­за­ни на­по­ло­ви­на. Без­ра­бо­ти­ца­та в Ев­ро­пей­с­кия съ­юз го­ни 20%, а са­мо мла­деж­ка­та е 30%.

Прок­ла­ми­ра­на­та от ПЕС ля­ва въл­на се мер­же­лее – пър­ва­та птич­ка е пре­зи­ден­тът Оланд във Фран­ция, вто­ра­та са три­те ле­ви фор­ма­ции в Гър­ция, тре­та­та е кон­г­ре­сът на БСП, кой­то ще из­лъ­чи но­ва­та звез­да на ев­ро­пей­с­ка­та ле­ви­ца – Сер­гей Ста­ни­шев. По­не та­ка твър­ди пред­се­да­те­лят на Ев­ро­пар­ла­мен­та Мар­тин Шулц.

Иде­и­те на др. Ста­ни­шев, с ко­и­то ще ни по­ве­де към по­бе­да са: да­нък вър­ху фи­нан­со­ви­те тран­зак­ции (очак­ва­ни са 50 млрд. ев­ро); но­ви еми­сии ев­ро­об­ли­га­ции (т.е. нов План „Мар­шал“); Ев­ро­пей­с­ка рей­тин­го­ва аген­ция (са­ми да си оп­ре­де­ля­ме ста­бил­ност­та); гри­жи за мла­де­жи­те без ра­бо­та (в пър­ви­те 4 го­ди­ни след за­вър­ш­ва­не на об­ра­зо­ва­ни­е­то – а след то­ва?).

Те­зи мер­ки, твър­дят ли­де­ри­те на ле­ви­ца­та, са та­къв па­кет от ини­ци­а­ти­ви, ко­и­то мо­гат да ге­не­ри­рат ре­сурс за ин­вес­ти­ции, за ико­но­ми­чес­ки рас­теж, но­ви ра­бот­ни мес­та и от­там – ця­лос­т­на со­ци­ал­на по­ли­ти­ка.

Ако то­ва е ев­ро­пей­с­ка­та со­ци­а­лис­ти­чес­ка ля­ва ал­тер­на­ти­ва днес и ут­ре, ли­бе­рал­ни­ят стан­дарт в ико­но­ми­ка­та и мо­ра­ла ще про­дъл­жи да по­беж­да­ва, а бед­ност­та да се уве­ли­ча­ва. И от­го­вор­ност­та за то­ва ще бъ­де по­де­ле­на меж­ду иде­о­ло­зи­те му – ми­ли­ар­де­ри и не­ка­дър­ни­те ли­де­ри на со­ци­ал­де­мок­ра­ци­я­та. Вие от тях ли сте? Ако – да, ве­че сте път­ни­ци не­пот­реб­ни!

Проф. Ди­ми­тър Ива­нов

 

 

24 мнения за “Аве цензоре, осъдените да умрат ( от смях) те познават”

 1. Здравейте,
  понеже текстът на писмото на Гекстапото е нацепен от излишни знаци (явно някакъв технически бъг), и заради това е нечетивен, копирам го тук без знаците, за да му се порадваме всички:

  “Има ли лява алтернатива? Няма я!

  Либералният капитализъм се саморазлага в неумението си да съхрани вече извоюваната социална справедливост. Кризата в САЩ и Европа е криза на утвърдения либе¬ра¬лен стандарт, при които законът и моралът са винаги на страната на богатите. В целия свят 90% от населението обеднява, а 1-2% се обогатяват – с 1/4 са се увеличили милиардерите.
  Гръцките богаташи са изнесли зад граница 200 милиарда евро, докато пенсиите и заплатите са орязани наполовина. Безработицата в Европейския съюз гони 20%, а само младежката е 30%.
  Прокламираната от ПЕС лява вълна се мержелее – първата птичка е президентът Оланд във Франция, втората са трите леви формации в Гърция, третата е конгресът на БСП, който ще излъчи новата звезда на европейската левица – Сергей Станишев. Поне така твърди председателят на Европарламента Мартин Шулц.
  Идеите на др. Станишев, с които ще ни поведе към победа са: данък върху финансовите транзакции (очаквани са 50 млрд. евро); нови емисии еврооблигации (т.е. нов План „Маршал“); Европейска рейтингова агенция (сами да си определяме стабилността); грижи за младежите без работа (в първите 4 години след завършване на образованието – а след това?).
  Тези мерки, твърдят лидерите на левицата, са такъв пакет от инициативи, които могат да генерират ресурс за инвестиции, за икономически растеж, нови работни места и оттам – цялостна социална политика.
  Ако това е европейската социалистическа лява алтернатива днес и утре, либералният стандарт в икономиката и морала ще продължи да побеждава, а бедността да се увеличава. И отговорността за това ще бъде поделена между идеолозите му – милиардери и некадърните лидери на социалдемокрацията. Вие от тях ли сте? Ако – да, вече сте пътници непотребни!”

  Явно единствената алтернатива др. Гестапо вижда в Путинския модел…

 2. Господин Инджев, другарските къчове в ляво ще нарастват с все по-голяма сила. Една от причините е, че другарят Путин е един, а мераклиите да бозаят от несправедливите руско-български икономически отношение се плодят като зайци.

 3. Има ли някъде запис на цялото предаване?

 4. Ех, г-н Инджев, за кой ли път разсипвате бисери на прасетата. Под прасета в случая разбирам “реформаторите”. Едва днеска на Радан Кънев му възникнало безпокойство за симпатизантите на ГЕРБ. Ма що се коси са тях, та се не пита какво им е на симпатизантите на Блока му? Защо изобщо допуснаха да лансират абсолютно обречената си идея да се координират, конкубинират или каквото там се канят да се правят с герберите? Така ли ще се придвижват напред – на задната седалка на Цветановата патрулка, модничко пременени, с милиционерска фуражка на главица. Жива да не бях!

 5. Първо искам да благодаря на IVA за линка към ARTE!

  …90% от населението(на България) обеднява, а 1-2%(червени олигарси, мутри и руските им слуги) се обогатяват…

 6. Г-н Инджев , в по-предишна статия сте отговорили на част от зададените от мен въпроси относно предаването на Кеворкян, за което съм ви благодарен.
  Но все пак какво мислите за предотавяне на право на отговор на г-н Костов???…

  Колкото до безмислиците на началникът на доносниците на НРБ, относно “лявата” “алтернатива” в Европа, то те са неточни и непълни, защото най-малкото в тях не е включил и ЛЕВИ АЛТЕРНАТИВИ за Русия, където в момента царува ДИКТАТурата на КаГеБисткият цартрап Путин.
  И където броят на милиардерите е по-голям от всяка друга точка по света!

 7. Позволявам си да предложа на новата генерация десни политици от реформаторския блок (РБ) да се събудят и стават по-рано и по-бързо. Ранобудна България (РБ) е узряла за основни промени и се нуждае от уверен в себе си политически водач. От Ранобуден блок (РБ). Не се съмнявам, че сте по-добри и знаещи от ББ, но неговите избиратели не гласуват нито за бсп, нито за дпс. Спечелете избирателите, имаме нужда от вас. Добрутро !!!

 8. Eto i link kum videoto na frenksi:
  videos.arte.tv/fr/videos/ivo-indjev-president-de-l-agence-de-presse-bulgare–7757960.html

  Na stranicata ima dotsa materiali za Bulgaria, povecheto sa kratki reportaji. Zaslujava si da se razgledat.

 9. Комуниста започне ли да говори, винаги изрича лъжа: “В целия свят 90% от населението обеднява, а 1-2% се обогатяват”, пише комуниста. Истината е съвсем различна. За 36 години – от 1970 до 2006 година – бедните по света са намалели с 80% – от 26.8% живеещи с 1 или по-малко долара на ден до 5.4% (в долари от 1987 година). 100% от намалението на бедността – преди в развитите страни, сега – в развиващите се страни – се дължи на капитализма.

 10. До Ива:Това го прочетох в 24 часа и си глътнах езика от възмущение.То наглост , наглост ама тяхната е безмерна.Мерси за линка към телевизия ARTE. Ирена Кръстева: Репортажът на телевизия ARTE за Пеевски грубо изопачава истината-Изпълнителният директор на “Нова Българска Медийна Група Холдинг” ЕАД Ирена Кръстева разпространи изявление чрез Фокус, в което се обявява срещу “манипулацията, грубото изопачаване на истината и преднамереността на телевизионния репортаж, със заглавие „България: самотна борба с корупцията”, излъчен на 10. 01. 2014 г. в предаването „ARTE Journal”, по френско-немския телевизионен канал ARTE. ” и т.н. все глупости и безсмислици,лъжи и наглост.

 11. Шаренкова и Д Иванов – Гестапото, забравят за руските капитали в Кипър/и не само/ , където от сводките на руското икономическо министерство, според които до края на 2011-та в Кипър е имало 78 милиарда долара руски капитали.
  Експертите предполагат, че от Русия към кипърски банкови сметки се вливат най-малко един милиард долара на месец. През месец май 2012г в Кипър дори са били регистрирани руски “инвестиции” на стойност 18 милиарда долара. Днес от всеки десет руски фирми, които правят печалба от над един милиард долара годишно, осем са регистрирани на средиземноморския остров. Сред тях са гиганти като Газпром, Норилск никел, Северстал и Лукойл.
  Германското разузнаване изготви “таен” доклад, който обаче казва неща, известни от години. Например това, че руски бизнесмени държат в Кипър милиарди долара от незаконна дейност, пише списание “Шпигел”. Знаем какви санкции предприе ЕС , за да предотврати краха на кипърските банки.Шаренкова и подобните и да не плачат за ЕС, а да видят , че имперските амбиции на Путин обедняват Русия с бързи темпове.Нали и Станишев се перчи, защото бил председател на ПЕС, а не като слуга на Путин.

 12. @Иванова

  Благодаря, добре сме.
  А виe бихте ли ме светнала какви са идеите на вашия вожд за излизане от кризата? И на кого от политическите си кумири смятате по-вероятно той да пристане, след като спечели следващите парламентарни избори – нa Първанов или нa Доган?

 13. За първи път да харесам Първанов, няма кой друг да разбие столетницата, а дали е егоист или не, не ме интересува. Само за тази постъпка бих му простил много прегрешения, като големия му шлем.
  Старите комуняги направо изперкаха.

 14. А дали това разцепление е истинско? Помислете! Сегашното БСП губи рейтинг всяка минута и на другарите им е пределно ясно незавидното им положение. С това разцепление, според мен, се търси “обиране” на недоволните от сегашната политика гласоподаватели, за да не отидат на друго място, а чугунените хардлайнери така или иначе не се губят и ще си гласуват пак за Партията, ако ще долара и 100 хиляди да стане… След изборите двете фракции се коалират и ще имат много повече гласове, отколкото само БСП…

 15. @ ИВАНОВА
  Тая пък Иванова къде прочете, че Радан Кънев е изразил тревога за симпатизантите на ГЕРБ, та се врътка, все едно самият Тиквонии е застанал в цялото си тиквено великолепие зад въртеливите и части.

 16. @Иванова
  Уважаема госпожо,
  В краткия ви “политически анализ” силно ме впечатли заключителното ви възклицание.
  То ме накара да се запитам:
  Колко от нас, непрофесионалните, “политически анализатори” осъзнават, че живеят в собствените си предразсъдъци, като в удобна черупка, която ги защитава от неудобството да се учат и да се съмняват, но ги лишава от продуктивен контакт с реалния, политически живот?
  И си спомних заключителните думи на Чехов от тъжно-смешния разказ за човекът в калъф… 🙂

 17. Според мен разцеплението е истинско, то е между два клана борещи се за кокала. Напрежението е изписано по лицата на участниците и обслужващия им персонал, а такива тежки открити нападки и явно демонстрирана непоносимост между лидери в БСП не е имало отдавна. При всяко положение БСП е губеща. Проблемът е в липсата на силна и категорична алтернатива на ралагащата се партия-столетница и най-вече на посткомунистическото статукво, която да бъде припозната от максимален брой хора.

 18. Чудесна дискусия става, късно се включвам! Приятели, изглежда ми, че планът с разцеплението на БСП има (от гледна точка на гоцэ-кальфын- помнете заклинанията му в любов към Русия на яз. Копринка, пишете и името на този плужек с малки букви руски добавки!)като стратегическа цел следното. Един недалечен ден на българската политическа сцена БСП да остане като лявото, а АБВ-като “дясното”, т.е.-формация тюрлюгювечообразна, путинообразна, безидейна (не и откъм конвертируемите рубли, разбира се)хем с някакви социалдемократически фасади, хем малко националконсервативна. Никаква болезненост няма, напротив,а кеф в прехода на 90% от гербаджийския електорат към гоцэвия и обратно-типичен пример е ВездҍсѪщий “проф.” Божий-Даръ Димитровъ(пиши името му за майтап по бабаитския стар правопис,с уважение към годините му и като на суперспециалист по всички въпроси в диапазона от подблизването на чешки и др. соцтуристки из созополските квартири до това как се вади нож на умряло македонско куче хем патриотарски, хем и така, че да се угоди в крайна сметка на Москва).

 19. Забавен факт: Eл. поща на другарката Шаренкова е в ABV.bg

 20. Иво и днес в сутрешните блокове на телевизиите продължи реалити шоуто: “Червените сигурно са пощурели”
  А.Кутев Нова тв
  Б.Гуцанов Канал1 БНТ
  В.Дърева БТВ
  Основна опорна точка – ПРЕДАТЕЛИ.
  Друга опорна точка – НЕ СЕ РАЗЦЕПВАМЕ А СЕ РАЗКЛОНЯВАМЕ.
  До “Иванова”: Не знам дали си струва човек да те метне на задната седалка, но за “реформаторите” не бери грижи, няма да се качваме на задната седалка на ЦЕЦО-мобила; ама и вие от “22 септември” внимавайте да не се качите на “рамката” на дамски велосипед, управляван лично от Борисов, защото тази сутрин в ТВ7 блеснаха и вашите опорни точки формулирани от М.Андреев/”РБ-диагноза”!?/.
  До “Иванова”: ние от РБ не спим, а денонощно бдим, също така запомняме бързо и забравяме бавно.
  Иво, днес освен, че е един слънчев ден, вероятно ще бъде интересен ден за българската демокрация. Дано!

 21. Като плюеш либерализма, значи защитаваш социализма. Не знам дали разбираш, че от едната страна имаш колективизъм и авторитаризъм, а от другата имаш класически либерализъм. Хайде, вземи прочети малко някой икономически труд най-накрая, че вместо да се бориш срещу комунизма го крепиш като пишеш за въпроси, от които не разбираш. Един от основните принципи на класическия либерализъм е равни права за всички, а не закон на страната на богатите. И няма да намериш научен труд, в който да пише обратното.

 22. Мисля ,че всички вие несправедливо се нахвърлихте в/у г-жа Иванова. Върнете се към предните `и коментари и ще видите ,че “тя е от наш`те”…
  Просто г-жата изрази малко по-нервно и ядно напрежението,страховете и нетърпението си , а вие `и наскачахте, като на враг и провокатор тук

 23. BOYAN NIKOLAEV, айде изяснете си какво точно искате да кажете, че да ви разберем и ние, ако успеем разбира се , че както се самопредлагате за експерт , пък ние горките виж ти никак не сме, няма как да комуникираме помежду си!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.