Брак(ониер) на РъБъ

В БСП тече бракоразводно дело.
 В помощ на съдебните заседатели от читатели публикувам някои усмивки от старите менти.

25.12. 2010 г.    ( ivo.bg)

  Ето какво казва от сърце на 26 юли 2006 г. за сайта “Общество” в свое и интервю през 2006 г. за Първанов ( когото обгрижваше медийно, най-вече във в.24 часа” , с язвителни сатирични нападки срещу всякакви критики след бракониерските му забежки) :

“Какъв е като човек Първанов?
Готин. Успя да преодолее най-голямото предизвикателство и не се превърна в президент на БСП, в лична движима интелектуална и политическа собственост на една партия. Първанов беше един от левите политици, но стана истински държавник.”

2.10.2009 г. – Президентът Георги Първанов връчи орден на Велислава Дърева за заслуги към българската култура, научаваме от „24 часа“.

Агенция “Фокус”
Андрей Райчев: Вторият президентски мандат действително е чудо
Вторият президентски мандат действително е чудо. Това заяви за бТВ социологът Андрей Райчев. В своя анализ на изборния вот той посочи някои от причините, помогнали на президента Георги Първанов да спечели втори мандат. Георги Първанов успя да осигури съюзник за първи път от 115 години на БСП, това е ДПС, както и Социалдемократи. После построи отношения между Симеон и БСП. Това бяха две от причините, които посочи Райчев. Първанов рязко се противопостави на ръководството на БСП, когато направи тройната коалиция, беше третата причина, приведена от социолога.
Тези неща водят до 75% подкрепа за Георги Първанов на втория тур на президентските избори, подчерта още веднъж Андрей Райчев.

Божественият от „Позитано“

вторник, 29 януари 2008 г.

Божественият от „Позитано”

„Той не води война за миналото, но се хвърля в битки за историческата истина… Той е целенасочен, последователен и благоразумен. Не взема емоционални решения. Не рискува… Той е дипломатичен и коректен и умее да превръща довчерашните си врагове в съюзници”.

За кой велик български владетел мислите, че се отнасят горните редове? За цар Иван Асен II? Бъркате! Става дума за Георги Първанов. Миналата седмица press-ата отбеляза по невиждан в последните двайсет години начин 50-годишнината му. Дори Тодор Правешки накрая свиваше уши, уплашен от перестройката, и не смееше да оставя блюдолизците си да го хвалят така! Цитатът, който току-що прочетохте, е от един панегирик на Велислава Дърева, поместен в „24 ЧАСА” и озаглавен „ПРЕЗИДЕНТЪТ”! За да не остане по-назад, „ТРУД” пусна обширно интервю с юбиляра, взето от Валерия Велева: „Кризата от 1997-а? Днес за нищо на света не бих я допуснал”. В него президентът държи да сподели с читателите баналности от рода на: „Бих поискал прошка от майка си и съпругата си.”, „Ако все пак приемем, че съм успял, то е плод на съчетание от моя работохолизъм, известна доза шанс и солидна политическа и обществена подкрепа.”, „Аз съм човек, който помни всичко, но не съм злопаметен” и други подобни. Коафьорите, измислили зализаната прическа на държавния ни ръководител, са го научили, че на народа трябва да се говорят общи приказки като тази: „… добронамерената критика помага за оздравяването на управлението”. Да, освен това водата е мокра, слънцето изгрява от изток и цветята миришат! Мъдрости непреходни!

„24 ЧАСА” възкликна на другия ден: „50 ГОДИНИ: НИКАК НЕ Е ЗЛЕ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ!” и отдели две страници, които по-патриотичните читатели могат да закачат над готварските си печки. Снимки, снимки. Първанов – новобранец, Първанов на о. Ливингстън, Първанов пали огън на хълма Трапезица във Велико Търново, рита мачле, общува с крале и президенти на велики сили и прочие. Липсват: спасява удавник, лети в космоса, получава Нобеловата награда за медицина. Ама и това ще дойде, ще видите! След епохалното си интервю Валерия Велева от „ТРУД” естествено е поканена в резиденция Бояна, където: „СЪС 100 КАБАГАЙДИ ПЪРВАНОВ ПОСРЕЩА 400 ГОСТИ”. Първото впечатление, което развълнуваната журналистка иска да сподели, е: „Атмосферата на празника може да бъде пресъздадена с две думи: мярка и стил.” Има и малко светска хроника в стил Евгени Минчев: „Георги и Зорка Първанови приемаха с лъчезарие гостите си”, „Добромир Гущеров събираше завист с елегантната си фигура”, всички от тройната коалиция „оставиха на входа на резиденцията угриженото си настроение”, генщабът „се смесил с писателите, а наоколо се мотаели „шармантната Ивана”, „марковият модерен ляв Стоичков” и къде без него – Вежди Рашидов. На фона на подобна компания какво да каже Станишев освен напудрена баналност: „Георги направи чудо за последните 17 години”, а рожденикът по армейски скромно му отговорил: „Готов съм вярно да служа на родината”. Ха така, добре се получи! Нищо, че всички знаем какво е това чудо, направено от Първанов, защото живеем насред него, оцапани до ушите! Нищо, юбиляр е другарят, нека се радва! Велева се захласва: „Малко по-късно над гостите плиснаха своята „Вода” омайниците Стунджи и Елица, за да направят празника на президента наистина човешки”. Нещо ви липсва? Поздрави от трудови колективи? Трудовите колективи вече присъстват като бизнесмени – Георги Христов, Валентин Златев, Красимир Дачев и неизбежният Тошо Тошев. Дърева обаче удря всинца в земята, като в „24 ЧАСА” поднася на любимия Георги притча, от която се разбира, че самият Бог го носи на ръцете си!

Press-ял: ДЯДО ГУТЕНБЕРГ

За писма и мнения: poduene@abv.bg

Капитал

22 ноември 2010-та

На адрес www.argumenti-bg.com отскоро тръгна нов политически сайт “Аргументи БГ”. Създателите му са избрали логото “Алтернатива за разумните хора”.

“Сайтът Аргументи като Алтернатива за разумните българи в страната, а и зад граница, вече е съвсем близо до вас. Само на едно кликване с мишката. За да влезете в света на политическите анализи, коментари и разкрития. Уверени сме, че те ще покриват критериите, предпоставени от двете амбициозни А-та -Аргументите и Алтернативата”, пишат в рубриката “За нас” създателите му.

Неотдавна в публикация във в. “Сега” се появи информация за създаването на сайт с подобно име, който ще е близък до президентския проект “Алетарнатива за българско възраждане” (АБВ). Думата, на която акцентират в представянето си създателите на новия сайт подозрително съвпадна с акцента в името на движението на Георги Първанов. В екипа на изданието е и известната журналистка Велислава Дърева, която в редица публикации е защитавала правото на държавния глава да се завърне в активната политика след края на мандата си.

Отговорен редактор на “Аргументи БГ” е Тодор Пройчев, дългогодишен разследващ журналист във вестниците “Монитор” и “Политика”, за последно заемал позицията на главен редактор на в. “Поглед”. Сред известните имена от политическата журналистика в екипа а още Ива Николова и Боряна Йотова.

30 мнения за “Брак(ониер) на РъБъ”

 1. Интересна ситуация. На коя ли страна ще застане Дърдорева? Нямам щастието да получавам вестник Дума та още не съм се ориентирал :).

 2. Писах за стратегията на гоцэ сырышныка в предишния текст на Иво преди малко…разберете ме човешки, трябва ми хигиенна пауза поради естеството на темата,но само казвам,че “Алтернатива за Българско Въраждане” е езиков комунистически идиотизъм. Който знае значението на думата “алтернатива”, той разбира, че точно гоцэ е противоположното, алтернативата на Възраждането. Алтернатива на нощта е денят, на бедността-богатството, на детството-старостта, на комуниста-човекът, на гоцэ сырышныка-Стамболов, на дырева и вэлэва-нормалната журналистика и т.н. Така че-цървуланското парвеню пак изкара на показ АОНСУджийския си полуинтелект.

 3. Първанов е стопроцентов селяндур във всеки възможен смисъл на тази дума – физически, морален, битов, духовен, политически и т.н.

 4. Първанов, между ОСАННА и РАЗПНИ ГО.
  До “СТОЯН”: Не знам дали и аз съм се ориентирал в тази червена мъгла, но си мисля че Първанов има голям късмет, че не живее във времената, в които е живял Трайчо Костов например. Като знаем колко много терористични мисли са се вихрили в главите на предшествениците им, какво ли става в главите на днешните предрешени в социалистическо облекло комунисти, аз не знам, само те си знаят. Кутев тази сутрин каза: Не аз, Партията много мрази ПРЕДАТЕЛИТЕ! Аз не знам, те си знаят…

 5. ДЯДО ГУТЕНБЕРГ е моят покоен приятел Кръстьо Кръстев.
  Бог да го прости!

 6. Г-н Инджев , първите ви две книги, и особено “(п)РЕЗИДЕНТ на РъБъ” , откъде могат да се закупят???

 7. Настана време разделно, а Сталинишев се оказа заобиколен само от нескопосаници. Остана сега една истинска лява партия да се вклини между двете и БСП умира! (Еех размечтах се)

 8. Към до И.Инджев:

  Един приятел ми каза тази седмица, че ВСИЧКИТЕ ми книги са в наличност в книжарницата на Шишман и Аксаков в София, откъдето той ги е купил.
  Иначе тиражът на “Течна дружба” отдавна е изчерпан и се надявам на ново, осъвременено издание… Вторит тираж “Премиер на РъБъ”, доколкото знам, н е изчерпан, но издателство СИЕЛА трябва да знаят по-добре.

 9. Към Сотиров:

  !!! И май приятел, лека му пръст. От текста, който публикувах, личи майстора и позицията на свестния човек!

 10. Погледнах в сайта http://www.argumenti-bg.com и попаднах на следното изречение още на първата страница:
  “В каква страна живеем, Боже, в каква страна! Сърдим се на англичаните, че не ни искат във Великобритания, а заслужаваме ли да ни приемат? Имаме ли знанията, опита и квалификацията на британския специалист?”
  И по-нататък, след което спрях да чета:
  “Ако лекарите и инженерите знаят добър английски, сигурно бързо ще си намерят някаква работа, но на най-ниско ниво по заплащане, разбира се.”
  Не знам аврторът с колко британски специалисти и по какво се е срещал, но това, което е написал, е повече от комплексарщина и пълна дезинформация, “разбира се”. От 7 години работя в Западна Европа и просто няма сценаий, в който нормална реномирана фирма да плаща на персонала си в зависимост от това от коя държава идват.

 11. Стършелите и за мен са любими приятели. Да са живи и здрави! Само техния вестник купувам.

 12. Може да се каже, че е развод, може да се каже, че е ликвидиране на търговско дружество. Каквото и да е, на практика се прекратява съществуването на “нещо си”, което вече не работи, изчерпило се е, обезсмислено е и по-нататъшното му съществуване от полезно се трансформира директно във вредно. Понеже се съмнявам контрагентите сами да са осъзнали своята непотребност в тази си конфигурация, остава ми съмнението, че свисше им е намекнато, даже натвърдено. На всички тези марионетки свисшето им е Москва, та си мисля, че Москва-то, ликвидирайки старото, има нещо ново предвид. Очевидно е също, че за новата врътка на гоцето се възлага повече. Което не значи, че Станишко е автоматично отписан, просто подсигуряването е двойно, пък както дойде…Дами и господа, в очакване сме на нещо ама наистина НОВО.

 13. Апелирам за по-голяма предпазливост в коментарите относно “пазцеплението” в БСП.

  Знаете, че левият електорат винаги е имал нужда от “враг” и “опасност от вън” за да да се мобилизира в нужния момент.

  Следователно, твърде е възможно разиграваният в момента театър да има за цел именно това – да предизвика втърдяване в редиците на целевата група с очакван резултат – спечелването на повече “леви” евродепутатски места.

  За потвърждение на тезата си давам пример с разиграваната пред обществеността повече от 4 години трагикомедия “Непримиримата война между БСП и ГЕРБ”. Докато същевременно, в реалния живот ИПОН (на ББ)охранява Лукойл и Булгартабак, Даниела Бобева присъства на тържеството по откриването на ски-сезона в Пампорово (Цв. Бориславова), контрабандните канали продължават да “отчисляват” договорения процент за ББ и кликата му и т.н.

 14. Дали пък не е свързано с предсрочни избори и Първанов да се опитва да измести Станишев в БСП, който пък явно се цели в европейски пост.Или пък олигарсите се сбиха за кокъла, защото икономиката ни е в отчайваща криза.Но явно е, че зад Първанов и Станишев стоят различни кръгове.

 15. Г-жа ИВАНОВА, кога от кремълоизточна посока е идвало нещо “ново”??!??!??…
  Че свишето на БКП е Кремъл, това е пределно ясно, понеже са му обслужващ персонал още от създаването си, и той е единствената причина и следствие за съществуването им(на БКП), ама чак пък нещо “ново” да очакваме, едва ли………

 16. Зад всички боричкания, разпри, “войни”, скандали и разводи, които е имало (и ще има) в БСП, в крайна сметка прозира само едно – кой клан да се уреди да продава националните ни интереси на Русия и, разбира се, да тъпче получените сребърници в джобовете си.

 17. И аз като Игнатия мисля, че комунягите си стягат редиците, но едновременно с това го забиват на Стан Ишев. Стан, този малоумен, безполов, антипатично недоусмихнат, вечно припотен и твърде некадърен председател на пес, ще бъде изхвърлен най-накрая от редиците на сериозните грабители. Другарят Ишев загуби всичките избори, на които се яви; обвърза се с Месдоган в прекалено шоколадови отношения; посрами цялата европейска левица, мълчейки по повод безумията на виолен, като така директно си призна (дори не опроверга намеците) зависимостта си от един … сайдеров.
  Защото:
  Сайдеровите изпълнения разколебават някои от избирателите на БСП – да речем, че онези десетина процента леви с айкю над 75 са си казали “абе тия с какви пари ходят из варадеро и париж…” или нещо подобно. Не е никакво гениално прозрение, че колебаещите се полуидиоти ще решат, че избират нова лява формация, ако гласуват за абв. От друга страна, твърдият електорат на бсп ще се хвърли с още по-голяма стръв на изборите, защото и те, пълните идиоти, си мислят(???), че абв е нещо ново и, УЖАСТТТ, различно. Дърленето между тези две уж различни групировки в националните медии ще прокара два пъти повече пропаганда, отколкото бсп сама и без сериозен опонент. Така абв и бсп ще съберат повече, отколкото бсп сама. Ако доганхабер даде едно рамо, а то ще даде, ще бъдем затрупани с глупости, предназначени за малоумниците.
  Защото:
  Обърни Палачинков не се справя никак добре, харчи ужасно много и е пълна нула, когато става въпрос за лоялност. Ако народът вземе, че се напъне да гласува по-масово, Обърни Палачинков като едното нищо ще пристане на новите силни, ако го пожелаят. Боко, ако вземе отново властта (пряко или косвено), в никакъв случай няма да пропусне да се изгаври с Обърни Палачинков. Така всичките рубли, които сега се инвестират в този Голям Срам за цял Пловдив, ще отидат не просто на вятъра, а директно при опонентите (думата не е точна, но … сещате се). А това е неприемливо, по-добре проектът “БГ без мензура” да бъде спрян, отколкото да се рискува да се предостави наготово на опонентите. Но за да се ограничи риска, трябва левите избиратели да бъдат излъгани спешно с нещо ново.
  Защото:
  Предстои ЕК да се изкаже по някои аспекти на ЮП. Големият играч, “майстор” на големи шлемове, едва ли е загубил позиции за краткото време, в което си почиваше. Като един истински политбюро-трапер-бракониер, параванката отново си е наредил така работата, че да стреля по завързан дивеч. В момента гледам някаква предконференция на бандата на Стан Ишев – физиономиите на хората около него просто крещят “МИНАХМЕ СЕ!!!”. Мая само дето не се разрева… Сега ще си го изкарат на оная п..ка сайдеров, ще му взимат имунитет, ще го разкарват по съдилища, ще го пишат по вестниците, ама късно е либе за китка. Параванката дръпна спусъка. Милионите пари оп ЮП ще потекат зад паравана, ако мога така да се изразя. Цялата сган около Стан сега се надява да бъде оставена на хранилката. Ако дрязгите наистина успеят да активизират малоумниците и сборът от абв и бсп е задоволителен (за да бъде подкрепен от месдоган), пчеличката мая първа ще прехвръкне да събира мед.

  Затова си мисля, ме вътрешната борба е опит да се ударят два заека с един куршум ( единият заек е вързан, както вече казах). Хем да се махне този малоумник Стан Ишев, хем да се надъхат малкото останали идиоти, които гласуват за комунистите във всичките им разновидности. След изборите няма да е странно, ако абв и бсп отново се обединят в онази неясна коялиция за България.

  В крайна сметка всичките ми размишления не струват и пукната пара, ако от Москва не дойде съответното разпореждане. Там вече са решили кой ще строи ЮП, кой ще е главен подизпълнител и кой ще е бушон. Също така са обсъдили кои лица ще са най-подходящи за внедряване в Европарламента. Цялатаработа ми изглежда режисирана, но това може и да е целта, за да се прикрие нещо друго. Но каквото и да се случи с левицата, едва ли ще е положително за България като цяло.

 18. Битката на Гоце е директно за власт-никакви бесепета и Българии не го интерисуват.Естствено,това минава през завладяване на Позитано и сигурно Пеевски и Доган ще помогнат.Не изключвам и сливане с лумпенската структура на Капута.Този рискован ход,на пръв поглед, този път мисля,че е добре пресметнат.Очаквам Гоце и Позитано да завършат на кантар-по около 450-500 гласа.Повечето големи икономически субекти са негови-с над 100 хил гласа.Ще взима и от куневисти,националисти,цигани,разни тракийци,македонци,офицери,земеделци.Нищо чудно и Доган да прехвърли няколко десетки хиляди.А и от самото БСП поне 20% ще са за него.Това ще доведе до огромна 11 победа на Бойко,но дали пак няма да е пирова,предстои да видим.

 19. Kam Dari, Dali pak szenarista na teatara ne se zeli v pobeda na Evropeiski i izbori v BG

 20. Струва ми се, че ние също можем да ударим с един куршум два заека: първият е да постигнем много лесно непосредствената цел на седеммесечните протести – падане на правителството и разпускане на парламента, а вторият е да объркаме сметките на Гоцэ/Доган, които целят прегрупиране с цел запазване на статуквото в тяхна полза.

  За целта са нужни две много прости неща: първо, висока избирателна активност на предстоящите евроизбори (над 70%) и второ, гласуване за антисистемни кандидати (листи), което означава да не се гласува за представените в парламента партии (БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака), както и за загряващите на тъчлинията техни дубльори (БГ без цензура, НФСБ, БАСТА).

 21. Chudo e 🙂 chudo e, che spomenatite urodi(paraziti), v statiqta sy6testvuvat, a organizma, kojto eksploatirat e jiv!

 22. Нищо добро за България не се е пръкнало от БСП. Този “развод” е поредния пъклен план. Вероятно Дмитриевич ще оглави ПЕС, а Гоце – БСП. А ние пак “ще ручаме жабетата”.

 23. А бре хора, така ли не схванахте, че играта с листата на АБВ и отцепването всъщност е изключително добре премислена стратегия на олигархичната БСП да запази оредяващия си електорат след смъртоносната целувка с Атака и ДПС. Кое ако не “вътрешния враг” би бетонирало чугунения електорат на столетницата, възпитаван да се обединява панически пред врага с партиен билет и да прощава всяко прегрешение на началството си.
  Не е тайна, че левите социолози от месец регистрират главоломен спад на твърдия електорат на БСП в резултат от безобразната и нехигиенична коалиция с Атака и ДПС. С този “нов враг” този процес не само ще бъде спрян но и още повече ще бетонира твърдото ядро на БСП което заедно с купуването на гласове през май ще им гарантира минимум 8 евродепутата, а впоследствие ще се прегърнат с другаря Гоце и ще тръбят навсякъде, че му прощават и се обединяват в името на България. Блажени са вярващите 🙂

 24. С една дума, пак се играе пиеста “Много шум за нищо”.Отвличане на вниманието от истинските проблеми – икономически, демографски,здравни, образователни, нови заеми, ориентиране на външната ни политика на Изток – стратегически партньор Русия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.