И послушните ли са подслушвали?

Вероятно трябва да съм поласкан да съм в списъка на подслушваните важни хора в държавата, но понеже е тиражиран от свързани с днешната власт медии, които обслужваха вчерашната, си запазвам правото да не приемам подобни „комплименти” за своята мнима значимост. Тя виси като недоразумение сред имената на политици, магистрати, бизнесмени и журналисти, за които се твърди, че са били жертва на незаконно следене.

Ако ли пък допусна, че съм вкаран в този списък за избелване образа на подмазвачи, чрез размиване на общата картина ( в която със задна дата се оказват „врагове” на Цветанов и ГЕРБ техни бивши слуги, изпитващи нужда от днешна индулгенция), това съждение би ме заклещило в капана на самомнението.
Изобщо- тъпо е да си насила част от компания, която преобладаващо не споделяш.
Егото ми, гъделичкано от съмнителната привилегия да се окажа в един списък на подслушвани от вчерашното МВР с вчерашни и днешни „величия” в политиката и журналистиката, предпочита да се изкикоти- ако трябва и да се надсмее над опита за пореден път да ни овъргалят в еднаква кал за нуждите на някаква свинщина. Корпоративна, най-вероятно.
Излиза, че някакъв си блогър, като моя милост, е бил мишена на незаконния интерес на предишната власт, заедно с хора, които й служеха, но имат нужда днес да докажат обратното.
Ето базисната публикация на вестник „Всеки ден” за „част от списъка на незаконно подслушваните” от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов известни българи. Вестникът, чието твърдение светкавично намери място като автентичен факт в сайтовете на управляващата корпорация, се позовава на „свой източник от разследването за незаконното подслушване на МВР” от времето на Цветанов.
В публикацията се казва, че телефоните на 10 000 граждани незаконно са били следени от десет дни до две години.
Възможно ли е да е вярно?

Защо не- кой не би повярвал в страната на неограничените гадости? Звучи направо като истина, но защо тя се вади избирателно ( „част от списъка”!?) и дали няма „дописани” имена за пречистване на изцапани физиономии- това са въпроси, на които фактологията тепърва дължи отговори.
Ето и списъкът на подслушваните, според „Всеки ден”:
Ангел Найденов – депутат от БСП
Атанас Семов – бивш депутат от РЗС
Борис Велчев – бивш главен прокурор
Веселина Томова – журналист, „Афера”
Вяра Анкова – генерален директор на БНТ
Георги Първанов – бивш президент
Гриша Ганчев – бизнесмен
Григор Лилов – журналист
Даниел Вълчев – бивш министър на образованието
Даниела Доковска – адвокат
Димитър Николов – кмет на Бургас
Емил Василев – бивш депутат от РЗС
Емилия Масларова – бивш социален министър
Иван Бакалов – журналист
Иван Гарелов – журналист
Иван Костов – лидер на ДСБ
Иво Инджев – журналист
Йордан Лечков – бивш кмет на Сливен
Йорданка Фандъкова – кмет на София
Кирил Добрев – депутат от БСП
Кирил Домусчиев – бизнесмен
Кирил Йорданов – бивш кмет на Варна
Корнелия Нинова – депутат от БСП
Красимир Каракачанов – лидер на ВМРО
Кристина Патрашкова – журналист
Лили Маринкова – журналист
Маргарита Михнева – журналист
Маргарита Попова – бивш министър на правосъдието, вицепрезидент
Мая Манолова – депутат от БСП
Меглена Кунева – лидер на България на гражданите
Милен Цветков – журналист
Мирослав Найденов – бивш министър на земеделието
Мирослава Тодорова – съдия
Младен Мутафчийски – бизнесмен
Николай Бареков – журналист
Петър Манджуков – бизнесмен
Росен Плевнелиев – бивш министър на регионалното развитие, президент
Румен Овчаров – бивш депутат от БСП
Сашо Диков – журналист
Сергей Станишев – лидер на БСП
Симеон Дянков – бивш финансов министър
Слави Трифонов – тв водещ и продуцент
Трайчо Трайков – бивш министър на икономиката
Явор Дачков – журналист
Яне Янев – лидер на РЗС

13 мнения за “И послушните ли са подслушвали?”

 1. Миналата година бълвоча с подслушванията доста помогна за изборите на 12 май на Станишев и Ко, защо сега да не бъде приложен същия елементарен трик за изборите за европейски парламент щом носи толкова евтин успех. Така че претоплянето на залоения миналогодишен бълвоч не трябва да ни изненадва, особено като се има предвид и удивителната склонност към наивност на българското стадо.

 2. По-скоро с този списък искат да изчистят имената на 99% от посочените, като сложат 1% говорещи истината.

 3. Ей – тия от “корпоративна” ако не ни уморят от глад зимата, ще ни уморят от смях с глупостите си по “почтенНите” си “медии”.

  Ивоо,
  почва нещо да ме съмнява та’а работа!

  В един списък си с навежДачков, Бюреков и Параванов! 🙂 🙂 🙂

  Сигурно отдавна си имате приказката и са решили да ви “чуят” к’ви ги приказвате!

  Оле – просълзих се!

 4. Забележителното в този списък е недоверието към собствените единомишленици. Доверят, но проверят! Това, във всеки случай, е почеркът на КГБ!

 5. Това днес е режим !
  Гражданските права са ограничени !
  Държавата вече няма и конституционен съд !
  Вече няма какво да се превзема , всичко е тяхно !
  Райчевци и Волгиновци , в такава държава ли искат да живеят ?Невероятно !

 6. Забелязвате ли, че Моника липсва от списъка !?! 2 в 1 прикриват и манипулират .

 7. Методите не са само на ДС,но и на техният учител ГЕСТАПО.Потокът от гьобелсовите опорни точки ще хваща все по-малко декиш.Ретроградните методи от преди 50-60 год.могат да влияят само на циганите и подобни на тях.

 8. Г-н Инджев,
  в един от клиповете от сутрешния блог на НТВ (този с Калфин), се появявате за кратко в началото. Защо не намирам цялото интервю с Вас? Не е качено или аз не го намирам? Каква беше темата?

 9. ## РЪБЪ

  Което обяснява защо “образователната” система произвежда дебили, скачащи на бой всеки път, щом някой каже нещо лошо за … Русия.

  Демокрацията се гради върху здравия разум. Правото на глас за всеки е нож с две остриета – ако идиотите преобладават в една територия, то в нея демокрацията вероятно ще се превърне в идиокрация и управлението на тази територия ще се концентрира в ръцете на манипулатори. Манипулаторите, от своя страна, имат интерес да произвеждат повече идиоти, за да гарантират властта си.
  И ето ви България в две-три изречения…

 10. Разбира се, че послушните са подслушвани и за контрол и за шантаж. Как иначе ще ги държат послушни? А вас двамата (само толкова сте свестните според мен от списъка) ви подслушват от страх. И да използват, ако могат, идеите ви. Или да се подготвят с контрааргументи. Нали са по контрите. Така ги и наричаме – властта на контрите.

 11. @К.Ганев

  Много добре сте описал сбито метода, по който БСП/ДС управляват България през последните 24 години. В учебника по най-нова история тези няколко реда са достойни да бъдат написани като мото под заглавието. Поздравления!

 12. Г-н/жо и г-н Ганев, съгласен съм с всичко ,което сте написали за “методите на управление” на БКП, но те други нямат , вече 100 години, а не “само” последните 25.

 13. @К.Ганев
  “Правото на глас за всеки е нож с две остриета – ако идиотите преобладават в една територия, то в нея демокрацията вероятно ще се превърне в идиокрация и управлението на тази територия ще се концентрира в ръцете на манипулатори”… Напълно верно, но дълг и въпрос на оцеляване на умните е да разчитат на своя глас а да въздействат на по-малко умните. Ако не го правят, то те се приравняват на тях. В много страни недостатъчно умните са мнозинство, но не те управляват! Промъкването на популистив управлението е рядкост и не трае дълго.
  Но да се върнем на темата с подслушванията. Защо след като това бе основен коз против Герб и ЦЦ, след като помогна много на БСП за изборите, сега парите за подслушване в бюджета за 2014 се увеличиха повече от двойно? Да не би да очакват над двойно покачване на протестите? И защо ли това не се коментира от недоволните от това управление?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.