Червена п(а)лачинка

Сговорна дружина, палачинка обръща!

Това се получава с дългогодишните съратници на президента Първанов. Подобно на един т.н. журналист, който сега е т.н. политик, един след друг и един през друг обръщат палачинката, сякаш са се наговорили да илюстрират вече на бързи обороти как в техните очи преминава „световната слава” на доскорошния им другар.

“Оставям с впечатлението, че пред кабинета “Орешарски” се изправя една нова коалиция. Коалиция на политическата безпринципност, коалиция на подменените идеи и ценности, една своеобразна коалиция на политическата контрабанда, на която най-подходящия етикет като наименование е Мишо Бирата”, изсъска Местан, цитиран от Vesti.bg.

Малко им е вече да наричат предател своя политически създател- кадрови баща на Сергей Станишев и акушер на тройната коалиция, на когото ДПС дължи един от най-апетитните си ( и получени абсолютно незаслужено от гледна точка на коалиционната аритметика ) управленски мандати.

Неблагодарността бива не само черна- когато е червена, тя по традиция е направо кръвожадна. Липсва вече само лозунгът от времето на масовото заклеймяване на Трайчо Костов „смърт на предателя”.

Близко са до това постижение.

След като пропагандните остриета започнаха да колят с тъп нож провинилия се съратник с предупреждения, как ще го сполети съдбата на други отцепници от Партията, Станишев се намеси с презрителни квалификации. Той оприличи намесата в свещеното му право да нарежда кой и как да се кандидатира за (евро)депутат на „разрушаване на къща”, за да си построи някой „колиба”.

Визираният от него рушител – колибар е бившият му водещ другар.

Очаквайте да бъдат мобилизирани трудови колективи с писма и събрания, на които да поискат най-строго наказание за врага с партиен билет.

Не казвам, че Първанов не си е заслужил презрението- заслужава го, но от страна на хората, които НЕ приличат на обкръжението на Сталин, налетели да го ръфат след смъртта му, за да си купят индулгенции пред измъчения народ. Същите съпартийци, които се снимаха, прегръщаха с него и приемаха от ръката му щедро раздаваните на приближените му ордени, сега започнаха да разказват от телевизионния екран истории за Първанов с обратен знак- колко бил лош.

Обръщам само внимание, че Той, достойният за презрение, беше пазен и обгрижван по егоистични партийни съображения две петилетки като държавен глава и още една (преди и след това) като партиен лидер. Сега циреят вече цъфна на мястото, запазено на челото на Партията за петолъчката, сърпа и чука, и „изведнъж” беше забелязан от съпартийците, пъпчасали с дългогодишно лицемерие.

20 мнения за “Червена п(а)лачинка”

 1. Не вярвайте на данайците дори когато ви правят дарове-нека не бързаме да се радваме!

 2. Типично по комунистически, да се изкарват врагове и предатели, дърпайки все по-рехавото чердже на властта, всеки за себе си.Чудя се , как въобще имат още електорат.А Станишев и Местан , както и предполагах, нямат грам мъжество, да осъдят проявите на Сидеров и да му свалят имунитета.Ей това задкулисие много объркаха сценария.Или и самото задкулисие се разцепи.

 3. Мисля че БСП не е просто фашистко-мафиотска организация, нещо по-лошо е дори. Има нещо сатанинско в нея щом заплюват, очернят и дори убиват собствените си бащици и чада.

 4. Това , че фашистката партия поддържаща антибългарското правителство е временно явление е ясно !Това , че етническата партия , здраво звено от мафиотските структури,и в бъдеще ще е покровител и работодател на българските продажници , също е ясно !
  Не ми е ясно , що за порода са така наречените комунисти или какво точно да ги наречем !Т е се раждат съвършенни и умират такива , непроменени и вцепенени от дървеняшко постоянство !От както се помня те са вечно безгрешни и вечно прави !Такава наглост и вероломство е трудно преодолима с нормалните човешки подходи !Човекоядците от Папуа-Нова Гвинея бяха превъзпитани чрез продсвещение , вероучение и образование , но нашите комунисти са неподатливи на каквото и да е влияние , те са дървеняци ! Непроменими от раждането до гроба ! Интересното е , че те са се раждали не само при комунизма , но продължават и днес да се възпроизвеждат , същите , еднакви и непроменими като капки вода !Вижте Жаблянов, Симов , Кирил Добрев …… невероятно …..изпълзяват от мрака в родилна слуз!
  Каква е тази порода , какъв е този калъп ?Радиация ли има по тази българска земя ,магнитни аномалий , или озонова дупка ни натриса тези човешки изроди !
  Как може да създаваш такъв кошмар и да си доволен , че живееш в него ?!Колко примитивен трябва да си , за да не го осъзнаваш

 5. Доколко тази партия е “модерна лява”, може да се види по определението към отцепниците – предатели. Какво точно са предали – свинската си кочина и комуноидното си семейство или заветите на бай Благоев и интернационализма? Моралните категории и мисловни процеси на изявяващите се за лидери на бандата шарлатани са зациклили някъде в средата на 20-ти век, когато усилено и немедленно татковците им са громяли класовия враг.

 6. Да е голям, да е голям, ама колко ли пък ще е голям обещаният от Путин газов кокъл за вкаран евродепутат, че нашите червени нехранимайковци са готови да си прегризат гърлата, само и само да се докопат до корупционната трапеза отрупана със специалитети “Конски филета от Троя ала Шрьодер”.
  Битовата ни и душевна статистика е стигнала до простия извод:
  “Лакомо дупе кърв сесере”.

 7. Обкръжението на Гоце е съставено само от червени генерали, ДС кадри и най-долнопробни ченгета. И през уми не ми е минало, че позицията му срещу кабинета Орешарски е “принципна”. Нека не забравяме, че това е най-зловещият и безогледно нагъл български политик: отмъстителен, злопаметен и подъл. Последните му действия спрямо родната му партия го потвърждават напълно.

 8. Премиерът отговаря на въпрос защо няма да бойкотира Олимпийските игри в Сочи в знак на протест срещу начина на управление на президента Владимир Путин:

  “Ние не сме чак толкова влиятелна страна, ако ме разбирате какво искам да кажа.”

  Разбираме те, Пацо, ние не само, че не сме ей на “толкова” влиятелна страна, ние сме на тяхна страна, ако ти сега разбираш какво аз искам да кажа.

  По отношение на Първанов и Станишев, едно време във в-к Демокрация имаше статия “За да има БСП, а не БКП, трябва да има БКП”. Тоест, за да може БСП да се легитимизира, тя трябва да бъде опонент на крайно лява партия, на която БСП да е опозиция. И во истина, те държаха полужива някаква партия БКП (която май взимаше към 3 и кусур процента на избори). Не е ясно кой от двата субекта – БКП или АБВ – играе ролята на БКП. Приказката за доброто ченге и лошото ченге.

  В момента, обаче, политическата конюнктура е, че навлизането на четвърти полюс в политиката (другите 3 са: БСП+ДПС, ГЕРБ, РБ и останалите сини), сметките на БСП съвсем няма да излизат, със или без Атака. Признавам си, активизирането на АБВ беше ход, който не предвидих за възможен. Ако това не се беше случило, Пацо щеше да има пълния капацитет да управлява 4 години и да ни засипва с мъдрости като горната. Станишев изведнъж е обграден с 2 врага, като с Гоце трябва да се пипа по-внимателно, защото той нали все пак е от наш’те, ама не е баш от правилните наши, а от онези наши, които търпим, за да вдигат рейтинга на партията. Затова те сега се стремят да задушат четвъртия център, за да не им мъти водата. Да де, ама Първанов май не е съвсем прост и няма да кротува и да стои зад метлата, докато другите си плетат кошничката (цитат от Алеко Константинов – “Бай Ганьо пише писмо до редактора на Не му е времето”).

  Така че, давай Гоше, давай Първанов, в разцепването на БСП му е майката. За да има нашата клета държавица някакъв шанс.

 9. Поздравления, г-н Инджев, много точно казано! Но аз се питам до кога ще продължават тези именно хора да ни управляват съдбините? И си мисля, че голяма истина, освен в самите избиратели, има в този отговор: докато медиите не престанат да ни занимават основно с тях! Как и защо на 15.01. в сутрешния блок на “Нова” на Вас отделиха някакви мижави минутки,а след това и трите “национални” телевизии едновременно излъчваха Калфин, Пирински и Мая? Защо?
  Вместо да ги питат защо още няма официално извинение към френската страна, защо не подпомогнат ЕК по казусите “Южен поток” и “Заменки на гори”, водещите телевизии се занимават с чисто партийните въпроси на преименуваните комунисти. И понеже на хората им писва от такова тъпо рекламиране на БСП, безразличието се усилва още повече и за това пътят ни към Европа остава за дълго …в ремонт.

 10. Spored men tova ne e nishto poveche ot porednia teatur podnesen na BG naselenieto ot negovia nai-obichan avtor – KGB. Prigotvili sa ni tozi put niakolko “Mesii” ednovremenno – kef ti Barekov, kef ti Goce imash pravo na izbot “po volia” ot podbranite kadri na KGB.

 11. Вътревидовата борба според учението на Дарвин се води с най- голямо ожесточение и взема най- много жертви. Борбата срещу врага с партиен билет е най- важна за оцеляването на всяка една партия, защото побеждават само тези, които са единни, които изповядват едни и същи идеи, имат еднаква идеология и ясни позиции в обществено политическия живот. Затова БСП е на 100 години и не е остаряла, докато на хоризонта от време на време се появяват като метеори конюнктурни, ментърджийски партии. Такова ще е бъдещето и на АБВ-то. Много често критикуваме и заклеймяваме вместо да се опитаме да проумеем и разберем. Да критикува има право само този, който обича. Първанов не е от обичливите. Партията му е мила, но той си е по- мил.

 12. бих добавил че благодарение на гоце те все още съществуват преориентирайки ги на времето от антинато към нато и с това запазвайки финансовата помощ от една фондация но това е храни куче да те лае

 13. Каквито циркове и театри да се разиграват в БСП, каквото и да говорят Първанов и Станишев, да знаете, че става дума само за едно – кроят планове и се сговарят да ни откраднат парите.

 14. За да направиш избор-Гоце или Станишко е все едно да избираш между СИК и ВИС.Ако се напъне човек може да роди неща ЗА единият или другият.Но вонята от двете блата е толкова голяма,че едва ли някой ще рискува да плува в някое от тях.Все пак има нещо добро от войната между СИК и ВИС-те могат да се самоунищожат както никой неможе да го направи.Защото битката за власт,пари,власт,пари е наистина на живот и смърт.За това-нека стрелят ЕДНОВРЕМЕННО.

 15. Цитит:
  “Затова БСП е на 100 години и не е остаряла”
  Др. Бобалов, то нямаше нужда от большевишкият ви патос, но е лицемерна наглост и цинично дебелоочие да наричаш большевишките агенти “партия”!
  А колкото до “иделогията” на БКП , и “ясните й позиции в обществено политическия живот” – следете шифрограмите идващи от Кремъл , и ще се учудите,колко МНОГО общо имат те с тази “тяхна идеология”!

 16. Да ни е честито “новото” АБВ – Азъ, Бойко, Веди, Гоце .

 17. Мен пък ме изкефи показния арест на Петното и последващата (поредна)нескопосана палачинка от Дудука. Че ББ организирал контрите!rofl

 18. Господин Инджев, бързам да споделя с Вас и Вашата аудитория в този блог изумлението си. Току що по Канал 3 гледах универсалния боец Ангел Славчев в ролята на говорител на протестиращите срещу закъснялото изкупуване на тютюна!!! Този човек е навсякъде. Изживява се като водач на протестиращи срещу всичко, което е угодно на неговите кукловоди и беше възнаграден с ролята на водещ в ТВ 7, с което се похвали. Не се съмнявам, че ще му отредят и подобаващо място в някоя кандидатска листа в район с тютюнопроизводители. Ще му се наслаждаваме и като депутат.

 19. @Бобалов

  Имате доста романтична представа за БСП, а действителността там е изключително грозна. Никой на “Позитано” 20 не е познавал Станишев до момента, в който от Москва го спуснаха с парашут. Какви, значи, личности в БСП, какви идеи, какви идеологии, какви ясни позиции, какви пет лева?! /И като са толкова дейни и идейни защо България е най-зле винаги, когато те управляват?!/. БСП/ДС дължи дългия си живот първо на смазващата си финансова мощ, и после на уникалната си смесица от демагогия, безскрупулно интригантство, наглост и криминална енергия. С една дума: мафия.

  Как си обяснявате това, че нито абевистите мислят да напускат БСП, нито ръководството на БСП възнамерява да ги изключи? Не би ли била това златната възможност за Станишев не само да прояви най-сетне лидерска твърдост, каквато винаги му е липсвала, нo и да отърве веднъж завинаги партията си от няколко тъмни фигури, които отдавна цапат имиджа на бездруго доста оцапаната му партия?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.