Битката на червените титани(ци)

Известният преподавател в СУ ( и учител на ключови говорители на гилдията на социологията и политологията днес) проф. Петър – Емил Митев, цитиран от Actualno.com, направи научно откритие:

Сега виждаме що за дух е излязъл от президентската бутилка”.

В помощ на други проглеждащи, с риск да се повторя, ще припомня някои акценти за съдържанието на президентската бутилка с марка „Първанов”.

Преди това обаче вижте от изтеклата служебна електронна преписка на заговорниците от президентския проект АБВ как е вървял инструктажът за изграждане на проекта на Първанов още в разгара на президентския му мандат.

Ето само малка, но характерна част от цинизма на оръжията в тази битка на съвети как подмолно да се свали един лидер ( на собствената ти партия) и какви внушения да се правят в публичното пространство с цел съзнателна заблуда. Цитирам само две- но какви!- опорни точки, сервирани за употреба от атакуващите вътрешни врагове на Станишев в лагера на президента Първанов, които, освен подлостта на дълго прикриваната офанзива, показват колко отдавна датира тази война.

From: teofan germanov <teofan_at_abv.bg>
Date: Wed, 1 Sep 2010 17:29:04 +0300 (EEST)

Важно – за да се деморализира един лидер е съществено да бъде изоставен от най-близките си или да остане в пълна изолация (така е свален Тодор Живков – оставката му искат неговите най-близки в емоционален план хора от отряд „Чавдар” – Джуров, Йотов, Станишев).

• Да се разширяваме с граждански говорители и силни личности – интелектуалци, бизнесмени, бивши управленци. Ключово е да внушаваме някаква лека тайнственост и впечатление за задкулисна сила – както беше с генералското движение. Да има високи и сериозни очаквания в наше лице.

За „откривателите” с днешна дата прилагам малко отлежала информация от президентската бутилка-отлежала, но не по-малко пивка от бирата на Мишо, споменавана сега от други новосъбудени фактори в туземната политика, като председателя на ДПС Местан.

ОТ КРАЖБА НА КРАЖБА, ОТ ЕК НА ЕК
Иво Инджев
⋅ януари 15, 2011 ⋅
…още една конкретна подробност, която съобщавам на вниманието на онези, които би трябвало да следят за законността в държавата.
В навечерието на парламентарните избори от 2009 г. в една от любимите на Първанов общини, Самоковската,( там и спортна зала да построят, пак самият президент я открива), се е състояла интересна приватизация. В курорта Белчин баня за броени дни една апетитна, но пустееща бивша почивна станция, се превръща в частна собственост. Причината за невижданата експедитивност е фактът, че на огледа при пазаренето присъства самият Георги Първанов, воден от всесилния в региона ( родом от с. Белчин баня) собственик на най-голямата строителна компания в България “Главболгарстрой” Симеон Пешов – същият, който дори и в официалните регистри фигурира като единствен кандидат на търговете, когато са му важни.
Но да не мислите, че Първанов лично се е бръкнал да плати за придобиване на имота? Неее, има си хора за това. Защото там е бил и не кой да е, а неговият любимец Кирил Добрев, един млад другар с потекло и размах, когото бяха хванали на сръбската граница с огромни суми валута в брой, но се “оправи” без проблеми. Явно си е оправен. Да припомня как точно ( написал съм го на 31 януари 2009 г. в блога си):
“Синът на покойния вътрешен министър Николай Добрев, който заедно с Първанов беше принуден да върне мандата за съставяне на нов червен кабинет на 4 февруари 1997 – ма, беше заловен на 17 май 2000 – та година с 215 000 германски марки и 43159 американски долара на сръбската граница.
При разпита заявява за сръбския контрабандист Бранислав Жечевич, от когото е получил парите ( най – вероятно от продажба на цигари): „Това беше първата ми съвместна работа с този сръбски гражданин”. Нещо от рода на : „ау, тази лисица какво прави на рамото ми”, както възкликнал бракониерът, заловен на местопрестъплението.
Разследването , което се проточва, е белязано от противоречия, обрати, перипетии и разни любопитни подробности. Една от тях е че за освобождаването на Кирил Добрев, както и на неговия съдружник Илиян Насков, ходатайства лидерът на БСП Георги Първанов – същият, който за изненада на всички няколко месеца по – късно се оказа президент на републиката. Двамцата са освободени, пистолетът на Насков е любезно върнат.
Не по – малко интересна ( и многозначителна ) е другата забележителна брънка от типичния за нашата действителност сериал. Разследващите заявяват, че материалите по делото са пратени в прокуратурата. Тя пък твърди, че не знае такова нещо. Онова, което знаем със сигурност, е , че главният прокурор Филчев беше награден с посланически пост в Казахстан от Първанов ( където я свърши като кучето на нивата).
Трета и четвърта подробност е това, че Кирил Добрев днес е нещо като любимото дете на партията. Той не само се радва на особена почит в нея, не само е член на Висшия съвет на БСП и младежки лидер, но и е инициаторът на безпардонните рекламни кампании на червените. Негови са идеите ( а казват и парите осигурявал пак той) за клиповете по повод партийния конгрес, които занимават цяла ( включително безпартийна) България с това как лидерът Станишев се превъплъщава във ватман.”
Сигнали, като този и много други ( конкретни съм приложил в книгата “Президент на РъБъ”) се смятат тук за обречени в рамките на негласно установеното статукво, според което Първанов и неговите приближени са недосегаеми. Вчера обаче Европейската комисия изиска официално записите на разговорите, от които произтече твърдението на премиера Борисов за намесата н Първанов в полза на конкретен бизнесмен. Остава да се надяваме, че от членството ни в ЕС ще произтече последица от правен характер, което е единствената надежда май на загубилите надежда в българското правосъдие туземни граждани. ( ivo.bg)

Близо година и половина по-късно темата от ivo.bg беше поднесена в още по-широк аспект с припомняне на първоизточника ( нещо крайно необичайно за родната журналистика). Приносът на сайта, разгласил и допълнил написаното в ivo.bg беше, елемента на лично свидетелстване от мястото (на престъплението?), където, според автора, всеки знае чий е въпросният имот- всеки, но не и държавните органи, които твърде буквално схващат превръзката на Темида като инструктаж за своето поведение.
Това е принос към спора в червените среди чия лидерска съпруга е по-богата влиятелна и имотна.

Зорка Първанова вдигна луксозен хотел
10.05.2012

Автор: Vsekiden.com

Зорка Първанова е горда собственичка на луксозен хотел в курорта Белчин баня до София, научи ексклузивно „Всеки ден”. Бившата първа дама е намерила начин да си уплътнява времето след края на мандата на мъжа си на „Дондуков” 2 още преди изборите през есента. Тя е вдигнала тузарски комплекс „Белчин гардън” за милиони левове и от президентша се преквалифицира на бизнес дама.
По документи хотелът не се води на нейно име, но репортер на „Всеки ден” разузна на място ситуацията около собствеността. Всички до един жители на Белчин баня свидетелстват, че комплексът чудо е именно на Зорка Първанова.
Още на влизане в курортното селище всеки попитан къде е тузарското здание, отговаря: „Ааа, на Зорка хотелът е ей натам към горичката”. Местните нямат съмнение кой е собственик на „Белчин гардън” и обясняват, че супер луксозната спа почивна база е построена преди около година.
Местните разказват, че хотелът се върти от червения депутат Кирил Добрев и от големия син на Георги и Зорка Първанови – Владимир.
Екипът на „Всеки ден” се увери и лично в предимствата на тузарската почивна база. Всичко в хотела е супер луксозно, има външен и вътрешен басейн. Цените пък са като в парижкия „Риц”. Кафето и сокът са по 6 лева, а ползването на външния басейн струва 12 лв. Отделно обаче се плаща за шезлонг, чадър и други екстри.
Касовата бележка от питиетата пък показва коя е фирмата собственик на хотела. По документи базата се стопанисва от „Тера Инвестмънт” ООД. Според справка в информационните масиви тя се управлява от 30-годишния Петър Иванов и 56-годишния Владимир Лазов.
Последният фиктивно се води собственик и на два мезонета на столичния булевард „Гоце Делчев”. Апартаментите обаче всъщност са на Георги Първанов и са му дарени не от кого да е, а от оръжейния търговец Петър Манджуков. Бизнесменът му ги подарил през 2006 г. и впоследствие получил орден „Стара планина”. Информацията бе разтръбена от журналиста Иво Инджев, който я съобщи в ефира на Би Ти Ви и заради това бе уволнен.
Пет години по-късно се оказва, че разобличеният като агент Гоце от ДС всъщност е получил не един, а цели два мезонета като подарък от Петър Манджуков. В книгата си „Президент на „РъБъ” Инджев разкрива, че става дума за два апартамента мезонети на бул. „Гоце Делчев” 53Е, вх. Б.
В романа си Инджев даже иронизира съвпадението с псевдонима на бившия президент 55-годишния Първанов. По нотариален акт апартаментите, чиято обща пазарна стойност надхвърля 600 000 лева, се водят на името на Владимир Рангелов Лазов, на когото са продадени от директора на фирмата собственик на блока Ивайло Петров Манджуков, син на Петър Манджуков.
Инджев доказва в книгата си, че Лазов е близък с Първанов. През 2006 г. пред новопостроения блок дежури полицейска кола. Лазов е перничанин, от приближените на Първанов бизнесмени. Шеф е на строителна фирма, която ремонтирала срещу 800 хил. лв. родилен дом в селото на президента Първанов, за да стане старчески дом.
Домът е на 2 етажа и е малко по-голям от апартамент, цената излиза 3000 лв. на кв. метър и предизвиква публикации в някои вестници. Фирмата на Лазов е ремонтирала и много други сгради, включително административни в София, като за 5 години до 2009 г. печели обществени поръчки за общо 28 милиона лева.
Лазов също е дарител на Българската Коледа под егидата на президента. Първанов е бил на рождения му ден през 2005 г., на сватбата на сина му през 2010 г., засичани са заедно и на други публични места, едно от които е в студиото на „Шоуто на Слави”, когато седи до Георги Първанов в публиката, а съпругата на президента Зорка е гост на шоуто.
В книгата си Инджев разкрива още, че Зорка Първанова е забелязвана да посещава апартаментите, които и досега се водят на Лазов, но стоят необичайно празни.
Имотна далавера за 1,5 милиона
През юли 2011-а, в последните месеци от мандата на Георги Първанов, тогавашният държавен глава и съпругата му Зорка бяха уличени от лидера на РЗС Яне Янев в имотна афера за стотици хиляди левове, която затвърди изказаното по-рано мнение от вицепремиера Симеон Дянков, че Първанов е млад милионер.
Според данните през 2007 година първата дама Зорка Първанова е закупила поземлен имот от 8500 кв. м в землището на село Иваняне за сумата от 45 000 лева, което според изчисленията се равнява на по-малко от 3 евро за кв. м. От партията на Яне Янев тогава посочиха, че в централата са получили сигнали от съседи по имот на президентската съпруга Зорка Първанова, които заявили, че по същото време са закупили собствените си парцели на цена между 25 и 30 евро на кв. м.
След като президентският парцел бил вкаран в регулация – през февруари 2011-а, цената му достигнала 100 евро на кв. м и при евентуална продажба президентът Първанов и неговата съпруга ще реализират печалба от над 1,5 милиона лева, изчисли тогава Яне Янев.
Синовете на Първанов също с харизани имоти
Двамата синове на Георги Първанов – Владимир и Ивайло, развиват солиден бизнес от три години насам заедно със сестрата на Кирил Добрев Мариана. Трите видни соцотрочета имат по 33% от фирмата „Айви СМ” ООД.
Дружеството има повече от амбициозен предмет на дейност – проектиране и продажба на софтуерни продукти, консултантски и хотелиерски услуги, дистрибуция на стоки и сделки с интелектуална собственост.
Благодарение на бизнес дейността си големият син на Първанов – Владимир, успя да си купи апартамент за 235 000 лева в квартал „Манастирски ливади” през 2009 г., в който днес живее със съпругата си и бебето. Според нотариалния акт на баровския дом апартаментът е на два етажа с обща площ 213,4 кв.м и гараж от 34 кв.м.
Изчисленията показват, че Първанов-младши е платил само по 519 евро за кв.м, докато цената на апартаментите в този квартал е най-малко 1000 евро за квадрат. Любопитен е и продавачът на мезонета – строителната фирма „Крит”, която е сред най-сериозните спонсори на бившия президент Първанов. За втората кандидатпрезидентска кампания на Георги Първанов през 2006 г. от „Крит” дариха официално 25 000 лева, фирмата ежегодно дарява между 5 и 10 000 лева за кампанията „Българската Коледа”.

Публикации, като горната обаче, така и си останаха да събират виртуален прах, докато всъщност Първанов си изкара комфортно двата президентски мандата и това явно е допринесло за самовнушението, че ще си остане вечно недосегаем. За което,разбира се”.

Ето сама един дребен пример за услужливостта на обслужващия вече толкова години Първанов в. „24 часа”. Не че някой се е съмнявал, защото авторката на нагласеното интервю Диана Кънчева не се крие в тази своя роля ( „прослави се” например на пресконференция, на която се провикна към Първанов: „Г-н президент, докога ще търпите жълтите медии да Ви се катерят по гърба”!), но е все пак поучително ( за подрастващи подмазвачи) да видят, как се прави поръчково интервю с въпроси, над които на обекта на интервюто е предложено удобно да „поработи”.
„Киро” е дясната ръка на Първанов в БСП Кирил Добрев.

From: <DKancheva_at_24chasa.bg>
Date: Fri, 12 Nov 2010 16:00:17 +0200

• application/msword attachment: kiroD.doc

Киро, това са част от въпросите ,разбрах, че и вие имате идея за някои. Работете над тези, а утре като се видим ще уточняваме останалото.

Поздрави Диана

– Г-н Добрев, защо дойдохте на учредяването на новото гражданско движение?

– Стои ли пред вас дилемата – АБВ или БСП?

– Наистина ли е имало забрани членове на БСП и соцдепутати да присъстват в НДК? С какво АБВ може да застраши БСП?

– Кое според вас е по-добре – Първанов да се върне в партията и да я оглави, или да стане патрон на гражданско движение?

– Как редовите социалисти гледат на движението?

– Защо не се изказахте на конгреса на БСП, а всички бунтари свихте платната и се обединихте около ръководството?

– Какви трябва да са следващите стъпки на лидера Станишев преди изборите? Кой да е кандидатът на левицата за президент?

– Защо премиерът защитава така ревностно вицето си Цветанов? Трябва ли да се раздели с него?

– Изгоря ли Цветанов като кандидат за президент?

– Очаквахте ли толкова много богатства у новата власт, за какво говори това. И акция “Хеликоптер” разкри дворци и палати, неизвестни до сега”.

Ето, че годините си вървят, професорите бааавно започнаха да проглеждат , но прокуратурата- не. Тя се занимава със зрелища, като арестуването на някакво квартално петно, в сравнение с което бутилката на Първанов е леке от общонационален мащаб.

А може би някой чака самият Първанов да проговори, без да бъде питан дори ( какво остава да е разпитван)?

Мълчанието на Първанов в рамките на близо половин час интервю тази сутрин по Нова телевизия беше поредното оглушително доказателство за неговото усещане за пълна безнаказаност. Развеселен от нея, на края на интервюто той реши да се отблагодари с „новина”, която сам подхвърли със самодоволна усмивка на благодетел: нямало да се кандидатира за евродепутат ( от него да мине).

Няма и как да се кандидатира- езикът който той разбира и (вероятно донякъде говори) разбираемо за началниците се практикува в един друг съюз, замислян от ментора му като Евразийски.

Да не говорим, че последните си години на върха на държавата „най-успешният” президент на България, както единодушно го хвалеха допреди ден-два дори и ласкателите от крилото на Станишев в БСП, си прекара щастливо като пътешественик по екзотични дестинации извън западния свят, който вече го беше отписал и едва ли го очаква сега с отворени обятия в Брюксел, където не може да си поиска чаша вода без преводач или собствен жестомимичен превод. И откъде да се научи- от тайните вечери с Бойко ли?

Ще бъде интересно да видим в тази битка на титаниците докъде ще стигнат залозите.

Днес например заложих на сигурно преди интервюто на Първанов по Нова телевизия, че и дума няма да каже в отговор на въпросите, които ден преди това му зададох задочно в същото студио: например бил ли е миналата есен, в навечерието на подписването за „Южен поток” в София, в Москва на частно посещение в компанията на Светла Шаренкова, която го е завела за ръка ( по заръка на Кремъл) да си говори с външния министър на Русия Сергей Лавров. Заложих и спечелих- дума не продума по тази тема, а се занимава да плаши със съд вестник за някакъв аудиозапис, който никой не е чул.

Попитах, защото държа на тезата си, че рязкото изостряне на тона на двата стари враждуващи лагера в зоната на червения здрач, е катализирано от миризмата на милиарди, която се носи от кухнята на мечката „Южен поток”, чиято кожа изгладнелите лобита се опитват да делят и придърпат към себе си чрез съответните приближени фирми, желаещи да станат подизпълнители.

(Раз)следвай парите и ще стигнеш до бърлогата, в която се крие мотивацията за галимацията – това е верният път. Дали някой в България ще се осмели да поеме по него, можем само да гадаем. Но понеже аз поне не съм „гадач”, очаквам в един момент да се случи най-правдоподобното: да се разберат с посредничеството на самата мечка, която да приласкае буйстващите си деца.

11 мнения за “Битката на червените титани(ци)”

 1. Г-н Инджев сега е момента да преиздадете “Президент на РъБъ”. Ще ударите кьоравото дето се вика. Само предната страница в по-червен цвят и ще стане неустоима за червения електорат.

  П.П. Нищо чудно в скоро време да бъдете цитиран във вестник “Дума” дори. В днешните мътни времена какви ли не чудеса стават.

 2. Здравейте г-н Инджев.Без да бъдете “гадач”,струва ми се най-вероятен варианта от последното изречение на публикацията Ви:др.Путин ще приласкае “враждуващите “страни в БСП,защото стратегическите политически интереси на Русия в региона,ще бъдат накърнени от някаква междуособица в най-верния сателит ,т.н “Троянски кон”.

 3. Г-н Инджев, в скорошна статия бяхте почерпили вдъхновение от древноримската реалност, вземайки за оглавлението й едно възвание към един от тираните им.
  Та сега ви предлагам да продължите на същата древноримска вълна ,но с малка корекция – върнете се около 2 века по-рано – по времето на реПУБЛИКАта, и още по-конкретно след победата на Рим над Картаген, но преди унищожението му.
  Точно тогава един известен сенатор е завършвал всяка от речите си с призива – Картаген трябва да бъде разрушен!

  И сега на въпроса ми вдъхновен от този древноримски сенатор – КОГА ще разрушим “нашият” Коминтерн???…
  Кога ще УВОЛНИМ “нашият” Коминтерн???….

  Не смятате ли , че като първа стъпка в тази посока е достатъчна ОСТАВКАТА на Олигархски, и преместването на МОЧА???…
  И най-накрая да ви предложа да завършате статиите си независимо на каква тема са с призива – “КоминтернЪт ТРЯБВА да бъде РАЗРУШЕН!”

  Все пак нали и Древният Рим може да вдъхновява и поучава!

 4. Борисов поел ангажимент пред Р.Петков да подкрепи рестарта на “Белене”
  Това се случило преди 3 месеца

  Разговарял съм с Борисов преди три месеца по много важни, според мен, въпроси – за среща с чуждестранен инвеститор за проекта “Белене”. Това каза в интервю за предаването „Още от деня” на БНТ Румен Петков – председател на областната структура на БСП в Плевен и член на Национална гражданска инициатива „АБВ“.„Аз лично съм щастлив от това, че такава среща се проведе и го считам за един от личните си политически успехи, защото в срещата господин Борисов пое ангажимента, че ПГ на ГЕРБ би подкрепила рестартирането на проекта “Белене” и преосмислянето на решението на Народното събрание”, каза още Румен Петков.
  Той се е срещал с вътрешния министър и шефа на ДАНС във връзка с твърденията, че има запис как Първанов, Борисов и той разговарят в къщата на лидера на ГЕРБ в Банкя.
  “В края на миналата седмица пред вътрешния министър Цветлин Йовчев и шефа на ДАНС Писанчев формулирах наши разсъждения с президента Първанов, че сме обект на подслушване и проследяване. Те ме увериха, че няма такова нещо и държа да подчертая, че им вярвам. Ще си позволя да направя препоръка на бивши служители, че когато се занимават с незаконно подслушване, проследяване, филмиране, записване, не бива да разчитат прекалено на активните твърдения на боса си, че той държи нещата в прокуратурата”, заяви Румен Петков, но отказа да конкретизира кой кого следи незаконно и кой е босът.
  “Ще изредя фамилиите съвсем произволно, не влагам нищо конкретно в тях. Господин Симеонов например, или например господин Желязков, или например господин Найденов, или например госпожа Мицова. Хайде, ще сложа и Петков, ще сложа и Петров, защото по мое време бяха много Петрови”, каза Румен Петков, визирайки бивши служители на МВР, които се занимават с подслушване и проследяване

 5. Господин Инджев, скоро научих за тази личност (по – долу в кавичките) може ли макар и в коментар да ми кажете нещо повече.Благодаря.

  “Един откъс от разказа на Илия Минев в книгата “Непримиримият Илия Минев” на Иван Гаджев, издадена през 2003 г., е много показателен за началото на т.нар. преход у нас. Той е свързан с първия свободен митинг в София на 18 ноември:
  “На 10 ноември чуваме с жената вечерта – Тодор Живков бил свален. А за мен – седмица след това, няма промени. Още идваха на празни приказки от ДС. По едно време престанаха. Няма и коли.
  А никой не идва да ме информира, че вече съм свободен човек…


  Така и не смея открито да ида до гарата, защото имам чувството, че веднага ще ме задържат. Затова един приятел, който знаеше къде да чака с колата си, ме заведе в София.


  На 18-ти се събра огромен митинг… Почнаха да говорят ораторите. Гледам плакат: “Искаме Илия Минев!” Наши приятели се подготвили, а аз нищо не зная. Търсят ме хора и ме заведоха до трибуната. Тъкмо да стъпя пред микрофона, който беше на по-висока платформа, гледам Кюранов. Вперил в мен един поглед, не ти е работа! Вика ми да не мърдам, така било наредено. И ми препречва пътя с коляното си. Казах си – уж общественик, журналист, а се занимава с работа на долнопробен полицай!
  Аз не исках да го слушам, но техните хора ме избутаха.
  На Петър Берон момчетата, с ленти, ме изблъскаха.


  Отправям се към Вагенщайн, други ми го посочиха. Бях дочул, че били скарани с Тодор Живков, две години стоял в Германия. Казвам му: “Имате авторитет като виден партиен член, дайте ми възможност и аз да кажа две-три думи от името на НДЗПЧ”. Оказа се, че ме познавал, но не можело.
  До него Петър Берон. Обръщам се по същия начин към него. И той –
  такова е нареждането, а и не съм се бил записал.
  Питам го дали ме познава – да, знае всичко, но не може да говоря. И вика милиция. Идва един капитан с други двама. Отзад някой ме издърпа, моите приятели се сборичкаха с другите. През това време изкарват от името на Дружеството да говори Румен Воденичаров. Казвам на Берон – как може да се допуска такова нещо! Пак – така е наредено! Георги Спасов и Петър Берон в очите ми го казаха:
  демокрацията е за нас, не за тебе!
  И Каракачанов, Петко Симеонов – същото! Само Блага Димитрова и Петър Слабаков не се обадиха. Така и не ме пуснаха до микрофона. Андрей Луканов бил наредил това.”

 6. И двете книги “Президент на РъБъ” и “Премиер на РъБъ” са точно в 10-ката.Но ми прави впечатление, че докато за Борисов се написаха много книги, за Първанов е само на Иво Инджев.Никой друг не смее да напише истината за Първанов.А сега само несъществени обвинения и намек за ново задкулисие или нов проект на старото – широка коалиция Първанов§Борисов. Определено такава коалиция би обслужила руските интереси по-добре, защото протестите и формиращата се дясна коалиция явно им бърка сметките.А това, че Южен поток е причината за делението в БСП е ясно.В момента Газпром оказва силен натиск на всички страни, подписали споразумения за строежа на ЮП.В Хърватия се купува рафинерия а Словения е под натиск, че ако не подкрепят руския интерес, няма да се прави разклонение за тях и др.подобни.За натиска бърху Украйна да не говорим.

 7. Добре е освен книгата за Гоце да се пусне и такава за Станишко.Два тиража по 50 хил сигурно ще се изкупят още от печатницата.Войната им е на живот и смърт.Огрома жажда за власт.Мотивът не е Белене или Южен поток.Рашите си постигнаха целта с южния,удариха Украйна и Путин сега ще разиграва политическа игра.Белене ще си остане само политическо плашило.Никой не иска този губещ проект.Само комисионерите.

 8. Не трябва да забравяме, че живеем в държава на ментетата: ментета в ляво и дясно, ментета по магазините, бюджет управляван от ментата и т.н.
  Така че най- вероятно това което се случва в БСП, може да се окаже добре планиран менте конфликт.

 9. Каква Русия създава Путин?

  Защо си заслужава да бъде прочетена тази статия?
  Първа причина: тя е интересна сама по себе си.
  Втора причина: защото, за наше най-голямо съжаление, както и ще се увери любезният читател, в България просто нямаме нито анализатори, нито идеолози, да не говорим за мислители, от такъв ранг.
  Нашите, български, анализатори просто са невероятно дребни. Дребнави. Нищоиникакви.
  А идеолози и мислители просто нямаме, така че дори не можем да определим какви са. Как да определиш нещо, което не съществува?
  Ето защо не е зле да се поучим какво означава мащабно мислене – мащабно и като обхват, и като задълбоченост…
  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/svetlina-v-demokraticnia-tunel/kakva-rusia-szdava-putin

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.