Първанов все пак “сигурно” си е общувал с Борисов “тези дни”

„Много обичам”, когато ми обясняват, че нямало нищо лично в изплувалия на повърхността стар конфликт в БСП. Особено на фона на цялата интригантска кампания зад кулисите, датираща поне от 2009 г. ( видно от електронната преписка, която публикувам в ivo.bg), в която лобито на Първанов инструктира своите хора в партията как да атакуват партийния шеф ( за да седне на стола му лидерът на АБВ).

Също така „обичам” отричането, което при Бойко Борисов придоби форма на клетви, според което Първанов и Борисов изобщо не си общували едва ли не от години ( Борисов си „спомни”само за едно пиене на кафе във „вилата на президента”)

Колко да са си близки? Ами може и да не е много , но явно е повече, отколкото са съпартийците Първанов и Станишев.

Не беше нужно да си гений, за да се досетиш, че клетвите на Борисов, пледиращи за непорочност по отношение на срещи с Първанов (напоследък), не означават, че двама не си контактуват иначе.

Ето какво казва днес по въпроса самият Първанов в отговор на радио К2, припомняйки си, че „сигурно” си е разменял обаждания с Борисов:

Илиана Беновска: В крайна сметка не ми отговорихте. Вие, чухте ли се тези дни с Бойко Борисов?

Георги Първанов: Сигурно си общуваме с смс-и за коледни празници или за рождени дни, но това изчерпва нашия „диалог“. Имам чувството, че някои други са си общували много по-конкретно и резултатно, но това не е моя тема.

Илиана Беновска: Възможно ли е да постигнете съгласие със Сергей Станишев, Вие чухте ли се тези дни?

Георги Първанов: Не, не сме чували.”

Интересно, колко ли рождени дни са имали „тези дни” двамата?

Също е интересно, дали пък активизацията на Първанов не е стимулирана от факта, че близкият до него олигарх Ковачки попадна в полезрението на държавна институция, призвана да му потърси сметка за едни милиони.

Така мисли „едно пиленце”. И поради това отново припомням: (раз)следвайте пътя на парите и трохите, изпадали по този път ще ви доведат обратно до обиталището на героя, който съвсем не е толкова симпатичен и невинен , колкото Хензел, загубен в гората именно защото пиленцата изкълвават хитрата следа.

Както отбелязах в книгата си “Президент на РъБъ”, след Първанов вървят следобърсачи, но май все нещичко се пропуснали и сега това може да се окаже нишката, с чиято помощ да размотаят кълбото от зависимости около него. Защото този път са му ядосани не някакви си “безобидни” журналисти, а добре запознати с миналото му съпартийци.

12 мнения за “Първанов все пак “сигурно” си е общувал с Борисов “тези дни””

 1. Много интересен въпрос: Интересно, колко ли рождени дни са имали „тези дни” двамата?

  Ами именни дни, рождени дни на жени, деца и т.н. Уважават се! Стара любов ръжда не хваща, а ако се ръководим от инсталацията на Черни,… приятел в нужник се познава!

 2. Интересно е, че при всички отговори на тримата те отговарят с пълно повтаряне на съответния въпрос – те не се били срещали, за да обсъдят това или да обсъдят онова. Или – не са се срещали еди къде си. Ами ако е било на друго място? Или ако са говорили за нещо друго? Така хем не могат да ги уличат в лъжа, хем журналистите не могат да ги запитат за всичките възможни варианти. Твърде еднакъв стил на поведение пред камерите и почти дословно повторение на отговорите. Това според мен определено значи, че нещо не им е чисто.

 3. Темата е малко встрани, за което се извинявам. Днес гледах при Григорови Шаренкова и Пиргова да дискутират темата АБВ и БСП, но в началото Асен Григоров попита Шаренкова относно мейлите ѝ до Кирил Добрев (макар че укори разпространяването на лична кореспонденция). Интересен беше отговора на Шаренкова. С насмешка госпожата го нарече “компромат” каза, че с Добрев са приятели и че се чуват по 5-6 пъти на ден, потвърдено и от Пиргова, но пък спомена, че голямо напрежение е имало покрай последния конгрес 2012 г. Отделно се издаде, че разделителните линии в партията съществуват от години (не е изненада, но пък не каза дали с Кирил Добрев са били на противоположни позиции; писмото показва, че са били). Като цяло ми прозвуча като изказването на Първанов “не съм стрелял по архар”, но според мен дамата коствено потвърди истинността на писмото.

 4. В дадения случай (по който се вдигна много шум за нищо), може да се обобщи по следният начин: ТРИМАТА АХМАЦИ, СМЯТАЙКИ НИ ЗА ГЛУПАЦИ, ГО УСУКВАТ ПО КИЛИФАРСКИ!

 5. Толкова са ми омръзнали и опротивяли тия прости и лъжещи денонощно грозници, чак не ми се пишат имената им. Може би служебният кабинет на Плевнелиев единствен до сега излъчваше европейска номалност и култура на новите поколения. Дано с отпадането на политическата каварма Орешарски изчезне и тая посредствена, шаячна, алчна и вмирисана на корупция и чесън сган.

 6. Българо-съветският комуноид е доста интересно за изследване същество, от всякаква гледна точка, психологическа най-вече, ето, аз, забелязвам, почти само това правя напоследък. Във Фейсбук забелязах статия с интригуващо заглавие Тайните имоти на Георги Първанов и рекох да я препоръчам на приятелите си, щото отдавна по тая тема нито една медия не смее да каже и напише нещо – откакто първият, който дръзна да каже нещичко по нея, именно журналистът Иво Инджев, не само мълниеносно беше уволнен от телевизия БТВ, ами и оттогава досега, вече толкова години, е изцяло неприет и в нито една друга медия, т.е. сякаш е осъден на пълен остракизъм – заради нарушеното свещено медийно табу.

  Та темата е интересна, във визирания текст подробно се описват първановите тайни имоти и също така се казва каква е величината на общото богатство, което този най-верен послушник на руско-българската кагебисто-мафиотска мафия и олигархия е успял да натрупа за толкова години беззаветно служене на интересите на руския империализъм; знайно е, че руснаците добре, доста щедро плащат на слугите си, наричани неслучайно от векове “рубладжии”, а пък аз изобретих специално за тях думата “рублофили”. Както и да е, таман сложих този линк и ето, намери се адвокат на рублофилите, който ме контрира ето как, съвсем неизненадващо, щото тая невинна душа и тя трябва да изкара някой лев в качеството си на щатен интернетен мерзавец:

  http://aig-humanus.blogspot.com/2014/01/blog-post_1288.html

 7. Аз пък си спомням как Борисов нареди на на Танев да спре проверката на Мишо-Бирата, защото Първанов му се обадил.Не знам да е имало разрив в отношенията им след това.Сега Първанов му наредил или съобщил, че трябва да се рестартари Белене,защото плячката ще е голяма/Путин казал/.И Бойко подскочил от радост.Станишев пък си чака европейския пост.И ако европейците го изберат, това ще е предателство спрямо демократизирането на България.И да не ми разправят тогава, че европейските социалисти са по-различни от българо-руските комунисти.Все си мисля, че изборът на Станишев в ПЕС е свързан с много пари.

 8. @ГРЪНЧАРОВ

  Изглежда бъркате глагола изобретил с прочел. Рублофили е термин, който много отдавна е приет, поне в този блог.
  Не съм против да ни насочвате към собствения си блог, но не с недомлъвки. Напишете факта, ние ще преценим дали да ви търсим за подробности.
  По темата:
  Долу просташкия, корумпиран, кремълски хедонизъм,ограбващ народите си.

 9. А дали това не е поредния цирк,с който да се оберат максимално червени гласове и на доволни,и на недоволни,за да се доберат колкото е възможно повече червени мутри до Европарламента?

 10. На тези тримата(а не само на тях) вместо “подслушвателни” устройства, трябва да им поставят брояч на лъжите им (изречени в публичното пространство), за да ни станат ясни КОИ СА и КАКВИ СА!

 11. Много се извинявам, че съм си присвоил авторството на термина “рублофил”; не знаех, че такава дума отдавна е съществувала; да не я бъркате с “русофил”? Аз говорех за рублофил, не за русофил. Както и да е. Приемам критиката. А за насочването към блога ми, признавам си, не Ви разбрах? Ако исках да ви насочвам към блога си, щях всеки ден да коментирам тук. Но понеже съм скромен, често си чета безмълвно, за да не ме оплюят след тава разни мрънкала, че съм бил, видите ли, насочвал читатели и към моя скромен блог…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.